Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Ben de Salcano ise Astro tavsiye edecektim :) Astro ile şu an kullandığım bisiklet arasında kalmıştım, şehirde kullanacağımı düşününce Astro' dan vazgeçmiştim. Laf aramızda iyi de yaptığımı düşündüm :D
Astro' nun V frenlisini epeyce araştırmıştım. Forumdan bir arkadaşımız 6-7 ay evvel yazıştığımızda o an için Astro ile 4000 km. yol yaptığını, kendi hatâsından kaynaklanan bir-iki sorun dışında sorun yaşamadığını belirtmiş ve tavsiye etmişti. 1015 lira da iyi fiyat.
Genel olarak 700-1200 lira arasındaki bisikletlerde kullanılan parçalar arasında aman aman fiyat farkı yok gibi. Baktım da rublede 20 lira, aynakolda 25-30 lira oynuyor markalar-modeller arasında. O halde fiyat farkı hem marka hem kadro kalitesinde ortaya çıkıyor. Salcano kadroları hakkında forumumuzda bilgi vardı, bir araştırın.

Şehir bisikiletinden hidrolik diskli dağ bisikletine geçtik, hayırlısı :D

Yukarıda beklentimi yazmıştım, kaliteli çelik kadro V fren, altus set bana yeter diye de, esâsen yaklaşımım şu: 1000 lira verdiğimiz bisiklet ne oranda kalitesiz olacak ki...Beklentimiz belli, yarışlarda kullanmayacağız, dağa-taşa tırmanmayacağız ve bu işin de sonu yok gibi: "1000 lira verene kadar 1500 verin" desem, 1500 verecek olsanız "biraz zorlayın 2000 verin" diyeceğim :)
Yokuşları rahatça çıkmak, seri halde yol almak istiyordunuz, elektrikli motor bir tarafa :) şehir bisikleti tavsiye etmiştik. Dağ bisikleti alınca da kaplumbağa gibi gidecek değilsiniz, hızlanmak istediğinizde bisiklet geri geri gidecek değil :) Estetik olarak bakın, gidin görün, hangisine ısınırsanız onu alın. Diyarbakırda hiç mi yok nehir kenarı, pikniğe gideceğiniz dağ-taş, Astro' nun lastikler güzel, vurun kendinizi yazın dağa-taşa :)

Scudo
@7haiku Yok be hocam öyle uçmayı beklemiyorum. Sadece pedalı çevirirken yormasın istiyorum. İşten gelirken eve kadar yol çok hafif aşağı doğru. Fakat işe giderken dağ bisikletinin beni kasmasından endişe ediyorum bahsettiğim yola yokuş demek pek doğru olmaz yani asfalt otoban gibi değil öyle anlayın :)

Ayrıca Tayfun hocamız belirtmiş üstte kırlak dağı tarafı felan var gezilecek yerler çok varda birde bu işin dönüşü kötü :) Zira bisikleti yokuşlar'da sürmek için güç lazım bunun içinde spor ve iyi beslenmek lazım. Neyse ki astro'nun bahsettiğim standart'larda beni kasmayacağını pedal çevirirken çok hız almasada rahat gidebileceğimi düşünüyor iseniz astro'dan yana tercih kullanacağım.

Kafa karıştırmak gibi olmasın ama Salcano NG350 HD 26 cantlı model ile Astro arasında pek fiyat farkı yok gibi. NG350' nin maşası gidondan kilitlemeli, 27 vitesli.

(Başa dönüyor gibiyiz ama:) İşin açığı sizin pek beklentiniz yok aslında. Resmen düz yolda gidip-geleceksiniz, bisikleti kullanacağınız yerde yalnızca hafif eğimli bir yol var anladığım kadarıyla. Vitessiz bisikletle dahi yorulmazsınız gibime geldi ki yorulun biraz, 3 yorulur beşinci de güçlenirsiniz, boyunuza göre kilonuz az gibi, size faydası olur. Kısacası, hangi bisikleti alsanız işinizi görür.
@Tayfun Sezer Bey' in görüşlerini de dikkate aldıysanız, sıkıntı oluştuğunda servise güven olmayacağını bilip "kendim hallederim" de diyorsanız, kafanız rahat şekilde estetik bakımdan beğendinizi alın.

• Beğen
Tepkiler: Arseyus
merhaba @Arseyus öncelikle aramıza hoş geldin.eğer almadıysan carraro sportive serisine bakmanı öneririm,bende uzun bir araştırmadan sonra carraro sportive 225 aldım gayet memnunum..giriş seviyesi için f/p açısından geyet uygun..
duyduğum kadarıyla genel olarak bisiklet fiyatları artacakmış bu ara yıl sonu gelmeden bu işi çözmelisin.kolay gelsin.

• Beğen
Tepkiler: Arseyus ve 7haiku
1000 lira civârına seçenek çok. Dediğim gibi, birçok marka-model işinizi görebilir. Şehir de olur dağ da. Bütçenizi düşürürseniz ve biçimini beğenirseniz 650 lira gibi bir fiyata Mosso Legarda 1521 MSM V, "1000 lira veririm" derseniz şehir olacaksa yukarıda tavsiye edilen Carraro güzel bisiklet. Dağ olacaksa Astro iyi, aynı fiyatlardaki Carraro' ya bakabilirsiniz.
İyi haberlerinizi bekliyoruz.

@7haiku

Evet mosso meselesini ayrıca bir kenera almak lazım. Tasarımdan vazgeçersem kesinlikle mossoya odaklanıcam. 650 tl hd fren maşa olmasa da bir şehir bisikleti için biçilmez kaftan. Giriş seviyesi adına birşeyler öğrenmem adına sanırım mosso ile başlamam belki daha iyi olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Helen
@Arseyus (link)
1054 km. :) Bisiklete dikkat çekerim.

Yanlış link göndermişim, bu, hediye edilen bisiklet. Gerçi bizim kullandıklarımız bundan yine iyi :)
Şununla kat etmiş tüm yolu:
(link)

@Arseyus Bisikletli yaşama hoşgeldiniz. Bisikleti hayata dahil etmek alışma aşamasında sizi yorgunlukla yüzleştirecektir. Bu hepimizde olmuştur ilk başladığımız dönemlerde.Ancak keyifi paha biçilemez :)

İki bisiklet arasından Mosso'yu tavsiye ederim. Legarda 1500lü serisi bu yıl Avrupa turuna çıktı ve kullanıcılarına hiç sorun yaşatmadı. (Lastikler hariç)

Maşa kilitlenebilir. Tam bir şehir/tur başlangıç bisikleti seçmişsiniz. Fiyat/donanım performansı gayet iyi. Sizin zamanlamanız ise harika çünkü tüm modellere 2016 itibariyle zam geliyor.

Legarda size lastiği değiştirmek dışında masraf çıkarmaz. Biraz eskitir değiştirirsin olmazsa.

Merhabalar , sizce hangisini almalıyım yorumlarınızı bekliyorum

Anladım başka fikri olan yazabilir mi lütfen dikkate alıcam

Btwin al en azından karşında servis bulursun :)

Ben slr 400 kullandım zamanında 2x8 modeliydi dişli oranları çok düşük rampalarda sıkıntı çekebilirsiniz.

Geri