Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Bisikletin neresi kırılmış tam olarak ? Surf sf 24 dediğiniz bisiklet sizi uzun yolda çok yoracaktır. Kron Xc 250 alınabilir bence bütçeyi çıkartabilirsen

Scudo
@mehmetgacar
Cikmaz bence max 500 2. El ama ikinci eller kiriliyomus keon serisinin bianci yoruyor

Lenovo P70-A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@mehmetgacar
Cok teşekkür ederim senin sayende diski eleyecegim

Kron xc 150 alabilirsin ya başlangıç için gayet güzel bisiklet yetecektir sana 2. elde alabilirsin ama iyi baktır sağına soluna tanıdığın bir bisikletçi varsa

@mehmetgacar
Zaten 2. El alacam sıfıra guc yetmez sagina soluna derken hocam?

Bisiklet konusunda neredeyse hiçbir bilgim yok. 1000TL'ye güzel, kaliteli bir bisiklet bulabilirmiyim ? Önerirseniz sevinirim. Yokuş ve biraz bozuk yollarda kullanıcam.

Hangisi hoşunuza gidiyorsa onu tercih edebilirsiniz, ben olsam Kron'u alırdım. Temiz Xc250 bulamam diyorsanız sıfır Xc150 alın.

Kırılma ise 10000'de 1 anca yaşanır. Şehir efsanesinden başka bir şey değil.

İyi akşamlar herkese. Benim boyum 178, eşimin 158cm. Kendim için
Carraro Sportive 224 51kadro,
eşim için
Sedona 300L (bulabilirsem 2016) 44kadro
düşünüyorum.
Eşim için lady tarzı olması önemli, bu bizi epey kısıtlıyor açıkcası.
Toplamda bütçemizin üzerinde fakat ciddi düşünüyorum bu iki model için.
Eskişehir'de iki modeli de bulabileceğim bir mağaza var mıdır acaba ikisi için bi pazarlığa otursam? 2000 civarı bi miktara kalkabilir miyim acaba masadan?
Ya da benzer modellerde önerisi olan arkadaşlar varsa açığım hala. Hidrolik fren düşünmüyorum. Amortisör de olmazsa olmaz değil. Bizim için önemli olan hafiflik ve başlangıç için yeterli olması.
Şehre yeni geldik sayılır ve hiç bilmiyoruz burayı. Çok fazla bisikletli insan var burada ve bizi de cezbetti açıkcası.

Arkadaşlar merhaba;

Göbekten vitesli bisikletlere ilgi duymaya başladım ve gözüme aşağıda belirttiğim üç modeli kestirdim. Almak istediğim sıralamaya göre bilgilerini paylaşıyorum ve yorumlarınızı almak isterim.

1. Cube Hyde Pro

(link)

2. Specialized Source Seven

(link)

3. Salcano Bosphorus V8

(link)

Bu üç bisikletinde ortak noktası alüminyum kadrolu ve disk frenli olmaları. Zaten donanımdan pek anlamadığım için direk bunlar dikkatimi çekti.

Cube da Shimano Nexus 8, Speceliazed'da Shimano Nexus 7, Salcano'da ise Alfine 8 var. Araştırdığım kadarı ile Alfine serisi Nexus serisine göre daha yeni teknolojiye sahip ve tahminime göre belkide daha hafif.

Aslında Salcano'nun tasarımını pek beğenmesemde alfine 8 den dolayı cazip geliyor ama bütçeyi arttırıp Cube almazsam da aklım her zaman onda kalacak çünkü bana daha çok hitap ettiğini düşünüyorum. Specialized ise içlerinde en uygunu ve tasarım şıklık olarak da Cube dan sonra hoşuma giden bir çizgiye sahip.

Sorularıma gelecek olursak;

1. Alfine 8 ve Nexus 8 in ikiside 8 vites olduğuna göre arada teknoloji harici ne gibi bir fark olabilir. Alfine 8 acaba daha mı hızlı ve akıcıdır?

2. Göbekten vitesli bisikletler çok dik olmayan yokuşlarda ne kadar başarılı olur, klasik viteslere göre göbekten vites yokuşlarda zorlanır mı veya mekaniğine zarar gelir mi?

