Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Tecrübeleriniz ve bunları paylaştığınız için ayrı ayrı teşekkür ederim. Ürünü birde dokunup hissettikten sonra alacağım :) en önemli kısmı bu

• Beğen
Tepkiler: kemalkeskin
Scudo
@kemalkeskin
Evet, benim de şu an kullandığım sistem altus ve oldukça mutluyum.
Insan Bisikletiyle Barışık olsun, gerisi gerçekten önemli değil. Profesyonel Kullanıcı olmadıkça grupset gerçekten kandırmaca.

• Beğen
Tepkiler: kemalkeskin
Ben olsam 2.el bir Trek DS serisi bisiklet bakardım. Bana Trek'ler Specialized'a göre daha derli toplu geliyor.

• Beğen
Tepkiler: alwaysace
2. El e çok güvenemiyorum bu konuda takıntılıyım malesef yeni trekler de bütçemi aşıyor :(

Specialized için genel olarak duyduğum şey üstündeki donanıma nazaran daha pahalı olmasıdır. Ancak kadrosu kalitedir. Daha önce de arkadaşın yazdığı gibi uzun vadede donanımı yükseltip markanın kadrosunu gönül rahatlığıyla kullanabilirsin. Benim bu marka ile tecrübem olmadı ancak sana bir önceki bisikletimi rahatlıkla tavsiye ederim. Focus planet 4.0. Düz maşa, yaklaşık 10.5 kg, hibrid bisiklet. Bu markanın da kadro kalitesi tartışılmaz. Üstündeki donanım kanımca fazlasıyla yeterli. Fiyatı yanlış bilmiyorsam 2100 civarı ama elinde nakit varsa yaklaşık 1800 tl civarına alabilirsin belki daha da aşağı. Üstündeki lastikler continantel sport contact 622x35c düz yapılı, patlak korumalı ve benzerlerine oranla kolay kaymayan kaliteli bir lastik. (yeni bisikletim için aynı lastiği satın aldım)

Kadro:Trekking 2.1 Focus Belt, alloy triple butted
Maşa:Planet alloy
Fren bacakları:Tektro HDC-300
Arka Vites:SRAM Via Centro
Fren Kolu:SRAM Via Centro
Aynakol:SRAM Via Centro
Dişli Oranı:front: 48/32; rear: 11-32
Gidon:Concept EX, flatbar, 600 mm
Gidon Boğazı:Concept EX
Sele:Concept EX
Sele Borusu:Concept EX
Göbekler:front/rear: Concept EX
Jantlar:Concept EX
Lastikler:Continental Urban Focus 35-622
Linkteki "dağ lastiği" ibaresine takılma yanlış yazılmış.

(link)

Kolay gelsin

Edit:düzeltme
Linkteki "dağ bisikleti" ibaresine takılma yanlış yazılmış.

• Beğen
Tepkiler: alwaysace
330 modelinin ağırlığı hakkında bilgi verebilecek olan var mı?

Btwin alt modellerde kadro kalitesi ve frenleriyle öne çıkan bir marka bu rockrider 340 içinde geçerli inanılmaz güçlü frenleri var kadrosu sağlam ve ön amortisörü çok kuvvetli ben ayaktayken ön frene basıyorum yinede savurmuyo onun dışında orda yazan sram sadece vites kolları sram grip shift twister vites kolları var üstünde, ön aktarıcı ve arka aktarıcı shimano tourney fena değil 1 2 yıl idare eder ancak vites kolları çok kötü bu sramın kötü olduğunu göstermez aksine sram çok iyi bir vites markası sadece en kötü kolu olduğu için 2 3 ay sonra özelliklede arka vites kolu sağlıklı çalışmamaya başlıyor sana önerim eğer alırsan ve birazda paran kalırsa trigger(kelebek) vites kollarıyla değiştir hiçbir sorun olmaz bisiklet gayet güzel kardeşim kronu önermem çünkü servis sorunu var ama btwinde decathlon güvencesi var 20151021_163446.jpg

Hilkat garabesi bir model.

