Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Scudo
Merhaba, fiyat performans ürünü istediğinizi yazmışsınız o halde Salcano modellerine bakmanız daha uygun olacaktır.

Önere bileceğiniz 900 veya 1000 TL'lik bir model varmıdır.

Yok arkadaş yok şehir bisikleti almaya gidiyorum adama iş için diyorum durumu bile izah ediyorum adam kron xc 250 öneriyor ben ne yapıcam dağ bisikletini yolda. Mosso satan yere gittim yine aynı şekilde dağ bisikleti satmaya kalkıştı. Modellerine şuan baktım her ikiside dağ bisikleti. Tekerlek haddinden fazla kalınt. Adam ürünüm satılsın diyor başka bişey yok. Üstelik kron xc 250 hd 1100 fiyat çekiyor. Yahu insaf insaf. Daha geçen sene felan bunlar 600 tl idi.

Kafam da şuan mosso legarda 1427 var. Oda 1200 felan ne yapacağımı şaşırdım.

@Arseyus

Bizim bisikletçiler bisikletten anlamadığı için her gelene dağ bisikleti önerirler. Siz beğendiğiniz bir sehir bisikletini alabilirsiniz hepsi işinizi görecektir.

@Arseyus Merhabalar. Hoşgeldiniz. Ben Mosso Legarda 1521 MSM V kullanıyorum. 600-700 km. yol yaptım henüz. Hiçbir şikâyetim yok. Ha selesi sert ama alıştım. Bu bisiklet ile ilgili bir sayfa açmış, görüşlerimizi yazmıştık. Kimi arkadaşlar lastik patlama sorununu dile getirmişlerdi. Şans mı bilmem şükür böyle bir sorun yaşamadım. Gerçi lastik bu, patlar :)
Ben de şehirde kullanıyorum, tura çıktığımda toz-toprak olan yollara da giriyorum, kaldırımdan çok sert olmamakla birlikte iniş de yapıyorum. Maşa kilitli. İlk zamanlar kilidi hiç kullanmamıştım, yokuşları dahi kilidi kullanmadan çıkıyordum, son aylarda ise hep kilitli durumda. Yâni amortisörlü maşaya pek gerek yokmuş. Hem, (ben önemsemiyorum gerçi) düz maşa daha hafif oluyor. Düz yolda pedalladıktan ve ağır arâzide kullanmadıktan sonra amortisöre gerek yokmuş, bunu anladım.
Ayrıca kullanım amacımıza göre hidrolik disk olmasına da gerek yok. Hem fiyattan da kazanıyoruz böylece. V fren ârıza yapsa ön-arka takımı Tektro frenle tamâmen değiştirsek 40 liraya sıfırını alabiliyoruz. Papuçları yıprandıkça değiştirsek yeterli. Hem frenler kolayca da ayar yapılabiliyor.
Ben bisikletimi 6 ay evvel aldım. Bâyi fiyatı 740 lira idi. Legarda furyası nisan ayı gibi başladı :) Genel olarak 620 ilâ 670 lira arasında fiyatlara almışız. Mosso' nun 2016 modelleri çıktığına göre bahsettiğim model 2015 olduğuna göre belki fiyatta biraz daha indirim olduğu düşünülebilir. Hidrolik olmayan, V frenli ve düz maşa olan bir bisiklet seçerseniz fiyatı ve bakımları da daha kolay olacaktır.
Sonuç, ben Mosso Legarda 1521 MSM V' den çok memnunum.

