Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

@savuk ve @freestyler sizin bacak boylarınız aynı 54 veya 56 kadro boyunu seçmelisiniz ama en güzeli deneyip almak.Markadan markaya görede kadro boyları az da olsa fark ediyormuş bilginiz olsun.

@Sorroxx KRON TX150 28 jant - XC150 26 jant. 60-70 km yaparım diyorsan bence şehir veya yol bisikleti seçmelisin dağ bisikleti bu uzun yolda seni çok yorar.Ayrıca az da olsa ismi olan bir bisiklet seçersen seni vites yönünden yolda bırakmaz ancak lastığın patlar.Yanında yama seti 5-10 tl ve pompa alırsan alırsan yolda kalma da ortadan kalkar. Carraro bir 927 kullandım 1 yıl hiç viteslerim bozulmadı sadece lastiğim patladı. Bisikleti dağ modundan şehir moduna çevirdim ve daha sonra yol bisikleti aldım.

Scudo
@Genç89
Hocam escape 1 i almayı düşünüyorum tur için uygun mudur birde bu ağırlık sizce nasıl?Bütçe mi biraz zorlayarak 2 yerine 1 alayım dedim.Btwin triban 520FB ye aklım gitmiyor değil.

• Beğen
Tepkiler: Genç89
@fmbayindir Btwinden ise kadro kalitesinden ötürü escape'i tercih ederdim sanırım. Escape fiyatına gore oldukça hafif bir ürün. Ancak ikisinin klasmanı oldukça farklı biri dropbarlı yol bisikleti oburu şehir bisikleti yani once iki türden hangisini istediğinize karar vermelisiniz.

• Beğen
Tepkiler: fmbayindir
@Genç89
Düz gidon olanıda var iki çeşit triban ama escape kadro kalitesi de iyi madem ben escape den vazgecmeyeyim teşekkür ederim.

HUAWEI G7-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
@fmbayindir Gerçi ikiside 6061 aliminyum kullanıyor belki işleme teknikleri itibariyle falan kalite farki vardir ama hani turdan bahsettiginiz icin oturuş pozisyonu itibariyle escape daha rahattir diye dusunuyorum. Siz yinede ikisinide denemeden karar vermeyin bizler burada sadece kendi deneyimlerimize gore oneri bulunabiliyoruz ama beklentiler her zaman kişiden kişye değişkenlik gösterebilir.

• Beğen
@Genç89
Btwini deneme şansım yok malesef.Konya da decathlon mağazası yok ama gianta bakma şansım var bakıp almayı düşünüyorum kısmetse.

@fmbayindir Son olarak cidden tur icin dusunuyorsaniz Cube touring pro serisine bakin derim. Tum ekipmanlari ile toplam 16 kg'a ulasiyor. Ama dinamolu gobekten lambalarina kadar 2400TL ye alımabilecek en guzel tur bisikletidir. Zaten en iyi 100 tur bisikletinden biri olarakda seçilmiş kendisi konusu vardı forumda.

• Beğen
@savuk dostum sedona 410 modelinin 48 ve 52 ölçülerini denedim 48 daha uygun geldi bana. Carraro olmadığı için ellerinde deneyemedim

@freestyler

Eyvallah hocam çok sağol.
Yalnız 52 hiç mi uygun değildi, yoksa 52 de alınabilir gibi mi?
Şu kabaca ölçüm yöntemiyle ayakta durunca üst boru ile bacak arasında 3-4 cm mesafe kalıyor mu 52 cm'de de?
Çünkü yukarıda @grean 54 veya 56 da olabilir demiş?

@savuk 52 benim bacak arama tam sıfır geldi
48 ise burada anlatılan şekilde biraz aralık kalacak şekilde idi hocam

@freestyler
Hocam çok teşekkür ederim.
Benim deneme şansım yoktu, bana da çok katkınız oldu.
Bisiklet modeline tam karar verdikten sonra sipariş edeceğim artık.
Tabi hazır sizi bulmuşken carraro modellerini de deneme şansınız olursa onun da sonuçlarını öğrenmek isterim :)

@savuk
Açıkçası bugünki ziyaretimden sonra bisikletçiden aldığım geri besleme de biraz etkili oldu, 410-420 ile carraro 227-230 arasındaki gitgelde carraro modellerine biraz daha yakın hissettim
227 modeli yoktu ama 330 modeli vardı, ve açıkçası hoşuma gitti, 410 ile kıyasladım, belki biraz haksız bir kıyaslama oldu ama, bilemiyorum,
Önümüzdeki hafta izmire gidip orada eskiden beri tanıdığım bir bisikletçide -Seda bisiklet-(ellerinde iki model de varmış) iki markayı da inceleyip son kararı vericem, gene bir değişiklik olursa yazarım.

@grean teşekür ederim bir sorum daha olacak .

Bianchi Speed 1000 buldum ama vitesi tourney ve ben korkuyorum yolda kalırım diye vitesi değiştirince hepsini değiştirmek gerekiyor attırıcıyı değiştirsem yetiyormu ? Bu bisikletlerde v fren disk frene çevrilirmi ?

Teşekkürler

Arkadaşlar başlangıç bisikleti alıcamda sizce kron xc 150mi salcano NG 650 mi alim?

@freestyler

Eyvallah hocam. Sabırsızlıkla bekliyorum haberlerinizi.
Gerçi benim bütçe o modellerin çok altında. Bir tane de bayan bisikleti alacağım daha.
Ama aynı markanın farklı modelleri için kadroları çok değişmez heralde.

• Beğen
Bana yardım edebilecek kimse var mı?

@Genç89

Merhaba hocam.
Bütçemi, 1000'er lira dolaylarında 2 bisiklet alacak şekilde ayarlamaya çalışıyorum.
Hanıma ve kendime alacağım. Toplamda 2000 TL'yi pek aşmamaya çalışıyorum.

Kendim için düşündüğüm modeller:
(link)
(link)
(link) (Bütçeyi zorlayabilir.)

Bayan bisikleti olarak da:
(link)
(link)
(link) (Bütçeyi zorlayabilir.)

• Beğen
@savuk O fiyatlarda size carraro 323 eğer 1000 TL ye indirtebiliyorsanız 324 önerebilirim eğer sert yollara girmeyecekseniz amortisöre hiç gerek yok derim

• Beğen
Tepkiler: savuk
Geri