Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Benim yorumum şu ilk bisikletim olan ve hala da kullandığım kron xc150 üstünde sökülebilen ne varsa tamamı sizi tatmin etmez ama tek artısının şu olduğunu söylerim. Bayır yukarı çıkarak dinlendiğim bisiklettir, sürdürdüğüm her kişi onu sürdüğünde dinlendiğini hep söyler kısacası parçaları berbat olsa da onun gibi rahat gideni bunlardan ümit (7s) ve bianchi(8s)sürdüm. Kesinlikle daha az rahattı bisikletimden mossoyu hiç bilmem

Scudo
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Merhaba arkadaşlar yeni geldim siteden resim yüklemeyi bulamadım lütfen kusura bakmayın yukardan bakın şimdilik

Neyse ben 10. Sinifim yeni Bianchi bisiklet aldım 2. El acaba nasıl çok mu küçük 200 liraya aldım pahali mı sizce nasıl fikirlerinizi bekliyorum biraz tekerlekleri kalın ve küçük gibi geldi sizce nasıl bı de hangi model ya Bianchi nitro ve surf fs modellerine çok benziyor hangi model olduğunu söylerseniz çok sevinirim teşekkürler saygılar bı de adam 6 ay kullandım dedi son resimde paslanmis sıkıntı olur mu ?

?

Merhaba arkadaşlar ben bisiklete çok meraklı fakat teknik bilgisi zayıf bir kardeşinizim.
Başlıktada söyledim bisiklet almak istiyorum ve önerilerinizi bekliyorum.Bilgiler:
İstanbulda oturuyorum şehir dışına çıkmam burda sürebilecegim birşey olmalı
Boyum 1.82 Kilom 70
Bütçem max 1000 tl
Gerisi sizde artık

Evet başlıktada belirttiğim üzere Rockrider 540 almaya değermi ? Bu bisiklet dışında 1500 tl civarında başka önerebileceğiniz HardTrail Bisiklet varmıdır ? önerilerinizi bekliyorum.

(link)

UP

@Uğur S. Bunun tam markası nedir? Ben de 100+ olduğum için sağlam bir şey bakıyorum. Şimdiki bisikletimin jantları sürekli yamuluyor ve lastikleri şişmiş olsa bile iniyor :(

Merhaba, daha önce başlıklar açılmış ama net tavsiye göremedim veya tavsiyeler ve linkler zaman aşımına uğramış. O yüzden tekrar başlık açtım.

Ben 103 kilo civarındayım. Bisan marka bisikletim var 4 yıl önce falan aldım ama o zamanlar çok sık kullanmıyordum. Son iki senedir çok kullanıyorum ama jantları sürekli yamuluyor, lastikleri sürekli iniyor. Şişik olsa bile ben binince baskıdan dolayı inik gibi gözüküyor ve hem lastikler zarar görüyor hem de sürüş kalitesini acayip kötüleşiyor. Hatta aşırı ses çıkarmaya başladı hem jant yamuk olduğu için sürtünüyor o yüzden hem de lastikten sanırım.

Bisikleti aldığım zaman ucuzlardan bir tanesiydi. Sepetli vitessiz falan şehir bisikleti kendisi. Satın aldığım dükkandaki adam seni taşır iyi dayanır falan demişti. Hayaller hayatlar..

Şimdi çok fazla bütçem yok ama sepetli falan bişey istemiyorum. Her gün şehirde kullanıma uygun (bazen şehirler arası da yapabilirim) vitesli ve en önemlisi ağırlığıma dayanacak, jantları yamulmayacak, lastiği ben binince yayılmayacak bir şey almak istiyorum.

Öneri yapabilir misiniz bunun için? Veya bisikleti alırken nelerine dikkat etmem gerekir bu tarz sorunları yaşamamak için?

@Erelest yaklaşık bir yıl kadar Salcano NG450 kullandım boy 189cm kilo 132 hiç bir sorunu olmadı banamısın demedi. Sadece eski modellerinde amortisör kilidi olmaması nedeniyle ile rampalardan daha fazla yoruyor idi.
Sattım yerine merida crossway500 aldım amartisor kilitli. Rampalardan daha da rahat ettim.
Bütçe de sorun yoksa iyi bir tane al ömürlük kullan. Yada cok para vermeden salcano kronik gibi markaların dağ bisikletleri alabilirsin. Dağ bisikletlerinin jantları bir nebze daha sağlam oluyor.
Keyifli pedallamalar.

• Beğen
Tepkiler: Erelest
@ahlaksahibi

Hocam 28x 32 ile 22x36 değil, 22x32 ile 22x36 arasında bile hissedilebilir bir fark var.

Ve bir ayda düzlükte bisiklet sürerken yaktığınız kilo ile bir ayda yokuşta yaktığınız kilo arasında çok çok fark var. Yani kendimden biliyorum.

Herkese keyifli ve sağlıklı pedallamalar dilerim.

• Beğen
Tepkiler: ahlaksahibi
Merhaba. Arkadaşlar amazon.com da böyle bir bisiklet beğendim. Bu bisikleti Türkiye ye getirtebilir miyim ücretsiz kargo yazıyor bu bisiklete gümrük vergisi olarak ne alırlar sizce ? Gümrüğe takılır mı acaba ?