Bunun yanı sıra, size yukarıda elektrikli motor tavsiye edildi :) Amacın dalga geçmek olduğunu düşünmüyorum da, birazcık sert çıkan iki arkadaş-ağabey (birçokları gibi) bisikletin spor olduğu yaklaşımdan hareket ediyorlar (sanırım). Böyle olunca da dedikleri gibi, bisiklet, doğası gereği zaman zaman kan-ter içinde kalacağınız, üstünüzü başınızı perişan edeceğiniz, elinizi yağ içinde bırakacağız, bununla birlikte de poponuzun sele üzerinde olmadığı her an ona karşı bir özlem duyacağınız şehrin o ruhsal baskısından sizi uzaklaştıran bir uğraş aracı/amacı, bir arkadaş.
Yâni işe gideceksiniz, terlemeden gitmeniz pek mümkün değil. Buna nâdiren eldiven kullanmazsanız ellerin yağ içinde kalması, saçınızı-sakalınızı düzeltirken yüzünüze apaçi (günümüzün saçma saç şekillileri değil western' deki :) ) görünümü getiren siyah izler olması pek muhtemel :) Yokuş çıkarken de hafif vitesler sâyesinde çok rahat pedal çevirecek olsanız da, sık pedal çevirmekten dolayı illâ terleyecek, yorulacak, önceleri "bu neymiş yav" dedikten sonra zamanla o yokuşla inatlaşacak, sırtınızdaki ter de yaşam sevincine dönüşebilecektir :) Yukarıdaki sert çıkış gibi görünen yorumların açılımı aslında bu sanki. Maksadım yukarıda yazılanları açıklamak, yazanları savunmak değilse de, hani insan merak ettiği konuları deşer de deşer, iyice araştırır, araştırırken bir de bakar ki bu işi yapan(satıcı)lar kadar bilgi sâhibi olur ya, gerçekten de durum bu. Bisiklet satıcılarına çok güvenmeyin, buradan detaya inerek araştırma yapın. Çünkü daha bakın iç bacak boyunuza, bisikletin kadro boyuna hiç girmedik. Biraz araştırınca sâdece "şu bisiklet mi bu bisiklet mi?" diye sormayacak, "18"inç kadro bana uyar mı..." gibi sualleriniz de olacak :)

Kısacası (yine kısası mı kaldı), sizi horlamak, gülünç duruma düşürmek gibi bir maksadın kesinlikle olmadığını düşünüyorum.
Aramıza hoşgeldiniz.

:)

@7haiku değerli yorumun için tşk ederim. Forum çok saygılı bir forum sanırım biraz ben alınganım. Aslında bisikleti işim gereği bahane ederek almak istedim. Sizin de dediğimiz gibi o huzuru almak stresten uzak olabilmek amacım. Bugüne kadar hiç kaliteli bisiklet deneyimim olmadı. İnanın maşasından tütün kardoya kadar her şeyi özellikle bir çok şeyi bu forum da öğrendim. Eğer arastirmasaydim 21 vites olsun görüntü güzel olsun der alırsın tıpkı bugün şehir bisikleti diye bana dağ bisikleti satan kişilerin yaptığı gibi bu forumda öğrendiklerini olmasa çoktan hataya dusmustum hatta daha bilmediğim çok ayrıntı şeyler de olabilir. Bu sebeple sizlerin bana 1000 TL veripte pişman olmayacağım bir bisiklet onermenizi istiyorum. Ayrıca kardo olayını tam bilmiyorum ölçü nasıl alınır 16 18 19 nedir 16 lık kardo bisikleti dahami ufak gösterir yoksa hiç alakası olmadan boya gore tasarlanmış bir kadromu oluyor kadroya neden önem veriliyor bu arada boy 1.70 kilo 55-60 değişiyor.
Bu arada mosso legarda 1427 baktım hoşuma gitti onu önerir misiniz

Hangi modeldi bilmiyorum fakat mosso'nun düz maşalı bir şehir modeli var ağırlığı 11kg civarındaydı fiyatı da uygundu. Sizin için uygun olabilir...

