Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Merhaba Yol bisikleti almayı düşünüyorum. Evden okula(10km) gidiş dönüşte kullanmayı Şehir içinde gezerken, şehir dışına çıkarken(çok nadir) de kullanmayı düşünüyorum 1-2 gündür youtube üzerinden forumlar üzerinden araştırma yapmaya çalıştım. BütçeM max 2000tl
Geçen sene bu fiyatın altında güzel bisikletler olmasına rağmen şu anda bu fiyata bisiklet kalmamış
Bütçeme göre önerebileceğiniz estetiğide kalas gibi olmayan göze hitap edebilecek
Performansı iyi uzun yıllar götürebilecek modeller nelerdir ?

Bu bisikletin İnternet Fiyatı 2 katı kadar bunun hakkında düşüncelerinizide merak ediyorum
Claris serisi ile farkı nedir

Dosyalar

• Screenshot_2018-01-14-18-54-21.png
    Screenshot_2018-01-14-18-54-21.png
    70,5 KB · Okunma: 18
  • Screenshot_2018-01-14-18-54-25.png
    Screenshot_2018-01-14-18-54-25.png
    43,8 KB · Okunma: 16
Scudo
@BonneNouv3LLe Tourney set;esasen yol bisikleti seti bile değildir.Biraz zorlama olarak yol bisikletlerine adapte edilmiş bir settir.Vites değiştiricileri(sti)bile gariptir:vites artırıcı ile azaltıcısı aynı yerde değildir.Claris sette ise vites geçişleri biraz daha kararlıdır.Clarisin Rublesinin 8 li olması vites geçişlerinde daha fazla kombinasyon verir.Tavsiyem de Mosso Cavelier Claris yönünde:full set claris olması cazip.Fiyatı 2300 tl ancak pazarlıkla 2000 tl civarına alınabilir.
(link)

Arkadaşlar bende salcano xrs030 var 4600 grup setli bir arkadaş carraro 052 4700 grup setli bisikleti takas teklif etti üstede 200 tl nakit istedi.Sizce kıyaslama yaparsak takas yapmaya gerek var mı?

Salcano xrs 030 apex bisikletimi kadro boyu uyumsuzluğu dan dolayı sattım 4500 liraya kadar yol bisikleti bakıyorum Değerli forımdaşlarımın önerilerini değerlendirmek isterim. Btwin ultra af 900 ve merida scultura 300 gibi birkaç model baktım ama karar veremedim Yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim

Merhabalar,2000 TL'ye kadar tur bisikleti arıyorum tavsiyelerinize açığım teşekkürler.

Merhaba,

Şehir / Tur bisikletinden yol bisikletine geçmeyi düşünüyorum 062 modeli nasıldır önerilirmi ? sıfır almayı planliyorum k.kartı taksit şeklinde 2017 modeli 3.600 TL civarı 2018 modelide 4.400 TL civarı.

yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler.

İlk önce selam abiler cahilliğime verin 4 ay sonra elime 4bin tl geçicek staj maaşımız ayrıntıya girmicem,
Daha cok arazide kullanıcam dağlık yerler patikalar cok var ama tabiki merdiven de inebilirim araştırıdığım kadarıyla salcano insomnia 27,5, carraro big 2720, ve btwin rockrider 560 arasında kaldım bu üç bisikletten birini alıcam burdaki imkanlar bunu karşılıyor 3ünden birini seçerseniz sevinirim şimdiden.

Merhaba arkadaşlar ben yaklaşık 6-7 aydır mtb kullanıcısıyım ve bisikletim salcano insomnia ve çok dağda kullanmadım çoğunlukla uzun yol ve şehir içi kullandım farkına vardım ki ben yolda sürüyüorum yol bisikletcisiyim ve biraz kendimi test etmek için bisiklet klubünde 4-5 antreman yaptım çok hoşuma gitti yol bisikleteri adeta aşık olduk :) ve uygun fiyata 1400-1700 arasında bir bisiklet toplamak istiyorum yardımcı olabilirmisiniz boyum: 180 kilom 75-80 arası

Foruma yeni katılan bir üyeyim herkese öncelikle merhabalar diyorum. :) Ben şu an için Ankara'da şehir içinde şimdilik yakın mesafelerde ulaşım amaçlı kullanabileceğim; daha sonrasında Eskişehir'de işe gidip gelmek amaçlı kullanacağım; ara sıra doğa gezilerinde de kullanabileceğim bir bisiklet edinmek istiyorum. Teknik açıdan bir bilgim olmamakla birlikte bütçe olarak da 1300 lirayı geçmemem gerekiyor. Toplu taşıma araçlarından oldukça sıkılmış olmakla birlikte bisikleti bir yaşam biçimi haline getirmek istiyorum. Araştırırken Mosso Legarda 1721 ürünü gözüme çarptı. Bu modelle ilgili yorumlarınızı da belirtirseniz sevinirim. Değerli yorumlarınızı bekliyorum, teşekkür ederim. :)

