Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

1000-1500 lira arası yol bisikleti aramaktayım, bu fiyat aralığında en iyi bisikleti arıyorum ama çok bir bilgim olmadığı için kararsızım hangi marka model önerirsiniz? Boyum 188 yaş 17 uzun bir aradan sonra (yaklaşık 3-4 sene) bisiklet kullanmak istiyorum ulaşım-gezi vs için, İstanbul'da oturduğum için sahilden yukarı evime çıkmak için yokuş çıkmak zorunda kalıyorum şuan idareten eski Bianchi bir mtb bisiklet kullanıyorum önerilerinizi bekliyorum.
Önerdiğiniz bisikletin ilerleyen zamanlarda modifiyelere uygun olması, yokuşta yormayacak bir rubleye sahip olması ve aldıktan sonra ek bir parça almamı gerektirmeyecek (lastik-cant vs.) bir bisiklet olmasını istiyorum şimdiden teşekkürler.

Scudo
Sevgili forum üyeleri,
Forumu birkaç gündür okuyorum ama bisiklet seçiminde güncel seçenekler bulamadım,o sebeple yeni konu açma ihtiyacı hissettim,Bilgi kendini tekrar edip sıkıntı verdiyse kusura bakmayın.

Bisiklet sürmeyi biliyorum ama çocukken kullandım çok çok iyi değilim (özellikle manevra) sağıma dönemiyorum solumdan dönüyorum :)

Velhasıl Kocaeli'de yaşadığımdan yollarımız hep asfalt değil,şehir yolu ama bozuk yollar.
Şehir bisikleti alıp km'ler yapayım dedim ama inişli çıkışlı yollarımız yüzünden bozuk yol artı şehir bisikleti alıcam.
Bu işe max 1500 ayırdım oda yıllarca bineyim bişeye benzesin diye.
Biraz model araştırdım. Merida CROSSWAY 20-V LADY yaa erkek olan CROSSWAY 20-V, neden erkek seçeneğini de verdim göya bu kadın bisikletinde kadro demiri kadınlarınkinde daha ağır olabiliyormuş falan dediler,ki ağırlık bisiklette ve sürüşte istemediğimiz şey diye biliyorum.

Bugün bi arkadaşla görüştüm ikinci el çok temiz (link) önerdi.
neden önerdi ; ağırlığı 10,35 kg olduğu için...ikinci el fiyatı 2.100 tl tabi yani bütçemin baya üstünde.
Gel gelelim bu bisiklette ön bölgede süspansiyon yok bozuk yol için dezavantaj değil mi?
artı telerler çok ince yine bozuk şehir yolu için uygun değil öyle değil mi ?

Bana bu bisiklet daha çok sürat bisikleti,yol bisikleti gibi geldi.Güzel belki çok güzel de olabilir ama benim seviyeme,parama,kullanacağım alana uygun değil :(

Sizlerden naçizane isteğim bana güzel bir bisiklet önermeniz.
Köyümüzde yani toprak yolda da sürme gibi bir düşüncem var ,dağ bisikleti falan bahsetmiyorum ama klasik toprak köy yolu.
Tavsiyelerinize şimdiden teşekkür ederim

Sevgiler :)

Bisikletçilerde satılan demo ürünleri, kargoda kadrosu çizilmiş vs bir tane biiskletçilerin bulup onu alırdım. Aynı paraya 105li alüminyum kadro karbon maşa bisikletin olurdu.

Bu seçeneklerden trek çamurluk takılabilmesi ve rahat açıları ile iyi seçenek sensa da tiagra için tercih edilebilir. Cube hem sora olması hem sensa ile aynı donanımı yüzünden son seçeneğim olurdu.

@Ozan k. Sensayı ılerde satısı yuzunden tereddut ettım buyuk ıhtımalled turkıyeden alcam amsterdama ben gtımıyecegım ıcın oyle secım hakkım ne yazıkkı yok tanık gıtcek

1250tl maximum bütçeye ile bugün-yarin bisiklet alınacak acil önerileri bekliyorum şehir bisikleti veya özellikleri iyi (vites fren donanım) 29 jant Mtb olabilir

-Carraro 221
-Carraro 224
-Carraro 804 Elite man
-Bianchi Touring 721
- " ". Touring 727
-Mossl Legarde 1624 H
+Mosso city life man 7 vites nexus
-Kron Tx 150
Kron Tx 300

Merhaba arkadaşlar yeni bisiklet alıcam kron hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa bilgi verebilir mi? Kron dan tx300 disc modelini beğendim fakat daha iyi bir seçenek varsa düşüncelerini öğrenebilir miyim?

@Tutku07 giant roam 3 bakabilirsiniz 1600tl civarlarinda kron pek önerilen bir marka değil

@irtemonogirt kendim merida crossway 100 kullaniyorum bozuk sehir yollarindada baya bir idare ediyor sıkıntı cikarmiyor size crossway 40 lady onerebilirim. ağırlıgı okadar dert etmeyin bence o eskiden 20 kilo olan bisikletler icin biraz kaygılandirıcıydı ama simdi ki bisikletler ha 11 kilo ha 13 kilo cokda fark eden birsey yok acikcasi.

