Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Scudo
Öncelikler Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Ben iyi bir bisiklet almayı düşünüyorum hem şehirler arası turlara çıkıcam hemde dağda bayırda sürmek için aklımda "MOSSO 7581XC SLX" modelini düşünüyorum siz bu konuda ne düşünürsünüz yada sizin önerebileceğiniz bir bisiklet var mı?

Selam aleykum arkadaslar.Bisiklet alicam bi tane cannondale quick buldum 800 tl..oyrenmek istediyim ilerde bisikletin donanimin artira bilirmiyim?mesela arka aktarici altus sistem.ben sadece arka aktariciyi deyise bilirmiyim yoksa komple tum parcalarimi deyistirmem gerekir?

Merhabalar,
1- Hem şehir içinde hem de uzun yol kullanımına uygun olacak bir bisiklet almak istiyorum. Acaba "Original 700 Şehir Bisikleti B'TWIN" ((link)) hakkında bilgisi, tavsiyesi olan var mı?
Çocukluktakini saymazsak ilk bisikletim olacağı için, yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.

2- Diğer bir konu ise POLO'ya uygun bir bisiklet taşıma aparatı almam gerekiyor. Tavsiyeniz ne olur?

Teşekkürler,

Nasipse ilk defa yol bisikleti alacağım. Başlıca tercihim kadro-maşanın alüminyum olması ve en azından fren olmasa bile vites sisteminin claris veya sora olması. Bütçem 2000 lira kadar. 2. el tercih etmiyorum. Bu arada Carraro, Salcano ve Kron dışında tavsiyeleriniz olursa da memnun olurum.
Aklımda her ne kadar çelik maşa ve shimanosuz bir model olsa da tavsiyesinin çok olduğu ve uygun fiyatlı triban 500, ayrıca sedona 610 ve aslında hoşuma giden ama fiyatı sebebiyle kararsız kaldığım bianchi slr 500 var. Slr 400 de yazdım ama boyum 174 ve uygun kadro şimdiye kadar bulamadım.
Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Bu ıkı bısıklet arasında kaldım.Hangısını onerırsınız veya daha ıyı bı marka model varsa yazarsanız memnun olurum.Iyı Forumlar:ssrtcbya::ssrtcbya:
(link)

(link)

Merhaba arkadaşlar bisiklet almak istiyorum şehir içinde üniversiteye giderken ve gezilerde kullanmak için günlük ortalama 15 km yol yapacağım. 2 marka arasında kaldım Carraro ve Salcano
(link)

(link)

Sizce hangisini almalıyım özellikler aynı fakat salcano daha ucuz kullananlar tavsiye eder mi ? 400 tl fark ile carraro almak daha mı mantık lı ? bide boyum 1,74 kadro boyu 46 yeterlimi ?

Şehir içi kullanımı için Sedona 300 almayı düşünüyorum (sport modeli değil).
Şehir içinde eğlence amaçlı dolaşmak ve bazen işe gitmek için (3 km'lik yol) kullanmayı düşünüyorum.
Tavsiye eder misiniz?

Bir de bahsettiğim bisiklet Sedona'nın internet sitesinde Şehir Bisikletleri kategorisinde yer alırken şimdi kaldırılmış, sebebi ne ola ki?
Ancak bisikletin linki aktif:
(link)

(Diğer konudaki mesajımın yeterince görülmemiş olması ihtimali nedeniyle aynı mesajı buraya da yazıyorum, umarım kurallara aykırı bir durum söz konusu değildir.)

@Beeye çift süspansiyonlu şehir bisikleti kesinlikle alma , hiç gerek yok , süspansiyonsuz serilerinden alabilirsin komple donanımlı olanları btwinin , kullanım amacını yazarsan daha ayrıntılı bilgiler verilebilir , teşekkürler

@Nicat
Arka attırıcı yı değiştirmek epey kolaydır. değiştirebilirsiniz

@savuk
Sedona 300 sizin isteklerinizi karşılar. alabilirsiniz

@Beeye
Arka amortisör gerçekten ağılıktan başka bir şey sağlamaz. onun yerine
Hoptown 300 modelini öneririm.

2- hatchback uyumlu herhangi bir taşıyıcı alabilirsiniz. ama bu işin ustası ve en pahalısı thule marka olanıdır.

@mehmetlevent

@mehmetlevent teşekkür ederim.
Bisiklet ölçüsü konusunda da yardımınız olabilir mi acaba?
Bisikletin 44/48/52/56 şeklinde ölçüleri mevcut. Hangi ölçü bana uygundur?
Boyum 1.75 ve iç bacak boyu 80 cm.