şu anki bisikletim bisan xty 5350

Bisiklet alacağım
-Düz yolda sürüyorum bazen dağ yolunda falan
-AŞIRI HIZ DÜŞKÜNÜYÜM
-Yarış Bisikleti Düşünüyorum Ama yollar iyi ile orta arsında diyebilirim
-Yazın K.Maraşa gitmeyi düşünüyorum 90km falan gideceğim
-Günlük 2-4 km arasında sürüyorum oda evden okula gidip geliyorum
-Boyum 1.80'e yaklaştı
-Zayıfım
nasıl bir bisiklet almalıyım fiyat önemli değil

merhabalar arkadaşlar aluminyum salcano xrs050 claris setli bisikletimden mosso reborn 105 full karbon modeline geçmeyi ve uzun süre de kalmayı düşünüyorum sizce sürüş keyfi olarak çok fark eder mi ve ne gibi olumlu ya da olumsuz değişikler olur ben turcu birisiyim 100 - 200 km civarı yollar yapıyorum arada bir de olsa alma amacımda bu ve de boyum 1.78 kadro boyu 54 uygun mudur ve de kadro boyunun uygun olup olmadığını bisikleti alırken nasıl anlayabilirim çok fazla soru sordum inşallah cevaplarsınız herkese tşk ederim şimdiden

@simge0626
(link)

Genellikle şehir içinde kullanacaksanız. Lastiginiz patladığında toplu taşımaya rahatlıkla kullanacağınız. İşyerinde ,evde asansorde, Otonuzun bagajinda rahatlıkla saklaya bileceğiniz. 21 vitesiyle sizi her rampadan çıkarabilecek bir bisiklet ben kızıma aldım. Gayet memnunum.
Bianchi 21 Vites Katlanır Bisiklet
Kullanici incelemelerini burdan bulabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar. Son 2 yılda aşırı kilo aldım (şu anda 110 kilo civarındayım) ve spora başlama kararı aldım. Ama bir yerde durup spor yapmayı çok sevmiyorum. Bunun için bisiklet binmeye karar verdim. Birkaç yıl önce alınmış çok da kaliteli olmayan bir bisikletim var. Biraz tamir biraz bakım yaparak tekrar yola çıkardım fakat birkaç problemim var:

1-Vites. Sadece 3. Ve 4. vitesi kullanabiliyorum. Çok zorladığımda zincir atıyor.

2-Kilomun da etkisi var biliyorum ama bisiklet çok hantal geliyor. Lastikler dişli ve kalın ayrıca sanırım balans problemi var. Giderken bisiklet yalpalıyor. Sizce daha ince jant ve lastik kullanmalı mıyım? (Ayrıca Konak'tan başlayıp İnciraltı Kent Ormanı'na gidiyorum yani hem kaymak asfalt hem çamur hem de bozuk yollarda kullanıyorum)

3-Yine kilomun da farkında olarak söylüyorum sele çok rahatsız. Yaklaşık 1 saatlik yolculuğumun ardından 3 gün kadar belim ve kalçam ağrıyor. Daha geniş bir sele alsam sorunu çözer miyim?

4-Son olarak ayrı bir sorum olacak haftada 50 60 km arası bisiklet sürerek ne kadar sürede vücudum toparlanmaya başlar?

Eğer yazım ve anlatım yanlışı yaptıysam özür dilerim ve şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Not: Eğer konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim daha yeniyim.

@simge0626
Sabit maşalı bir bisiklet alırsanız hafif olur fren sistemi olarakta v fren tercih edin bakımı kolay olur.Örneğin giant escape,sedona 410

@Fırat Ç.
Öncelikle teşekkür ederim.Bisiklet modellerini incelediğimde, forumda falan da konuları takip ettiğim süreçte jant seçenekleri var 26 28 gibi. Sizce tercihimi hangisinden yana kullanmalıyım?

@simge0626
Boyunuz 1.61 olduğundan arası açık bisikletler tercih etmeniz sizin için daha iyi olacaktır bu vasıta ilede 28” bisikletler kullanabilirsiniz örneğin;(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: simge0626
Dün Mosso Legarda 1721 MDM için aşağıda linkini verdiğim site ile iletişime geçtim. Ellerinde sadece 41 cm kadro kalmış. Sizin boyunuza uyması muhtemel. Seri sonu sadece küçük kadro kalmış olması sebebiyle indirim de talep edebilirsiniz.
(link)

• Beğen
Tepkiler: simge0626
Geri