Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

@FRN_07 Sedona 710 lady bulabilirseniz ona bakın derim 2016 model olana.Bazı internet sitelerinde hala var gözüküyor 1100 tl civarı fiyatları. Dağ bisikleti olduğu için yokuşlarda eşinize kolaylık sağlayacaktır. Ben eşime aldım oldukça memnun. Bol yokuşlu rotaları gidebiliyor. Sizin belirttiğiniz modelde kararlı iseniz şehir bisikleti olsun diyorsanız o da gayet sağlamdır ve memnun kalırsınız. Onu da araştırmıştı ama aynakol oranları nedeni ile fazla sıcak bakmadım. Buralarda düz bir rota yok neredeyse.

• Beğen
Tepkiler: FRN_07
Scudo
Merhaba,13 yaşındayım.Boyum 1.65-1.70 arası. Köye gidip gelebileceğim yokuş çıkması en kolay hafif bir bisiklet arıyorum. Yaşımı ve boyumu dert etmeyin.V fren aluminyum kadrolu bir bisiklet istiyorum. Olabildiğince pedal çevirmesi kolay olsun.+21 vites istiyorum ve 28 jant arıyorum. Birkaç bisikleti araştırdım;
Ghost Se 1150
Kron xc150-xc250
sedona 240
salcano ng665
tarzında bisikletlere baktım.kendim bi karar veremedim.tekrar soyluyorum alimunyum kadrolu pedal çevirmesi hafif en az 21 vitesli +20 km yol gidebileceğim bisikelet arıyorum.

Aslında benim ortadan amortisorlu oscar markalı bir bisikletim var. büyük ihtimal çelik kadrolu ve aşırı ağır pedal cevirmesi çok zor. arkadaşımda kron xc150 v fren 7 vitesli bisiklet var onunkinde çok rahat ediyorum.şimdiden yardım edenlerden allah razı olsun... cevaplarınızı bekliyorummm

@agahun
Triban serisi bisikletlerin hepsi de uygun olur hala almadıysanız :) Yalnız stokların yenilenmesi icin Nisan ayını beklemeniz gerekecek muhtemelen.

@Qtrntn
Cannondale ya da yine süspansiyonsuz olan Specialized

@birkanpacaman söyledikleriniz içinden eğer bütçeniz uyuyorsa direk specialized alın derim

@Dhc Eğer düz yol olsun patika olsun şehir içinde de binerim uzun yola da giderim diyorsanız mtb alın yok sadece şehir içinde düz yolda kullanacağım diyorsanız tur yani şehir bisikleti dediğimiz city bike alın derim. Öncelikli olarak karar aşamasında belirleyici etken bu olsun. Eğer ben her tarafta kullanmak istiyorum diyorsanız ben size mtb almanızı tavsiye ederim. Şahsen bende aynı şekilde yapıp mtb aldım lastiğini de zırhlı tur lastiği taktırdım 3.200 km yok yaptım daha bir kere bile patlamadı şeytan kulağına kurşun diyelim

20170205_121432.jpg

Marka olarak da soracak olursanız eğer ben bir yıldır kullanıyorum Carraro Force 291 modeli bahsettiğiniz bütçe ile alabilirsiniz. Bu modelin bir diğer avantajı da ( diğer markalarda görmedim ben mesela ) yokuş vitesi dediğimiz bir sistem var. Bahsettiğim sistemde arka dislilerin en büyüğü normalden daha büyük ve ilk dişli ile ikinci dişli arasında bayağı bir boyut farkı var ve yokuslarda hiç zorlanmadan cikabiliyorsunuz. Lastik olarak kullandığım lastiği tavsiye edebilirim daha bir kere bile patlamadı Rubena 700-40c zırhlı tur lastiği olarak geçer.

Gelelim yedek parça işine. Kendinize decathlon'dan bir sırt çantası alın quechua marka olur işinizi rahat rahat görür içine bir adet yedek iç lastik, bir adet yama seti, bir adet yedek atlet ve tişört koyun derim.