Merhabalar benim Carraro Sportive 225'im vardı ama çalındı. 2 haftadır bekliyorum. Artık ümidim kalmadı. Biraz önce Mersin Decathlon'daydım. Triban 520'yi 1400 Tl'ye indirmişler. Bundan sonra satmayacaklarını, dağ bisikletlerine ağırlık vereceklerini söylediler. 1400 Tl Triban 520 için nasıldır? Söylemeyi unutmuşum, flatbar değil dropbar olan modeli indirmişler.

2017 yaklaşıyor modellerde baya indirim var
Az evvel cebimde 1200 tl ile magzaya gittim (Bianchi-carraro-mosso-umit-scoot)
Aklımda Carraro 224 Suntour maşa 28 jant 24 vites
Hep s beden vardı bana olmayacağı kesindi bende
1624 alayim dedim 1.000tl
1624H yani Hidrolik olan 1.300tl+ ışıklı Kask (70tl) 1.370tl butcemi aşar diye vazgeçtim ama bir gözüm hep Hidrolik te idi bilenlere sordum bilhassa sık fren yokuş iniş için Hidrolik sistem daha iyi kullanışlı demişler hep
Ayrıca 50-100tl masraf ile 1sene kullanırsın ayar gerektirmez dedi anlayan bir dost 300tl değer dedi
Hepsi dahil 1.160tl aldım kurulum oldu kurulum yapan kişiyi 2 kez bin dedim Rica ettim bindi vites geçişleri filan test ettik sorunsuz ön fren dokununca zan diye duruyor ama arka disk sakınca hemen durmuyor normal mi?

1624 v modelini aldım 3 ay oldu herşeyden önce sevmek gerek seviyosan herşey güzeldir

• Beğen
Tepkiler: ibrahimkesen
Bende de 1624 h var. Zevkle kullaniyorum. Cok keyifli. Seleye zamanla alistim ama elcikler rahatsizlik vermeye basladi.

Ben de de on fren arkadan daha sert . Bir ayara bakar ama su anki fren benim icin yeterli zaten en fazla yaptigim hız 40 kmh.

• Beğen
Tepkiler: ibrahimkesen
@İbrahima

Garip olan şu öne dokununca hafif anında duruyor tamam güzel olması gereken bu
Ama arka dokununca sanki diskten kaçıyor durmuyor magzada hareket halinde değil iken frene bastı ön anında durdu
Arkaya bastı hareket etmedi
Son kez eve girmeden sur dene dedim çocuk sov yaptı maşayı test ettik arka teker kaldırdı hahaha

uygun fiyatlı(1000 tl altı) disk frenli genelde şehirde çok azda arazi de kullanacağım bir bisiklet almak istiyorum
  • kron xc 150 ve
  • salcano ng750 arasında kaldım bi yardım edin
tabi bunların dışındaki bisikletlere de
(yaşadığım yerde yokuşlar baya fazla ona göre yokuşta bırakmayacak bir bisiklette olursa sevinirim)

Hidrolikle v fren arasında 300 lira fiyat farkı var

daha once boyle acılan konulara baktım tarıhler hep eski verilen linkler eski oldugundan hatalı çıkıyor
1600 max butce ile güncel yol bisiklet tavsiyesi

Teşekkür ederim cevap için ama kron hem maddi açıdan hemde biraz daha hoşuma gitti :)

@M.SAYIN Arkadaşım merhaba
Aslında öncelikle markadan yola çıkma derim sen bisikleti ne için almak istiyorsun birinci soru bu
İstanbul sokaklarında gezmek istiyorum dersen ince teker şehir bisikleti
Toprak da atlayıp zıplayacağım extrem takılacağım dersen dağ bisikleti
Ben uzun turlara çıkacağım şehir göreceğim dersen çelik tur bisikletine ihtiyacın var
Yani kalın ter dağ bisikleti alıp İstanbul asvaltların da sürecek isen hata edersin.

Sonra gelelim fiyata göre bisiklet alma işine doğru kararı ve yapacağın şeye göre bisikletini alabilirsin
Markaları söyle kıyasla sonrasında vereceği hizmet önemli, gerçi kaç kişi bisikletini servise emanet ediyor ki ben vermem mesela öğrenir kendim yaparım

Maximum bütçen nedir bilmiyorum ben kendime carraro 224 aldım bazı değişikler ile kendime özel hale getirdim. keyifle sürüyorum.

Kolay gelsin

giant liv ROVE 3DD güzel bir bisiklet bu arada :):)

Ghost bunu ortadan kaldırdı her zeminde sürülebilen bisikleti piyasa sürdü :):)

Geri