Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Şehir içinde spor-ulaşım amaçlı olarak Sedona 410 kullanmaktayım. Arkasındaki 25 kg kapasiteli bagajı ile pazara, markete gidip istediğim gibi yüklüyorum. Yol bisikletinde ağırlık taşımak sıkıntılı olacaktır. Katlanır bisikletler de toplu ulaşıma entegre olabilmesi özelliği ile öne çıkmaktalar. Karar sizin :)

Scudo
@kuşlar gibi özgür

Çok sevindim sizi okuduğuma.
Market ve pazara otopark ve araba ..benzin ile uğraşmadan gidebiliyoruz.
Kısacası şehir içi ulaşım ve günlük işlerin yapılması için kullanıyoruz.
Sizde de heybe var mı hocam?

Bu benim heybeli düldül..:D
Herkes tura gittiğimi filan sanıyor..
ama ben şehir içi genelde kullanıyorum.
ve bazende toprak ..taşlık köy yolları yapıyorum.
Ama dağ patika turlarına günün birinde katılmak istiyorum.
Bunun için farklı lastik kullanacağım.:)

(link)

@anti panik Bisikletiniz güzelmiş :) Heybe yerine 17 lt hacmi olan 2 tane sırt çantasını bağladım. Decathlonda 17 TL olan. Pazara ve markete giderken 2 tanesini kullanıyorum, yeterli oluyor. Fotoğrafını çekerim sonra :)

@Anonim

Teşekkürler hocam.:)

Rengin güzelliği bir yana..Bu rengi tercih etme ana nedenim trafikte özellikle arabalar..hatta yayaların dikkatini çekmek.:) Yani güvenlik için.

Ancak heybenin rengi konusunda bunu yapamadım. Sarı kırmızı vb şeritli heybe olsa daha iyi olurdu.:)

@anti panik
ah işte buraya kadar herşey çok güzeldi iyiki bulamamışsınız istediğiniz heybeden :p

@_murdoch_

Hayırdır hocam???
Futbola mı esti rüzgar???:D:D

Lacivert ..beyaz vb renklerde olur.
Yeterki pastel ve çok koyu olmasın.

Henüz düzgün bisiklet kıyafetim de yok.
O konuda da güvenlik ön planda bence..
Ama piyasada genelde "siyah" ya da dikkat çekmeyen renkler satılıyor.

Alışveriş yapmakta çok zorlanıyorum bu nedenle çook .:D
.:):)

@kuşlar gibi özgür

Heybeleri bizzat yerinde gördüm.
Konnix 20-33-55 diye üç boyu var.
Konnix 55 lt çok büyük geldi bana.
Belki uzun turda ile yarar.

Ben 33 lt kullanıyorum.:)

Başka başlıkta da fotoğraf koymuştum.
Burda da bulunsun.
2006 da aldığım konnix orta boyu hala kullanıyorum.
Fermuarlar cayır cayır çalışıyor.
Sadece rengi iyice soldu. O da basınçlı pompayla yıkadığım için.
Doğrusu çamaşır makinesinde ılık suda yıkamak.:)

Aynı heybenin yenisini yeni bisiklete aldım. Çok hafif ve gözleri çok kullanışlı.
Günlük market ..pazar hepsini heybeyle yapıyorum. Arabaya gerek yok.:)

2006 ve 2016 model konnix yan yana..:)

(link)

@anti panik
öyle oldu biraz :D

ortlieb de parlak renkler var su geçirmezlik ve hacim konusunda da iyiler de. biraz gereksiz pahalı sanki.

Bisikletiyle markete ve pazara giden arkadaşlara hem imreniyor, hem de hayret ediyorum.

Özellikle sokak pazarlarında yolun tam ortasında durup sohbet eden tombik teyzeler ve 7 yaşında çocuğunu bebek arabasında gezdiren anneler sayesinde yürümek bile eziyet halindeyken, o kalabalığa bisikletle nasıl girilir çözemiyorum.

Market ise işin bir başka boyutu. Malum içeri bisikletle girilmiyor. Kapıya kilitleyip bıraksam ya geri dönüp bakmaktan ne alacağımı unuturum veya kurda kuşa yem olur benim bisiklet.

Pazara arabayla, markete yürüyerek giden tayfadanım ben.

Merhabalar;
Keçiörende oturuyorum ve Yenimahalle Gersan da yazılımcı olarak çalışmaktayım. Malum iş hep oturarak olunca kilo sıkıntısı, gidip gelinen yol sabah ve akşam saatlerinde tıkalı olunca trafik sıkıntısı ve sağlıklı yaşamdan dolayı işe bisikletle gidip gelmeyi düşünmekteyim?

Bu rotayı kullanan varmı daha önce ?
Hafta içi iş hafta sonu dağ bayır orman gezmek için en uygun bisiklet hangisidir ?
Bisiklet için max 900 TL ayırmayı planlamaktayım ?

Şimdiden teşekkürler?

@Sadettin Z.

• Yaşadığım semtte bolca bisiklet yolu var. Çok sıkıntı olmuyor. Bisiklet yolunda sohbet eden olursa etrafından dolaşıyorum. Yapacak birşey yok yani. Ama beni görecek şekilde karşıdan yürüyorsa, bisiklet yolunu ısrarla kullanmaya devam ediyorum ki, insanlar alışsınlar. Netice de bu bir kültür meselesi. Hemen herşey olmaz. Zaman lazım. :)

• Semt pazarının içinde bisikleti "pazar arabası niyetiyle" kullanıyorum. Pazarın içinde aldığımı direkt heybeye dolduruyorum.
  • Market alışverişinde tabii risk daha yüksek. Market önüne kilitliyorum. İlave olarak burdaki çalınma haberlerini okuyunca alarm taktım sonunda. Neticede 15 dk da işim bitiyor zaten.:)

@Ozy Yaklaşık 3 Aydır Kullanıyorum 1900 km ye yakın yol Yaptım sadece aynakolun Orta Göneği değişti Jantlarında Akort Kaçma Yok Frenler ilk günki gibi orjinali üstünde Vites Ayarı Hiç Kaçmaz Beni Hiç Üzmedi (115 kiloyum)

Dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    194,4 KB · Okunma: 27
@Mehmet Keskin58
@Mehmet Keskin58 ben biraz dağ bisikleti gibi kullanıyorum sanırım kendiminkini, o yüzden olabilir belki. kaldırımlardan atlıyorum, kesme taşlı yollarda hızlı gidiyorum, kasislerden geçerken zıplıyorum. ama yine de güven vermiyor bana nedense. özellikle paslanan cıvataları gördükçe canım sıkılıyor.

@Mehmet Keskin58 bu arada sizinki Tx 450 sanırım? fotoğrafta doğru mu gördüm? lastikler de farklı Tx 150'den. biraz daha üst kalite malzeme kullanmış olabilirler 450'de.

Geri