Bisikletinize alacağınız olmazsa olmaz aksesuarlar ise kask, ön ve arka lamba ( mümkünse iyisinden olursa hem sizin daha iyi görmenizi hem de daha kolay fark edilmenizi saglar ), bir adet matara kafesi ve matara, hem sıcakta terinizi emip güneşten koruması için hem de kışın soğuktan koruması için buff, bir çift eldiven yaz için kısa parmakli kış için uzun parmakli, bir adet zil. Bunlar şart olan aksesuarlar. Bunlar için de 300 tl civarı bir bütçe ayırmanız gerekir. Eğer vaktim var aciliyeti yok derseniz yurt dışı sitelerinden alabilirsiniz ( reklam olmasın diye ismini vermiyorum çin işi japon işi dersem anlaşılır sanırım ). Yurt içi sitelerde de aslı bisiklet olabilir, erdoganlar olabilir buralardan alabilirsiniz ama size başka bir tavsiyem ikinci el temiz şöyle 1 yaşında falan bulabilirseniz temiz ikinci el almanızı tavsiye ederim.

Marka olarak ilk tercihiniz Carraro olsun derim tam anlamıyla fiyat / performans ürünüdür modellerinin çoğu.

Başka bir şey sormak isterseniz mesaj atın elimden geldiğince bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım.

• Beğen
Tepkiler: birkanpacaman
Donanım ve kalite olarak hangisini tercih etmeliyim?
LAPİERRE Cross 300
GİANT Escape 3
CARRARO Sportive 227
MERİDA Crossway 20V
SEDONA 325

@S.Koca eşimin boyu sebebiyle seçeneklerimiz çok kısıtlı kalıyor 710L sitesinde bile yok ama dediğiniz gibi belli sitelerde mevcut. Ben Eskişehir'deki bayilerine bakacağım öncelikle. Açıkcası burada pek bir eğimli yol da yok ama ebat olarak daha uygun olabilir bilemedim şimdi canlı görüp karar vermek lazım. Teşekkürler ilgilendiğiniz için.

@FRN_07 Rica ederim, istediğiniz modelden bulursunuz inşallah. Keyifli oluyor ailece turlamak. Bu arada hepsi burada da %15 indirim mevcut ve 2 modelde var. Bir bakın isterseniz.

Merhaba abilerim ablalarım yeni bir bisiklet almak istediğim ve param biraz kısıtlı olduğu için size sormak istedim.Yaklaşık 100kg boyu 1.85 biriyim.Yeni bir bisiklet almak istiyorum.Bundan önce bianchi speed kullandım fakat bana çok fazla sorun çıkardı bolca lastiğninin palatması pedalının yerinden çıkarması artık beni delirtti.Yeni bisiklet almamda yardımcı olursanız sevinirim .

1.Fiyat performansının iyi olması(bütçe max2000 tl)

2.Ağırlığımı taşıyabilmesi.

3.Az sorun çıkarması(sağlam olması)

4.29 jant olması ve bisikletinn bana küçk gelmemesi.

5.Dağ bisikleti olması.

Merhaba. Geçen sene mart ayında bisiklet aldım. Öyle spor olarak falan ilgilendiğimden değil, konya bisiklet sürmek için çok güzel biyer bunu değerlendirmek istedim.

Bütçe sıkıntısı yaşadığım için öyle 600 700lere çıkamadım malum şehir dışında öğrenciyiz. 300tlye ümit-colorado modelini aldım. 26 jant kadro boyu 17-17.4 eğer daha büyük jant boylarına çıkılırsa fiyat 600ü zaten geçiyordu.
Kadro boyununda 26lar arasında yüksek olduğunu söyledi bisikletçi(ne kadar doğru)

Boyum 184 kilom 88. Benden ufak adamlarda bile 27.5 salcanolar kronlar vs var. Acaba bu bisiklet bana göre fazla mı küçük diye düşünüyorum. Dışardan çirkin göründüğünü düşünerek özgür süremiyorum. Takıntı yaptım sanırım

