Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Arkadaşlar aklımda riverside 500 modeli var ama 80 lira daha katıp mosso mu alsam? Ayrıca Btwin'in riverside 500 modeli daha hafif ve kilitlenebilir maşa var. Ne diyorsunuz?
(link)
(link)
80aa8934ca1a1bcc20f8554ae76c57f3.jpg

Lenovo P70-A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
@boneandboneArkadaşlar aklımda riverside 500 modeli var ama 80 lira daha katıp mosso mu alsam? Ayrıca Btwin'in riverside 500 modeli daha hafif ve kilitlenebilir maşa var. Ne diyorsunuz?
(link)
(link)
1129c89843f842bed44d8fca0c3b8da3.jpg

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@boneandbone
Riverse 500 eğer yanlış görmediysem tekli aynakola sahip yani 9 vites buda eğer fazla kondisyonunuz yoksa dik yokuşlarda sıkıntı çıkarabilir. Sonradan 3 lü aynakola çevirebilirsiniz fakat mossodan pahalıya denk gelmiş olur bu seferde. Genelde şehirde kullanıcaksanız amortisörlü maşaya çokta gerek yok.

@Emert20Hocam şöyle bir şey duydum. Aynakolu 36 dişli olduğu için ön vites ihtiyacını karşılıyormuş. Maşaya gelince buralar malûm yokuş ve yollar bozuk. Kilitlenebilir olması daha iyi olur.

@boneandbone
Hangisi içinize siniyorsa onu alabilirsiniz öyleyse. Muhtemelen yeterli olucaktır her iki bisiklette.

@Emert20Teşekkürler hocam.

• Beğen
Tepkiler: Emert20
Hocam bana yardımcı olursanız sevirim Btwin riverside 500 ile Sedona 300-310 düşünüyorum. Sedona'da sadece beyaz ve sarı renk mi var ? yani sitedeki renkler mi var sadece ? bu arada sedona 310 da gidon farklı duruyor 300'e göre bir sorun yaratır mı ? yoksa ayarlanabilir mi o gidon ?
(link)
(link)
Ben şu renki çok sevdim bu renk var mıdır ki ?
GnDGy7.jpg

@Cynydlan
Riverside 500'ü ben de düşünüyorum. 9 vites ama aynakolu 36 dişli olduğu için sorun yaratmaz. Sedonaya gelince. İkisi arasında çok kaldım. Sedona 310 ve Riverside 500 arasında. Riverside daha hafif gibi. Sedona 310'unkini bilmiyorum. 310 modelinin bir de C modeli var. Yani 310C. Bir bak istersen. 300 modeli de aynı şekilde onun da 300 S modeli var. Bunun ağırlığı 13,2 kg imiş. Diğerlerini bilmiyorum. 310'un maşası kilitlenebilir mi bilmiyorum. Aynı şekilde 300'ün de 300'ü sordum. Cevap verirlerse tekrar yazarım ama riverside 500 önerimdir. Bu arada riverside 500 hybrid bir modeldir. Aklında bulunsun. Linkteki Sedonalar ise şehir bisikleti.

Arkadaslar abiler kardeşler merhaba iyi geceler. Ben bi bisiklet almak istiyoeum bi kac ay içinde havalar ısınmadan mart gibi en gec bütcem 650-750 arası en fazla kullanıcagım yol genelde duz yol ve tas yol olucak sarsıntılı bi yol. Tek bi özel istegim düşüncem vites kolu çevirmeli degilde atrıemalı mı deniyo bilmiyorum farklı bi yapısı var parmaklarla degiştiriliyo ☺️☺️☺️ O tarz olursa sevinirim. Şimdiden tesekkurler degerli önerileriniz için

@Fcsg amörtisör sıkıntı değilse
CORELLİ PİERRE 4.0 bende alacağım

(link)

arkadaşlar yeni bisiklete başlıcam. tavsiyeniz ne olur? çok büyük bir bütçem yok

Herkeze iyi pedallamalar dilerim bundan 2 yıl önce işe gitmek amaclı kron xc 100 modeli bisiklet aldım sonra patika yollar hafif tırmanıslar tatlı sert inişler derken cıldırdın haddim olmayan rampalar abi ne inişler kronla yapabildiklerim efsane tani bir tek lastikleri degistirdim ama her yola cıktıgımda dönüsde tamirciye paramparca olan disklermi zincirde olan bosluklarmı tutmayan frenlermi sonra iyi bisiklet almaya karar verdim pek hotlamam bana iyi tırmanan sert zeminlerde inen saglam hafif işime yarar bisiklet önerin fiyat 4000 ile 6000 arası

