Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

@Olgunn
hocam fiyatı çok iyi ancak uzun yol için uygun mu sence? (uzun yol derken 50-150 km arasından bahsediyorum)
bir de kaç yıl kullanılabilir acaba bu bisiklet?

Scudo
Biraz önce bisikletle en uzun ne kadar gittiniz diye bi konuya şunları yazdım "Bir ay kadar önce Ankara Batıkent'ten Eymir Gölüne gidip geldik orda da bir tur gölün çeversini döndük. 80 km. Önceden 50 km civarı yaptığım çok olmuştu ama bir günde 80 km yi ilk defa gördüm bir ay evvel gördüm. Dönüşte arabaların zor çıktığı TRT binasına uzanan yolu çıktık orayı binerek çıkmak olağanüstü bir çaba gerektirir, yaya çıktık orayı zaten." Benim bisikletim şu an profil resmimdeki yaklaşık 30 yıllık yarış bisikleti. Ben bu bisikleti yaklaşık 3 yıldır aktif olarak kullanıyorum. Benimle gelen arkadaşımın bisikleti ise bu linkteki (link) 18 kiloluk bisiklet. Onun hayatındaki 2. uzun turuydu o. Ve çok da yorulmadı. Yani bisikletle gidilebilecek kilometrenin uzunluğu çok çok fazla değişkene bağlı. Kondisyonun, lastiklerinin hava basıncının önerilen olması, doğru vites kullanımı, bisikletin ağırlığı, hava sürtünmesine verdiği tepki v.s. Bana göre uzun yol için uygun. Ha her gün 100 km civarı yapcaksan yol ya da ince tekerli şehir bisikletlerine bak bence. Bisikletin ömrüne gelince iyi bakarsan ömürlüktür bence bu. Zaten ömür boyu kadro garantisi var diğer parçalar da arızalanması durumunda değiştirilir.

@kuranov

@Olgunn
tesekkürler bilgiler için. fiyatı da gerçekten çok uygun. düşüneceğim bu bisikleti.

@Furkan20 dağ bisikleti alın beraber çamlığa gidelim :p
Rockrider 540 Carraro daytona 2727 Mosso raceline ilk aklıma gelenler. İçlerinden rockrider daha iyi fakat denizlide decathlon yok :( Mosso Legarda ve Carraro Sportive serisine bakabilirsiniz dağ bisikleti olmasın derseniz.

• Beğen
Tepkiler: Furkan20
700-1300 TL ARASI BİSİKLET BAKANLAR

Bianchi touring 411 - 975 tl (kendi kulllandığım bisiklet)

Sedona 410 2016 model - 1200 tl

Salcono Üsküp 700 man - 710 tl

Salcono Alanya 700 man - 1300 tl

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@Furkan20 Carraro accel de var imagine barın orada. Btwin yok Mosso da yok sanırım.

arkadaşlar bu bisiklet için yorumlarınızı alabilir miyim?
(link)

üsküdar-beykoz arası(gidiş-geliş toplam 20-25 km civarında) sürülecek.
ayrıca boyum 178 kilo 70. kadro 51 var. sanırım bana uyuyor. doğru muyum? hemen bir bisiklet almak istiyorum, kafam çok karıştı.

sizce kron xc100 21017 modelmi tercih etmeliyim yoksa xc150 nin 2016 modelinimi. İkisinin arasında kaldım

Merhaba,
Foruma yeni üye oldum. Bisiklet hakkında hiçbir bilgim yok. Eşimle beraber arkasına bebek koltuğu takabileceğimiz olursa katlanabilir olmazsa normal çok pahalı olmayan bir bisiklet almak istiyorum.
Kullanım sadece haftasonları park, orman vb yerlerde.
Ankarada oturuyorum.
Bu şartları karşılayacak 2 adet bisiklet tavsiye edermisiniz.

Teşekkürler

@uçan-fil. Bende. Bu forumda yeniyim sana soyle yardim edebilirim xc 100 de xcm aynakol var 2016 xc 150 de shimano aynakol vardi heralxe bende dag bisikleti icin baslangic icin bisiklet alcagi m bende sory sormustum bana verilen cevaplarda zoom maşa alma kron xc 100 de ve xc 150 dede zomm masa var bende almayi dusunuyodum fakat vazgectim bence sende alma. Forumda zoom maşadan memnun olan da yok.

bu üçü arasında kararsızım, ilk yarış bisikletim olacak, sonrasında pişman olmak da istemiyorum. Bisikletler hakkında bilgi ve deneyimi olan arkadaşlardan önerilerini rica ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim...