813ULNqdPjL._SL1500_.jpg

MTB Folding Mountain Bike 26″ 24 Speed Premium Aluminium Alloy Frame Bicycle Lightweight & Portable for Unisex
(link)
Price:$699.00
Sale:$329.00 & FREE Shipping. (link)
You Save:$370.00 (53%)
In Stock.
Want it Friday, Jan. 27? Order within 20 hrs 8 mins and choose One-Day Shipping at checkout. (link)
Sold by (link) and (link). Gift-wrap available.
Color: Black
  • 41e1U6vczLL._SS36_.jpg

$329.00

• 41xQWoQZuUL._SS36_.jpg

$23.99

• 41VwwjvWxoL._SS36_.jpg

$329.00
  • PACK YOUR BIKE & FIT IT ANYWHERE: Designed for cross country, free ride or downhill biking, the Tiger mountain bike is made to handle challenging terrains and tough trails with rocks, logs and branches and go without a hitch. Perfect for commuters, its fully portable, folding design allows you to take it with you into the busiest trains and fit it into the smallest apartments.
  • EXCEPTIONAL PERFORMANCE ON & OFF THE ROAD: The MTB Tiger comes with a 26″ high carbon steel frame, 24 speed, sturdy alluminum alloy fork and durable, New Haiya 26″ x 1.95 antiskid tyres. Lightweight and comfortable to carry with you on public transport, this exceptional, collapsible mountain bicycle is suitable for riders of 155cm-190cm height and maximum weight of 220lbs.
  • UNIQUE STYLE THAT STANDS OUT: With a sleek look and an exceptional feel, this is a high performance bike that delivers on its promises. Equipped with front and rear derailleurs that enable particularly quick shifting between gears and an unbeatable, unisex design, this portable mountain bike is a great choice for men and women bikers, commuters and cycling enthusiasts.
  • COMPLETE WITH ACCESSORIES: Together with your stylish, Tiger foldable mountain bike you will also receive: A convenient, multifunctional repair tool kit set that you can attach on the bike and keep handy at all times, a sturdy bicycle pump and a front tube double bag with reflective strip for night safety.
  • LOVE IT OR YOUR MONEY BACK: The MTB Tiger is backed by a full, 30 day money back guarantee of complete satisfaction. If you are not 100% happy with your new folding mountain bike, you can return it for a full refund, hassle-free. What could be fairer?

İyi günler abilerim, foruma yeni kayıt oldum. Uzun süredir yol bisikletine geçmeyi düşünüyorum ve 1-2 ay için küçük bir araştırma yaptım. Şu anda bütçeme en uygun ve bana göre f/p açısından en uygun gelen Carraro CR-RACE 012 yi almayı düşünüyorum. Evimin arka sokağında (link) un içinde olan Doğa Sporları mağazası var ve internetten 1.296,00TL fiyatına satıldığını öğrendim. Kullananlar var mı ? Varsa sıkıntı yaşadılar mı ? Deneyimleri neler ? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

merhaba arkadaşlar, dağ bisikleti almaya karar verdim, mümkünse kilitli maşalı bir şey olacak. aşağıda sıraladığım bisikletleri maşa, vitesler, krank takımı, vites kolu, fren, attırıcı, ayna kol ve en önemlisi kadro bakımından karşılaştırabilir misiniz. bulduğum en uygun fiyatlar sırasıyla: 855, 960, 960, 969. Başka önerdiğiniz model olursa seve seve değerlendiririm

(link)

(link)

(link)

(link)

Merhaba arkadaşlar uzun araştırmalarım sonucu iki bisiklet arasında kaldım,nasipse bisikleti istanbulda kullanacağım.Biri Ghost Cross 1300 2013 model diğeri Giant Roam 3 2015 model

Ghost Cross 1300 2013 Ayrıntı

Technology
Aluminium
FrameCross 7005 PG
ForkRST Neon MLO 60 mm
StemGHOST light AS-007N 31,8 mm
HandlebarGHOST Low Rizer light 660 mm 31,8 mm
Rear DerailleurShimano Acera 8-Speed
ShifterShimano Altus STI
Front DerailleurShimano
CranksetShimano FCM 171 48-38-28
Cassette SprocketSRAM PG-820 11-30
BrakesShimano V-Brake
TiresSchwalbe Smart Sam Sport
RimsRyde Zac Pro
Front HubShimano
Rear HubShimano
SeatpostGHOST Light SP DC 1 31,6 mm
SpokesDT Swiss 1.8
SaddleGHOST VL 3135
Front Travel60 mm
Frame Sizes45/49/53/57/61
Weight12,9 kg

Giant Roam 3 2015 Ayrıntı

Frame
ALUXX-grade aluminum
ForkSR Suntour NEX HLO w/ preload adjuster & lockout, 63mm travel
ShockN/A
HandlebarGiant Sport, Low rise, 25.4mm
StemGiant Sport
SeatpostGiant Sport, 30.9
SaddleGiant Connect, Upright
PedalsNylon w/ Anti-slip platform
ShiftersShimano EF51
Front DerailleurShimano M191
Rear DerailleurShimano Acera
BrakesAlloy, linear pull

Brake Levers
Shimano EF51
CassetteShimano HG31 11x34, 8-speed
ChainKMC Z8
CranksetSR Suntour XCT, 28/38/48
Bottom BracketSR Suntour, Sealed
RimsGiant Alloy, Double wall
HubsFormula, 32h
SpokesStainless Steel, 14g
TiresGiant S-RX4, 700x40

Şimdiden öneri ve yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler....