Merhabalar
Öncelik hedefim ev-okul arası ( gidiş-geliş 18 km) kullanmak. Bunun dışında spor yapmak ve tatil günlerimde kendimi eğlendirecek bir bisiklet arayışındayım. Belki kondisyon kazandıktan sonra yavaş yavaş, yakın yerlere kısa turlarda düzenlemek isteyebilirim ancak kondisyon seviyem yerlerde.O yüzden hangi tip bisiklet almam gerektiğine karar verebilmiş değilim umarım beni yönlendirirsiniz.

Aradığım özellikler;
-Kondisyonum olmadığı için uygun dişli sayısına sahip bir bisiklet istiyorum böylelikle yokuşlarda çok sorun yaşamamış olurum başlarda.
-Mekanik olarak başımın ağrıyacağı bir bisiklet olmasın.
-Bunun dışında üniversite öğrencisiyim bütçem kısıtlı, eğer istediğim özelliklerde bir bisiklet bütçeme denk düşmezse dandik bir bisiklette almak istemem zira tek atışlık mermim var. Biraz daha biriktirip öyle alabilirim.

Bütçe olarak 1.800 tl civarı bir rakama çıkabilirim( o bile şuan yok ben sadece marka/model belirleyip paramı ona göre biriktirmeyi planlıyorum)

Not: Bu işlerden hiç anlamadığım için 2.el almak kesinlikle istemiyorum.

2018 e girdik ve bu sporun gercekten unutuldugunu tekrar farkettim. Hep heves edip gerek maddi gerek zaman sıkıntılarından dolayı girişemediğim bir aktiviteydi. Hep skate ilgi duymuştum zaten ve bu ise BMX ile girmek istedim , fakat türkiye de 2. El dışında 0 komple çok az seçeneğimiz var yurtdısından türkiye ye ship kabul eden ya da sunday wethepeople vb. Bilindik iyi marka bisikletleri nereden edinebilirim? Bütçe 3000tl ye kadar

Daha önce arkadaslarin tavsiyeleri uzerine carrora 220 model bir bisiklet aldim,kardeşimde bisikleti kullanmak isteyince yeni bir tane daha alayım dedim,
bugün çarşıda sedona gusto şehir bisikleti gördüm,çok hoşuma gitti,
Sedona markasını önerir misiniz
boy 176 kilo 120,bazen asvalt bazen çakıl yolda kullanacağım, şehir bisikletlerinin lastiği biraz daha ince bir sıkıntı yaratır mi bana

bütçenin tamamını bisiklete harcarsak ekipmanlara para kalmaz :) ayrıca yokuşları kolay çıkayım ve şehir içinde rahat edeyim dersen ön amortisörlü dağ bisikletlerine de bakabilirsiniz.2. el de düşünün.

• Beğen
Tepkiler: ozguratalay
Ben katlanır bisiklet öneririm, Mosso nun modeli sanırım 1000-1200 tl arasındaydı, kalan parayla 1 kask alırsın, birtanede ucuz bir katlanır bisiklet çantası, okuldayken yanına alabilirsin. Katlanır bisikletler ile kısa turlar yapmakta mümkün sanırım...

@ozguratalay Şehir bisikleti işinizi görür bence. Dişli sayıları da yokuşta yormayacaktır. Zaten kondisyonum çok yok diyorsunuz, herhalde çok yokuşlu yola girmezsiniz. Ben bir arkadaşım salcano city fun 60 ını sürmüştüm. Çok hoşuma gitmişti. O tip ve türevlerine bakabilirsiniz. Veya carraro sportive 327 veya türevleri. Bunun farkı bunda ön amortisör yok.

Dağda tarlada sürmeyeceksiniz veya şehirde kaldırımlarda hoplayıp sıçramayacaksanız dağ bisikletine bakmayın derim.

Kask, eldiven, ön ve arka ışıklarada bütçe ayırın derim .

Geri