Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Arkadaslar merhaba. Bisiklet alma arifesindeyim fakat bu konularda oldukca yeniyim. Kiz arkadasimin abisinde carraro force 530 HD bisiklet var. Fakat ben sehir bisikleti almayi dusunuyordum. Abisinin bisikletini alip MT66 ya da MT55 jant seti ve sehir bisikletine uygun lastiklerle sehir ici turlara katilacak bir bisiklet haline getirebilir miyim? (Belirtmem gerek, 1.75 100 kg bir gencim)

Scudo
Arkadaşlar merhaba.

Btwin triban 520 fb almaya karar verdim. Decathlon fiyatı biraz yüksek olduğu için temiz bir ikinci el alacağım. uygun bir fiyata buldum. fakat kadro boyu medium. boyum 183 cm. normalde Large kadro gerektiğini düşünüyorum. Medium alırsam ne gibi bir sorunlar olur ya da sorun olur mu ?

Yardımınızı rica ederim.

Teşekkürler

Merhabalar,

siz değerli Forum üyelerinin bilgi ve tecrübesine dayanarak bu başlığı açmak istedim.
Herkesin ihtiyacı ve kullanım amacına uygun Bisiklet tavsiyelerinizi alabilirsek sevinirim.

Ben kendimden başlayayım;

Boy:182cm
Kilo: 92
Bacak boyu: 91cm

Şimdi gelelim ihtiyaca. Ben oturduğum semtte cocuklarımla birlikte 30-60 dk'lık kısa sürüşler yapmak için bir bisiklet arıyorum. Gençliğimde :) çok bisiklete bindim ve bisiklet tamir ve bakımından da çok iyi anlarım. Lakin geçen süre ve gelişen teknolıji beni epey uzaklaştırdı. Ben ikince el bir bisiklet almak istiyorum. Bütçe olarak da max. 500 TL verebilirim. Beğendiğim fakat çok ısınamadığım model Salcono NG750. Şimdi sizin tavsiyeleriniz doğrultusunda araştırmalarımı yapıyor olacağım.
Beklediğim bilgiler;

Jant
Kadro boyu
Vites
Amortisör
vs
vs

Umarım bu başlık altında herkes kendi ihtiyacına göre bir bisiklet bulablir.
Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

Bisikletlerin teknik detayları hakkkında pek fikir sahibi değilim ama internetten araştırdığım kadarıyla 20 bisikletten 5 bisiklete düşürdüm seçenekleri.Sizce hangisini seçmeliyim? Şimdi ben genelde şehir içi kullanacağım, senede 1 2 kere uzun turlara çıkacağım(700 800 km civarı) 1500-2000 tl civarında bisiklet bakıyorum. Bulduklarım dışında bu fiyat aralığındaki önerilerinize de açığım.

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: cemkurkcu
@efeozata

Teşekkürler.Trekking'in anlamı doğa yürüyüşü diye geçiyordu da ondan dedim.

Öncelikle merhaba saygı değer dostlar .sorum şu : Btwin marka yol bisikletlerinin 2. El i nin zayıf olduğuna dair söylentiler var dogrumu ve Btwin triban 520 yada Alur 700 ü önerir misiniz yeni yol bisikletine başlayacak biri için Edit: şu anki bisikletim Carraro sportive 224 yaş 16