@uguryilmaz144
Kafam da legarda 427 modeli var 1100 12000 değişiyor herhalde nakite 1000 TLverirler. Kron xc 250 veya salcano astro lastikleri segir lastikleri ile şehirde mossodan daha iyi olur mu sanırım biraz kafam karisik. Kron xc 250 gordum sarı ile siyah renk kkarışımı müthiş tasarımı var ama görüntüye aldanmamak lazım sonuçta dağ bisikleti şehire gider mi hiz yapar mi vs vs.

Dağ, bayır, araziyle işiniz olmayacaksa amortisörlü bisiklet almayın. O fiyat aralığında alacağınız bisikletlerin amortisörleri çok ağır oluyor, kaliteli amortisörler de bir bisiklet parası. Madem rampaları rahat çıkmak istiyorsunuz, yapacağını düz maşalı bir bisiklet almaktır. Fitness, yol modellerine de bakabilirsiniz...

Bisan'ın calves diye bir fitness yol modeli var. Fiyatları da 450-500tl civarında. Ben pek denk gelmedim, fakat bulabilirseniz işinizi fazlasıyla görecektir...

Arkadaşlar

(link)

İlgili ürün çok hoşuma gitti. Videosunu inceledim hd fren 24 vites ve tasarım harika. Dağ bisikleti olduğu için sanırım dayanıklıkta iyi olucak bunda. Üstelik kilitlenebilir maşa. Gerçi şehirde süreceğim ama eğer tatmin edici hız alamazsam tür lastikleri takabilirim diye düşünüyorum.

Sizce fiyatı felan bu ürünü hakkediyormu gerek varmı bu fiyata mosso veya salcanoya yönlenmeye?

Merhaba @Arseyus, öncelikle bisiklet sevdasına hoşgeldiniz diyorum ve sizin adınıza böyle bir karar verdiğiniz için çok mutlu oldum. Nedenini bisiklet sürmeye başladığınızda anlarsınız :)

Sizin yerinizde olsam bu forumdaki tecrübeleri dinlerdim. Çünkü hata yaparsanız bunu anladığınızda maddi olarak telafi etme şansınız olmayabilir. Ben şimdi sizin yerinize koyuyorum kendimi, sonuç Sedona 410 çıkıyor. Veya sedona'nın 300 serisi olan şehir bisikletleri. Ben de MTB aldım zamanında bilinçsizlikle ama şimdi tarzımın bu olmadığını düşünüyorum. Ve ben Maltepe'de oturduğum halde böyle düşünüyorum (Maltepe'de MTB parkuru var belki bilirsiniz).

• Beğen
Tepkiler: Arseyus
@serdarsezgin
Tşk ederim. Aslında Sedona adını duyurmuş bir marka. Fakat tasarım açısından beni mutlu etmiyor. Kron xc 250 her ne kadar dağ bisikleti olsada lastik değişimi ile telafi edilebilir diye düşünüyorum. Tasarımı çok hoş. Diyarbakırda kullanacağım öyle çok yokuş veya bozuk yollar yok genel olarak asfalt olucak trafiğe felan çıkıcam.

• Beğen
Tepkiler: Tayfun Sezer
@Arseyus Tekrar selam. Boyunuz 170, boydaşız; kiloda ise 10 kilo kadar sizi geçtim :) Bisiklet seçiminde kadroyu iki bacağınız arasına alıyorsunuz, ayaklarınız tamâmen yere basıyor ve kadro kasıklarınızı rahatsız etmiyor, arada da 3-4 santim boşluk kalıyorsa kadro boyu uygundur. Forumumuzda bununla ilgili detaylı ve görüntülü açıklamalar var. İç bacak boyum 76 santim gibiydi. 18"kadro denedim kasıklarımı çok rahatsız etti, seleye oturduğumda parmak uçlarım yere değmiyordu. Bununla birlikte satıcı illâ 18" kadro satmaya çalıştı, anladık ki meğer o an elinde 16" kadro yokmuş. Biraz bekledim başka mağazadan alıp getirdiler; sonuç olarak 16" kadro tam oldu. Boyumuz aynı, iç bacak boyumuz da tahminen aynıdır. 16" ten küçük olmaz, 18" büyük olur gibi. 17" de alabilirsiniz diye düşündüm. Tabii denemek önemli.

