Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Selam,bisiklete yeni başlıyorum yol da gitmek için,10km yi 20dk da gitmek için bir bisiklet arıyorum.
Şu an elimde Peugeot Mosaique var ancak attırıcı bozuk,jantlar yamuk.
Bütçem 900TL şu an bisikletmi alsam yoksa Peugeot Mosaique'ye Attırıcı ve Jant mı alsam diye düşünüyorum.Birkaç bisiklete bakdım Salcano Xrs070 nasıldır?

Scudo
ucuz megarange rubleler var. düşük vites dişlisi kocaman. bence iş görür.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Muhtemelen zincirde uzama vardır uzayan zincir kullanıldıgında dişlileride bozar. Genelde 2000-3000 km lerde bi zincir deişirse dişliler hiç bozulmadan cok uzun yıllar kullanılır fakat bunu yapmadıgımızdan genelde dişlilerde bozuluyor. Jant setiniz eski oldugu için kaset degildir vidalıdır die tahmin ediyorum sistem sanırım 6 lı ruble kullanıyor ve arka çatal genişligide 7 ve 8 li sisteme izin vermicek sekilde dardır die tahmin ediyorum. O yüzden şuan kullandıgınız dişli sayısı kadar bir ruble ve cok kaliteli olmasa bile rubleyle birlikte zinciride deiştirmenizi öneririm. Zincir kısa zaman önce deişmiş olsa bile rubleden dolayı yeniden deforme olmustur .

Arka jant içinde telleri kontrol edin olmazsa yeni bi jant alın . Bayırlar içinde rublenin en üst dişlisinin suankine göre daha büyük olanını tercih edin varsa seceneginiz ve daha az dişli lastik kullanın. Ruble , zincir ve jant 100 tl yi gecmez . Bi bunları yapın deneyin memnun kalmassanız artık yeni bisiklete gecebilirsiniz die düşünüyorum .

Bence götürdüğünüz bisikletçiler yanlış. Forumda bahsettiğimiz işi bilmeyen mahalle bisikletçilerinden. İşini bilen biri için çok basit konular diyebilirim. Yakınlarda olsaydınız yardımcı olurdum. Jant akort tutmuyorsa, yamukluk çözülemiyorsa en kötü Taiwan malı 30-50 TL'e yeni bir jant alırsınız, yine hallolur.

• Beğen
Tepkiler: Ozgur52
@Ozgur52 neredesiniz, istanbulda iseniz ben yardimci olayim size.
Maalesef bisikletciler bizler kadar anlamiyor bu islerden. Buna ragmen hala nasil bu islerden para kazanip hayatlarini devam ettiriyorlar anlamiyorum.

@Kuzey Ege
Malesef ordu fatsadayim. Yarın bir tane bisikletci var ona ugrayayim bakayım . Hangi.bisikletciye sorsam buna masraf etme diyor ama ben kıyamıyorum :)

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Ozgur52
Sen bakma onlara, onlar hep işin kolayinin pesindeler.

• Beğen
Fotoraf yok mu ya gorelim su bisan dostumuzu :)

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Merhaba arkadaşlar benim bisiklet konusunda çok tecrübem yok 5-6 sene önce dağ bisikleti sürdüm kısa bir dönem sadece okadardı.
Bu sene üniversite hazırlık yapıyorum bi yandan işe gidiyorum Bisiklet için para biriktiriyorum ;) Bisikletçiye gittiğimde 2017 model almayı düşündüm benim kararsız kaldığım şey nasıl bir tür alsam aslında yeni başlamama rağmen yol bisikleti istiyorum çok zor vb ama asphalttta direk akmak istiyorum genellikle önermiyorlar ama sizce ne yapabilirim birde bana bisiklet nasıl olsun hidrolik mi vbmi alırken dikkatli olucağım şeyler nedir genel olarak söylerseniz ben 1500 belki dafa fazlaya bisiklet alabilirim ama önermenizi istemiyorum çünkü 2017 model bekliceğim :p tavsiyeleriniizi bekliyorum tercihim yol bisikleti ama alışamamaktan korkuyorum sürememekten vs çünkü herkes çok zor diyo felan belkide sebebsiz korkuyordurum :rolleyes: önerilerinizi bekliyorum

