Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Herkese merhaba 3000-3500 tl arası bir bütçem var yol yarış bisikleti satın almayı düşünüyorum aklımda scott speedster 40 ve giant scr1 var başk bisiklet önerileriniz varsa yorum olarak belirtirseniz sevinirim

Scudo
Forumumuzun yeni üyesi değilim fakat bu ilk konum olacak.Bisiklet seçimim için siz tecrübeli insanların bilgi birikim ve tavsiyelerine ihtiyacım var.Araştırmalarım ve sürüş denemelerim sonrası fitness bisikletinin bana en uygun olanı olduğuna karar verdim.Bu bağlamda da karşıma çıkan iki modeli artı ve eksileriyle kullananlardan dinlemek istiyorum.KTM strada 800 ve BTWIN Fit 5 bisikletleri arasında karar vermemde bana yardımcı olursanız mutlu olurum.Teşekkürler.

Merhaba,
Forumda üyeliğim vardı fakat şifresini unuttuğum için başka hesap açmak durumunda kaldım.
1000-1600 TL civarında bir bisiklet istiyorum. Şehir içi kullanacağım. Fakat İstanbul ne kadar şehir olsa da yollardaki yama ve küçük çukurlar bisikletliler için risk bu ince tekerli bisikletlere de çok hoşuma gidiyor aslında (ne gibi dezavantaj olur)
1) Sizce yol bisikleti mi yoksa dağ bisikleti mi almalıyım. (Kullanacağım yerlerde aslında çok çukur ve asfalt çöküntüsü var sanırım bu sorunun cevabı belli ama ben yine de sorayım )
2) Boyum 1.75 23 Yaşındayım. Çok hantal bir bisiklet istemiyorum. Görüntü olarak da sade bir bisiklet istiyorum. Olabildiğince hafif olmalı çünkü daire kapımın önüne çıkartacağım. 15 Senedir kullandığım bisiklet çalındı. Sütten dilim yandı çünkü çalanların ALLAH belasını versin bu arada
3) Amortisörlü ve amortisörsüz modeller önerir misiniz ? Amortisör şehir içi ne kadar faydalı olur ? Görüntüsünü sevmiyorum ama bazı modellerde çok hoş duruyor.
Sözün özü hem hafif hemde 1000-1600 TL arası bir bisiklet istiyorum :) Dört köşeli üçgen daha mümkün galiba neyse olabildiğince hafif diyeyim :)

@aboubjk Mosso Legarda serisine bakın.

Evet istediğimi özellikleri yazıyorum.

Ucuz olsun tabi aslında bayağı pahalı amma velakin siz çok aşırı fiyatlara saçma şeyler aldıgınızdan size göre ucuz
Bütçe makx 1000 tl

Şişman ve kilolu biriyim zaten o yüzden bisiklet istiyorum kilo vermek için normal tartı beni tartmıyor. 150 kilo rahat varımdır. Yani o civarlar tam bilmiyorum. Makx 170 taşıyabilen 1 bisiklet olsun.

Cantları fazla büyük olmasın yoksa katlanır bisikletin mantığına ters

Işığı olsun çünkü sadece düz gidebiliyorum o yüzden gece yol daha boşken takılırım

Dediğim gibi fazla bilmiyorum sürmeyi sadece düz gidebiliyorum o yüzden tekeri falanda sağlam olsun tamiri falan daha zor düz giden adam nasıl yapsın

Tekeri patlamayanlardan olsun. Taşta sürmemeye çalışırım ama kilodanda patlamasın

Arkasında önünde sepeti olsa çok iyi olur. Mataram var ama bisiklete takma aleti yok.

Boyum 190 dahada fazla yada azcık daha az olabilir pedalına ayağını koyunca direksiyona çarpmasın

Hiç vitesli bisiklet kullanmadım ama mantığını youtubedan video izleye izleye çözdüm vitesli vitessiz farketmez

Görünüşüde önemli değil.

Sağlamlık ve dayanıklılık çok önemi var ve tercih sebebi.

Katlanırken tekeri sökmem asla gerekmesin.

Pedalı kilitli falan asla olmasın normal

O katlanan yeri çok hızlı giderken kopmasın

Evet şimdilik kafamda istediğim bisiklet böyle istediklerime en yakın hangisi kesin böyle olacak diye birşey yok buna en yakın hangisiyse o nu seçerim.

