Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

@simge0626 mosso legardayi kullanıyorum ben. Genel itibariyle memnunum. Düz maşalı lady modelini alabilirsiniz. Mossobisiklet.net diye bir site var. Ankara merkezli. Onların sitesine girip yerini öğrenin. Direk dükkana gidip boyunuza uygun modeli alın. Ama düz masa olanı tercih edin.

• Beğen
Tepkiler: simge0626
Scudo
Merhaba arkadaşlar bisiklet almayı düşünüyorum. Uzun bir süredir...
Aklımda birkaç model var kullanan veya bilgi sahibi olan arkadaşlar varsa benimle deneyimlerini paylaşabilir ise sevinirim. Bundan ziyade önerdiğiniz modeller varsa onları da listeme alabilirim. 18 yaşındayım. Şehir içinde ve ormanda kullanacağım. Boyum 1.70 Kilo 65. Ayrıca şu inç işini hiç anlamadım kaç inç almam konusunda tavsiye verirseniz sevinirim. Limit en fazla 1800 olur.

Btwin Rockrider 540- (link)
Ghost Kato 1- (link)
Ghost Tacana 1- (link)
Scott Aspect 760- (link)
Aklımda Focus ve Merida vardı ama fiyatları uçmuş durumda.

Continental 2.40 teker
Novatech Jant göbeği
9lu arka ruble Shimano
Attırıcı takımı altus
Gidon xlc 780mm
Çivili pedal ( 100 lira civarında )
Wake gidon boğazı
Shimano hidrolik fren seti
Rock Shox dart 2 maşa

rOQzZm.jpg

Selamlar abiler ve kardeşlerim bilginize ve affınıza sığınarak bikaç soru sormak istiyordum. Benim carraro 225 sportıve sehir bisikletim var ve yukarıdaki gibi bir toplama mbt ile takas yapacağız fakat üstüne para muhabbeti var sizce kim üstüne para vermeli ve ne kadar olmalıdır öneri ve görüşleriniz benim için çok öenmli şimdiden teşekkür ederim. takastaki bisikletin resmi yukarıdaki gibidir. Kendi bisikletimin herşeyi orjinal ve temiz açıkcası bana biraz fazla istekli vede sürekli ne zaman diye sorması şüphelendim kazık yemekte istemıyorum.

Merhabalar, ben bisiklete yeni başlayacağım. Hibrid bir bayan bisikleti arıyorum. Yokuşlu bir şehir de yaşıyorum, aynı zaman da pek düzgün olmayan, çakıllı yollarda da kullanacağım. Sadece hobi amaçlı değil, okula giderken de kullanmak istiyorum, asfalta. Bu nedenle hem hafif hem hızlı hem de dayanıklı tekerlekleri olmalı. Öğrenciyim, max. bütçem 1000 tl. Önerileriniz neler?

Başlangıç için hepsi idealdir. Yeterki bisiklet üstünde ol zamanla çözüyon zaten teknik bilgiyi :)

Bu başlığı açık şekilde ayrımcı buluyorum. Ben erkek için bisiklet diye başlık açsam 5 saniyede bisiklet tavsiyesi konusuna taşınırdı. Özel bir durum olsa ( aşırı kilo, uzun boy, nadir tercih edilen bisiklet tipi, çok yüksek bütçe vs) kabul edilebilirdi. Başlığın taşınmasını istiyorum. Öneriler zaten gelir, sonrasında kadın modeli varsa onu, yoksa standart modeli alırsınız. Aradaki tek var üst borunun kadın bisikletinde daha aşağıdan gelmesi. (etek vs giyince selenin üstüne çıkarken alt açılmasın diye) kalan her şey aynı.

Bu arada sizin için Carraro Sportive, bianchi touring, Mosso Legarda serileri ideal. Bunlar arasından bütçenizi ve istediğini karşılayan modeli seçebilirsiniz.

Ekleme: başlık taşınmış. Yönetime teşekkür ediyorum.

Merhabalar Ankara Altındağ'da yaşıyorum. Belki bilirsiniz. Buranın yolları çok dik ve kötü. Bisikleti de okula gitmek için alacağım. Hem okul hem de böyle tur yapmak içi. İşte merkeze falan giderim. (Kızılay, Sıhhıye, Ulus vs.) Her neyse burada yollar asfalt bulunduğum yer (Altındağ) ve gideceğim okul (Keçiören, Sanatoryum Caddesinde) her iki semtte de acayip yokuş var. Özellikle Sanatoryum caddesi'nin yokuşunu bilenler bilir. Eski bisikletle çıkarken imanım gevriyor. (Bıanchı Surf Fs24)

İşte kararsız kaldığım nokta. Eski bisikletimle kaldırımlardan, çukurlardan, tümseklerden rahatlıkla geçebiliyordum. Ayrıca yollar asfalt ve yokuşlu. Bu durumda hybrid mi mantıklı touing mi? Ayrıca böyle kaldırımlardan vs atlayabilir miyim? Kaldırımlar önemli değil, yoldan da giderim de. Alacağım bisiklet lütfen hızlı olsun ve lütfen en önemlisi yokuşta yormasın beni, rahatça çıkabileyim. ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM.

