Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

@6frkn6 salcano nun servisinden çok şikayet var. Gelin beni dinleyip temiz 2.el bulun.

Zaten istabuldaymışsınız bulmanız daha kolay olur

Scudo
@Mustafa Zeybek son olarak carraro sportiv 225 mi veya başka bir model önerir misiniz yoksa sectigim model uygun mudur...
Sehir ici ve bazen mudanyaya git gel dusunuyorum( toplam 34 km) az da engebeli yerler icin...

@Mustafa Zeybek 2.eldede sıkıntı çıkar diye terrdütteyim arkadaşın salcanosu bozulmuştu servise götürdü yaptılar mı memnun mu bi sorayım ama ng 800 de çok hoşuma gitti zaten amatör olarak kullanacağım

@6frkn6 2.el alırken şöyle bir yol izleyebilirsiniz. Alacağınız kişiye ben bu işten anlamıyorum bisikletçide buluşalım bi kusuru var mı baksın öyle alacağım dersin, kusuru yoksa itiraz etmez zaten.

@Pharmacist1649 seçtiğimiz model legarda 1727 hidrolik ve süspansiyonluydu değil mi? Oysa sportiveden azıcık daha iyi.

@Pharmacist1649 önerdiğim iyidir fakat şimdi aklıma geldi SEDONA 410 var benim çok hoşuma gidiyor fakat süspansiyon yok.

@Mustafa Zeybek 600 e salcano ng 750 ve 475 e kron xc 150 buldum kron bizim mahallede hangisini alayım

@Ayyildiz1905 bu tarz bir katlanır neden düşünüyorsunuz onu anlamaıdm. Şansınız varken çin den süper şeyler getirtebilirsiniz. MTB istiyorsanız MTB yol istiyorsanız markalı kaliteli bir yol getirtin. ama bu nedir?

@6frkn6 bence Kron ve salcano dan uzak durun. Bu markaları kendim kullandım mı hayır fakat foruma kayıt olduğumdan beri gerek kendime almak için gerekse tavsiye vermek için çok araştırdım genel kanı bu markalardan uzak durmam yönünde oldu.

@Pharmacist1649 sedona ile Mosso yu karşılaştırsın izlenimlerimi aktarayım. SEDONA nın ağırlığı sitesinde yazmıyor fakat hem v fren olması hem düz maşa olması nedeniyle Mosso dan hafiftir diye düşünüyorum.

SEDONA nın vites kolunu kullandım, yeni vites kolumsa mossonunkinin bir alt modeli. Buna dayanarak mossonunkinin iyi olduğunu söyleyebilirim.
Tam emin olmamakla birlikte mossonun ön aktarıcısı daha iyi gibi.
SEDONA nın arka aktarıcısı mossonun bir üst modeli.
Mossonun aynakolu daha iyi.
Ruble karşılaştırması yapamadım
Göbeklerin de hangisi iyi bilmiyorum fakat bana göre Mosso önde.

@6frkn6 ne önermediğimi söyleyeyim: Kron salcano ümit

Bir hafta önce bir siteden ürünü aldım bazı parçaları ekledim ama elimde bi kaç ufak parça kaldı ve kutunun içinden kurulum klavuzu çıkmadı bu parçaların yerlerini merak ediyorum ve bir an önce toplayıp pedallamak istiyorum yardımcı olursanız çok sevineceğim çıldırmak üzereyim :)

Dosyalar

• IMG_8097.JPG
    IMG_8097.JPG
    77,2 KB · Okunma: 1
  • IMG_8095.JPG
    IMG_8095.JPG
    130,8 KB · Okunma: 1
Merhaba, 17 yaşındayım ve ortaokuldayken aldığımız 200 TL'lik bisikletler hariç hiç bisiklet sürmedim. Forumlarda gezerken bir hevesle araştırmaya başladım. Bisikletimi süreceğim yer Ankara. İlçemden dışarı çıkmayı pek düşünmüyorum, genelde asfalt her yer. Birkaç arkadaşıma danıştım ve Kron XC 150 V Fren önerisi aldım. Bütçem 1000 TL (Daha fazla verebilirim fakat hevesim geçerse diye korkuyorum). Sizlerin de önerisini bekliyorum.