@savuk 44 veya 48. deneme şansınız olur mu? bir gidip denemeniz daha sağlıklı olur

@mehmetlevent maalesef. Bisiklet konusunda tecrübem olmadığı gibi deneme şansım da yok.
Bulunduğum yerdeki küçük bisikletçilerde genellikle diğer markaların sadece dağ bisikleti modelleri mevcut.
İnternetten sipariş vermek durumundayım.

@savuk forumda aratın bisiklet ölçüsü diye. size fikir verecektir.

Merhabalar öncelikle, merida scultura 4000 almayı düşünüyorum malum döviz uçtu gidiyor önüde pek alınacak gibi görünmüyor:) 2017 modelleri için 1800 dolar civarı fıyatlar görülüyor yabancı kaynaklarda 2015 modelini 4900 tl gibi bir rakama alabiliyorum sizlerin görüşleri nelerdir ?

@Drronk Çok teşekkürler cevabın için. Daha çok haftasonu şehir içi asfalt zeminde ve ve belki toprak düz yolda kullanım amaçlı almayı planlıyorum. Çift süspansiyonlu olmasının artısı ve eksisi konusunda da bilgi verebilir misin rica etsem? Gönderdiğim model için çok tercih edildiğini söylemişti satışdaki arkadaş. Daha yeni başlayacağım için dağ bisikletinden ziyade şehir bisikletlerine yönelmiştim.

@Beeye slmlar , çift süspansiyon bisiklete ekstradan ağırlık demektir ve nekadar fazla parça okadar arıza ihtimali vardır. Çift süspansiyon daha doğrusu arka süspansiyon ağırlıklı olarak tepeden arazi inişlerinde kullanılmaktadır" arka tekerin yol ile temasını sürdürebilmesi içindir ve yüksek atlamalarda iş yapar" kullanım amacınız için önerim cross-hybrid bisikletlerdir. Yani tekerleri dağ bisikletlerinden ince ve daha az dişli " lastik kalınlığı 32-42 arası uygundur.Bu bisikletler aslında bizim yollarımız için üretilmiş gibidir, bazılarının sadece ön süspansiyonu vardır, bazılarında süspansiyon yoktur. Ağırlık olarak kesinlikle 15kg dan hafif olsun mümkünse 13kg'ı geçmesin.
decathlon'un şehir ve hobi bisikletlerinde veya yol bisikletleri sınıfında size uygun ürün yok. Dağ bisikleti önermeyi sevmem ama rockrider520 ("bütçenizi bilmediğim için net birşey söyleyemem") alınabilir , 40'lık bir lastik ile şehirde çok iyi ,arazide de memnunduk biz"mekanik disk yeterli. Beğendiğiniz tarz varsa alın gitsin zevk sonuçta bu,mesela ben triban500 ile başladım :D şimdi rr540 ve giant anyroad var

@mehmetlevent

İlginiz için teşekkür ederim.
Ölçülerden çok anlamayan birisi olarak ezbere bana 48 cm kadro olur herhalde diye düşünürken, forumdaki boy-kadro ve hesaplama yöntemlerine göre değerlendirince kadro 52-54 cm'lere kadar çıktı.

Kullanıcıların da bu konuda hemfikir olmadığını gördüm. Söz gelimi, aynı tür bisiklet için daha uzun boy ve bacak boyuna sahip birisi 48 cm'nin kendisine büyük olmasından endişe duyarken; daha kısa boylu birisinin 52 cm kadro seçmekle doğru karar verdiği şeklindeki mesajları okudum. Benim ölçülerime sahip kullanıcıların tercihleri genellikle 46 cm'den 52 cm'ye kadar gidiyor. Bakın siz de 44 cm kadroyu dahi seçenekler arasına almışsınız.

Yani en son iki kadroya kadar azaltsam hiç değilse şans deyip karar verecem ama bu konudaki tercihler ve öneriler 3-4 farklı kadro boyu şeklinde değişiklik gösteriyor. (Tabi bir yerde uygun boydan ziyade kişisel tercih de etkili olabiliyordur, zevk meselesi.)

Burdaki bisiklet dükkanlarındaki arkadaşlar da zaten ölçü deyince sadece jant ölçüsünden bahsedebilecek kadar bilgililer. Kadro ölçüsü deyince "Ya o standarttır." deyip çıkıyorlar işin içinden.

Hasılı forumda bu yöndeki mesajlar durumu netleştirmediği için yanlış tercih yapmaktan daha bir kaygı duyar oldum.

Peki en azından önermediğiniz 52cm kadroyu sorayım, bunu kesinlikle elemeli miyim?

merhaba karbon yol bisikletine geçmek istiyorum giriş seviyesi olarak neler önerebilirsiniz bütçe max 5bin civarı

@savuk kadro diyelim ki ufak, sele borusunu uzatarak o sorunu çözmek mümkün. küçük kadronun manevra kabiliyeti daha fazladır. Ben bir beden küçük kullandım hep. ama son karar sizin tabii ki

Geri