Kilo 145-160 tahmini boy 187-193

@Mustafa Zeybek merhabalar, daha önce de bana cevap vermiştiniz, direkt size sorayım istedim. Merida Crossway 20-V ve Giant Roam 3 arasında kaldım. Kadro olarak Merida'lar övülüyor ama bu model için ne kadar kalitelidir bilemedim. Giant ise çocukluktan beri bildiğim bir marka. Vites, fren, aynakol vb. aksamları çok benzer kalitede yanlışım yoksa, sanırım 2015 ve 2017'de kilitli maşa varken, 2016da yok, ben kilitli maşalı almayı istiyorum, yılı önemsiz... Aklım biraz Gianta kayıyor, ne dersiniz kadro kalitesi olarak? Arada 300 TL gibi bir fark var. Sizce Giant almaya değer mi? İlerde ufak tefek yükseltmeler de yapmayı umuyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.

@riggs giant da merida da kadro olarak kalitelidir ama ne yazık ki hangisi daha kaliteli bilmiyorum. İkisi de sizi üzmez onu bilin yeter. Merida ucuzluğundan cazip geliyor, başlangıç için çok para harcamaya gerek yok. Aradaki farkla spd falan da alınabilir.

Merhaba eşim ve kendim binmek üzere bisiklet bakıyorum ama baktıkça ve yorumları okudukça aklım daha çok karışmaya başladı, bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Eşim 162cm boyunda ben 172cm ilk olarak bu boy durumundan dolayı kaç jant vs. bakmam gerekiyor, kullanım olarak eşim hobi amaçlı kullanacak ben ise daha çok spora ve işe giderken kullanmak istiyorum, güzergahım yarı stabilize yollardan oluşuyor. Ağırlık olarak hafif olması tercihim çünkü evim 5. katta ve asansör yok bisikletide çoğunlukla eve çıkartmam gerekecek. Bütçem 800-900 TL civarı.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Selamlar öncelikle boyum 1.73 kilom 53 :p sizce bu boy ve kiloyla gidon boyu kaç olmalıdır?
ayrıca yurtdışından mongoose almayı düşünüyorum hangi modelini almalıyım?

Merhaba arkadaşlar. Ben eski yol/yarış bisikletimi satmayı ve bu linkteki bisikleti almayı düşünüyorum. Yol bisikletimi satışa çıkardım, satıldığı zaman da bu bisikleti alacağım. Bisiklet ile ilgili bazı sorular sormak istiyorum size. Bisikletin özelliklerinin yazdığı sayfa burada:(link)

İlk sorum şöyle: Bu bisikletin jantının genişliği kaç inch ya da santimetredir. Bir de ben bu bisikleti aldıktan sonra jantım hasar görse ve değişmesi gerekse ben jant alırken hangi ölçüleri söyleyeceğim bisikletçiye ki bana bu bisikletin üzerinde bulunan jantın birebir aynını verebilsin?

İkinci sorum: Ben bu bisiklete daha ince bir teker takmak istesem bunun incelik açısından en alt limiti nedir? Yani bu bisikletin jantlarını değiştirmeden ince bir dış lastik takmak istesem takabileceğim en ince, önerilen lastik ölçüsü(fransız birimlerine göre) ne olmalıdır?

Dördüncü ve son sorum şu: Bu bisikletin üzerindeki lastiklerin fransız ölçü biriminde iface edilişi 700x38C mi?
Teşekkürler.

iyi akşamlar arkadaşlar
ben aranıza ilk kez katılıyorum daha önceden bisikletle uzaktan yakından alakam olmadı.
1000-1500 arası fiyat limitim var,
Denizlide yaşıyorum.Bisiklet secimi konusunda yardımcı olabilecek fikir verebilecek arkadaşlardan yardım bekliyorum.
ilk olarak hedefim 10-20kmlik denizliden pamukkale arası gibi mesela ufak mesafelerle bu işe başlamak,alışınca yavas yavas bu işe daha sonra uzun kmler yapmak istiyorum
tavsiye öneri ve görüşlerinize açığım .

@Furkan20 kardesim dedigin aralikta alternatif cok fazla ve aralarinda daglar kadar fark yok. Oncelikle patika vs girmeyeceksen asfalt yolda gideceksen bir sehir- tur bisikleti almani öneririm. Salcano city sport serisi bir secenek olabilir. Mosso legarda serisi de bir alternatif. Carraro sportive 225 i de degerlendirebilirsin. Denizlide bunlarin oldugu bayilere gidip uygun size i secip hatta bir deneme surusu de yapip gozune hirap eden birini secebilirsin.