Selamlar forumu takip eden biriyim ama kayıt olmamıştım hiç. Geçen yaz babamında gazıyla önce yazlık sonra İstanbul'a getirmelik bir bisiklet almak istedik. Ve çok bilinçsiz ve dalgınca satıcının da gazıyla Btwin 700'ü aldım. Aslında tipi , rahatlığı her şeyi ile hoş ama iki sıkıntım var. 175 boyundayım ve L beden aldım ben hariç kimse binemiyor... Sizce büyük mü (Gerçi değiştirme şansım zaten yok artık) ikincisi de çift amortisör... Evet yokuşlarda çok zorlanıyorum, onu ne yapacağımı bilemedim. Her gün binmek istiyorum ama bu şeyleri takıntı yaptığım için heves git gide kırılıyor.. Bisiklet genellere göre büyük duruyor sanırım L den dolayıda.. Sizce büyük mü ve satmak istesem kaça satılabilir ? Görseli de koydum yorumlarsanız çok sevinirim..

bbbbsa.jpg

Herkese merhaba,
Ben haftanin 3 günü max 10-15km yol yapmayı planlıyorum ve bir arkadaşımdaki Rockrider 8.3 bisikleti almak istiyorum. Marka ve modelle alakalı olumlu, olumsuz fikirlerinizle bana yardımcı olmanızı rica ederim.

Merhaba,
Foruma yeni üye oldum.
Bisiklet almaya sonunda karar verdim. Kendimce araştırmalarım ve bir yerle anlaşmam sonucunda Scott Sub Cross 50 Lady almak üzereyim. Bisiklet kullanmaya geçen senelerde başlamış bir arkadaşım ve grubu ısrarla Scott almamam gerektiğini söylüyor. Onunla yokuş çıkmazsın hafta sonu şehir dışı gezilerde çok zorlanırsın vs de bize ayak uyduramayabilirsin, çabuk yorulursun gibi bir yorumla geldi. Forumlarda birkaç yazıyı okudum ama takip etmek ve tam soruma cevap olup olmadığını bulmak zor olacak gibi görünüyor. :) O yüzden sormak istedim. Gerçekten sıkıntı yaratacak bir bisiklet mi?

Bu arada bisiklet (Scott Sub Cross - erkek modelini kiraladım en son) kiralayarak uzun süre binmemiş olmama rağmen sahilde 23 km 1.5 saat kullanmışlığım var. Yoruluyorum dönüşün son evrelerinde ama zamanla daha rahat olacaktır diye düşünüyorum. Kondisyonum bu çerçevede fena değil sanki ;)

Merida 300'ü gördüm çok beğendim ama fiyat olarak 1500 ler derken 2000 lere çıktım artık daha fazlasına o derece ihtiyaç var mı diyip kısıtlama getirdim. Bu grup arkadaşlar merida 300 alamıyorsan önceki modellerie bak dediler. Kafam iyice karıştı.

Her hafta sonu şehir dışı gezi yapabilir miyim bilmiyorum ama hafta şehir dışı tur hariç 50 km yaparım diye düşünüyorum. Apartmanda asansör yok ve 3. kata eve çıkarmam gereken bir bisiklet olacak, dolayısı ile çok ağır olmamalı.

Ne dersiniz?