1700 tl bütçem var Uşakta yaşıyorum genelde şehir içi ve yol da kullabilecegim bir bisiklet düşünüyorum yol mu yoksa cyclocross mu alsam diyedüşünüyorum ve istediklerim kaldırımdan inebilecek yoldaki ufak tefek engelleri dert ettirmeyecek örneğin kasisleri rahat atlatabileceğim beni sokak ta caddede rahat ettirebilecek bir bisiklete sahip olmak günlük 15 20 km lik hafif turlara izin verebilecek bir bisiklet istiyorum . kolay bulabileceğim erişebileceğim markalar olmalı 2. el istemiyorum
Bana uygun bisikleti bulmama yardım edicenizi düşünüyorum şimdiden Teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: Selçuk Karaca
Arkadaşlar merhaba uzun bir aradan sonra yeniden bisiklete dönmeyi düşünüyorum ama şuanda pşyasaya baktığımda maşaallahı var piyasanın marka model çeşitliği almış başını gitmiş...
Neyse bende karar veremediğin için siz değerli arkadaşların fikrini almak istiyorum
Genelde %60 diyebilirim şehir içinde kullanmayı %40lık kısmıda arazide kullanmayı (diğer arkadaşlarla turlarda) düşünüyorum 500 veya max 750 tllik bir bütçe ayırdım ilk etapta.
Bianchi adrenalin, kron x150 gibi modeller var ama siz hangisini veya daha başka hangi modeli tavsiye edersiniz.
Dipnot : İkinci ele sıcak bakmıyorum belki bisikletten anlamaya başlarsak daha sonraki zamanlarda düşünebilirim.
Şimdiden teşekkürler...

eşimin hi-ten kadrolu bisan ihlas bisikleti var. dedesinden kaldı diye bana elletmiyor. bisiklet epey hafif ön çatalı normal. yeni varka vites kaseti aldım taktım. çin malı shimano çakması. cırcırlı vites kolları ile süper uyum sağladı. olmaz diye birşey yok. bisiklet yepyeni olunca yeniden bir bisiklet almadık.

• Beğen
Arkadaşlar öncelikle merhabalar, adım Özgür 20 senedir bisikletten uzak bir yaşamım oldu. Kilo vermek için pedal çevirmek istiyorum ancak forumu şöyle kabaca inceledim ve bisiklet konusunda başka dünyadan gelen bir yabancıymışım aslında. İstanbul Bakırköy' de oturuyorum, sahil, Ataköy civarında sürmek için;
  • 115 kg taşıyabilecek dayanıklı
  • 168 cm boyunda bir sürücü için
  • 1700 tl 'ye kadar fiyatlı
  • erkek için
(Ayrıca bazı özel sebeplerden dolayı çok ama çok rahat ve yumuşak bir sele de önerirseniz minnettar olurum)
bir bisiklet tavsiye etmenizi rica ediyorum. Eskiden bisikletleri Unkapanı köprüsü altından gidip alırdım ancak orası hala duruyor mu ? duruyor ise ihtiyaçlarıma uygun bir bisikleti kazıklanmadan almama imkan yok gibi. Bakırköy, Bayrampaşa çevresinde bisiklet satan güvenilir bir yer de önerirseniz çok makbule geçer.
Ayrıca facebook sayfasında Delta bisikletin 3 modeli var bunlar bana uygun olabilir mi acaba ?

GT AGGRESSOR 1.0 DAĞ BİSİKLETİ 1526tl
GT TRANSEO 4.0 700C M ŞEHİR/TUR BİSİKLETİ 1346tl
GT TRAFFIC 2.0 700C M ŞEHİR/TUR BİSİKLETİ

Şimdiden vaktini verip cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.

Ben beğendim tx450 yi fiyatida iyi gibi

26″ BIANCHI TOURING 313 aldım, bekliyorum, birkaç güne ulaşır. Yeni başlayacağım. İnşallah pişman olmam.

arkadaşlar
salcano city sport 40 28
bianchi 713 touring 28
carraro sport 225 28
bu bisikletlerden yada bu fiyatlara (maks. 1300)
28 inç ve hidrolik frenli ne önerirsiniz

• Beğen
soru başlıktaki gibi arkadaşlar. yeni bisiklet seçerken marka mı daha ön planda olmalı yoksa nispeten daha düşük bir markanın daha donanımlı versiyonlarına mı yönelmeli. kafamda cube attain sl almak var ama az para da değil. bu paraya ne bileyim scott specialized trek giant gibi markaların daha donanımsız olan modellerine mi yönelmem gerek

Öncelikle herkese merhaba
Bütçemi Max. 1600 olarak belirledim.
Genelde işe gitmek sehir içi kullanım için bazı markalar belırledım ama tavsiyelerınızi almak ıstedım

MERİDA CROSSWAY 40-D

Sedona 420

MOSSO LEGARDA 1624 V

GIANT ESCAPE 3

Şimdiden tşk ederim.

Arkadaşlar max 600 tlye bisiklet almayı düşünüyorum. Önerilerinizi istiyorum. Mtb olursa sanırım sadece ön maşalı oluyor daha iyi olur benim için öyle seviyorum çünkü. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler :):)

Geri