2 Hafta kullandım iade ettim. başlangıç modeli bile olamıyacak hacziyette modellerden biri.
Şöyle düşününce acaba iyi bir şeyi varmı diye YOK. İyi olan hiç bir şeyi yok.

tamda başlangıç bisikleti bu fiyattaki bisikletten cannondale performansı beklersen o zaman kötü oluyor tabii ki :)

Bu bisiklet bir de zamlandı ben aldığımda 629 tl idi.
Bisiklette kullanılan vites elcikleri artık çocuk bisikletlerinde bile yok.
En dandik bisiklette Shimano ef 41 yada 51 seri elcikler var :)
Benim gözümde 180 tl ye satılan Market bisikleti diye tabir edilen bisiklette bile fiyat performans dengesi var.
Ben bu bisikletteki Hataları Fransaya kadar şikayet ettim. Bundaki hataların çoğu bir sonraki yılki üretimlerde olmayacak.
Allah aşkına 650 tl verilen bisiklette o elcikler olur mu?

Aluminyum diye diye satılan bisiklette kadro kulakçığı yok:)

O amartisor en kötü yerli markada bile yok :)

Şu linkteki dandik denilen bisiklet bunun yanında Ferrari f40 gibi kalır:) Hemde bu fiyata ( grupta kullanan genç kardeşimiz var )

(link)

3 Aydır Bianchi Speed 6400 MD Sahibiyim Ürünü Alırken HD fren diye aldım ancak MD Şeklinde geldi ve fark ettigim zaman iş işten geçmişti neyse :)
3 aylık sadece yazın son 3 haftası kullanma fırsatı bulduğum speed 6400 ümü satıp (satabilirsem)
Bianchi Touring 727 almayı düşünüyorum çünkü sürekli şehir içinde bisiklet sürüyorum ve yaşadığım yerde heryer bisiklet yolu yağ gibi akıyor yollar sizce dağ bisikleti olan 6400 ümü değiştirip touring 727 almaya değermi ?
Touring 727 nin hidrolik disk fren oluşu vitesinin 3x9 olması ve en önemlisi şehir bisikleti olması güzel.
Ancak Daha yeni aldığım Speed 6400 ü 990 liraya aldım ve 2. el satarsam sanırım yarı fiyatına ancak satarım bu kadar zarar etmeye değermi aralarındaki fark ?

• Beğen
Tepkiler: Bianchi tdl 1300
Fazla masrafa girmek istemiyorsanız Dişsiz ve jantlarınızla kullanabileceğiniz daha ince lastiklerle suruşunuzu rahatlatabilirsiniz.

Şehiriçi bisikleti ile dağ bisikleti arasında gerçekten fark varmı şehir içi sürüşünde ?

Ben salcano uskup kullanıyorum bir de emektar castello dominator um var bazen kardeşimle birlikte çıktığımızda castelloyu ben kullanıyorum lastik farkı belli oluyor dağ bisikleti daha hantal üstünde dişli lastiği var ancak çukuru çakılı daha az hissettiriyor eğer kullandığınız bisikletin oturuş pozisyonundan şikayetçi değilseniz lastikleri değiştirin devam edin şehir bisikleti biraz daha dik oturuş pozisyonuna sahiptir

Alında bisikleti satsam 2. el ne kadara satabilirimki 990 liraya aldım yarısı falan eder anca touring 727 1300 tl onun yerine tekerlekleri frenleri değiştirsem da olabilir.

Touring 727 nin dediğim gibi 3x9 vites oluşu hidrolik disk fren oluşu vb seyleri beni cezbediyor bir de benim speed 6400 26 jant touring 727 28 jant

Eğer faturası varsa rahat 700 TL ye satarsin ayrıca fren ve lastikleri degistirirsen gene 350 TL tutar zaten şehir içinde kullaniyormussun yanı DEGER.
Sahibinden.com a ve forumun 2.el bölümüne ilan ver.

İlan verdim faturam garanti belgem herseyim duruyo kargo faturası bile duruyor bisikletin kutusu hersey duruyor :) hayırlısı bakalım simdiden satayım da değer kaybetmesin daha fazla

• Beğen
Tepkiler: Bianchi tdl 1300
Geri