Şimdiden teşekkür ederim :)

Dilek
Scott Sub Cross 50 Lady / Teknik Özellikler

Frame
SUB Cross Alloy 6061 / SUB Cross Men/Lady geometry / External cable routing
Fork
Zoom 189 D
Susp.fork 1 1/8" /
63mm travel
Headset
Ritchey OE Logic Zero, semi integ.
Rear Derailleur
Shimano Altus RD-M370
24 Speed
Front Derailleur
Shimano FD-M191 / 34.9mm
Shifters
Shimano SL-M310-8R
R-fire plus
Brake Levers
Tektro SCH-F15
Brakes
Tektro SCH-F15
Hydr. Disc
160F/160Rmm Rotor
Crankset
Shimano FC-TY 701
48x38x28 w/CG
BB-Set
Shimano BB-UN 100
Cartridge Type
Handlebar
Syncros UC3.0 T-Bar
620mm, 9° bend
Solution: 620mm, 15° bend
H'stem
Syncros UC3.0
31.8mm
Pedals
Wellgo M-141SDU
Seatpost
Syncros UC3.0
31.6mm
Seat
SUB Cross Lady EVO
Hub (Front)
Formula DC-19FQR disc
Hub (Rear)
Formula DC-25RQR disc
Chain
KMC Z7
Cassette
Shimano CS-HG31-8
11-32 T
Spokes
Stainless black, 14G / 2mm
Rims
Syncros X-39 Disc
32H, black
Tires
Kenda K180
700x38C / 30 TPI
Approx weights in KG
13.5

@___dilek___
Aynı kullanım tarzı için eşime almayı düşündüğüm bir bisiklet. Eğer size uygun boyda ve fiyatta bulduysanız kaçırmayın derim.

• Beğen
Tepkiler: ___dilek___
@BerkEvren teşekkür ederim cevap için.
birkaç yerde düz maşa alın vs de yazılmış. Giant de hafif epey. o türlere de baktınız mı?
Yokuşta Scott sub cross 50 gerçekten sorun olmaz di mi?

merhabalar,
kron XC450-29"MTB H.disc almayı düşünüyorum kron'un sitesinde 1.757 tl fiyatı var bayilere telefon açtım 1.350 tl fiyat verdiler.Günde 15 km yol yapacağım.doğru kararmı verdim emin değilim.Bu rakamlara biraz daha ekleyip daha iyi bir marka veya model almalımıyım,tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlermi,teşekkürler.

@ufuksworld merhaba, dağ bisikleti almak için özel bir nedeniniz yoksa o bütçeye bir şehir bisikleti almanız daha mantıklı olacaktır. Önerim Carraro Sportive 225 veya 227, Sedona 410, 345, 350.

• Beğen
Tepkiler: ufuksworld
Selam arkadaşlar, samsunda oturuyorum atakum da decathlondan ya triban 500 yada rockrider 540 alicam lütfen yardimci olun, ve 2.el almiyorum tekliflerinizi kendinize saklayin (boyum 1.80) hangi boyda alacagimida soyleyin ( small medium large)

Dosyalar

• depositphotos_2769473-stock-photo-broken-bike.jpg
    depositphotos_2769473-stock-photo-broken-bike.jpg
    272,6 KB · Okunma: 18
iyi gunler baslıkta yazdıgım gıbı ghost panamao x3 almak uzereyım kullanan arkadasların onerılerını almak ıstedım kullanıs bakımından

Merhaba dostlar ben lise3 öğrencisiyim çift tekere ilgim var yani aslında motor istiyorum ancak ailem korkuyor onlarda haklı yani bende bisiklet almaya ikna ettirdim çünkü okulum ile evim arasında yaklaşık bi 8-10km mesafe var bu mesafeyi otobüs ile hallediyorum ancak otobüs beni çok yoruyor otobüsten indikten sonra en az 15 dk yürümem gerekiyor okula bisikletle gelen birkaç arkadaşım var okulda bisikleti park etme sıkıntısıda çekiceğimi sanmıyorum sizden isteğim 0-850 tl aralığında yol için uygun bir bisiklet önerisi istiyorum şehir bisikletlerinin şekillerini çok sevmiyorum dağ bisikleti tipinde olan yol bisikletleri varsa uygun fiyata 2. el bile alabilirim yani sıkıntı yok Şimdiden teşekkürler:):)Tabiki ekipmanlarıda unutmayalım dostlar :) Kask eldiven ve kilit önerisi de alabilirim yalnız çok pahalı olmasın :p:p

Geri