3. Siz olsanız hangisi alırdınız veya cube a imkan yoksa Nexus7 (specialized) alır mıydınız? Nexus 7 ile 8 arasında çok fark var mıdır? Şehir içi kullanımda Nexus 7 kullanıcısını tatmin edermi?

Not: Evdeki hesap çarşıya uyarsa bu yaz almayı planlıyorum. Sadece şehir içinde asfalt zeminde kullacağım. Kondisyonum arttıkça 8-9 km uzaklıktaki işe gidiş gelişlerde kullanmak istiyorum. Gidişim çok rahat fakat dönüş genelde çok dik olmayan yokuşlarla dolu.

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

IMAG0026.jpg Arkadaşlar uzun zaman sonra bir şehir bisikleti almaya karar verdim. Ama 2 model arasında kaldım. butcem 1200 lira benim kararsız kaldığım bisiklet carraro sportive 224 ve kron xc 150 donanimlari bunlar eğer bana önerileriniz varsa bekliyorum

Merhaba herkese, abiler kardeşler

2 haftadır tıngır mıngır ilerlettiğim bisiklet araştırmamı hepsiburada'nın sepette %15 indirim fırsatını gördükten sonra yarına kadar bitirmeye karar verdim.Şu listeden alabileceğim en düzgün bisiklet hangisi ?

(link)

Aklımda slr 500 var ama sanırsam oradaki slr500 ler 2016 model fakat ne hikmetse 2017 fiyatına satılıyorlar indirimsiz

Kullanıp memnun olan, olmayan arkadaşlar yorumlarını esirgemez ise sevinirim.Yakın zamanda almayı düşünüyorum da

Merhabalar ben giriş seviye bir mtb almak istiyorum ama karar veremiyorum fiyat sınırım maksimum 1100 hatta 1000 tl.
Aklımda 3 bisiklet var Kron xc150, Mosso wildfire ve Btwin rockrider 520 bunlardan fiyatına göre en iyisi hangisidir?

Merhaba Arkadaşlar;

1800 TL civarında GHOST SQUARE CROSS 3 28″ 27 VİTES bisiklet buldum. Günlük 28 Km yol yapacağım. Sizce bu fiyata alınabilecek iyi bir bisikletmidir? İleride tur yapma hayalim var. Tur amaçlıda kullabilir miyim?

Özellikler:
KADRO
Square Cross
MAŞA
RST Neon ML60 mm Maşadan Kilitli
GİDON
GHOST Riser 660 mm 31.8 mm
GİDON BOĞAZI
GHOST AS GH2 31.8 mm
SELE BORUSU
GHOST Light SP DC 1 31.6 mm
SELE
GHOST 3050 HRN
KRANK TAKIMI
Shimano FC 371 48-36-26
ARKA DİŞLİ
Shimano 11-32
ARKA VİTES
Shimano Acera 9-Vites
ARKA GÖBEK
GHOST Disk
ÖN GÖBEK
GHOST Disk
ÖN VİTES
Shimano 370
VİTES KOLU
Shimano 370
FREN
Tektro ACC 001 Disk 160 mm
LASTİK
Schwalbe XC Comp
JANT
Mach1- 820
AĞIRLIK
13,1 Kg

Cevap verebilecek var mı? Hepsiburada indirimiyle almayı planlıyorum. Bugün son fiyat :)

Dosyalar

• 9549087178802.jpg
    9549087178802.jpg
    36,8 KB · Okunma: 6
Hayatımda hiç bisikletim olmadı kendime ait bu sene almak istiyorum ve turlara katılmak istiyorumda neylere dikkat etmeliyim ne yapmalıyım??

Arkadaşlar donanımdan anlamıyorum acaba bu bisikletlerden hangisi daha iyi donanıma sahip/yada hangisini tavsiye edersiniz.teşekkürler.
Carraro sportive 227
Carraro sportive 225
Lapierre Cross 200
Sedona 320
Sedona 325
Merida crosway 40D
Giant escape 3
Salcano city wind 30

Geri