Bisiklet toplama deneyimi

ec038

Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
64
Tepki
2
Şehir
kayseri
Selamlar. Ben iyi saglam ve estetik bi bisiklet almak icin arastirmaya başladım. Sonra farkettim ki bisiklet almak kolay degil :). Tipki otomobil secimi gibi ayrintili dusunmek gerekiyor. Lakin karsima salcano impetus slx cikti. Bisiklet gercekten parasının tam karsiligi. Tum parcalari slx 7000 serisi. Fiyati 3600 lira. Bu fiyata xt li bisiklet toplamak imkansiz oldugu icin bunu alayim mi yoksa kadroyu masayi biraz alt sinif alarak bu 4000 liralara xt mi toplayayim. Ugrastigima deger mi ? Ben ne yapayım :)) ?
 
Scudo

Orkun KnighTR34

Kara atlı prens
Kayıt
14 Ocak 2017
Mesaj
1.012
Tepki
2.038
Yaş
25
Şehir
İstanbul
İsim
Orkun
Başlangıç
2006—07
Bisiklet
Peugeot
Merhaba Arkadaşlar

Babamı tatillere bisikletimi götürmek için tavan tipi taşıyıcı almaya ikna edemedim. Ağırlıklı olarak tatillere gittiğimiz yerler aşağı yukarı belli. Marmaris ve çevresinde tatil yapacaksak o bölgede yaşayan teyzemlerde kalıyoruz. Ayvalık Sarımsaklı Plajı tarafında yengemin babası yaşıyor. Bartın'da da yüzbaşı denizci bir kuzenim var. Tatillerimiz genellikle bu bölgelerde oluyor. Bu bölgelerde tatilde binmek için 1 tanesi 60-80 ₺ arası fiyatta olmak üzere 3 adet eski model fakat kaliteli (ör. 1990'lı yıllarda İtalya'da üretilmiş orjinal Bianchi ve Castello marka bisikletler) bisiklet satın alıp gerekli onarımlarını yaparak bu 3 bölgedeki akrabalarıma kargoyla göndermeyi düşünüyorum. Kirala diyeceksiniz biliyorum ama şu an Sarımsaklı'dan yazıyorum, burada bisiklet kiralayacak 1 tane yer var orada da kondisyonu leş durumda en adi market bisikletleri var ve hiçbirinin de kadro boyu bana uymuyor. Üstelik bu leş gibi demenin hafif kaldığı bu bisikletlerin saatlik kirası 10₺, 2 saat olursa 15₺ oluyor. Kendi bisikletimi de babamın otosuyla bisiklet taşımayı ısrarla istememesi nedeniyle götüremiyorum ben de bu tip bir çözüm düşünüyorum. Sizce bunu yapmak ne kadar mantıklı veya daha mantıklı başka çözüm önerisi olan varsa yazabilir.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
2001 & 2015 yılları arasında toplamda 25 tane bisiklet topladım jant dizme hariç montajını kendim yaptım.hepsini bir süre kullandıktan sonra sattım şimdi son bir tane daha toplayıp FİNAL yapmayı düşünorum :asik:
 

keremkucuk041

Aktif Üye
Kayıt
16 Ekim 2017
Mesaj
142
Tepki
131
Yaş
24
Şehir
izmit
Bende Peugeot - Beldesan - Bisan - Bianchi tarzı 90'lı yılların bisikketlerinden birini toplamak istiyorum . Şimdilik sadece araştırma yapıyorum :)

Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Kayıt
3 Ekim 2018
Mesaj
7
Tepki
3
Yaş
36
Şehir
izmir - istanbul
İsim
ali
Bisiklet
Sedona
Merhabalar,

29" MTB (tercihen celik), V fren ve single speed olabildigince sade ve kaliteli malzemelerden bir bisiklet toplamak niyetindeyim. Gidip gorerek gerekli parcalari alabilecegim bir magaza Turkiye'de mevcut mudur? Internetten ulke ici ozellikle kadro konusunda pek secenek bulamadim. Amacim isin sonunda Speedwagen GTFO tarzi bir sey ortaya cikarmak, renk olarak pek mumkun olmasa da:

(link)

Her turlu tavsiye icin cok tesekkurler, bisikletle ilgili surmekten baska pek bir sey yapmamis oldugundan bana faydasi olacaktir.
 

