Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Scudo
Selamlar arkadaşlar. İzmir çiğli den Halkapınar a kısmen yoğun trafikte kısmen bisiklet yolunda 18km mesafede kullanmak üzere claud batler Explorer 100m 28 jant 22inc almayı düşünüyorum. 600tl ye buldum. Butcem de en fazla 800 olur ama bu kadar yükseğe çıkmak da işime pek gelmiyor. Ne önerisiniz?

@Ozy evet 450 Lastikleri farklı genelde daha nazik kullanıyorum tabi

Ben bu aralar bu bisikleti almayı düşünüyorum. Epey baktım işimi göreceğini düşünüyorum. Eğer sizden önce alırsam tecrübelerimi paylaşırım.

(link)

Tabi bunu şehir içi kullanım için yazdım. Eğer ormanda ve bozuk yollarda çok bulunacaksanız mtb daha iyi olabilir.

Çok yerinde bir karar almışsınız, pişman olmayacaksınız :) dag bayır derken, toprak yollara mı girmeyi kastettiniz?

Merhaba Arkadaşlar,
Yarın DEcathlon Bakırköy şubesinden iki adet ROCKRIDER 340 DAĞ BİSİKLETİ alacağım. Yanında ekipman neler almam gerekiyor ? Tamir vs için nelere alayım yeniyim pek bilgim yok :) ayrıca aksesuar için neler tavsiye edersiniz.

Yeni üyenizin bilgilerinize ihtiyacı var :)

Merhabalar,

Yeni konu acmaktansa burayi hortlatmak istiyorum. Kendim Merida Speeder 300 kullaniyorum, kiz arkadasima da bir bisiklet almaya karar verdik. Rigid maşa, V-brake, Deore set var aklimda. Bu kapsamda arastirma yaparken hic aklimda olmayan Salcano City Wings 30 modelini gordum. Kilitli maşa ve hidrolik disc olmasina ragmen bisikletin teknik ozelllikleri dusunulsugunde 1700 tl fiyat uygun gibi geldi. 14.5 kg agirligi olan bu bisiklet alinmali mi sizce?

(link)

Merhabalar uygun fiyata basit bir bisiklet almak istiyorum max. 300 tl bi fiyata , fotodaki bisikleti buldum ama işaretlediğim yerde kalın değişik duran bi demir var böyle ucuz bisikletlerin birkaçında gördüm bazılarında ise örnek fotodaki gibi o demir yerine daha ince zarif demirler var acaba o nedir bi bilgi verirmisiniz ? avantajı dezavantajı ?

Merhaba arkadaşlar,
Aktif bisiklet kullanmak istiyorum. Gün içinde ulaşımımı bisikletle sağlamak ve kısa turlara çıkmak istiyorum.
Bütçem en fazla 1200-1300 TL.
Bisiklet önerilerinizi bekliyorum.

@caglarec2268 decathlon da rockrider 300 modeli 399tl . en azindan market modellerinden iyi olacagini dusunuyorum

üstat bütçe olarak 1500 ü aşmamam lazım

Arkadaşlar elimde yaklaşık 19 yıllık orjinal bisan atlas bisikletim var. Şu anda rampalara çıkarken zincir atlaması yapmakta. Arka jantında yamukluk var akort olmuyor. Sizce komple sistemini yenilemek mi mantıklı? yoksa yeni bisiklet mi almak mantıklı?

@Ozgur52 sistem yenilemeye gerek yok. Vites ayari ile zincir atma sorununu cozebilirsiniz.
Arka cant akord tutmuyorsa muhtemelen tel basi islevini yitirmistir. O degisirse durum duzelir.
Bisan atlas gayet guzel bir bisiklettir, hic degistirip de basiniza masraf acmayin. Goturun bir bisikletciye 20-30 tlye halletsin.
Iyi gunler dilerim.

Her zaman Bisan Atlas-Ihlas model bisikletim olsun istemisimdir hocam, ilerde toplamak belki nasip olur.

Bence kesinlikle bisikletinizi degistirmeyin :)

Yeni Bisiklet size en az 1200 tl masrafı var bunun sadece 400-500 tl si ile bissan hayat bulur ki ben böyle yapmıştım sonra satmak zorunda kaldım :)

Çoğu arkadaşım buna masraf etme ağır uzun yolda yorulursun gene diyor ama bisikletimi de seviyorum. Arka ruble ve aktarıciyi ilk etapta degistirsem zincir boş atma sorunu çözülür mu. Çünkü bir sürü bisikletci ye götürdüm sorunu halledemedi. Zincir komple atmıyor ruble in herhangi bir dislisinin üstüne çıkıyor sanki vites degistirecekmis gibi sonra tekrar oturuyor. Bu da Pedal da boşluk yapıyormuş gibi. Örneğin rampa ya cikarken aniden boşluk oluyor

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Yek33
@Ozgur52 ben de bisikletinizi değiştirmeyin diyenlerdenim. Söylediğiniz sorun muhtemelen zincir uzaması sebebiyledir. Zincir uzaması da 20 yıllık bisiklette gayet normal. Uzayan zincir ruble dişlilerini bozmadıysa bu durumda sadece zincir değişimi bile sorunu ortadan kaldırabilir.

İyi bir bisikletçi sorunu kolayca çözecektir.
Zincir, en kötü ihtimalle zincir ve ruble değişimi ve iyi bir ayarla o bisiklet uçar :)

Zincir kırılmıştı önceden zincir değişimi yaptım üzerindeki ruble de orjinal ruble olduğu için dişlerinde aşınma olmuş olabilir diye düşünüyorum bende. Ruble alsam uygun olan ruble önerir misiniz? Özellikle rampa çıkarken zorlanmadan lazım :)

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri