Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Scudo
Merhabalar.Birkaç yıl önce Bianchi Scorpion bisiklet almıştım.O zamanlar bisikletlere karşı ekstra bir ilgim yoktu ama zamanla bisiklet kullanmanın verdiği özgürlük hissini ve heyecanını tatmaya başladım.Yaşım da ilerledi tabi,boyum uzadı.Bisikletin kadro boyu bana 2 beden küçük şu anda.Sele borusu alıp idare ettim şu ana kadar,ekipmanlarım da var.Önumüzdeki günlerde hava şartları kötüleşecek.Kış geliyor.Turlara fazla çıkamayacagim.Bu yüzden bisikletimi satmaya karar verdim.Yaza doğru yeni bir bisiklet almak istiyorum.Yine dağ bisikleti olacak.Fiyat konusunda 1000 tl civarı benim bütçeme uygun şu anda.Elbette bundan 100 az, 200tl fazla olabilir ;) Önerilerizi bekliyorum.Çok teşekkür ederim :)

Bu tarz yorumlara artik cok yorum yapan olmuyor güzel kardesim, nedeni de foruma yeni üye olup hic arastirma yapmadan direk böyle bir konu actigin icin. Sen en iyisi forumda biraz arastirma yap ve göreceksinki forum bu tarz konularla dolu. Inaniyorumki aradigin cevabi da yine arastirmayla yaza kadar bulacaksin.

Kolay gelsin.

• Beğen
Tepkiler: Ulaş Çavuşoğlu
ghost se1100-960 tl
kron xc 500-1140 tl
salcano ng 555-940 tl
carraro force 540- 1068 tl
hic biri hakkinda bilgim yok ama carraro force 540 kullanicilari bisikletinden memnun ve tavsiye ediyolar. :)
kadro boyunuzu iyi secin cunku kis geldi ellerinde ki bisikletler yavas yavas bitiyo bisikletcilerin ve size kucuk veya buyuk kadro satmasinlar bu da size uyar diye.

konuyu hortlatmak istiyorum. ben de bir bisikleti almak istiyorum. yukarıda önerilen bisikletleri kullanma fırsatım olmadı. ancak kullandığım 28" bisikletlerin büyük kısmında ayaklarım pedalda iken direksiyonu çevirdiğimde ayak uçlarım lastiğe değdi. hangi bisikleti alırsam bu durumu yaşamayacağım. saygılar.

kaç kg sedona

@Murat Cömez çok teşekkür ederim, araştırma yapacağım :)

@Ensar.. Modelleri inceledim.Biraz daha araştırma ile kendime en yakın en uygun modeli seçmeye çalışacağım.Tesekkur ederim.

Hayırlı günler arkadaşlar. Foruma bugünlerde takip ediyordum ve başarılı arkadaşlar olduğu için biraz tavsiye vermenizi rica ediyorum. İşime gidip gelebilmek için bir bisiklet almayı planlıyorum. Bugüne kadar öyle marka bisikletler alıp deneyimim olmadı hiç. Bu sebeple en doğru bilgi sizden alabileceğime inanıyorum.

Arkadaşlar genelde kullanacağım alan asfalt olucak. Yalnız alacağım bisikletin iyi olmasını istiyorum. Gerek yokuşlarda gerek sıkıntılı yollardada performans göstersin istiyorum. Pedal'a basttığım anda bisikletin hemen hız almasını ve pedalı çevirdiğim de hiç yormayacak bir bisiklet lazım. Hızlı gitmesini istiyorum. Sağlam ve dayanıklı olması da önemlidir. Bütçe olarak 700 veya 800 arasında bakıyordum fakat sanırım isteğim biraz fazla oluyorsa 1000 tl kadar yolu olabilir.

Netten ;

(link)

(link)

Şuan da kafamda bu iki ürün var. Açıkçası özelliklerden pek anlamıyorum. Belki aranızda gülen insanlar da olucaktır bu konuya. 1000 Tl vermişken bir çok özellik bulunsun istiyorum. Hız olsun asla yormasın işime giderken bisiklet beni mutlu etsin huzur verebilsin. Ayrıca tasarım da güzel olursa 10 numara olur. Son olarak kilitli maşa felanda olsa iyi olur. Arkadaşlar siz en iyisi fiyat performans bir ürün tavsiye edin anlayın beni :)

Şimdiden teşekkürler.

iki bisiklette seni mutlu eder ama tüm beklentilerini karşılayamaz. tabi hızdan ve seni yormamasında ne kadar beklentin var bilemem.

Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla aradığınız şey şuna benziyor :
image.jpeg

Bunun haricindeki tüm seçenekler için ilerlemenin tek yolu kendi gücünüzü kullanmaktan geçiyor. Yokuşlarda yorulmak ise bu işin doğasında var.

