Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Arkadaslar merhaba, dag bisikletimi artik emekli ettim. 2000 tl butce ile mumkunse hd frenli hybrit/fitness bike alacagim. Bu butcese onerilerinizi bekliyorum.

Scudo
Speedster FB50 ,veya metrix30 bence bu fiyat klasmanında keyf alacağınız seçenekler tabii marka bağımlılığınız yoksa...Her ikiside 30-39-50 krankset ve metrix30 11-34 ruble ile donanmıştır

@navigraph55
Abi mumkunse hd bir sey bakiyorum. Yoksa bu bisikletler dedigin gibi cok cok guzel.

cube tavsiye ederim..

sl road pro

Merhaba,
Çoğunlukla şehir içerisinde ara sıra toprak yolda kullanacak biri için hangisini tavsiye edersiniz?
SALCANO

Kadro :Hydrformed Tubes Alüminyum Kadro
Maşa:Sr Suntour 700C NEX HLO Hidrolik Kilitlemeli Maşa
Vites :Shimano RD-M280 Altus 24 Vites
Vites Kolu:Shimano STEF51
Gidon:Zoom Alüminyum Gidon
Gidon Boğazı :Zoom TDS-C297 Alüminyum
Orta Göbek:Chin Haur CH-51 Kaset
Aynakol :Sr Suntour XCT 48t/38t/28t Krank Takımı
Fren:Tektro 837 Alüminyum V-Fren
Ruble:Shimano CS-HG31 32t/11t Kaset
Ön Değiştirici :Shimano TZ51
Lastik:Continental Country Plus Reflektörlü
Sele Borusu:Zoom C208 Alüminyum
Furç Takımı :Chin Haur CH-9280TBW
Jant Seti:Salcano XPRO HB 8x4h Özel Örüm Jant Seti
Ağırlık :14,11 Kg

SEDONA
  • KADRO300S
  • KADRO ÖLÇÜSÜ44/48/52
  • VİTES SAYISI3X7
  • MAŞARST NEON RL
  • VITES FREN KOLUSHIMANO ST-EF41 7 SPD
  • VİTES ÖNSHIMANO FD-TX51
  • VİTES ARKASHIMANO ALTUS RD-M280
  • FRENTEKTRO AL-837
  • AYNAKOLSHIMANO FC-M131 48/38/28
  • KASETSHIMANO MF-TZ31 14/34T
  • ZİNCİRYBNS8C
  • JANT ÇEMBERİSEDONA DA-30
  • HAZNE ÖNJOYTEC 731 SE
  • HAZNE ARKAJOYTEC 732 SE
  • LASTİKCST
  • BOĞAZSEDONA AS-820
  • GİDONSEDONA HB-RB-11
  • SELE BORUSUSEDONA SP-359
  • PEDALSP-811
  • SELESEDONA 109

@rslvia Merhaba, öncelikle şunu belirteyim gördüğünüz üzere özellikleri birbiriyle çok yakın. Sadece can alıcı nokta Sedona nın vites sayısının 21 olması Salcano nun 24 olmasıdır. Fakat ben seçimimi Sedona'dan yana yapardım çünkü sağlamlık ve malzeme bakımından bence City Sport'dan daha iyi. Şimdi city sport kullanıcıları şunu diyebilir, ben uzun süredir kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım, vs... Bende kendi adıma şunu söyleyebilirim, tekrar bisiklet alırsam, sedona gibi bir markayı tercih ederim kesinlikle, vites sayısı ve grup seti düşük dahi olsa. (Bu benim için kaçınılmaz bir gerçektir) Birde bu ara çoğu kişi Sedona 410 modelini kullanıp çok memnun kalıyor ve özellikleri ve sabit maşalı olması + avantaj. Olaya şöyle bakın bu bisikletler deki maşalar çok üstün bir şey değil (dağ bisikletleri kadar değil en azından) ama şehir içi kullanım daha fazlaysa 410 modeli çok çok cazip gelebilir.

@Osman Tuğrul
Açıkçası benım de tercihim Sedonadan yana ama bu model diğerleri kadar üstün donanıma sahip degil. Salcanonun hidrolik kilitlemeli maşası ve nispeten üstün özelliklere sahip lastikleri var. Bütün bunlara ragmen sırf marka için sedona tercih etmek ne derece dogru emın degılım.

@rslvia Tabiki bu sizin vereceğiniz bir karar. Yanlış algılamıyorsam bir bayan kullanacak bu alacak olduğunuz bisikleti. Eğer ciddi anlamda bir şeyler yapmayı düşünmüyor ise iki bisiklette işinizi görür, yalnız sizinde dediğiniz üzre salcano özellik olarak daha iyi. Hanımefendiye gösterin iki bisikleti seçsin birini derim. (Eğer ciddi bir şeyler düşünmüyorsa)

Bence de gösterin modeli hangisi hoşuna giderse onu seçsin. Görsellikte bir kriterdir. Tipini rengini sevdiğin bir bisiklete binmek var.

Tabi ki görsellik de önemli ama özellik açısından arada keskin farklar varsa bazı seylerden feragat edilebilir. Bu yüzden donanım açısından bir kıyaslama yapabilirseniz çok sevinirim.

Foruma yeni katıldım öncelikle merhaba;

1500 - 2000 tl arası bir bütçeye sahibim ve bir bisiklet almak istiyorum. Uzun zamandır kullanmadığımdan bazı modeller arasında net bir karar verebilmiş değilim. Bu bütçe aralığında tavsiye edeceğiniz modeller varmıdır. Şuan için aklımda Specialized crosstrail modeli var. V fren li 2015 modeli. 1600Tl ye tekabul ediyor. donanım fiyat ilişkisi yönünden değerlendirirseniz sevinirim. Malum kalitesi ortada tek kafamdaki soru bu donanım fiyat ilişkisi. Ürünün donanımlarını aşağı yazıyorum. Varsa farklı marka model önerileri dikkate alacağımdan şüpheniz olmasın.
Specialized crosstrail;
KADRO: Specialized A1 Premium aluminyum, çamurluk, bagaj ve park ayağı yuvaları,
AMORTİSÖR: SR Suntour NEXi, Yaylı, kilitlemeli, 60mm çalışma mesafesi
GİDON BOĞAZI: Specialized Alloy
GİDON: Specialized Riser, 8 derece yukarı açılı
ELCİKLER: Specialized Body Geometry XCT
FRENLER: V-fren
ÖN VİTES: Specialized FD-M191
ARKA VİTES: SHimano Altus, 8 Vites
VİTES KOLLARI: Shimano SL-M310, Rapidfire
RUBLE: Shimano 8 Vites, 12-32T
ZİNCİR: KMC X8
AYNAKOL: Custom Samox 8 Vites 48/38/28T
PEDAL: Plastik
JANTLAR: Alloy çift kat, 32 delik
LASTİKLER: Specialized Trigger Sport, 60TPI, 700x38c
SELE: SPecialized Body Geometry Targa Sport
SELE BORUSU: SPecialized Alloy 2 vidalı, 27.2mm

amortisörlü olup şehire uygun olabilecek birşey aradığımı farketmişsinizdir umarım :)
Teşekkürler.

Formda araştırma yapabilirsen çok daha iyi fikir sahibi olabilirsin sedona merida carraro da daha iyi donanımlı model bulabilirsin

Teşekkür ederim konu güncel

Vites setine donanima fazla takilma derim onlari ileride üst seviye bir model yapabilirsin kadron flan iyi olduğu surece üst seviye uapman ise yarar aksi taktirde bisikletini direk değiştirip saha fazla masraf yapabilirsin bence
Bisiklet gayet iyi duruyor ama agirli ne bilmeden bisey demek zor en iyisi gidip kendi elinle bakman ve bir karar vermen ben ilk önce agirligina bak derim hafif bir bisikletle sonraları pişman olmazsin ondan sonra donanimina bak kendi butcen kendi kararin ben gidip bir gör derim

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
@özlemalikaan
Hocam meridayı bir yere kadar anlarım da, Sedona ve carraro ile
Specialized
Bir tutulur mu?
O Dediğin markaların en iyi donanımlısındansa, çöpten bulduğum altuslu bir specializedi daima tercih ederim.
Biz bisiklette Donanım değil kadronun önemli olduğunu anlatmak için nasıl bir yol izleyebiliriz acaba?

Merhaba bende yeni bisiklet aldım.. senin aradığın bisiklete baya uyuyor.. Cube nature pro aldım.. 2014 bisiklet bulmaya çalışmanı tavsiye ediyorum.. Tek bir marka model yerine bütçemin üzerinde fiyatı olan 5-6 alternatif model seçip, hangisini uygun fiyata denklersen onu almanı tavsiye ederim.. Ayrıca sert bir pazarlık yapmanı öneririm ;)

• Beğen
Tepkiler: alwaysace
@kemalkeskin
Specializedin cross serisi gerçekten çok iyi bisikletler. 2014 Yazında Arkadaşımın specialized crossover bisikleti ile 1400 km tur yaptım. Bisiklet 16 kilo, arkada bir dünya Yük, üzerinde ben, ne dağlar tepeler aştık. Öyle akıcıydı ki, o yükle yol bisikleti kullanır gibi akıp gidiyorsun, her türlü bisiklet bir yana, specialized diğer yana.
Ben bu Donanım takıntısını anlamıyorum. A1 aluminyum bu, boru mu?

@Kuzey Ege aynen öyle vites sistemleri tam bir gösteriş olayı gibi ben de ilk başladığımda baya meraklıydım bu viteslere şimdi yol bisikleti bakiyorum claris de olur kafalarındayım sanki her saniye vites degistiriyoruz al saglam bi kadro bak keyfine @alwaysace ayrıca dert etme ben altus kullaniyorum şuan gayet idare ediyor herhangi bir sorunuyla karsilasmadim şehir içinde de herhangi bir sorunla karsilasmazsin zaten

• Beğen
Tepkiler: alwaysace
Geri