Bisiklet tavsiyeleri

Road_Runner

Road Runner
Kayıt
24 Nisan 2010
Mesaj
5.999
Tepki
25.901
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Cervélo
İster sehir bisikleti ister mtb ister yol bisikleti isterseniz de katlanir bisiklet alin, amaciniza uygun olacaktir. Bu saydigim 4 cesit bisikletle de sorunsuzca isine gidip gelen cok sayida forumdaş var :snzdglsn:
Bu noktada karari tarziniz verecek. Yasiniz, toplu tasima kullanip kullanmayacaginiz, rotadaki yokuslarin durumu, trafik durumu (kaldirima in-cik yapilacaksa amortisorlu bir model mesela) sizin gelecekteki kullanim hedefiniz (ileride ben bu bisikletle sehirler arasi giderim, 150 km giderim diyor musunuz? Veya ileride ben bu bisikletle 100 kmyi 30 ortalamayla bitiririm diyor musunuz, veya ben patika yollara, dag yollarina da girmeyi cok seviyorum mu diyorsunuz?)

Cevaplariniz zaten karari verecek :naslyany:
 
Scudo

mahden

Forum Demirbaşı
Kayıt
28 Temmuz 2013
Mesaj
470
Tepki
842
Şehir
istanbul/beşiktaş
Bisiklet
Sedona
bence giriş için 1800 TL fazla bir rakam, 2 gün sonra ya ben bisikleti sevemedim, süremiyorum, yalnız da çekilmiyor ki gibi mazeretler ile kenara atabilir ya da aldığınız fiyatın çok altına satabilirsiniz. O nedenle size önerim küçük bir bütçe ile 650-750 TL arasında salcano city sport türevi 2-3 yaşında 2. ellere bakmanız olacaktır. Bisikletin sizin için uygun bir bir aktivite olduğuna karar verdiğinizde onu satar üstüne daha güzel bir şey alırsınız -ki sizin ihtiyaçlarınız için bu çapta bir bisiklet yeterli zaten..
 
  • Beğen
Tepkiler: ozguratalay
Kayıt
23 Nisan 2010
Mesaj
29
Tepki
14
Şehir
Bursa
Tekrar merhaba
Vakit ayırıp, bana yardımcı olduğunuz için hepinize çok teşekkür ederim. Kafamda yavaş yavaş birşeyler belirmeye başladı. Daha önce bastırılmış isteklerim gün yüzüne çıkmaya başladı diyebilirim. Küçük bir hesap yaptıktan sonra bütçemide arttırmaya karar verdim. Şuan aklımda 2 tip bisiklet var. Biri Yol bisikleti diğeri Şehir/Tur bisikleti. Nedenlerine gelecek olursam;
Bisiklet benim hep ilgi duyduğum bir spor olmuştur. Eurosport ekranlarında az paris-roubaix,tdf izlemedim ve birde neredeyse yola çıktığından beri takip ettiğim ve "kesinlikle bende yapacağım" dediğim Gürkan Genç gerçeği var. Zaten o yüzden 2 tür arasında kaldım. Ben naçizane araştırmalarımı sürdürürken sizlerden gelecek tavsiyeleride dikkate alacağımı belirtmek istedim.
 

Punctum

Forum Demirbaşı
Kayıt
1 Ekim 2017
Mesaj
451
Tepki
1.301
Yaş
54
Şehir
Ankara
İsim
Mehmet O.
@ozguratalay

Siz buna bir de Fitness türü bisikleti ekleyin. İlk mesajınıza en uygun türün bu olduğunu düşünüyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: ozguratalay

Desertiger

Üye
Kayıt
29 Kasım 2017
Mesaj
57
Tepki
57
Yaş
29
Şehir
Ankara
Hemen hemen seninle ayni durumdayken arkadasimin yardimiyla ikinci el bi yol bisikleti aldim. Almadan once surusu zor olur gibi endiselerim vardi. Simdilik 30 kmlik 2 surus yaptim. Hicde agri sizi olmadi. Keyfide bi baska guzel. Universite ogrencisiysen mutlaka biraz hizli gitsin biraz kondisyon yapiyim diyeceksin. Bence yol bisikletinden şaşma
 
  • Beğen
Tepkiler: ozguratalay

Triban

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Ekim 2017
Mesaj
2.357
Tepki
4.349
Yaş
45
Sadece şehir içinde kullanacaksan,amortisörsüz bir bisiklet al bence..Örnek olarak,tam senin bütçene uygun bir yol bisikleti;
(link)
Dipnot:Bisikletin peşin fiyatı 1700 küsur..Sitedeki indirime bakabilirsin..
 
Kayıt
17 Ağustos 2009
Mesaj
29
Tepki
13
Şehir
BURSA
Erhaba arkadaşlar. Elimde Carraro race 032 Sora setli bir bisiklet var. Bunu satıp üst model birşey bakayım diyorum ve 2. El alıcam ancak aşağıda belirttiğim marka ve modeller arasında karar kılamadım. Bu modeller üzerinde bilgisi olan varsa yorum yazabilir.