Konunun açılış tarihi 2009 vay be. 2018 olmuş. Hocamız ne yaptı acaba?
Arkadaşlar bu arada şuna bakar mısınız?
upload_2018-1-22_13-28-35.png

Merhabalar, bisiklet sürmeye yeni başlayacağım. Hem yokuşuklu ve kötü yollar da, dağlarda hem de asfaltta ulaşım için kullanacağım. Hem hafif ve hızlı hem de sağlam tekerleri olan hibrit bir bisiklet arıyorum. Bütçem 1000-1500 arası ne önerirsiniz?

@CyclisticO fiyatlarda alabileceğin birçok model var ortalama 14kg civarı

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@AtahanBey

Arkadaşım bende 2017 yılının başlarında 105 kilo civarlarında idim. Haftada bazı zaman 600 km yol yaptım bazen 30-40 arasında kaldım. Şuanda 90 kilolara geriledim. Bu kilo vermenin bisikletin yanı sıra yediklerime dikkat etmeninde etkisi yok değil. Sana naçizane tavsiyem kilo vermek için yediklerinide kes :)

Gelelim sorularına.
1- Zincir atıyorsa bu artık zincirinin ömrünün tükendiğini ve ruble ile birlikte değiştirmek gerektiğini gösteriyor bana sorarsan.

2- Kullandığın yol ile uyumlu olması önemli bisikletinin yol yarış alırsın asfaltta çok rahat edersin. MTB alırsın çamurda rahat edersin eğer ki cılk çamur değilse yollar şehir tur bisikleti bence senin işini rahatlıkla görecektir. Buda bütçene göre senin karar verebileceğin bir bisiklet olacaktır.

3- Sele rahatsızlığı hepimizde var (brooks kullananları kategori dışı bırakıyorum) ama bir süre sonra alışıyor merak etme. Sırt ve bel ağrısı oturuş pozisyonundan olabileceğini düşünüyorum.

4- 50-60 km günlük 10km yola denk gelir ki başlangıç kısmında iyi gibi görünsede ben şuanda akşam turlarında yaklaşık 30 km turlarda hiç yorulmadan terlemeden tamamlıyorum. haftalık bunu yükselterek ortalamada 150 civarına getirirsen çok çok kısa sürelerde vücudun buna cevap verecektir.

Umarım yeteri kadar bilgi vermişimdir.

Kolay gelsin.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@BarisYalcindagHocam benim konuma da bakar mısın?

Lenovo P70-A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@boneandbone

Öncelikle şunu söylemek isterim senin gitmen gereken yer kaldırım değil yoldur. Tabii ki büyükşehirde olmanın dezavantajı sebebi ile yollarda çok fazla gezemezsin. Ancak biz Edirne'de oluşumumuzda her zaman sağ şerit bizimde hakkımız ve kullanacağız diyerek yola çıkıyoruz. Yolda mı yoksa kaldırımda mı sorusuna cevap verdiğimi düşünüyorum. MTB ayna kolunun daha küçük olması sebebi ile bayırları yokuşları daha kolay çıkacaksın. Bu noktada eğer ki MTB alacaksan kilitli maşa mutlaka olmalı pedal çevirmenin %20 sini ön maşaya harcamaman için. En önemli konu tabii ki bütçe. KRON kullanıyor bir arkadaşımız ve her türlü yolda devam ediyor. Çok uzun yol yapmayacaksan eğer MTB mantıklı ama uzun turlara çıkacağım diyorsan turun boyuna göre treking bir bisiklette olabilir. turlar için daha önce Antalya'da bir arkadaşımızın tanıştığı ABİDOST grubu var bence onlarla güzel turlar yapabilirsin.

@Mustafa Zeybek Merhaba sanırım benim için söylediniz. Fakat foruma yeni üye oldum. Daha önce de hiçbir forumla hiçbir şekilde bir bağlantım olmadı. Anladığım kadarıyla hatalı bir şekilde paylaşım yapmışım. Bundan sonra daha özenli davranmaya çalışırım. İyi akşamlar diliyorum. Önerileriniz için teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@simge0626
Konu tamamen şahsınızın dışında. Eleştirdiğim nokta şu; normalde hemcinsim birisi bu şekilde başlık açsa başlık onaylanmadan taşınırdı. Ancak başlığı açan kadın olunca onaylanmış.

Kadın erkek bisikletleri arasında şu fotoğraflar dışında fark olsa tamam ancak yok :D
sketch-1516660902108.png
Yüksek bütçelere yönelik üretim yapan firmalarda başka farklar da oluyor ancak o konumuz dışında. Umarım yanlış anlamamışsınızdır, iyi geceler.

@simge0626
Rica ederim. Sorunuz olursa ilgili konuya etiketleyerek ya da özelden yazarak sorabilirsiniz. Bildiğim kadar yardım etmeye çalışırım. Ben de kadınlarımızı bisiklet üstünde görmek isterim. Bunun için üstüme düşüni de yaparım. İyi forumlar :tskler:

@Mustafa ZeybekYardımcı olabilir misin? Hocam
249520a60b18a8045abe41b1607b02a7.jpg

Lenovo P70-A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri