Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Arkadaşlar carraro force 320 mı yoksa mosso wildfire hyd mı? Bütçe max 1000 TL.

Mosso özellikler

Kadro : Mosso 6061 AlloyMaşa: Zoom CH565D-26Gidon : Mosso Alloy 26 SSABKGidon Boğazı: Mosso TDS-C419A-8FOV BB:31,8 E100+10SSABKMaşa Yatağı : Aheat Neco H115Sele-Sele Borusu: Mosso VD-1134 W/ Clamp - Mosso Alloy 27,2X300 mmArka değiştirici: Shimano TX-55Ön Değiştirici: Shimano Tourney FD-TZ30Vites Kolu : Shimano Altus SL-M310 3x7Fren : Hydrolic Disc BL-M395WGöbek Seti: Shunfeng SF-A210Pedal: Pedal Çelik HF-866Aynakol Takımı: Shımano FC-M131Lastik: Chaoyang Hydra H-5150 26X1.95Jant: Jinghengton HLQC-27-36 HAğırlık: 13.80 Kg Arka Dişli: Shimano TZ-

Carraro özellikler

KADRO:ALÜMİNYUM 1.1/8″
MAŞA:26″ SUNTOUR M3030A 75mm
ARKA VİTES:SHIMANO TOURNEY TX35
ÖN VİTES:SHIMANO TOURNEY TX50
KRANK TAKIMI:SHIMANO TY301 42X34X24
VİTES KOLU:SHIMANO ALTUS M310 3X7
FREN:SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK
LASTİK:CST 26X2.10 56-559 SİYAH
JANT:26″ CARRARO ÇİFT KAT ALÜMİNYUM DİSK
SELE:SELLE ROYAL

Scudo
Merhaba değerli dostlar. Şehir bisikletinden Yola transfer olmak istiyorum. Şehir bisikletini alırken yaptığım hataları yapmak istemiyorum. Bütçem ortalama 3500-4000 civarı. baktığım bisikletlerin içinden Merida Scultura 300 hem renk hem içeriği açısından hoşuma gitti. Fiyat olarak da 3700 gibi bir rakam aldım.. Görüşleriniz önerileriniz ne olur. Şimdiden Teşekkür ederim.

Not: 2.el bisiklete aylardır bakıyorum ama bana uygun bisiklet denk gelmedi

Link: (link)scultura_300_blublk_my2017.jpg

Öncelikle Herkese iyi günler dilerim.

Uzun yıllardır kullandığım Bianchi bisikletimi daha professionel ve ihtiyaçlarımı karşılayacak bir bisiklet ile değiştirmek istiyorum.Çocukluktan kalan bir hobim olan bisikletin şu anki gördüğüm kadarıyla bile bu kadar karmaşık aksamlar içermesi ve çeşitli marka ve F/P oranlarının olması beni şaşırttı doğrusu.Aslında dağ bisikletleri gözüme hep daha bir hoş gözükmüş ve beni kendine çekmiştir fakat Uzun yol bisikleti seçme nedenim kampa gidiş sıklığı'mın az olması,Şehir trafiği ve hava kirliliğinden dolayı genelde uzun ve temiz havalı ve sakin yollarda performanslı kullanma istediğimden dolayıdır.Bu yüzden Öncelikli amacım Uzun yol bisikleti almak olmakla beraber gerek kış aylarında gerek kampa gitmek istediğimde sağlam kadrolu Lastik ve parça değişikliği sayesinde beni yarı yolda bırakmayacak bir bisiklet arayışı içerisindeyim.Araştırmalarım sonucunda birkaç model buldum ancak araştırmalarım sonucunda benim ihtiyaçlarıma hitabeden cyclocros bisikletlerin pahalı olduğunu gördüm Max 2000 tl olmak üzere 1500 tl civarında (Çünkü 500 tl ye ekipman tedarik etmek istiyorum kask vb.)

Mosso Cavalier 700 Claris
(link)

Salcano Xrs 040 Sora Bisiklet
(link)

Trıban 500
(link)

28 CARRARO CR-RACE 012
(link)

Sedona 610 Bisiklet
(link)

Bianchi Slr 400
(link)

Bu bisikletlerden veya önerdiğiniz başka modeller varsa yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.
Yazı biraz uzun oldu sanırım fakat umarım düşüncelerimi aktara bilmişimdir
Şimdiden herkese Teşekkür ederim:kedicik:

Arkadaşlar sizce hangisi model daha iyi
Sedona 810 27,5 Jant 24V HD
FİYAT: 1400 TL
WHISTLE HURON 1484D
FİYAT: 975 TL
Bu iki Bisiklet arasında kaldım sizce hangisini alayım

Not:Sedona için 1400 liraya gerek varmı ???
WHİSTEL ÖZELLİKLERİ
Kadro:Hafif alüminyum alaşımlı yarı entegre fruş takımlı
Maşa:Suntour XCT ön amortisör, kilitlenebilir 100 mm çalışma mesafesi
Vites sayısı:21
Vites kolları:21 Vites Shimano Fire Plus STI
Ön Aktarıcı:Shimano
Arka Aktarıcı:Shimano altus
Aynakol:Alimünyum kollu 3 yapraklı Shimano Aynakol
Ruble:Shimano 14/28 dişli
Fren Tip:Mekanik Disk fren
Brakes - Details:Mechanical Disc Brakes wih 160mm Rotorst
Jantlar :27.5” alüminyum alaşımlı 32 delikli
Lastikler:KYTE 27.5” x 2.10 Ön KYTE 27.5” x 2.10 arka
Ön Göbek:Mandallı alüminyum
Arka Göbek:Mandallı alüminyum
Boğaz:Kalloy
Gidon:Kalloy
Orta göbek:Cartridge
Sele Borusu:Kalloy micro adjust alloy

SEDONA ÖZELLİKLERİ
KADRO:810
KADRO ÖLÇÜSÜ:15,5/17/19
VİTES SAYISI:3X8
MAŞA:RST GILA ML 27,5
VITES FREN KOLU:SHIMANO SL-M310 3X8
VİTES ÖN:SHIMANO FD-M190 3X8
VİTES ARKA:SHIMANO ALTUS RD-M310 8 SPD
FREN:SHIMANO M355 160/180MM
AYNAKOL:TRUVATIV E300 42-32-22 T
KASET:SHIMANO CS-HG200 12-32 T
ZİNCİR:YBNS8C
JANT ÇEMBERİ:SEDONA DS-26
HAZNE ÖN:SHIMANO HB-RM33
HAZNE ARKA:SHIMANO FH-RM33
LASTİK:SCHWALBE SMART SAM 27,5X2.25
GİDON BOĞAZI:SEDONA AS-007N
GİDON:SEDONA HBFB11L
SELE BORUSU:SEDONA SP-359
PEDAL:WELLGO LU-C29
SELE:

Arkadaşlar Salcano İstanbul m28 modeliyle ilgili bir sorum var. Ben 2. el az kullanılmış bir bisiklet alacağım merak ettiğim husus ise şu; bu bisiklet modelinin 2011 modeli ile 2016 modeli arasında bir fark var mıdır? 2011 modelini 575 tl ye almayı düşünüyorum sizce makul müdür? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Arkadaşlar merhaba,

Bisiklet dünyasına yeni katıldım. Nasıl bir karar bilemiyorum ama RR340 ile başladım.

Btwin RR340 modeline kelebek gidon takabilir miyim? Malumvitesleri gidona geçmeli.

@BisikletDelisiiiii arkadaşım eminmisin fiyatının 2700 olduguna erdoganlar bisiklette 4480 yazıyor. sahibindeki arkadaşta 3200 gibi birşey istiyor.

Arkadaşlar 1500 tl bütcem var alabileceğim en iyi dağ bisikletini almak istiyorum yolda aşirı zorlamasın hoplamaya zıplamaya dayanıklı olsun yeter

@erdclk Ne amaçla kullanacağınız doğrultusunda değişir. Güzel bisiklettir Merida ama aero kadro yapısı sebebiyle biraz ağır olduğu söyleniyor.

Merhaba arkadaşlar, aranıza yeni katılmış acemi biri olarak tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. Yaklaşık 10-15 sene sonra kendime bisiklet alacağım. Yalnız bu konuda pek fazla bilgi sahibi olduğum söylenemez ne tür alacağıma daha doğrusu almam gerektiğine bile karar verebilmiş değilim, MTB mi şehir mi yol mu vs. Şehir içi ağırlıklı arada şehir dışındaki ören yerlerine kahvaltı yerlerine vs. giderim diye düşünüyorum. Aşağıda belirttiğim modeller için ne söyleyebilirsiniz ya da bunlara ilaveten önerebileceğiniz 1000-1500 tl bandında başka modeller var mıdır?

Mosso Legarda 1624
Carraro 224
Carraro Sportive 225
Carraro Sportive 220
Mosso Cavalier 700 Claris 2016
Mosso Cavalier 700 Tourney 2016
Salcano XRS040 SORA
Kron RC 1000
Kron TX 250
Giant ROAM 3
Mosso Wildfire V 29 2017
Whistle Patwin 1483D

@ÇAĞ hocam bence sedona 410u araştırmalısın. Ben aldım ve kullanıyorum, tek kelimeyle benim için harika. Kesinlikle öneriyorum. 2016 modelini 1300₺, 2017 modeli 1490₺. Tercih senin tabiki ama evvelen ne alacağına karar vermelisin. Yeni başlıyorsan senin için en uygunu şehir bisikleti olacaktır.

İnceleme - Sedona 410

@ognsylr

Hidrolik fren olmaması bir dezavantaj olabilir mi acaba hocam?

Arkadaşlar merhaba. Daha önce bir kaç mesajla seçim konusunda ufak etkileşimlere girmiştim.

@cahitakin bey'in "her yere girer çıkarsın" görüşüyle scott cross 30'a karar vermiştim. Ama süspansiyon büyük ihtimalle benim için gereksiz olacak. Görüntü olarak da bisikletlerin bütünlüğünü bozduğunu düşünüyorum. Daha doğrusu süspansiyonsuz modeller gözüme daha hoş görünüyor.

2 amortisörlü 2 de amortisörsüz olarak 4 modele kadar düştüm. Hepsi de yaklaşık 2500 civarında.
İki ay sonra gacır-gucur etmesin, bastığım zaman gitsin, frenlediğim zaman dursun, yormasın rahat ettirsin istiyorum. Marka takıntım olmadığı için de kalite/fiyat/performans olarak bu fiyata alabileceğim en iyisini almak isterim. İsme para vermeyi şimdilik kendim için mantıksız görüyorum. Yine de maalesef yerli malı yerine yabancı tercihim olur. Hiçbirini canlı görmedim. Hangisini tercih etmeliyim?

1- Mosso 771TB3 Deore
2- Carraro Sportive 330

Aşağıdakiler amortisörlü. Özel bir tavsiye gelirse olabilir diye yazdım.
3- Scott Sub Cross 30 (kalite hissettim)
4- Merida Crossway 500 (fosforlu rengi hoşuma gitti)

Son olarak şunu söylemek isterim. Bu kadar marka ve bu kadar model standart tüketici için resmen eziyet. Hele de benim gibi kıl insanlar için çıldırtıcı. Iphone'nun gözünü seveyim. Her yıl aynı modeli üretip üretip gazlıyor. Keşke her marka bir konuda uzmanlaşıp tek model üretse.

hocam başlangıç seviyesindeki biri için bence hidrolik acil ihtiyaç değil. ilk başta benim de hidrolik takıntım vardı ama benim için gereksiz ağırlık ve gereksiz masraf diye düşünüyorum. Aldığım yerdeki abi yüksek fiyata hidrolik satmak yerine her ikisinin de artılarını eksilerini anlattı. Hidrolik almamı gerektirecek çok önemli bir sebep göremedim. Mtb ile parkura çıkcam diyorsan o ayrı.

• Beğen
Tepkiler: redbl
Sedona 320 2017 model almak istiyorum, bisiklet hakkinda bilgisi olanlar yardimci olabilir mi; bisiklet alinabilir mi, beni uzer mi, nasildir? İlk bisikletim olacagi icin gorusleriniz benim icin onemli olacaktir.. (1,675 TL ye sifirini alicam eger karar verebilirsem :) )

Öncelikle herkese merhaba. Ben bisiklet satın almak istiyorum. Ben alacağım bisiklet ile uzun yol yapacağım. Bunun için ince tekerlekli bisiklet yoksa kalın tekerlekli mi almalıyım. Gideceğim yollar dağ yolları bazen ise düz yollar olucak. Kron marka bisiklet düşünüyorum rahatlık ve görüntü olarak çok hoşuma gidiyor.

şu anda kullandığım bisikletim sedona 410. bisikletimden memnunum ama yol bisikletine geçmek istiyorum. 3 model arasında kaldım. modeller 2016 scott speedster 20, 2017 scott speedster 20, merida scultura 300. 2016 scott 105 sete sahip ancak ayna kol farklı, 2017 scott'a tiagra kullanmışlar. merida'nın jantları için kötü diyorlar ama scott'ın jantları daha mı iyidir? ben bu bisikletler arasında kıyaslama yapacak yeterli bilgiye sahip değilim. yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar.

(link)

(link)

(link)

Bisiklete yeni başlıyorum . İzmir karşıyaka dan Güzelbahçeye gidip gelicem hangisi daha uygun olur ? Teşekkürler

Arkadaşlar ben bisiklet almak istiyorum ve elimde 1000 tl kadar bütçe var ama ben bisikletin gösterişli olmasını seviyorum ve bağzıları bana ümit accrue den bahsetti bisiklet tasarımı gözel ama sorunlu olabilir bana yardımcı olur musunuz ?

Merhaba Arkadaşlar Bisiklete Yeni Başlayacağım. Bana 500 TL - 1000 TL Aralığında Dağ Bisikleti Tek Amortisörlü(Ön Amortisör) Bisiklet Arıyorum :) Tavsiyede Bulunur musunuz?

NOT: 26 Jant Olsun

Geri