Specialized 2017 Allez E5

MarkaSpecialized
Kullanım AlanıYOL
KadroSpecialized E5 Premium Aluminum, fully-manipulated tubing w/smooth welds, 1-1/8" lower bearing
MateryalAliminyum
Kadro Boyu (Stok)54cm, 56cm, 58cm
Kadro Boyu (üretim)52,54,56,58
Jant Ebatı700c
Vites Sayısı16
Amortisör / MaşaFACT carbon fiber
Fren SistemiTektro, caliper, dual pivot
Fren KollarıShimano Claris 2400 STI
Ayna KolFSA Gossamer Pro, Direct mount ABS, MegaExo Integrated Interface, 68mm English BB, 9-/10-speed, forged 6066 aluminum, 144mm Q-factor, 50/34T
Vites KollarıShimano Claris 2400 STI
Arka AktarıcıShimano Claris 2400, 8-speed
Ön AktarıcıShimano Claris 2400, clamp-on
RubleSunrace, 8-speed, 11-32t
ZincirKMC Z7, 8-speed w/reusable MissingLink
Jant Seti/ÇemberiAxis Sport
Jant Ön GöbekAxis Sport
Jant Arka GöbekAxis Sport
GidonSpecialized Shallow Drop, alloy, 125mm drop, 70mm short-reach
Gidon BoğazıSpecialized, 3D forged alloy, 4-bolt, 7-degree rise
ElcikSpecialized S-Wrap
SeleBody Geometry Toupé Sport, steel rails, 143mm
Sele BorusuAlloy, 12.5mm offset, 2-bolt clamp, 27.2mm
Sele KelepçesiAlloy, 31.8mm
Ön Dış LastikEspoir Sport, 700x25mm, 60TPI, wire bead, double BlackBelt protection
Arka Dış LastikEspoir Sport, 700x25mm, 60TPI, wire bead, double BlackBelt protection

Cube 2016 Attain Pro

MarkaCube
Kullanım AlanıYOL
KadroAluminium 6061 T6 Superlight, AMF, Double Butted, Smooth Welded, 3D Dropouts, Road Comfort Geometry
MateryalAliminyum
Kadro Boyu (Stok)53cm, 58cm
Kadro Boyu (üretim)50,53,56,58,60
Jant Ebatı700c
Vites Sayısı18
Amortisör / MaşaCUBE CSL Race, One Piece 3D-Forged Steerer/Crown, Carbon Blades, 1 1/8" - 1 1/4" Tapered
Fren SistemiShimano Sora BR-3500
Fren KollarıShimano Sora ST-3500
Ayna KolShimano Sora FC-3550, Hollowtech II, 50x34T
Vites KollarıShimano Sora ST-3500
Arka AktarıcıShimano Sora RD-3500SS, 9-Speed
Ön AktarıcıShimano Sora FD-3500BM, 31.8mm
RubleShimano CS-HG50, 11-32
ZincirKMC X9
Jant Seti/ÇemberiCUBE RA 0.7 Aero
Jant Ön GöbekCUBE
Jant Arka GöbekCUBE
Jant TelleriSapim
GidonCUBE Compact Race Bar
Gidon BoğazıCUBE Performance Stem, 31.8mm
ElcikCUBE Grip Control
PedalYok
Sele BorusuCUBE Performance Post, 27.2mm
Sele KelepçesiCUBE Screwlock, 31.8mm
Ön Dış LastikConti Ultra Sport 2, 700*25
Arka Dış LastikConti Ultra Sport 2, 700*25
Ağırlık9,25kg

Scott 2016 Speedster 40

MarkaScott
Kullanım AlanıYOL
KadroSpeedster Aero / D.Butted 6061 Alloy / Road geometry / Integrated Headtube
MateryalAliminyum
Kadro Boyu (Stok)54cm
Kadro Boyu (üretim)XS,S,M,L,XL,XXL
Jant Ebatı700c
Vites Sayısı18
Amortisör / MaşaSpeedster Carbon/Alloy 1 1/8" Alloy steerer
Fren SistemiTektro SCBR-525 Catridge Pads
Ayna KolShimano Compact FC-R345 Octalink 50x34 T
Vites KollarıShimano Sora ST-3500 Dual control 18 Speed
Arka AktarıcıShimano Sora RD-3500-SS 18 Speed
Ön AktarıcıShimano Sora FD-3500
RubleShimano CS-HG50 9 Speed 11-30 T
ZincirShimano CN-HG53
Jant Seti/ÇemberiSyncros Race 27 Aero Profile 20 Front / 24 Rear
Jant Ön GöbekFormula Comp 20 H
Jant Arka GöbekFormula Comp 24 H
Jant TelleriHTI - Standard Black 2mm
GidonSyncros RR2.0 Anatomic 31.8mm
Gidon BoğazıJD ST92A Alloy 1 1/8" / four Bolt 31.8mm
ElcikSyncros
PedalYok
Sele BorusuSyncros RR2.5 31.6/300mm
Sele KelepçesiAlloy
Ön Dış LastikKenda Kontender 700x25C
Arka Dış LastikKenda Kontender 700x25C
Ağırlık9,82kg

@Çekül
Sedona 410 2015 modelinde dişli sistemi aynı mıdır? Kütahyada yaşıyorum, burada yokuşlar var hayli. O açıdan yormayacak bir bisiklet arayışındayım. 410 fiyat aralığında...

