Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Merhaba,

WHISTLE PATWIN 1724 ERKEK DAĞ 24-V HD 29″

bisikletle alakalı neler söyleyebilirsiniz ?

Bisiklete 1500w elektrikli kit taktıracağım.

Scudo
kross hexagon r6 bu bisiklet nasildir arkadaslar, kadrosu carraro, sedona gibi markalardan iyimidir hic adini gormedim yorumlarda genel ulkelere gore bisiklet siramasinda bile adi yok

Merhaba arkadaşlar ben kısa zamanda bir bisiklet almayı düşünüyordum ama bir araştırma yapmadan almak istemedim ben Decathlon dan b'twin markalı şu bisikleti almayı düşünüyorum:
(Bütçe 1500-2000)

(link)

Arkadaşımda RockRider 520 var ama ben 540 almak istiyorum ve Decathlon dan almak istiyorum çünkü kadro-gidon ve gidon boğazı ömür boyu garantili, diğer parçalarda 2 yıl garantili. Bence Decathlon iyi bir mağaza.
(Şunu belirtmek istedim Ben Bursa İnegöl de oturuyorum ve burada arazi biraz engebeli ve bazı yerler baya dik)
Birde öneriler MTB olursa sevinirim.

KUSURA BAKMAYİN BİRAZ UZUN OLMUŞ OLABİLİR AMA BU KONUDA YARDİM EDERSENİZ ÇOK SEVİNİRİM...

Arkadaşlar merhaba, Bugün arkadaki sedona 711 v sport bisikletime karşılık öndeki mosso exquisite model bisiklet için takas teklifi aldım. Mosso'nun özellikleri benimkinden iyi fakat kadro olarak hoşuma gitmedi açıkçası. Tavsiyeniz nedir ?

WhatsApp Image 2017-09-25 at 19.30.24.jpeg

• Beğen
Tepkiler: Emert20
@uralkemal

Ben geçen hafta (link) aldım , indirimle 1300 liraya... Nette 1200 lira satan yerlerde var. İnce teker , kalın teker arasında şöyle bir fark var . ince teker ile taşa toprağa girmemekte fayda var . Gidilmiyor zaten. Ama asfallta muhteşem bir rahatlık. 2 günlük sürüş deneyimim de , artık işe bisiklet ile arada sırada gitmeye karar verdim. Bahar sonrası ise elektrikli kit takmayı düşünüyorum.

Kısaca alacağın tip, benim aldığım bisiklete çok benziyor. Donanım farkı var biraz. Başlangıç seviyesine göre olabilecek en güzel bisikletlerden... Hazır satılan elektrikli bisikletlerde de zaten bu tarz bisikletler satılıyor ve dönüşüm yapıyorlar.

@BrsBsrl

Bende elektrikli kit almayı düşünüyorum ama önce biraz spor tarafındayım işin... BTWIN – RIVERSIDE 500 dönüşüm olaylarında popüler sanırım, fakat her tarz bisiklete dönüşüm yapılabiliyor. Buraya bak bence stokları hızlı eriyor genelde... (link)

@Melih Erol
Hangisini daha çok sevdiyseniz içinize hangisi daha çok siniyorsa onda karar kılın. Mutlu olmak için özelliklerinin çok iyi olmasına gerek yok bence.

Merhaba arkadaşlar.Sizce Carraro Force 320 mi?Yoksa Rockrider 520 mi alsam?Bütçem bunları aşamıyor maalesef :)

Herkeze iyi aksamlar , 1500 - 2000 tl arasi on amartisor olmasin ve hidrolikde olmasin bisiklet onerisi istiyorum, izmirdeyim

Teşekkürler

Merhaba
yeni bisiklet almayı planlıyorum.
ne tür birşey almak istediğimi bir türlü karar veremedim.
sadece bisiklet yolunda ya da asfaltta kullanıyorum.

bu iki işi de yapabilmek istiyorum
1- yol bisikleti gruplarına katılmak
2- işe gitmek (20 km günlük)

bu iki işi de yapabileceğim 10 kg civarında sağlam malzemesi olan bir bisikleti nasıl elde edebilirim?
2500 liraya kadar bütçe ayırmayı planlıyorum.

(1000 km kadardır btwin marka bir bisikleti kullanıyorum, 20-30 kmlik turlar yapıyorum. 15 kglik bisikletten oldukça sıkılmış durumdayım.)