Umtdgny

Daimi Üye
Kayıt
2 Mayıs 2016
Mesaj
277
Tepki
436
Yaş
30
Şehir
İstanbul
İsim
Ümit D.
Bisiklet
Diğer
Bisiklete para harcayacaksanız adam akıllı kalite yönünde kendisini kanıtlamış klasik kadroları bulup toplamak her anlamda insanı daha iyi hissettirir
 
Kayıt
3 Ekim 2018
Mesaj
7
Tepki
3
Yaş
36
Şehir
izmir - istanbul
İsim
ali
Bisiklet
Sedona
@karanbatu Acikcasi her kosula biraz uyum saglayabilen bir sey istiyorum, trail icin uygun lastikler de ancak MTB kadrolara uyar diye dusundum. Sporla ugrasan biri oldugumdan biraz ufak tutacagim bir on disli setiyle tirmanislarda sorun yasacagimi dusunmuyorum; bir de ozledigim BMX surusune benzesin istiyorum. 29" MTB kadrolarini GTFO'nunkine benzettim ama yanilmis olabilirim, yol ya da hybrid bir kadro mu bakmaliyim?

@Umtdgny Scott ve Trek kadrolari bulma imkanim var midir? Tavsiye edeceginiz her hangi bir kadro varsa arastirayim. Sizin de dediginiz gibi, niyetim saglam bir kadroyla baslayip daha sonra arastirip edinme imkani buldukca daha iyi hale getirmek.

Cok tesekkurler.
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato

Umtdgny

Daimi Üye
Kayıt
2 Mayıs 2016
Mesaj
277
Tepki
436
Yaş
30
Şehir
İstanbul
İsim
Ümit D.
Bisiklet
Diğer
@perisantavsan valla araştırmak gerek ama bahsettiğiniz markaların eski kadrolarını bulmak büyük şans olacak ki ucuz olmuyor vintage kadrolar mağaza da bende şuan kullandığım kadromu satıyorum yeni restore ettiğim kadro nedeniyle
 
Kayıt
3 Ekim 2018
Mesaj
7
Tepki
3
Yaş
36
Şehir
izmir - istanbul
İsim
ali
Bisiklet
Sedona
(link)

Bu kadro hakkinda okuyup oldukca begendim. Arkadaslar gordugum kadariyla her parca Turkiye'de bulunmuyor, kadro disinda mutlaka yurtdisindan siparis vermen gerekir dediginiz bir parca var mi? Mesela gobek, rulman ve zincirler single speed icin olsun istiyorum, bunlari da ayni site yahut baska bir yerden temin etsem, geri kalan her seyi magaza magaza gezip ya da onereceginiz bi yere gidip gorerek edinebilir miyim? Bir de kadro disk fren uyumlu, v fren adaptoru bulabilir miyim onu da siparis etmeli miyim?
 

emir yakup bulut

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Ekim 2011
Mesaj
1.054
Tepki
1.426
Şehir
samsun
Bisiklet
Ghost
teknik konulara dair sorular genelde cevapsız kalsa da denemekten zarar gelmez:öğrenmek istediğim 53/39 veya 52/36 aynakol yeni claris r 2000 sistemle sorunsuz çalışır mı?
 
Kayıt
21 Haziran 2018
Mesaj
74
Tepki
45
Şehir
İzmir
İsim
Gökhan Şahin
Bisiklet
Bianchi
Güzel ve faydalı bir yazı olmuş. Aklıma takılan daha çok konu var ama olsun :)