İyi forumlar, 2000-3000 arası mtb alacağım. Tavsiye verebilir misiniz? 2.el 2015 model ghost tacana 4 bulmuştum ama kadrosu 46 cm bana gereken 53.bu sorun yaratır mı?

@cycling ben amazon dan bir kez alış veriş yaptım yardımcı olmaya çalışırım. Ben amazon de den alış veriş yapmıştım. Ödeme yaparken ithalat ücreti depozitosu yazan kısım zaten gümrük vergisinin ücretidir.

@Erelest
mtb ye geç sıkıntılarından kurtul. jant yamulması teker inmesi bitsin

@Bench

GHOST KATO 5

Cube 2016 Attention SL 29

2016 KTM Ultra Flite 29

Merida Big Nine 600

yukardaki 3 ü 3 bin tl gibi bulabilceğin rakamlara bisikletler benim tercihim merida yada ghost olurdu

2500 tl civari alacaklarım

Merida Big Nine 500 29 ben bunu kullanıyorum 2500 e aldım 15 gün önce

Carraro CRX 970

GIANT TALON 27,5

KTM ULTRA FUN 29

Ghost Se 2000

2000 tl civari alcak olsam

Merida Big Nine 300
Salcano Igman Deore

seçenekleri artırmak çok mümkün bende yeni aldığım için aklımda olanları yazdım 2500 3000 tl civari bütçen varsa deore slx civari bi aktarıcı rox shox masa olmalı bide kadro garantisi ömür boyu olmalı btwin merida bildiğim kadarıyla ömür boyu kadrosu var diğerleri hangilerinde var net bilmiyorum

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@h1nter yardım için teşekkürler öncelikle.
Cube bütçemi aşıyor. Kato 5 listemde. Big nine 600 de fazla ama 500 e bu gün gidip baktım 3000 liraya alabilirim sanırım.

KTM için çok zorlamam gerekir, o yüzden düşünmüyorum. Şu an ghost tacana 4,5 kato 3,4,5 merida big nine 300, 500 arasındayım.

Big nine 500 ü ucuz bulmuşsun sanırım katalogda 3200 yazıyor. Bulsam tercihim o olurdu galiba. Nerden buldunuz acaba?

Edit:ghost ve merida ömür boyu garanti veriyor dedi satıcı.

Antalya bikehouse den aldım telefonla yada nette pahalı gidince iyi pazarlklar yapılıyor 2500 nakit aldım abartı pazarlıkta yapmadm zararın veriorum dediği için bisiklette markaya karar verdim ardından merida antalya yazıp aradım yüm satan yerleri aradım istediğim model varmı die normal fiyatlarnı sordum en ucuz veren 2 yere gidip pazarlık yapıp aldım

@Bench

bikehouse gökhan abi yardımcı olur internette numarası var 2016 model benimki elinde yoktu başka 2016 big nine 300 vardı 2000 yada 2100 demişti elden nakit ama roxshox masa yok araştır roxshox masayı farkı görücksin zaten

@h1nter

Ghost tacana 4 2015 te vardı Rockshox, test etme imkanı bulmuştum çok güzeldi. Bugün merida 100 ü denedim onda suntour xcm vardı. Rockshox çok daha iyi cidden.

Ben nakitle almayacağımdan o kadar indirtemem araştırmaya devam edeceğim. Tacana 4 te rockshox var katolarda yok. Peki 100mm rockshox mı iyidir, 120 mm suntour mu? Son olarak maşanın türü açıklamada yazmıyorsa havalı olup olmadığını nasıl anlarım? Maşa konusunda bilgisizim bayağı.

@Bench

yanlşm varsa affola maşalarda en iyi fox sonra roxshox die gidio suntour kaçta gelir bilmiorum ama ilk 2 1fox2 roxshox en pahalı bisiklet bileşenlerinden biri çok ayrıntılı bende bilmiyorum forumda okuduğum youtubede izlediğim kadar biliyorum 15 20 gün forumdaki kpnuları okudum sabah aksam youtubeden testleri videoları izledim sonucunda havalı bi roxshox maşa ve en az deore aktarıcı dedim ve slx deore karşm aktarıcı olan roxshox masa olan meride big nine 500 aldım sarı 19 kadro

MAŞANIN HAVALI OLDUĞUNU MAŞANIN ÜSTÜNDR HAVA BASMA YERİ VAR KG YE GÖRE AYARLANIYOR HAVA ORDAN ANLAYABİLİRSİN

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@h1nter gidondan kilitlidir galiba maşası değil mi? Hakkında Bilgi bulamadım.

Geri