Bir de boyum 1.75 ve 52 kadro daha mı iyi olur kadro seçimi için.

Şimdiden teşekkürler.

Focus CAYO 105 set

Scott speedstar 10 --ultegra sti kol ve arka aktarıcılı

Merida reacto 300 Tiyagra set

B-twin ultra af 900 105 set

Cannondale caad 8 105 set
 
Kayıt
17 Ağustos 2009
Mesaj
29
Tepki
13
Şehir
BURSA
Merhaba arkadaşlar. Elimde Carraro 032 Sora setli bir bisiklet var. Bunu satıp üst model birşey bakayım diyorum ve 2. el alıcam ancak aşağıda belirttiğim marka ve modeller arasında karar kılamadım. Bu modeller üzerinde bilgisi olan varsa yorum yazabilir. Bir de boyum 1.75, bacak boyum 79 cm omuzdan parmak ucu (kol boyum) 73 cm ve 52 kadro mu daha iyi olur 54 kadro mu? Şimdiden teşekkürler.

Focus CAYO 105 set
Scott speedstar 10 --ultegra sti kol ve arka aktarıcılı
Merida reacto 300 Tiyagra set
B-twin ultra af 900 105 set
Cannondale caad 8 105 set
 

Kuzey Ege

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Temmuz 2015
Mesaj
3.602
Tepki
10.288
Şehir
İstanbul
İsim
Murat Gökhan
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Ilinci el temiz bir trek fx alin, hem sehirde, hem gezmede, hem turda mutlu mesut yasayin.
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Kayıt
23 Nisan 2010
Mesaj
29
Tepki
14
Şehir
Bursa
İyi akşamlar
Kararımı verdim ve bir YOL'a girdim diyebilirim. Şimdi işin burasından sonra tamamen benim araştırmalarım ve sizin yönlendirmeleriniz ile finale kadar gitmek istiyorum. Öncelikle niçin yol bisikletinde karar kıldım. İlk amacım okul-ev arasın ulaşımım olduğu için zamanın benim için önemli olduğunu bahsetmeme gerek yok sanırım buradan yol a bir puan yazıyoruz. Spor yapmak ve form tutmak istediğim ve bununla paralel bir hobi olarakta görebileceğim birşey istediğimide göz önüne alırsak bence yine yol a bir puan daha yazmalıyız zira konuya son yazdığımdan beri youtube üzerinden türkiyede düzenlenen bisiklet yarışlarına göz gezdirdim ve bunun uluslararası seviyesinide düşününce heyecandan yerimde duramadım. Bu bir motivasyon ve bu işleri araştırırken aldığım keyifi size anlatamam ki birde bunu gerçekleştirmeye başlayacağım zamanı düşünemiyorum. Evet gelelim kamplı,uzun yol turu isteğime. Bu konuyu unutmuş değilim ancak sanırım hayatta her istediğimizi elde edemeyeceğimizi bilecek yaştayız. Bu istediğimi aklımda hep tutacak ve birgün bu isteğim için maddi imkan yaratabilirsem uygulamaya geçeceğimi bilerek rafa kaldırmış bulunuyorum.

Şimdi yol bisikletinde karar kıldığıma göre bu konuda bilgi toplamak için çalışmalara başlıyorum. Nedir ne değildir araştırmak benim işim ancak yine sizin yol göstermenizi talep ediyorum. Diyeceksiniz biz sana yol bisikleti demedik sen bildiğini okudun. Kesinlikle yazılan tüm önerileri kendimce değerlendirdiğime emin olabilirsiniz. Uzattım. Bütçe olarak tahmini olarak 2.800-3.000 civarı bir rakam olabilir diyorum ama daha önce dediğim gibi almak için almak istemiyorum gerçekten vereceğim paranın son kuruşuna kadar değecek birşey almak aksi halde biraz daha biriktirip öyle almak istiyorum. Parayı yaz başı gibi toplamış olacağımdan sizlerin nazikçe bana ilettiği şunu kaçırma linklerini üzülerek kaçıracağımıda belirtmek istiyorum.
 

mariokaldato

En yeniden bir önce kayit olan adam
Kayıt
1 Ağustos 2015
Mesaj
10.978
Tepki
34.471
Şehir
Bursa
İsim
Raşit Cumhur Çakın
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Şehir - Tur
  • Beğen
Tepkiler: Triban

Triban

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Ekim 2017
Mesaj
2.357
Tepki
4.349
Yaş
45
@ozguratalay yukarıda dediğim gibi Whistle aklında bulunsun..Hesaplı bir bisiklet ve drop barlısı da var..Yalnız drop barlısının 56 kadrosu yok..48 ve 51 var galiba..

Triban 520'i düşünebilirsin..3'lü aynakolu var..Giriş seviyesi yol bisikleti..Fiyatı şu an 2600 lira..

Her yolda sürebileceğin bir bisiklet istersen Delta'nın Mongoose'una bakabilirsin;
(link)
Yalnız maşası karbon değil..Bu önemli ve bu bisiklet model olarak sanırım eski..2015 olabilir..