Arkadaşlar Merhaba,

Araştırmalarım sonunda Kron TX 800 almaya karar verdim. Almadan önce sizlerinde fikrini almak istiyorum.
Aramızda kullanan varsa, avantajları ve dezavantajlarını belirtebilir mi ?
Ya da TX800 iyidir ama birde şuna bak diyebileceğiniz bir bisiklet var ise onu da araştırabilirim.

Amacım biraz kondisyon yaptıktan sonra turlara çıkmak, kısa turlar ile başlayıp önümüzdeki zamanlarda ekipman değiştirip daha uzun turlara çıkmayı düşünüyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.

Arkadaşlar forumu ilkdefa kullanıyorum hatam varsa affola.
Bisiklet seçimi konusunda karar verdim ama doğru mu yoksa yanlış mı karar verdiğime emin değilim sizden tavsiye istiyorum
3 Yıldır Bisiklet kullanmıyorum çalındığından beri ve şimdi yol bisikleti almaya karar verdim fiyatı makul gelmesi nedeniyle ve yaşadığım şehirde sadece kron markası bulunduğundan kron marka almayı düşünüyorum
Kafama takılan konu İnternet üzerinde RC 1000 ile alakalı çok az konu var bunun sebebi bisikletin fazla tavsiye edilmemesi,diğer bisikletlere oranla kötü olması vs olabilirmi sizce almalımıyım yoksa internetten salcano vs markamı alıyım (üsttede yazdığım gibi bulunduğum yerde sadece kron bayisi var sorun çıkarsa ordan yaptırabilmemde + yönü) (Bisikleti şehir içi düzgün yollarda kullanmak okula gidip gelmek ve maximum 160 km şehirler arası turlar yapmak amacıyla alıyorum)

Dosyalar

• IMG-20170924-WA0007.jpg
    IMG-20170924-WA0007.jpg
    92,3 KB · Okunma: 11
Konuda belirttiğim gibi Sedona 640 2016 sora set yarış bisikleti 1200 tl ye alınır mı sizce
özellikleri:

• KADRO640
  • KADRO ÖLÇÜSÜ50/53/56
  • VİTES SAYISI2X9
  • MAŞASEDONA CARBON
  • VITES FREN KOLUSHIMANO SORA ST-3500
  • VİTES ÖNSHIMANO SORA FD-3500
  • VİTES ARKASHIMANO SORA RD-3500
  • FRENTEKTRO 525
  • AYNAKOLSHIMANO SORA FC-3550 50-34T
  • KASETSHIMANO CS-HG-50-9 11-25T
  • ZİNCİRYBNS9S
  • JANT SETİSHIMANO WH-R 501
  • LASTİKSCHWALBE LUGANO 700X23
  • BOĞAZEASTON EA 50
  • GİDONEASTON EA 50
  • SELE BORUSUEASTON EA 50
  • PEDAL-
  • SELESelle Italia X1

Dosyalar

• verybig.jpg
    verybig.jpg
    101,2 KB · Okunma: 11
Yol bisikletine yeni geçicem çok heves ettim.Suan pazardaki bisikletler hakkindada pek bir bilgim yok işin açıkçası.Normalde dağ bisikleti kullaniyordum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Merhabalar değerli Bisiklet Forum kullanıcıları,

Öncelikle kendimden bahsedeyim biraz, Boy 1.80 Kilo 90-93 arasında değişmekte, sağlık ve kardiyo ile ilgili bilgilerime gelecek olursa eğer. Okumuş olduğum üniversitenin okul takım kaleciliğini yapan, sağlıklı yaşamanın kıymetini 24 yaşında anlayan ve sigarayı 7 aydan beri içmeyen bir insanım. Sigarayı bıraktıktan sonra kardiyomu geliştirebilmek amacıyla ilk 1 ay düzenli koşular yaptım. 1 saat 15 dakika orta tempo ile koşu yapabilecek kıvama geldim. Sonrası ise bir çark sistemi gibi, hep kendimle mücade içerisinde geçti. Sigarayı bıraktıktan sonra, kendime gelen bir hırs ve daha iyisini yapabilirim arzusu ile hobi amaçlı bisiklet sürüşleri yapmaya başladım.

Şu anda ise; hobi amaçlı yapmış olduğum bisiklet sürüşlerim de beni tatmin etmemekte. Kendimi geliştirmek isteyen ve gelişime aç bir insan olarak. Bisiklet sürüşümü geliştirebilecek bir antrenman planı istemekteyim veya bu iş için oluşturulmuş herhangi bir program mevcutmudur?