Fiyat-verim bakımından yukarıda Mosso Legarda 1521 MSM V tavsiye etmiştim. Azamî 650 liraya alınabilirdi. Tavsiye sebebim, 6 aydır hiçbir sorun çıkarmaması, ileride de çıkarmayacak gibi görünmesi, şehirde kullanımı çok iyi ve basit arâzide fenâ olmaması, buna rağmen fiyatının çok uygun olmasıydı. Tek fazlası düz maşa olmamasıydı :) Düz maşalısı 50 lira falan daha ucuzdu. Bütçeniz daha iyi bisikletlere yetiyor. Şunu da yazmalı: Başlık(kask), ön-arka aydınlatma, pompa, iç lastik, alyan seti, bunları taşıyacağınız çanta, isteğe bağlı olarak kilometre saati gibi olmazsa olmaz ve keyfî harcamalarınız olacağını da düşünmelisiniz. Bunlar da bütçeye dâhil edilmeli.

Beğendiğiniz Kron XC 250' yi 4-5 yıldır kullanan arkadaşım var. Bir sorun yaşamadı. Lastiklerini şehir lastiği ile değiştirdiğinizde estetik bakımdan belki hoşunuza gitmez. Bununla birlikte, çıktığım turlarda nice deneyimli kişiler dağ bisikletleriyle katılıyorlar, asfalttı yokuştu demeden fıstık gibi asılıyorlar pedala :) Demek istediğim, ne hoşunuza gidiyorsa onu alın. Dağ bisikleti şehirde kullanılmaz diye bir kânun yok (gerçi kanun devâmlı ve rahatça değişiyor ülkemde; -bakmak lâzım :) Ha dağ bisikletini kullandıktan sonra bir şehir veyâ yol bisikletine bindiğinizde aradaki akıcılık farkı hemen dikkatinizi çekecektir diye düşünüyorum. Ama bu da çok önemli değil bence. Bana kalsa çok ağır olmayan çelik kadrolu düz çelik maşalı, altus setli şehir bisikleti beni bir ömür götürür, v fren olacağı için masrafsız olur, sette sıkıntı olduğunda birkaç yılda bir değiştirmek cebe dokunmaz.

Yukarıda Sedona da tavsiye edilmiş; bunda da gönlünüz yokmuş :) Aramızda Orbisplus kullanan var mı bilmiyorum ama ben yakından incelemiştim, kaliteli görünüyordu, set olarak da takım set kullanmışlar. Örneğin Altus, Acera, Deore gibi. (link)
Reklama girer mi bilmem ama, Acera setli olarak fiyat uygun gibime geldi: (link)

Mosso Legarda 1524' ü de beğenmişsiniz. 1521' den farkı maşada Zoom değil Suntour kullanılmış olması, 3 vites fazla olması ve maşanın gidondan kitlenebilme özelliği. Dediğim gibi, şehir için düz amortisör de yeterli. Bâzı yokuşlarda 21 yerine 24 veyâ 27 vites aradığım olmuştur, bununla birlikte zorlansam da o yokuşu tırmanmış, belki bu sâyede biraz da güç kazanmışımdır :)

Neyse, şu aşamada zorlanacaksınız. 1000 lira bütçeye ne alsanız kafanız rahat olur diye düşünüyorum. Estetik yönden beğenin, beğendiğinizi paylaşın bizimle; en uygun fiyatlısını görerek alırsanız sizden bizden mutlusu yok :)