@Arseyus

Mehraba öncelikle aramiza hosgeldiniz.

Bence en dogru bilgiyi bizden degilde en iyi bilgileri forum arama butonundan alabilirsiniz.
Sadece 1 dakikalik bir aramada ile bakin neler buldum, biraz gayret ederseniz sizde bulabilirsiniz.

Şehir bisikleti yardımı
Mosso Legarda 1521 msm v vs Kron xc 150 hangisini seçmeliyim ?

Bisiklet secimi yaklasi 10 sayfa
Arama Sonuçları-Sorgulanan Kelime: bisiklet secimi | BisikletForum - Türkiye'nin en büyük bisiklet forumu

Yine 10 sayfalik bilgi linki
Arama Sonuçları-Sorgulanan Kelime: bisiklet tavsiyesi | BisikletForum - Türkiye'nin en büyük bisiklet forumu

Ve bunlar gibi daha niceleri.

NOT: Alttarafdaki yazdiklarinizin E-Bike haric normal bisikletlerle hic bir alakasi yok. 700-800Tl ye degilde 7000-8000Tl ye bile böyle bir bisiklet bulursaniz hemen bizede haberin bizlerde alalim.

@Arseyus
:acpsnr::acpsnr::acpsnr::acpsnr::acpsnr::acpsnr::acpsnr::acpsnr::acpsnr::acpsnr::acpsnr::acpsnr::acpsnr::acpsnr::acpsnr::acpsnr::acpsnr::acpsnr::acpsnr::acpsnr::acpsnr::acpsnr::acpsnr::acpsnr::acpsnr:

Siz en iyisi motor forumunu falan bakin derim.

Ben bu şekilde sert yapılmasına karşıyım. Konuyu açan bilgisiz olabilir. Forum tecrübesi olmayabilir. Hiç bisiklete binmemiş bile olabilir. Ne istediğini bilmeyebilir. Vs...... Önemli olan bisikletten soğutmamak. Genel yazıyorum. Bu konu ile alakalı değil sadece. Birileri buralardaysa bir meyil/ heyecan vs vardır. Kaçırmayalım. Kucak açalım.

Açıkçası samimi cevaplar bekliyordum arkadaşın biri motor resmi bırakmış komiklik olsun diye. Komiklik bu değil eğer günümüz bisikletleri ile rahat bir sürüş yormayacak sistemler yoksa o pedalı hobi mi yoksa işkence olsun diye mi çeviriliyor orası muamma. Yokuş dedim diye dağa tırmanmıyacaz. Hafif yokuşlu yollardan bahsediyorum. Hız dedikte motor hızında demedik. Ben o pedalı çevirdiğim de hız alsın beni kasmasın dayanıklı bir bisiklet olsun dedim bunu 1000 TL gibi bir ücretle aramanın neresi tuhaf ve komik anlamadım. Bu işten anlamıyorum fikir rica ettim fakat kırıcı sözler yazıldı.

@Arseyus ben size sedonanın 300-S modelini tavsiye ederim , asfalt yol agirlikli kullanacaginiz icin sehir bisikleti tercih etmenizi oneririm ayrica boy kilo gibi etkenlere gore kadro tercihi yapmayi ihmal etmeyin tavsiye ettigim bisiklet sedona resmi sayfasinda 1062 TL ama pazarlikla 900-950 TL ye alabilirsiniz ,linkini paylastiginiz urunlerden de mossoyu tercih edin derim

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
@Arseyus birde kucuk bir dipnot bisikletin sizi kasmamasi icin dogru vites araliginda kullanmaniz gerekir bayir cikarken uygun duz yolda uygun yokus inerken uygun vitesler tercih ederseniz sizi yormaz yerine gore yağ gibi akar gider altinizdaki bisiklet

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
@hogutmen

haklısınız katılıyorum teşvik etmek lazım bir kişi bir kişidir.ama yokuşta esneme güç aktarımını bilen adam maalesef bunu 800 tl yede çözülemeyecek bir şey olduğunu bilmeli diye düşünüyorum

@Yağız Gökmen
@Yağız Gökmen

Yokuşu daha pahlı bisikletler ile ciksaydim bunun yerine tercihim motor olurdu. Ayrıca üste de yazdigim gibi hafif yokuslu yollardan bahsediyorum bazi asfaltlar asagı yukarı seklinde egilimli oluyor. Sehir icinde kullanacagim ama almisken iyi bir sey olsun istedim yıllarca kullanmak icin. İmkan olsa farklı bisikletleri herkes almak ister. Bu sebeple f/p bir urun lazım.

Geri