Marka bir bisiklet istiyorum,yeni/ömürlük olsun diyorsan da,sana bütçene uygun şu bisikleti öneririm;
(link)
Sana tavsiye ettiğim bisikletlerin hepsini inceledim,bende yol bisikleti alma aşamasındayım..;)

Şu an nakit param olsa,alacağım bisikleti de öneriyim sana..Budur;
(link)
 

Hakan34

Üye
Kayıt
17 Nisan 2013
Mesaj
5
Tepki
0
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Diğer
İyi günler,
Kullanım tarzıma göre, çoğunlukla yol, zaman zaman arazi koşularında olacak şekilde, güçlü ama nispeten hafif kadroya sahip (alüminyum), fiyat/fayda makinesi olacak bir bisiklet düşünüyorum. Yani cyclecross tarzı diyebiliriz. Cube (kuzenimde detaylı), Scott, Torpado (belli düzeyde) şu ana kadar incelediğim markalar. Bu mantıkla;
28" jant
V fren (Shimano Br-Cx50 gibi)
Sabit maşa (eğimli) ya da alternatif olarak xcr ya da muadili, sorun çıkarmayacak, nispeten hafif, kilitli maşa (V frene uygun).
Dayanımı iyi, sürtünmesi nispeten düşük, 9-10'lu çarka uygun arka vites (deore vb.)
Kadro da araziye belli düzeyde uygun (saf kan mtb olması gerekmez), düz yolda akıcı olabilecek (uygun lastik, jant, göbek vs.) V fren uyumlu olmalı.
Bu özelliklere yakın tavsiye edebileceğiniz ürünler nelerdir.

İlgilenen ve faydalı fikir ve bilgilerini paylaşanlara teşekkür ederim.
Saygılarımla...
 

YunusXL

Üye
Kayıt
16 Kasım 2017
Mesaj
27
Tepki
11
Yaş
20
Şehir
Sakarya
İsim
Yunus
Salcano xrs 030 apex ve btwin triban 540 db arasinda kaldim

Salcanonun eksileri
-Kadro kalitesi
-SalÇano olması
-R501 jant seti

Salcanonun Artilari
-agirlik (8.10 kg)
-ritchey comp komponentler
Continental grand prix 4000 lastik

Btwinin eksileri
-agirlik (9.40)
-Tektro frenler
-Btwin komponentler

Btwinin Artıları
-105 grupset
-Mavic aksiyum jant seti

İki bisiklet arasinda kararsiz kaldim sizin degerli görüşlerine ihtiyacim var :D
 

Fatu

Üye
Kayıt
10 Şubat 2018
Mesaj
2
Tepki
0
Şehir
Hatay
İsim
Fahrettin
Bisiklet
Diğer
EB92CCAB-4707-4D90-AF8F-D336717FC1E2.jpeg

öncelikle herkese iyi günler diliyorum foruma yeni üye oldum bisiklet hakkında da çok bilgim yok hatta birkaç günlük forum araştırmalarım kadar bilgim var bisiklet almayı düşünüyorum fiyatları birbirine yakın 3 model arasında kaldım mosso blackedition , bianchi rcx 627 , carraro datona2727 modellerinden birini almayı düşünüyorum mosso ağırlıklı bir düşüncem var fiyat olarak diğerlerine göre daha uygun gelecek bir de bir bilene danışayım dedim şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim
 

Dosyalar

sp1ke

Üye
Kayıt
11 Şubat 2018
Mesaj
1
Tepki
0
Yaş
20
Şehir
Adana
İsim
Berke
Bisiklet
Giant
Beyler yardıma ihtiyacım var . şimdi 2010 model bir Giant Anthem X2 buldum kadrosuna herhangi birşey olmuş mudur (eski model diye)
 

lades84

Üye
Kayıt
11 Şubat 2018
Mesaj
2
Tepki
2
Yaş
40
Şehir
Hamburg
Bisiklet
Merida
Merhaba arkadaşlar, aranıza daha yeni katıldım.Karbon hardtail bisiklet arayışındayım.

Şuan aklımda ;

Canyon Exceed CF SL 7 Pro Race
Ghost Lector 8 LC

bisikletleri var.Tercihiniz ne olurdu?Yurtdışında Almanya’da yaşıyorum, o yüzden neredeyse birçok bisikleti deneme sürüşü yapma şansım da var.O yüzden tüm önerilere açığım.Ve alacağım bisikleti minimum 3 sene kullanacağım için, mekanizmasında değişim söz konusu olmayacağı için 3 sene beni olduğu gibi idare etmesi gerek.Bisiklet çalıştığım firma üzerinden alınıp, leasing bisikleti olacaktır.Verilen bütçe pedallar ve kilitler ile birlikte toplamda 4000€ ya kadardır.

Önceki bisikletim Merida One Twenty Freeride tı.Fully, Downhill ve Freeride almayı düşünmüyorum.Sadece mtb hardtail.Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.