• Beğen
Tepkiler: Arseyus
Ben de Salcano'dan bahsedeyim.Salcano cityfun 50 hd kullanıyorum ve Diyarbakırdayım.Bu bisikletle Kırklar dağı da dahil araziye de girdim barajlara da gittim.Bu bisikletin en büyük sıkıntısı servisi.Hele hidrolik disk fren kullanıyorsan buradaki bisikletçilerin onda sekizi anlamaz.Hatta benim bisikleti monte eden amca fren borusunu önce yanlış yerden geçirmiş sonra düzeltmek yerine müsait bir yere plastik kelepçeyle bağlamış.Yani bu bisikletle bir sorunun olursa büyük ihtimalle kendin çözmek ya da anlayan bir arkadaş edinmek durumundasın.Ben bisikletimin her işini kendim yapıyorum.Ha bu güne kadar da kırılan jant teli dışında büyük bir sorunum olmadı.Umarım bu yazdıklarım bir seçim yapmana yardımcı olur.Soruların olursa çekinmeden sorabilirsin.Şimdiden kolay gelsin.

• Beğen
Tepkiler: Arseyus ve 7haiku
@7haiku
Değerli yorumun için çok tşk ederim. Çok aydınlatıcı bir yorum oldu benim için. Şimdi de (link) bu ürüne rastladım. Hem krona oranla biraz daha üst seviye hemde tasarım olarak fena durmuyor. Fiyat daha iyi gibi. Sizce kronla bunun arasında hangisini seçmek mantıklı olur. Öyle görülüyor ki dağ bisikletinin tasarımları yüzünden şehir bisikleti seçmiyeceğim. Yani demek istediğim şehir içinde bu tür dağ bisikleti çok hafif yokuşlu asfatlarda beni yormayacak ve nefesimi kesmeden 2-3 pedal atıp hemen hız alıyorsa gerçekten şehir bisikletine gerek yok. Diyarbakır'da yolların bir çoğu düz ve pek fazla rapma olsun çok aşırı yokuşlu yollar olsun denk geleceğimi sanmıyorum. Herşeyin kısası alacağım dağ bisikletine binerken pişman olmak istemiyorum nedense bir heyecan var ama heyecanı dağ bisikleti aldığımda pişmanlık yaşatmasını istemiyorum.
Son olarak ;
(link)

(link)

İkisi arasında hangisini seçmem doğru olur. Veya 1000 ile 1100 arası bunlardan daha iyi bir dağ bisikleti varmıdır?

Saygılar.

@Tayfun Sezer

Diyarbakır'dan birisini forumda görmek çok güzel oldu. Maalesef dediğiniz gibi Kron ile salcano bayilerine gittim her iki yer ne kadar samimi konuşsa da bu işten pek anlamadıkları aşikardı zira daha kaliteli bir bisiklete bilmeden az çok bu Forum'dan edindiğim bilgilerle gitmeme rağmen doğru yönlendirmediklerini anladım. Kadro seçiminde bahsetmediler nasıl bir ürün istiyorsan sana getiririz felanda demediler kendilerinde mevcut olan bisikletleri satmaya çalışıyorlar oysaki bisikleti aldığım yerin işinde daha çok samimi olmasını ve olası bir teknik arızada bu işten anlamasını ve işini severek yapan bir bayi arıyorum şuanda daha denk gelmedim. Sanırım memlekette bu işten profesyonel birileri yok veya ben denk gelmedim.

Bu arada hocam facebook adresinizi özelden yazarsanız mutlu olurum.

• Beğen
Tepkiler: Tayfun Sezer
@Arseyus Ben teşekkür ederim, ne demek..
Yukarıda hemşonuz :) Salcano ile ilgili deneyiminden bahsetmiş. Sâdece Diyarbakır için değil Ankara için de Salcano servisiyle ilgili birçok olumsuz yorum işittim.
Salcano için gönderdiğiniz link genel bir link, sayfa tüm modelleri gösteriyor. Model gönderirseniz bakalım.

@7haiku Hocam sanırım model linki alınmıyor aynıı sayfada ASTRO 27,5 HD olan bir model var ondan bahsediyorum.

Geri