Scudo Sports

Bisiklet ve Minimalizm

Minimal yaşam tarzı ile Sade yaşam ı eşitlemek işi baştan yanlışa götürür..Benim bir bıçağa ihtiyacım vardır gider victorinox alırım, fiyatı kalitesizinden 10 kat fazla olsada bu benim minimal bakış açıma ters düşmez..Sadelik daha bir 10 kat ucuzu seçmeye yönelmektir..Bıçak olsun iş görsün yeter hesabı..

Ya birde bu "zengin sevicilik propogandası " baydı be kardeşim..Buda yanlış, yok param var ille karbon almalıyım, diğerlerinin fakir oldukları için alamayacağı ürünleri almak bana yakışır filan..Her mesajında bunu işliyorsun, sıktı be kardeşim...Git öp parayı...Hatta direk ye..😁😂🤣
Hay ağzına sağlık be hocam, tam anlamıyla duygulara tercüman.

Scudo
@Mustaac Hayır deniyorki bir insanın durumu varsa gider en "pahalısını" alır..Ben daha öncede izah ettim, benim alabilme gücüm olabilir, ama almamayı tercih edebilirim, ve bu konular ayıptır be yahu...Çocukmuyuz...Benim param seninkini döver filan..Burada 500 tl lik bisiklete binen çocuğu ne yapalım yani..Sen fakirsin mi diyelim..Çok ayıp yaa..2 teker 1 kadrosu olan herkes bisikletseverdir benim gözümde..Bırakalım bu karbona zenginin mücevheri muamelesi yapmayı. Osmancıkta 17 yaşında bir kardeş, Kron başlangıç yol bisikleti, decathlon malzemeler, birde fiyakalı, bitmiştir benim için..

@Mustaac Hayır deniyorki bir insanın durumu varsa gider en "pahalısını" alır..Ben daha öncede izah ettim, benim alabilme gücüm olabilir, ama almamayı tercih edebilirim, ve bu konular ayıptır be yahu...Çocukmuyuz...Benim param seninkini döver filan..Burada 500 tl lik bisiklete binen çocuğu ne yapalım yani..Sen fakirsin mi diyelim..Çok ayıp yaa..2 teker 1 kadrosu olan herkes bisikletseverdir benim gözümde..Bırakalım bu karbon züppeliklerini..Osmancıkta 17 yaşında bir kardeş, Kron başlangıç yol bisikleti, decathlon malzemeler, birde fiyakalı, bitmiştir benim için..
Your sirrius takas my marketink Bike

Minimal yaşam tarzı ile Sade yaşam ı eşitlemek işi baştan yanlışa götürür..Benim bir bıçağa ihtiyacım vardır gider victorinox alırım, fiyatı kalitesizinden 10 kat fazla olsada bu benim minimal bakış açıma ters düşmez..Sadelik daha bir 10 kat ucuzu seçmeye yönelmektir..Bıçak olsun iş görsün yeter hesabı..

Ya birde bu "zengin sevicilik propogandası " baydı be kardeşim..Buda yanlış, yok param var ille karbon almalıyım, diğerlerinin fakir oldukları için alamayacağı ürünleri almak bana yakışır filan..Her mesajında bunu işliyorsun, sıktı be kardeşim...Git öp parayı...Hatta direk ye..😁😂🤣
Hayır hakan bey ben tamamen param yetmediği için tatava yapıyormuşum.
Düşünsenize bir speçılayt, bir tarmak bir pınarinlo alamayan adama adam mı denir?
Kısmetse büyüyünce çok param olunca buradaki nirvanayı görmüş zengin abilerim gibi plütonyum kadrolu bisikletlere binince görürler onlar.

@Cambaz Umarım beni yanlış anlamadın..Minimalist yaşam farklı demek istedim..İkinci kısım zaten sana değil..

15 gün önce trainerda kullanmak için gittim en ucuz kron yol bisikletini aldım rc1000. Tek düşüncem trainerda kalacak nasolsa bana yeter di. Bunu bu başlıkta 3 kere yazdım geri sildim konu uzamasın diye ama yeri geldi. Bu 15 gün içinde 2 dış lastik 4 iç lastik 1 gidon sargısı 1 takım jant şeridi çöpe gitti. Ben 2200 liraya kron alıp 500 de üstüne harcayıp 2700 e mal edeceğime 5000 e adam gibi markalı, bu değişiklere gerek duymayacak bir alet alsaydım hangisinde daha çok tüketim yapmış olacaktım acaba? Herşey para değil

Şöyle bir olay geldi başıma geçenlerde, Muğla yolunda biri arabasını durdurup yol sordu..Benim bilmediğim bir mevkii herneyse, konu bisiklete döndü ve adamla yol kıyısında baya baya muhabbete başladık..Adam arabasında yaşıyor, tüp tencere kıyafet hepsi arabada...arabada bisiklet bile var, ön jant sökülü..Ben minimalist yaşıyorum dedi, ev yok koltuk yok perde yok vs..Sonra bisikletin ön jantını çıkardı, çevirdi ve dinletti bana..Ses yok gibiydi (benim o zamankilerin aksine) ..Çünkü jant ve göbekler DT Swiss ti...😁..Anlayana..

Bence konu çok yanlış ilerliyor. İlk mesaj fakirlik üzerine değil! Fakir edebiyatı olarak gören ve bunu eleştirel arkadaşların mesajları da yanlış şeyler değil. Aslında konuyu başlatan arkadaş zaten fakir (bende fakirim yanlış anlaşılmasın) konusu olmadığını iletti. Garip çünkü konuda herkes haklı 😊

20 Eylül 1969... The Beatles, gelecek birkaç yılın finansal getirilerini düzenleyecek proje ve sözleşmelerini görüşmek üzere toplanmış, aralarında tartışıyorlar.
1966 ABD turnesinden sonra canlı performansı bırakan grup, stüdyo kayıtlarına ağırlık vermiş ve bu dönemdeki albümler çok fazla yapay sound içermeye başlamış, Magical Mystery Tour gibi fiyasko plaklar çıkarılmıştır. Grup üyeleri birer birer evlenmiş, boşanmış, stüdyo atmosferine aniden dahil olan Yoko Ono, grup içindeki huzursuzluk ve kavganın ortaya dökülmesini hızlandırmıştır. George ve Ringo, hali hazırda grubu birer kez terk etmiş ancak ısrarlar sonunda geri dönmüştür.
İşte bu toplantıda Paul, grubun enerjisini geri toplaması için, ilk başladıkları köklere geri dönmeleri, yeniden canlı çalmaları ve müziklerini orkestral ağırlıklarından kurtarıp "back to basics" ruhu ile basit rockn roll'a geri dönmeleri gerektiğini söyler ve 1963'lerde Cavern'de çıktıkları gibi kulüplerde ortaya çıkarak grup ruhuna geri dönebilecekleri fikrini ortaya atar.
John, "sanırım sen aklını oynattın, aslında şu sözleşmeler tamamlanana kadar söylemeyecektim, ama ben ayrılıyorum" der.
Tabii bu sözler hemen başına yansımasa da Beatles fiilen tarihe karışmıştır ve 1970'ten itibaren artık herkes kendi yoluna gidecektir. Paul, Beatles'ta yapamadığını, solo kariyerinde yapacak ve yeni grubu Wings ile, 1972'de üniversite kampüslerinde, önceden ilan edilmemiş harika rock konserleri verecektir.

Geri