Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Selam arkadaşlar. yakın zamanda Merida 20V aldım. Merida'nın şehir tur bisikletleri alanında en giriş seviyesiydi bu. Ben şunu söylemek istiyorum uzun vadede kullanmak için vites modeli yükseltme , ağırlık azaltma, daha iyi maşa gibi bisikletin performansını arttıracak şeyler yapmalı mıyım? Çünkü bunlar ucuz şeyler değil.
Bunu sormamın sebebi bisikletin giriş seviye olması. Yani giriş seviye bir bisiklete bu kadar para harcanması doğru olur mu?

Scudo
@serkant yakıt
Sende benim gibi yap yol bisikleti yerine cyclocross al :D , ben büyük ihtimalle merida cyclocross alacam , haa illa da yol bisikleti alacam diyorsan Mersin decathlon triban 520 de indirim yaptı 9.9kg karbon maşa 1199tl ;)

@Drronk fiyat çok ama çok iyiymişte mersine nasıl gidicez? birde acaba bütün boyları varmı? yada acaba bana hangi boy olur boyum 1.75

@morishej
hocam scale modeli genelllikle daha hafif aliminyumdan veya karbonfiberden üretilen modeline göre daha yüksek donanıma sahip olan seri. Scalelerde genellikle bagaj için kadroda delik olmuyor (illa bagaj çok lazımsa çözülebilir bir sorun) ve biraz daha pahalı ben başka bir olumsuzluğunu bilmiyorum.

@Drronk mersinin hangi decathlonunda acaba? Mersinde amcamlar vardı. olmadı kartımı vs. gönderirim hallederler.

@serkant yakıt mersinde bir tane decathlon var :D burası istanbul değil :D :D :D , Carrefour& Palm City AVM dedinmi tamamdır,ancak hangi bedenleri kaldı onu bilmiyorum "L vardı ama gerisini bilmiyorum"

• Beğen
Tepkiler: serkant yakıt
@serkant yakıt
merhaba; şayet bütçeni 1500 e çıkartabilirsen hiç 2el bisikletle uğraşmadan git triban520fb al rahatına bak derim.

@ahmtbag özellikle dropbar lı bir yol bisikleti istiyorum.

@Emre Yönlüer resimdeki benzinli. bu şu anda bende değil ama. bende şu anda elektrikli e-revo var. satabilirsem satıcam satamazsam yol bisikleti ile takaslicam.

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
@serkant yakıt

tahmin ettiğim kadarı ile eliniz mekanik işlere yatkın, flat ile başlayıp ilerde drop değişimi de yapabilmeniz mümkün, maliyet olarak arada uçurum yok zaten, hemde yol bisikletine yapacağınız geçiş dönemini de kademeli yapmış olur ayrıca hem flat hem drop alternatifi üretmiş olabilirsiniz aslında. şayet fırsatınız olurda drop barlı bir yol bisikleti ile sürüş deneyimi yaşarsanız anlatmak istediğimi daha iyi yorumlarsınız, çünkü bizim gibi sürekli mtb,city vs. bisikletlerin konforuna ve açılarına alışkın bisiklet severlerin biranda bu geçişi konforlu bir şekilde yapmaları biraz sancılı bir geçiş. ilk etapta zaten sanki jantların üzerinde gidiyormuş hissine kapılacağınızı garanti ederim ama bu sizi ürkütmesin dediğim gibi bunlar hep bir alışma sürecinden ibaret, bir de buna konforsuz bir şekilde eğilerek pedal çevirdiğinizi eklersek ekranda göründüğü gibi etkileyici gelmeyebilir;) şahsi fikirlerimdir ,zevkler ve renkler tartışılmaz, yanlışım var ise eleştiri ve önberilerinize herzaman açığım.

@ahmtbag deneyimlerinizden bizleride faydalandırdığınız için çok teşekkür ederim. Aynen aslında söylediklerinizin hepsinde tamamen haklısınız. benimki zaten şu anda tamamen bir heves. aslında bu hevesin sebebide şu beni dilim dışarıda çıktığım yokuştan yol bisikleti kullanan arkadaşlar pek bir keyifle roket gibi çıkıyorlar. Bu bile yazın işe tamamen bisikletle gidip gelicek olan beni direk yol bisikletine itiyor.

• Beğen
Tepkiler: ahmtbag
@serkant yakıt

malesef çoğu zaman heves bizi malup ediyor:) burada şöyle bir tespit var; bisiklet ne olursa olsun öncelikli olan şey aslında 'KONDİSYONUMUZ' , yol bisikleti deneyimi yaşamanızı isterim elbette, gerçekten çok zevkli olduğu kesin, zaten birkere yol fikri aklınıza düşmüş kurtuluşunuz yok:) fakat bunu zamana yayarak ve kondisyonunuzu da bir nebze olsun hazır olarak geçiş yaparsanız artık uykularınızda bile sürmeye devam edersiniz:uyku:

• Beğen
Tepkiler: serkant yakıt
@ahmtbag bende kilo ve yapıdan dolayı bana olmaz diye bir fikir vardı. ancak benden çok daha kilolu bisiklet severleri yol bisikletlerinin üstünde görünce bende kendi kendime sen neden binemiceksinki dedim. Aslında insanların sınırları yine kendi kafalarında çizdikleri çizgilerden ibaret.

• Beğen
Tepkiler: ahmtbag
@serkant yakıt

aynen öyle Serkant bey

İsanbulda yaşıyorum 22 yaşındayım ilk defa bisiklet süreceğim. Daha önce sürdüm küçükken ama dört tekerlekli idi. Hali ile bisiklet sürmeyi de bilimiyorum onu da öğrenmem lazım.
Nasıl bir bisiklet öneririsinz maksimum 700 tl para verebilirim.

Bisiklet ile gideceğim mesafe maksimum 10 km olacak. (okul için)

Geri