Arkadaslar merhaba ben izmir Bayraklıdan Bekir. Becker derler bana. Oncelikle siz değerli ustadlarimda tavsiye almak için uye oldum platformunuza. Ben bisiklete gönül vermis bir kardeşiniz olarak bu iste artık sonuna kadar gitmek istiyorum. Sağlık için öncelikle sigarayi ve alkolu bıraktığımı belirtmek istiyorum. Bisikletin herseyden once insana saglik verdiğini ve bu sebeple artik agzima hicbir yabanci madde surmeyecegimi burdan serefim uzerine ant iciyorum. Cok madde kullandım zamanında ama teşekkür ederim ki iyiki bisiklet hayatıma girdi. Artık annem babamda mutlu. Bagimliliklarim yuzunden cuzdanlarindan para çalmıyorum. Bu konuları sonra detayli bir makale olusutup anlatmak istiyorum. Arkadaslar öncelikle maddi durumu cok iyi olan bi insan deyilim ve sunu belirtmek isterim maddiyatimin el verdigi bicimde bir bisiklet aldim. Markası ümit. Ben jant boyu falan bilmiyorum cok teknik bilgim yok. Bana ufak ancak dedigim gibi bu sporu yap ak icin pahali ekipmanlara gerek yok biryerden baslamali bence insan o sebeple butcemin elverdiği ölçüd bir bisiklet aldim ve şuanda mahallemde sürüyorum. Bisikleti ilk aldigimda 92 kgydim. Bisikleti aldigim günden beri cok yiyorum suanda 97 falan oldum ancak hedefim zayiflamaj sizce gunde kac dakika binmeliyim nasil bir yol izlemeliyim? Dün zincirime bakim yaparken fotograf cektim sizlerle paylasmak ve bisikletim hakkinda yorum almak istiyorum. Sizce yarisa gelirmi? Biraz tek tekerde yapabiliyorum ama on kalkikken gidemiyorum.
AqOiyV.jpg

Merhaba arkadaşlar. 3 bisiklet buldum, fiyat-performans açısından hoşuma gittiler. Sizce hangisini almalıyım?

1) Salcano Insomnıa
2) Carraro Big 927
3) Bıanchı NTH3

Seçimimde yardımcı olan herkese teşekkürler.

Arkadaşlar 1500 tl civarı bütçem var ve yol bisikleti almak istiyorum. Daha önce ng 650 kullanıyordum artık yol bisikletine geçmek istiyorum.carraro rc 12 ile b'twin 500 arasında kaldı. Teknik bilgiden çok anlamam ama beni uzun süre götürsün istiyorum sorun çıkarmamısını istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim başka önerileriniz varsa bilgilendirirseniz iyi olur.

Merhaba 1300 ile 1500 tl arası şehir içinde kullanabileceğim kullanışlı sağlam ve rahat bir bisiklet arıyorum. Yardımlarınızı rica edicem tim.

Merhaba arkadaşlar
Cinsiyet erkek kilo 65 boy 170
Ana sporum koşu ama haftada bir gün şehirde uzun mesafe diğer günler de işe gitmek için kullanıcam
Yine şehirde yeri gelir Asfalt parke beton bazende bozuk micirli yollar kullanacağım zemin turleri

Sizden f/p marka ve model önerilerinizi bekliyorum
Not fiyat ve satın alabileceğim yerleri eklerseniz daha faydalı olur

merhaba aranızda yeniyim. önümüzdeki günlerde yeni bir bisiklet almayı düşündüm. mahallemizdeki bisikletçi ile görüştüm. 2017 model kron 150 önerdi.

Bisiklet Tipi

Dağ Bisikleti
Erkek
Jant

27,5
Vites

24
Fren

Hidrolik Disk
Kadro

Double Butted Aluminyum
Kadro Ölçüleri

16"-18"-20"
Maşa

Mozo M35 MLO
Arka Vites

Shimano Tourney RD-TX800
Ön Vites

Shimano Tourney FD-TZ30
Vites Kolu

Shimano SL-M310
Fren

Shimano Hidrolic m355
Aynakol

Shimano FC-TY301
Ruble

8 Lİ RUBLE - MF-M60 13-32T
Gidon

Zozo
Gidon Boğazı

Zozo
Sele Borusu

Zozo
Orta Göbek

Neco
Jant

27.5"Zozo çift kat alüminyum
Lastik

27.5X2.10
Sele

Kron
Hazne

Aluminyum

özellikler bunlar fiyat olarak da piyasa fiyatına göre çok iyi bir fiyat verdi. aklıma takılanlar 8li ruble nin markasının belli olmaması,göbeklerin neco marka olması, birde zozo süspansiyon. 1000tl gibi bir fiyata alınır mı ?

