Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Yol/yarış tarzı bir bisiklet alacaksan, heleki müsabakalara katılacaksan Gürol hocamın dediği gibi kesinlikle bu işten iyi anlayan biriyle git. Markadan daha çok bisikletin sana uygunluğu açısından diyorum. Benim bu konuda nerdeyse hiç tecrübem yok ama bir anımı anlatmak isterim.
Geçen yıl ABD Newjersey'de bir mağazaya yol bisikleti almak için gitmiştik, arkaşlarımdan birine. 3-4 saat kadar mağaza görevlisinin arkadaşımın vücut ölçüsüne uygun bisikleti toparlamasını şaşkınlıkla seyretmiştim. Boy, bacak ve kol uzunluğu, test sürüşleri sırasındaki duruşu,pedal basışları ve arkadaşımn hissettiklerine kadar kadar tonla parametreyi hesaplamıştı. Hatta mağazadaki bisikletlerden hiç biri olmamış, maşka bir mağazadan getirtilen bir bisiklet almıştık. Bu şekilde ilgli ve alaka görebileceğin konusunun uzmanı satıcıların gideceğin yerde olup olmayağını bilmiyorum ama sen yinede işini şansa bırakma.

• Beğen
Tepkiler: Ozden Ozturan
Scudo
(link)
Allez Int 27 979€
Bunu görmediniz herhalde. Çatalı FACT Carbon. Bu sene fırtınalar koparan SW Tarmac SL2'nin kadrosuyla aynı geometriye ve aynı dizayna sahip muhteşem bir giriş seviyesi yol bisikleti.

• Beğen
@Ozden Ozturan

benim önerim, 105'li sedona 411 alman, 1000 dolar civarındaydı sıfırı, artan parayla yedek jant seti hatta sonra dilersen kadro bile alabilirsin, yarış bisikleti kullanan biri olarak iki modeli de önermiyorum sana, ben 177 boyundayım ve 54 kullanıyorum, sanırım 56 sana uyar, sorun olursa yanıtlarım,

• Beğen
Marin Bikes Collio ve Pasubio modellerini öneririm. Collio Tiagra, Pasubio ise 105 komponent gruplarına sahip. Kadrolar ise ömür boyu garantiye sahiptir.

Marin Bikes Yol Bisikletleri:(link)

• Beğen
Arkadaslar herkese cevaplari icin tesekkur ederim. Sonunda kararimi verdim ve butcemin icinde olan ve istedigim ozelliklere sahip, hafif bir bisiklet aldim. Corratec Dolomiti aldim. haftasonu sahilde kullandim, oldukca keyif aldim :) herkese keyifli surusler

• Beğen
Tepkiler: suzunkopru
Arkadaşlar merhaba.. beni yeni bir bisiklet alıp çocukluğumdan bu yana ayrı kaldığım bisiklete tekrar binmek istiyorum... forumda uzun zamandır araştırma yapıyorum.. v frenmi disk frenmi vs. vs. ben yarışmalara katılmıcam yada çok uzun turlara katılmıcam.. caddede günlük kullanım ve avrupa yakası pedal grubu ile rutin faaliyetlerine katılıcam inşallah.. bu verdiğim bilgilere göre aşağıdaki bisklet modelleriden hangisini önerirsiniz... ilgi alakanız için şimdiden teşekkür ederim... saygılar...

1-) Sedona 711v
2-) Kron XC 1000
3-) Trek 3900
4-) Giant Rincon
5-) Salcano NG 303 SV
6-) Sedona 751v (bütçemi ayarlayabilirsem)

ben kaliteli bi dağ bisikletimi alsam yoksa yol bisikletimi alsam kararsızım..daha .ok asvaltta kullanıyorum ama karar veremiyorum..ikisinide karşışlayabilecek bi bisiklet varmıdır acaba iki yoladada kuullanılabilecek...
ayrıca şuan bütçem 500-800 arası ne alabilirim yol bisikleti teşekkürler.

Jantsız satan yer bulma olasılığınız çok yüksek...Jantlar değmez bence ama çok hoş duruyo :D

Sevgili cem ilgin için teşekkürler açıkçası pahalı ancak çok hoşuma gitti :) bakalım nefsime hakim olabilirsem almıcam olamazsamda pek üzülmem..:)

bu arada kimseden ses seda yok öneri ile ilgili sanırım meşguller forumdaki bilgeler...

@orinafore7 Bence siz yeni ve başka bir konu açın. Ancak size tavsiyem, şehir bisikleti diye tabir edilen, 25" jantları olan MTB - Yol karışımı olan bisikletlere bakmanızdır.

Forumda yeniyim, bisiklet sporuna da yeni merak sardım. Kendime iyi bir bisiklet almak istiyorum. 1100 TL' lik bir bütçem var, hangi bisikleti almalıyım? TREK markası düşünüyorum.

Eğer şehir içinde kullanacaksan fazla arazi kullanamı yapmayacaksan tamda istediğin gibi TREK'in 7.3FX alabilirsin gayet te memnun kalırsın

• Beğen
Tepkiler: Emre İlgar
SPECIALIZED'IN Sirrus Sport çok güzel ona da bakabilirsin . Kadro maşası ile tam bir şehir bisikleti :)

evet 3 tane model söyleyebilirim şuan

TREK 7.3FX
Specialized Sirrus Sport
Scott P4

hangisi hoşuna giderse hepsi çok iyi bisikletler

tavsiye edilenlerin dışında bir önerim var corratec motion. 580 euro civarında bir fiyatı vardı en son gördüğümde 2010 modellerinin.

2009 modelini kullanıyorum yaklaşık 1.5 senedir çok çok çok memnunum, gözüm kapalı öneririm.

Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler arkadaşlar. Sanırsam TREK 7.3FX alacağım.

@Emre İlgar

Güzel seçim, keyiflede kullanırsınız inşallah:)

• Beğen
Tepkiler: tessmacher
Geri