@Mustafa Zeybek anladım hocam dgsfaaf
:D

@Mustafa Zeybek bianchi de alüminyum kadro yok fiyat iyi speed 1000e bakmıştım benim sonum salcanoya gidiyor haydi hayırlısı

@Mustafa Zeybek bianchi değil de BT Win rr 340 alsam nasıl olur?

yardımcı olursanız sevinirim (bütçem bu seçenekleri sunuyor ve ikinci el düşünmüyorum)

*CARRARO CR-RACE 012

KADROALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE HYDROFORMED
MAŞAALÜMİNYUM 1.1/8″
ARKA VİTESSHIMANO A070
ÖN VİTESSHIMANO A070
KRANK TAKIMISHIMANO A070 50X34
ARKA DİŞLİSHIMANO TZ21 14-28T
VİTES KOLUSHIMANO A070 2X7
FRENALÜMİNYUM KUMPAS FREN
LASTİKCST 700X25C
JANTCARRARO ÇİFT KAT ALÜMİNYUM
SELESELLE ROYAL
FİYAT1.602 TL

*KRON RC1000

Bisiklet Tipi

Yol Bisikleti
Erkek
Jant

28
Vites

14
Fren

Kaliper
Kadro

Aluminyum 1.1/8″ Entegre Double Butted
Kadro Ölçüleri

52"-54"-56"
Maşa

28″ Yol Aluminyum 1.1/8″
Arka Vites

Shimano RDA070
Ön Vites

Shimano FDA070
Vites Kolu

Shimano STA070
Fren

Tektro Brakes R312
Aynakol

Shimano FCA070
Ruble

Shimano MF-TZ21
Gidon

Zozo
Gidon Boğazı

Zozo
Sele Borusu

Zozo
Orta Göbek

Neco
Jant

28"Zozo 40mm üç kat alüminyum
Lastik

700x23
Sele

Kron
Hazne

Aluminyum FİYAT:1678

*SALCANO XRS060

TİPİYOL/YARIŞ
KADRO700C Hafif Alaşım Aluminyum
MAŞAHiTen
ARKA VİTESShimano ST-A070 / RD-A070 14 vites
ORTA GÖBEKChin Haur CH-51 kaset
AYNAKOL52t/42t çelik krank takımı
FREN TAKIMIKaliper fren sistemi
VİTES KOLLARIShimano ST-A070
RUBLEShimano MF-TZ21 Tourney 28t/14t ruble
ÖN DEĞİŞTİRİCİShimano TZ31 ön değiştirici
SELE BORUSUZoom C208 Alüminyum Sele Borusu
FURŞ TAKIMIChin Haur CH-9280TBW
JANT SETİSalcano XPRO RACE 36h jant seti
TEKER SETİSalcano XRS Serisi Lastik
FİYAT:1239

*SALCANO XRS50 CLARIS

TİPİYOL/YARIŞ
KADRO700C Hafif Alaşım Aluminyum
MAŞAHiTen
ARKA VİTESShimano ST-2400 / RD-2400 Claris 16 vites
ORTA GÖBEKShimano Octalink ABBES25B13
AYNAKOLShimano Claris FC-2450 50t/34t krank takımı
FREN TAKIMITektro R312 kaliper fren sistemi
VİTES KOLLARIShimano ST-2400
RUBLEShimano CS-HG50 30t/11t kaset
ÖN DEĞİŞTİRİCİShimano Claris FD-2403 brazed on
GİDONZoom FOV alüminyum gidon
BOĞAZZoom TDS-C369 3D forged alüminyum boğaz
SELE BORUSUZoom C208 Alüminyum Sele Borusu
SELE-
FURŞ TAKIMIChin Haur CH-9280TBW
JANT SETİSalcano XPRO RACE 36h jant seti
TEKER SETİSalcano XRS Serisi Lastik
FİYAT:1599

Şehirde az da engebeli yerlerde sehir tur bisikleti olarak bu modelde karar kıldım...
Bu fiyat araliginda(1400) daha iyisini önerecek var mi acaba...
Ayrica bu bisikleti kullananlara sormak istediğim bir başka husus da kadro boyu , 185 icin 51 cm uygun mudur...
Şimdiden teşekkürler...

@Mustafa Zeybek senin için demedim hocam
sitenin geneli için dedim.
Sen zaten elinden geleni yapıyorsun.
Markalar ve bisiklet seçimi olsaydı bu bolüm daha canlı olurdu demek istedim ben.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Geri