Arkadaşlar bisiklet almayı düşünüyorum. Aklımda Salcano NG 450 serisi var

boyum 1.73 NG 450 27.5 HD modelinde aklım kaldı 26 mı alsam 27.5 mu?
ve hidrolik mi v fren mi?

Arkadaşlar merhaba, bisiklet almaya karar verdim yaklaşık 2 aydır da araştırıyorum. Ancak yeni başlayacağım için gerek forumlarda gerek sözlüklerde o kadar çok bilgi var ki hangisine doğru kabul edip yönlenmeli bilmiyorum. Düzgün kullanılmış 2.El bisikleti de alabilirim sıfır uygun bir bisiklette alabilirim. 185 boyundayım kadro boyu ne olmalı? alacağım bisikletin şehir bisikleti olacağını düşünüyorum. başlangıç için bütçeyi sarsmayan ama beni ileriki sürüşler için cezbeden bir bisiklet almak istiyorum. Specialized buldum bir adet kadro boyu 56 21 jant bana uygun mu karar veremedim? varsa önereceğiniz bir marka bisiklet desteklerinizi bekliyor olacağım. Teşekkürler şimdiden.

@canerrsonerr 56 sana uyar. 28" olur şehir bisikletleri genelde. Marka ve fiyatı sen kendine göre belirle.

@onurptw 26" V fren ile başlangıç yaparsın, mtb'yi niçin istiyorsun bilmiyorum ama ilerde şehir ya da yol bisikletine geçeceksin büyük ihtimalle. öyle bir düşüncen varsa bütçe kısıtlıysa 29" mtb alıp lastikleri değişimli de kullanabilirsin.

@atalar95 İnternet fiyatı 800 civarı, size fazla fiyat çekmiş bence.

@neymarfato 28" şehir bisikleti, carraro sportive ya da salcano city fun modellerine bakalilirsiniz.

@Barış deniz kaya Görünüş olarak senin seçimine bağlı ama bu ikisi arasından T500, ikinci el düşünürsen o fiyatlara daha iyisini alabilirsin.

@omertan B'twin genelde f/p bisikletler satıyor, alım satım çok yaparım piyasası iyi olsun diyorsan ünlü markaların f/p bisikletlerini incele.

@Qtrntn Specialized Sirrus Sport iyiymiş ama Lapierre 28 Cross 200 de fiyatından dolayı tavsiye edip HLO maşadan tavsiye etmezdim

@erdin06 28" şehir bisikleti size daha uygun olur.

@epsilon91 yani sizce alınır mı fiyat olarak daha da iyi bir güzellik yapabileceğini söyledi sağolsun ona gelişi 879tlmiş özellikleri nasıldır

mesela göbekler shimano değil ruble markasız 8li bir ruble bu arada genelde şehirde süreceğim mtb ler daha çok hoşuma gidiyor.

İyi günler abilerim arkadaşlarim hepsiburada.com dan Salcano NG-650 almayi dusunuyorum yasim 14 Kilom 44 Şehir bisikletim var ondan sıkıldım dağ kros tarzı bisiklet ariyordum bu denk ve uygun geldi sizce almalimiyim yada onin yerine ne onerirsiniz 800 TL civari ? TEŞEKKÜRLER...

Değerli Arkadaşlar şehir bisikleti almayı düşünüyorum kafamda 4 model var hangisini tavsiye edersiniz 178 boy 100 kgyum günlük şehir içinde kullanacağım hem spor amaçlı hemde işe gidip gelmede.Asagidaki modellerden hangilerini tavsiye edersiniz.
Carraro sportive 224
Bianchi touring 821
Salcano V40
Salcano v30

Geri