Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

@Ersydn Ghost alt kadro borusu cok Kalin ve kaba
Bileğimden kalın

-Giant Liv Rove 3 Hibrit bisiklet tir.
700c serisi şehir lastiği var her yola gidecek şekilde ayarlı 26 jant 24vites 1.690tl nakit olursa 1500tl civarı alınabilir (10% indirimli) uygun lastikle mtb olur

• Beğen
Tepkiler: irtemonogirt
Scudo
@ibrahimkesen Mantıklı
sana kaba gelebilir bana gelmiyo kişiye özel zaten :)

• Beğen
Tepkiler: irtemonogirt
Herkese iyi forumlar

Patika yollardan iniş için kullanacağım bir model bakınıyordum. İki model arasında kaldım. Hemen hemen ikiside aynı özelliklerde olması ortada bıraktı.

Mosso modeli Carraroya göre fiyatı yüksel ama daha hafif olması ilgimi çekiyor. Aslında ortada kalmamın sebebi jantlar ve maşalar yüzünden. Carraro Shimano MT15 jant kullanırken Mosso, Starrims j20s denilen ( daha önce duymadığım ) jant setini kullanmakta. Carraro RockShox Recon maşa kullanırken Mosso, Suntour Epixon x2 maşa kullanıyor. Bu konuda bilgisi olanların gerçekten yardımına ihtiyacım var.

Şimdiden herkese teşekkürler

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Merhaba Arkadaşlar.Çok eskiden bisiklet kullanıyordum ama profesyonel değil.Spor yapmayı çok seviyorum.Yolda yarış bisikletlerini görünce içim gidiyor.Bende almak istiyorum.Hem hızlı gitmek,hem spor yapmak,hemde daha fazla hareket etmek,dışarda olmak için istiyorum.Fiyat araştırması yaptım ve çok pahalı olduklarını gördüm :)
Ne marka bisiklet almalıyım.Kadro boyu kaç olmalı?BU konular hakkında bilgi sahibi değilim.
Ben size açıklama yapayım,umarım yardımcı olursunuz.
Başlangıç olarak gitmek istediğim güzergah:
İstanbul,Levent-Hisar Üstü arası gidiş dönüş 12 km.Sonrası arttırmak istiyorum.Sahil yolu uzun ama şimdi gidemem sanırım :)
Boyum 175 / Kilom 81-83 değişiyor. Bütçem maksimum 1500 tl.
Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar arkadaşımla yeni bisiklete heves ettik okula gidip gelirken ve okuldan zaman kalırsa tur yapmak için bisiklet almak istiyoruz ama bi türlü doğru bisikleti seçtiğimize emin olamıyoruz üniversite içinin yolları güzel asfalt bisiklet yolları mevcut ancak fakültemize yolumuzu kısaltacak yol hafif toprak hafifi mıcır bi yoldan geçiyor çamur olmadığı sürecek orayı kullanacağız bu yüzden dağ bisikletlerine yöneldik ancak hantal bi yavaş bi bisiklet te istemiyorum yol yarış bisikletleri ilgimi çekiyor ancak onlarında ince lastikleri toprak yolda yarı yolda bırakacakmış gibi bi his uyandırıyor özet olarak düşünce ve tavsiyelerinizi istiyorum dechatlonun btwin rockrider 340 larını almaya çok yöneldik ama bisikletçim.com da bi salcano xrs070 görmem de beni biraz şüpheye düşürdü ilgimi çekti 700 tl altı bizim işimize ne tür bisiklet yarar yardım ederseniz çok sevinirim bide bisikletcim.com u kullandınız mı daha önce hakkında çok fazla kötü yorum okudum ancak fiyatlar çok düşük adamı bi cezbediyor yardımlarınız için şimdiden teşşekkürler.

Merhaba ilk dağ bisikletimi alacağım 1400 tl ye alabileceğim en iyi bisikletin bu olduğuna karar verdim siz ne düşünüyorsunuz,yorumlarınız neler,bundan daha iyi bir f/p bisikleti var mı?

TEKNİK BİLGİLER
KADROROCKRIDER CGF Evo (Comfort Geometry Frame),
- 6061 alüminyum
-27.5" tekerlekler için.

MAŞASUNTOUR XCR 100, 100 mm hareket mesafeli ( +/- sertliği ayarlanabilir) maşa
VİTES SİSTEMİPOWERWHELL FLINT 401 3'lü aynakol, 22 / 32 / 44 dişler.
SHIMANO ALTUS 9 VITES ARKA AKTARICIMICROSHIFT MS25 ÖN AKTARICI. SHIMANO ALTUS M370 vites kolu.

SHIMANO HG 200 kaset , 9 rubleli, 11-34 diş.

FRENÖnde ve arkada HAYES RADAR hidrolik disk fren

TEKERLEKLERÇift alüminyum katlı AERO TRAIL Evo lastikler : Hafif, sağlam ve dayanıklı.
27.5 inç çap
LASTİKLERBTWIN ALL TERRAIN LIGHT 27.5" x 2.0 lastikler

PEDALB'TWIN FLAT EVO reçine pedallar

AĞIRLIKM boyda 13,6 kg (pedalsız).

Herkese hayırlı günler
Yıllar sonra bisiklet başına gectim.
Bir iki şey kafama takıldı sorayim dedim.
(1)Sele yüksekliği;bana genç bir çocuk yardımcı olmuştu.
Abi ayaklarının sadece parmak uçları değecek bu şekilde yük kemiklere kasklara binmez yay gibi (piston) güç baskı atılır dedi.
Sen sele yüksekliği nasıl herkesin ayağının tabanı degmiyor mu?

(2)-Kikometre saati; Sigma pure 1 kablolu almıştım geniş ekranlı ama ilginçtir (ayarları yapıldı 28 jant) 2 pedal basiyorum o anki hız 7-8km gösteriyor iyiymis..
Acaba doğru mu?

(3)Lastik çok ince 1.80 boy 85 kilo incecik lastik ne yapayım?
Üzerinde"CHAOYANG 700X32C" aşağıdaki lastiği alsam mi? 700*40 veya 700*45
(link)

Bisiklet;Mosso Legarde 1624h Hidrolik

Arkadaşlar bisiklet aldım,Trek ALLANT WSD tam bir şehir ve tur bisikleti artı görünüş de mükemmel,
Yakında deneyimlerimi yazıcam Cvp verip ilgi gösteren herkeze teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: ibrahimkesen
Yol bisikleti için en dayanıklı en kullanışlı uzun sure kullnabailecgim ilerde geliştirlmesi kolay bisisklet modeli önerebilir misiniz
Bunuun gibi konular eski oldugundan güncel bi konu acmal istedimm

Bir Bayan arkadaşa (bayan bisikleti olmayacak yalniz) 800-1000 tl araliginda bir sehir bisikleti bakiyorum. dogrydan model bakmadim ama bu aralikta alip kullanip bir marka model oneren var mi?

Carraro
Sedona
Kron
Bianchi
Btwin
markalari aklımda salcano pek dusunmedim ama memnun kalan varsa modelini dusunurum. degerli tavsiyelerinizi bekliyorum.

Arkadaşlar, Merida Crossway 600 almak niyetindeyim. Bu bisikleti kullanan var mı? Önerileriniz ve yönlendirmeniz benim için önemli. Şimdiden ilginize teşekkürler.

cw500 kullandım ve çok güzel bir bisiklet memnun kalınmayacak birşey yok, 600 de kullanmaktan zevk alacağınız sağlam,güzel bir bisiklet, sizin için önemlimi bilemem ancak şunu belirtmekte fayda görüyorum; şuanda piyasada merida bisikletlerin hem 2015 hem de 2016 modelleri var ve bunların arasında sadece 2 fark var, siz de dikkat ederseniz farkedeceksiniz , bu farklar 1- üretim yılına göre renkler 2- kullanılan jantlar. Jantlar 2015 modellerde JALGO, 2016 modellerde ise ALEXRIMS kullanılmış, ben araştırdığımda heriki jantın da aslında aynı ürün olduğunu sadece isim farkı olduğunu söylemişti satıcılar, fakat ben pek tatmin olmadım bu açıklama karşısında, sonuç olarak niyetiniz varsa marka,performans,fiyat açısından alınası bir bisiklet olduğu kanısındayım.

• Beğen
Tepkiler: Aykut26
Selamun aleyküm arkadaşlar bir çoğunuz biliyorsunuzdur ama yinede bisikletin linkini koyayım.
(link)

öncelikle çocukluğumdan beri bisikletle içli dışlıyım 1 senedirde yol bisikletim var ancak başlangıç olan dandik salcano xrs070 modeli ve artık yol bisikletinin bana hitap ettiğini düşünüyorum, model yükselteceğim ama ilerisi için bir kaç şehirlik bir tura çıkma niyetimde var. ve maddiyat olarak çok fazla ayıramıyorum. Bu yüzden iki bisikleti bir arada barındıran bir bisiklet olan triban 520 almak istedim ama hala kararsızlıklarım sürüyor sizlerinde değerli yorum ve tavsiyelerini almak istedim.
kullanan arkadaşlar varsa atiklik olarak yol bisikletlerine benziyormu özellikle rampalarda nasıl ?
kullanmayan arkadaşlarda linkten inceleyerek yorumlarını beklerim şimdiden teşekkürler sayın pisikletçiler.