Bende bu bisikletlerin arasında kaldım sonra kendimi bianchi touring 411 alırken buldum :)

@Alex1024
2015 Sedona 420 ile 410 aynı dişli ve vites sistemi... Arka 11- 32 , ön 26-38-48 . 420'nin 2016 ve sonrası modelleri 27 vitesli, arka vitesleri 11-34... Ancak 11-32 yeterli oluyor. İzmir'in Yamanlar Dağı eteklerinde 150 metre rakımdaki dik yokuşlara devamlı tırmanıyorum. Performansa bağlı biraz... Bir de MTB AYAKKABI VE SPD KİLİTLİ PEDAL kullanın. İnanılmaz farkediyor. 1-1'de çıktığım yokuşları 1-4'le 2-2 ile çıktığım oluyor. 410 yormaz. Hafif bisiklet... Çok yorarsa Şhimano'nun 11-34'ünü takarsınız, fark eder. Ama gerek kalmaz.

• Beğen
Tepkiler: Alex1024
Sedona bana dandik geliyor nedense..
Bende carraro 224 var..2 senedir kullanıyorum..Sadece vitesleri beğenmiyorum..Arka aktarıcı pek düzgün değil..Hiçte baktırmadım ustaya..Kendi kendime oynayıp duruyorum..Bunun dışında ağırlığını sonradan fark ettim..Sanırım 14 kg ağırlığı var..Bu forumda bu tarz yorumlar okumuştum..
Satıp yol bisikleti alıyım diyorum,satamadım bisikleti..Sahibindene koydum,825 istiyorum ama satamadım..Neyse..Bir yandan satmak istiyorum,bir yandan da istemiyorum..Çünkü iyi bisiklet..Görüntüsü filan hoşuma gidiyor..
Bence carraro 224 her türlü işinizi görür..Bisiklete yeni başlayanlar carraronun bu modelini/modellerini tercih edebilir ama benim gibi birkaç yıl bu tarz bisiklete binenler,daha hafif,vitesleri daha kaliteli,olursa karbon maşa tercih edeceklerdir..
Bisikleti satamazsam,bisikleti iyileştirmeyi düşünüyorum..
Bu bisikletle dağa da çıkarsın,uzun yola da çıkarsın,toprak yolda da gidersin,çamurlu yolda da..Yeter ki ayakların iyi durumda olsun..

Tavsiyede bulunamam ama iki yıllık carraro 224 kullanıcısıyım. Şimdi Yol/yarış bisikletine geçtiğim için bende satmayı düşünüyorum. Yani demem o ki, başlangıç olarak harika bir bisiklet. Hem asfaltta hem stabilize yollarda sorunsuz kullanabiliyorsunuz. Antalya nın köy yollarında rahat kullandım, geyikbayırına bile gittim geldim bununla. Maşayı kilitleyebiliyorsunuz. Vites fiyata göre gayet güzel çalışıyor, ben frenlerden memnun değildim. Ötme yapıyordu. evet biraz ağır bir bisiklet, ama sedonalarla hemen hemen aynıdır ağırlığı. kıyaslamak gerek.

Salcano city sport serisi, Mosso legarda serisi 1721, Carraro sportive serisi 225-227, Sedona 325-410 arası serileri uygun fiyatlı alınabilecek iyi bisikletler
@na1106

@sadi imren teşekkür ederim cevap için
sanırım mosso legarde 1721 alacağım en uygun fiyatlı o gözüküyor. Bu bisiklette zırhlı lastik varmıdır. Hiçbir yerde yazmıyor.
Kendi çapımda aşağıdaki bisikletleri çıkardım. hepsi 800-900 tl civarında. Arkasına bebek koltuğuda takacağım mossonun jant ve lastikler hakkında olumsuz görüşler var. Yinede bebek koltuğuyla beraber uygunmudur. ben artı bebek neredeyse 105 kilo olacak.
Kullanım sadece hafta sonları düz yollarda 1-2 saat

MOSSO LEGARDA 1721 MTM
BİANCHİ TOURİNG 821
CARRARO SPORTİVE 321
SALCANO CİTY FUN 70
bianchi daisy 24
carraro streer lady
carraro juliano
mosso legarda 1721 ldm

@na1106 Bisikleti aldığınız yerden lastiklerinize zefalin kaucuk zırhını alın 40-50 TL gibi çifti. Bir de içine patlamaz sıvı koydurun yolda kalmazsınız.
Bayan modelinde zırh var lastiklerde diğerini bilemiyorum

(link)

zefal-z%C4%B1rh-1-1000x1000.jpg

Geri