• Beğen
Tepkiler: sadi imren
Merhaba arkadaşlar. Ben eski yol/yarış bisikletimi satmayı ve bu linkteki bisikleti almayı düşünüyorum. Yol bisikletimi satışa çıkardım, satıldığı zaman da bu bisikleti alacağım. Bisiklet ile ilgili bazı sorular sormak istiyorum size. Bisikletin özelliklerinin yazdığı sayfa burada:(link)

İlk sorum şöyle: Bu bisikletin jantının genişliği kaç inch ya da santimetredir. Bir de ben bu bisikleti aldıktan sonra jantım hasar görse ve değişmesi gerekse ben jant alırken hangi ölçüleri söyleyeceğim bisikletçiye ki bana bu bisikletin üzerinde bulunan jantın birebir aynını verebilsin?

İkinci sorum: Ben bu bisiklete daha ince bir teker takmak istesem bunun incelik açısından en alt limiti nedir? Yani bu bisikletin jantlarını değiştirmeden ince bir dış lastik takmak istesem takabileceğim en ince, önerilen lastik ölçüsü(fransız birimlerine göre) ne olmalıdır?

Dördüncü ve son sorum şu: Bu bisikletin üzerindeki lastiklerin fransız ölçü biriminde iface edilişi 700x38C mi?
Teşekkürler.

Teşekkürler.

1. soru:
JANTLAR 28"inç (21-622) çapında, tek katman alüminyum jantlar.

son soru:
700X38 lastikler = 700x38C

Bu bisikletin aynakolu tek yapraklı, alirken ona dikkat et.
28 inc lastikleri.
622-38 miş dis lastik. Muhtemelen 700x38 diye atayim tutar belki :D
Takabilecegin en alt lastik limitini Decathlona sorsan daha iyi olur.

Bence alet guzel sehir ici ulasim acisindan. Fiyati da uygun genele gore. Saga sola gitmelik alet :D
Jantin bozulursa Decathlona sar, yenisini verene kadar zorla :D

@burak ilhan parantez içindeki 21 değeri jantın genişliğini mi ifade ediyor? Teşekkürler cevap için.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN Evet tekli aynakol olması tercih sebebi benim için. Ön vites arızası, tel kopması vs gibi sorunları da yaşamayacağım. Ayrıca tek aynakal olmasına rağmen en ağır viteste aynakol tam tur yaptığında arka teker yaklaşık 3,2 tur atıyor. Bu 3lü aynakolu olan bisikletlerde de yaklaşık böyle. Bence bazı bisikletlerde üçlü aynakol gereksiz. Ha şunu diyebilirsiniz o zaman en alt viteste zorlanma olur diyebilirsiniz. Bu durum da pek olmayacak çünkü en hafif viteste de aynakolun bir tam turu ile arka teker bir tam tur atıyor ki bir çok üçlü aynakola sahip bisikletin 1. vitesteki zorluk derecesi de böyle.

Lastik ölçüleri, jant uyumu ve lastik seçimi
Eğer birisi bana bu 21 in jant genişliği olduğunu söylerse yukardaki linkten aldığım bilgiler ışında şunu söyleyebilirim: 21x1,4=29,4 Yani Fransız ölçülerine göre 700x32 lik tekere kadar inebilir takacağım tekerdeki incelik. Lakin sorun şu ki bana kesin bir şekilde bu jantın kalınlığı 21 mm dir diye mail ile ulaştığım decathlonun mağaza yetkilileri de diyemedi. Ne bir haftadır cevap aradığım bu forumda ne de dechatlonun müşteri hizmetlerinden bu sorumun cevabını öğrenemedim.

merhaba arkadaşlar,
foruma yeni üye oldum. bundan sonra da sık sık kullanacağım sanırım.
bisiklet almak istiyorum, sıfır yada ikinci el fark etmez. 900 liraya kadar limitim var. şehir içinde ve zaman zaman uzun yolda(çok uzun değil, 80 km diyebiliriz) kullanmak istiyorum. hangi modelleri tavsiye edersiniz?

@kuranov
(link)
Ben bu bisikleti almayı planlıyorum sana da bunu tavsiye ederim. 600 lira.

Geri