Benim bütçem 2000 seviyesinde fakat bundan önce Mosso Wildfire 29" bisikletim vardı MTB çalındı ne yazık ki. Şimdi ise hem Türkiye yollarında bana sıkıntı çektirmeyecek hem de beni fazla sıkmadan hızlanabileceğim bir bisiklet almak istiyorum. Malumdur yollar kötü olduğundan MTB alasım var ama bu seferde hızlanma olayı sıkıntıya düşüyor ki benim için hızlanmak bir tık daha önemli. Birde Carraro Big 1029 buldum 2.el 1800'e sizce alınmalı mı sıfır almak yerine?
Düzenleme:Yazmayı unutmuşum bisikleti daha çok şehir amaçlı kullanıcam ayda birde geziye çıkarım.

İyi akşamlar forum üyeleri. İsmim Oğuzhan,bisiklet olarak btwin rockrider 340 kullanıyorum. lakin şimdi biraz daha yukarılara doğru çıkmaya başladı gözüm.

Şu tarz bisikletlerden satın almak istiyorum sıfır veya ikinci el farketmez, beğenirsem ve fiyatta anlaşırsak satın almak isterim.

http://www.ns-bikes.com/images/galerie/334-2216.jpg
http://www.ns-bikes.com/images/galerie/620-3760.jpg

Türkiye'de detaylı şekilde bu çeşit bisikletleri inceleyebileceğim bi mağaza varsa, link atabilirse çok sevinirim.

arkadaşlar iyi geceler hemen soruma geçeyim mevcut bisikeltim mtb toplama dır özellikleri şöyle:

13 kg ağırlık 26 ınc
-27 vites
-arka göbek ve arka aktarıcı xt
-ön göbek ve aynakol lx
-fren vites kolları kombine (hem fren hem vites yükseltme alçaltma mevcut)
-gidon zoom marka
-maşa rockshox judy
-kadro kron zoex
-zincir shımano hg
-lastıkler swalbe tour plus 26x1.75
bisiklet 8 senelik var ama bakımları tam senede 2 defa genel bakımı var

bu bisikleti satmaya kalksam ne kadar eder ?

şimdi 2 seçeneğim var mtb mım üzerinde gelen spd pedalları takıp ayakkabı alıp devam etmek
ya da satıp yol bısıkletıne gecmek istiyorum bu bisikletin üzerine 1000 tl ekleyebilirim sizce ne yapmalıyım ?

Merhabalar arkadaşlar ben uzun süredir bir şehir bisikleti almayı düşnünüyorum ama şimdiye kadar kullandığım tek bisiklet babam ile zamanında aldığımız küçüklük bisikletim idi. Şimdiye kadar birkaç model ile karşılaştım her ne kadar göndüm kron'da olsa da sizlere de danışmak istedim. En yüksek 1100tl olabilecek şekilde teklif-önerilerinizi bekliyorum.

(link)
(link)
(link)
(link)

Hepinize merhaba arkadaşlar,

Uzun zamandır bir fixed gear almayı düşünüyorum. Kendim toplamayı düşünmediğimden hazır bisikletlere yöneldim. Fuji Feather, Pure Fix, MBM derken en son Creme Vinly ile karşılaştım ve adeta ilk görüşte aşk :)

Bisiklet 2000 TL civarı. Sizce alınmaya değer mi? Tasarımına diyecek yok. Flio flop göbek, 46T - 17T dişli, dropbar benim bir fixie de aradığım her şey var. Belki lastikler ve sele biraz dandik gibi ama onlarda değiştirilmesi kolay komponentler.

Birde sizlerin fikrini almak istedim.

(link)vinly2-600x600.jpg

Merhaba Arkadaşlar,

(link)
(link)

çok benzer iki bisiklet arasında seçim yapacağım.

canyon 989 usd + 215usd ve kdv mevcut total 4600 tl civarı
cube ise 838 eur +119 eur ve kdv mevcut total 3932 tl civarı

daha önce Almanya da Canyon u deneme şansım olmuştu. XS kadro bana çok uygundu boy 1,71 iç bacak 77 cm

Cube da ise benim ölçülerim 51,5 gibi bir kadroya denk geliyor fakat satılanlar 50 ve 53 kadro

satıcıların tavsiyesi 53 kadro

hangisi alınır ve cube kullanan arkadaşlar kadro boyları konusunda yardımcı olabilir mi ?

herkese keyifli pedallamalar...

Geri