Ne yazık ki, öğrenci zamanlarımdan ötürü. Şu anlık komşumun | no-name | toplama bir yol bisikleti ile sürüşlerimi devam ettirmekteyim. Bursa/Gürsu'da yaşamaktayım. Her gün bisiklet sürüşümü yapmaktayım. Ortalama olarak her gün Gürsu/Acemler sürüşü yapmaktayım. Yol düz olduğu için, sorunsuz bir şekilde her gün ortalama 25-30km yapmaktayım. Kendimi geliştirmek istiyorum.

EK: Sanırım hobi amacından, performans amacına yeni dönen bir insanın yapmış olduğu acemilikten olsa gerek. Kıyafetim olmamasından ötürü, her sürüşten sonra soğuk algınlığı ile başım belaya girmekte. :) Bunun için kıyafet önerilierinizi de beklemekteyim.

Bursa Bisiklet Forum whatsapp gurubunda ki değerli büyüklerim ve kardeşlerim ile güzel turlara katılabilmem için kendimi geliştirmek istiyorum.

Daha fazla uzatıp sizlerin değerli vaktini çalmak istemediğimden konuyu şimdilik burada sonlandırmak zorundayım.

Saygılarımla
Deniz ATASOY.

@ahmetfarukozsoy
Bütçe?
Beklentiler, amaç?

@Probody08
Hangi amaçla kullanılacak?

@gencoey
Nerede ve hangi yol ve hava şartlarında kullanılacak?
Yol düz mü?
Yol asfalt mı?
Eşya taşıyacak mısınız? (Kıyafet vs..)

2000 liralık (hadi 2250 olsun) dağ bisikleti arıyorum. Sıfır olması tercihimdir fakat 2.el'de olabilir. Salcano NG 250 buldum o paraya. Fiyatına göre donanımı oldukça iyi geldi bana. Siz önerir misiniz ?

*Aldığımda lastikleri mutlaka değiştireceğim.

ben de bir carraro sportive 321 sahibi oldum sonunda hem de indirimden iyi bir fiyata aldım (740 tl) michelin lastikler,shimano set ile bu fiyata iyi karşılığını alıyorsun

3000 tl civarında bi bisiklete ihtiyacım var.bi kaç önerim olacak ve sizlerinde önerileri bekliyorum teşekkür ederim.
hidrolik disk frenli olmasını istiyorum.
donanım olarak yüksek olmasını istiyorum.

(link)

(link)

sanırım kimsenin bi fikri yok teşekkür ederim :)

20 yıl üstüne çoşan bisiklet sevdamla bakınmaya başladığımda bisiklet teknolojisinin ne denli geliştiğini görüp epey şaşırdım ve sevindim de.

Fakat bu durum, bir çok bilinmeyeni karşıma çıkardığından; bir çok deneyim, marka, parça araştırması yapmam gerekti.

Karar vermek için:
Herşey de olduğu gibi öncelikle kullanım amacımı belirledim.
  • Sürüş alanım %80 ikinci sınıf asfalt kalanı mıcırlı toprak yol.
  • Kamp sever olarak uzun sürüşler.
  • En önemlisi ise yüküm olacağından bisikletin ağırlığı.
Bu 3 amaç kapsamında, 1000 TL civarı marka, model-parça, fiyat ve kullanıcı yorumları sonunda 2 marka ve 4 model bisiklet kalmıştı karşımda.

Sonuç olarak deneyimlerine güvendiğim bir arkadaşımdan da marka, dayanıklılık konusunda fikir aldığımda elimde tek marka iki model kalmıştı.

12,40 kg, V fren, amortisörsüz 800 TL
15.40! kg disk fren, amortisörlü 1.100 TL

Genelde asfalt yol kullanacağım için amortisör konusunu elerken hiç sıkıntı yaşamadım.
Disk fren konusu güvenliydi fakat bakım ve arıza durumlarında meşakkati çok olacağından ve bisiklete ekstra 1 kg ağırlık kattığından terhimi V frenden yana kullandım.

Nihayetinde yaklaşık 3 ayda 1000 km kadar yol yaptım ve tercihimin (göreceli bir konu hariç) doğru olduğunun artık farkındayım.

Malum asfaltta olsa yollarımız berbat.
Özellikle Ana yolların güvenlik şeritleri dar.
Ve sürüşü gerçekleştirdiğiniz o dar alan genelde sizi sarsacak kadar çukur, bombe ve minik de olsa taşlardan oluşuyor.

Ülkemizin bu yol durumlarından dolayı maşa da amortisörün kesinlikle olması gerektiğini düşünüyorum.

Herkese kazasız, sağlıklı sürüşler.

Geri