Scudo Sports

Bisiklet Tavsiyesine İhtiyacım Var

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Arkadaşlar, geçen 6 ay sonunda bisikletleri özlediğimi fark ettim. Yeni bir bisiklet almak istiyorum ama ben bıraktıktan sonra -ki o zamanlarda da çok bilgim yoktu- çok şey değişmiş. benim istediğimi birkaç kriter var gerisini size bırakıyorum.
1-Dağ Bisikleti olmalı
2-350-550 Civarı iyi olur
3- V tipi fren olmalı
Ayrıca arka amortisör konusunda ikiye ayrılıyor tanıdıklarım sizin görüşlerinizi de bekliyorum.

Scudo
Salcano NG 650 V veya Carraro Cosmo en uygunlardan..

baktığım bir kaç forumda ikisi karşılaştırılıyordu zaten

süreceğim yer genelde toprak ve dik bir yol, yarış bisikleti almamam gerekiyor sonuçta değil mi ;)

@Berat Yıldız

Kalitesi hakkında bilgim yok, denemedim. Önermem bile hatta ama fiyat aralığı 500 civarı olunca pek seçenek yok malesef.. 750 TL ye çıkabilirsen Ghost SE 1000 var, onu tavsiye ederim.

yok benim bahsettiğim arka amortisör olmalı mı olmamalı mı sence

O bütçeyle arka amortisör zaten olmaz. Şehir bisikletlerine de bakmanı tavsiye ederim. Bisikletler MTB ve yarış bisikleti olarak ikiye ayrılmıyorlar zira.

MTB olarak Kron XC150, Salcano NG650 dışında pek seçeneğin yok. Şehir bisikleti olarak;

(link)

Kadro boyu sana uygunsa, kaçırılmayacak bir fırsat. Hem çok daha rahat, hem çok daha seri gidersin. Çukur falan filan da sorun olmaz. Kilitlemeli maşa da mevcut, düz yolda akar.

boy 1.78 kilo 75. toprak çukurlu bir yol için uygun mu sence bu bisiklet, he bir de şu kilitlemeli maşadan bahsedebilir misin bana?

Evet uygun. Paşa paşa gidersin. Downhill olaylarına girmediğin sürece, her türlü yola girer ve çıkar. İkiye falan bölünmez.

Kilitlemeli maşanın amacı; engebeli yolda kilidi açmak, yani serbest bırakmak ve dolayısıyla darbeleri emerek konfordan ödün vermemek. Kilidi kapatırsan da, esnemeyi en aza indirgemiş olursun. Düz yolda bisiklet boş yere esnemeyeceğinden (yani hoplayıp zıplamayacağından), senin de pedallara uyguladığın güç boşa gitmez, kısa sürede hızlanabilirsin ve enerjini daha uzun süre kullanabilirsin.

Hatta şu ilana bir bak;

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=120211

Bence kaçmayacak fırsat. Sıfırı 800 küsür lira.

çektiği ilgiye bakılırsa o bisiklet geçen 1 ay içinde çoktan satılmıştır, ayrıca kron xc 150 nin tipi de çok hoşuma gitti sanırım o tarz bisikletler benim hoşuma gidiyor o alanda araştırmaya devam etmeliyim sanırım

güzelmiş, merak ettiğim bir şey var bu maşanın kilidini açmak veya kapamak için bisikleti durdurmak gerekiyor mu

@Berat Yıldız

Kron'dan bahsediyorsan, bisikletin satılık olduğu yazıyor sondan ikinci mesajda, bilmiyorum dikkat ettin mi. :)

550 değil de 595'e salcano astro 270sv alabilirsin dağ bisikleti olarak.
(link)
kargo ücreti yok, ona sayabilirsin farkı da.

670-75tl(worldpuan)

Geri