Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Scudo
Al Düşünme derim ben geçen yıl aldım ve Akdeniz'de çıkmadığım dağ kalmadı ;)

Aylık geliri Türkiye ortslamasının üzerinde biri olmama rağmen bu bisiklete biniyorum.Çok acımasızca saçma sapan eleştiriler var bu bisiklet hakkında.şu an 2. Eli 400 civarında ve mükemmel bir bisiklet.inanın sürmeye bununla başladım ve bana bisikleti sürmeyi sevdirdi.profesyonel bir sporcu değilim 100 kg.geliyorum ve bu bisikletle cikmadigim yokuş yok.iyiki almıştım...tavsiye ederim.

@ibt1990

@Murat Sarp

1500 TL gibi bir parayı verebilyorsan al tabi.Ama insanları yanlış yonlendiriyorsunuz.Bence hem ucuz ve mükemmel bir bisiklet .100 kiloyum ve çıkmadığı yokuş yok bu bisikletle harika.bu paraya bu bisiklet daha ne söyleyin almayı düşünen varsa hic durmasın hemen alsın...

Farklı görüşler almak ve deneyimi olanların konuya dahil olması adına konuyu güncelliyorum.

400 tl civarına bi bisiklet arıyorum yada bn ocean dolphin bi bisikletim var shimano vites setim var kötü olduğunu düşündüğünüz parçalara 400 tl civarı parça tavsiyesi ?????

en fazla 800 tl ye hd fren sistemli 24 vites bisiklet arıyorum yardımcı olurmusunuz ????

21 viteste olabilir

Sa ben bu bisikletler arasında kaldım yardımcı olabilir misiniz ?
(link)
(link)
(link)
(link)

Öncelikle merhaba

Forumda yeniyim ilk defa bisiklet alıcam dağ bisikleti olsun istiyorum okula gidip gelirkende kullanayım hafta sonu turlarınada katılayım arkadaşlarla önerebilceğiniz modeller var mıdır 2.el düşünüyorum bütçem 1000 tl

Şimdiden teşekkür ederim

Selamun aleyküm 1 hafta sonunda 600-700 tl bütçeme en uygun gördüğüm ürünler arasından eleye eleye 2 ürün arasında kaldım
(link) Btwin Rockrider 340 ve
(link) Kron xc 150 2015 model

Genelde araştırdığım bisikletlerin vitesleri yüzde 99 shimano türündendi bu btwinler için herkes iyi yorumlar yapıyor vitesleri ise farklı bir marka sram bu marka vitesler hakkında hiç bir bilgim yok nasıldır sizce
bu arada kron xc 150 için peşin fiyata 810 tl den 670tl ye düşürdüm
rockrider 340 da zaten 600 tl kargo ücretide var 50 tl 650 tl ye geliyo yani

ücretleri hemen hemen aynı hangisi daha kalitelidir hangisini tercih etmeliyim gözüme kron daha hoş geliyo btwinde sanki bayan bisikleti gibi kadro yapısı var yardım edenlerden Allah(Celle Cellaluhu) razı olsun

Güncel

Kron yorumları çok iyi değil servis ozelinde. Btwin'in servisinin omur boyu kadro garantisi ile çok daha onde olacağını söyleyebiliriz. Triban 3 bekliyorum ben de. Satarken de omur boyu kadro garantili bir bisikleti satman bir tık daha kolay olur gibi. Kron'un da kendine gore artıları varsa arkadaşlar paylaşacaktır.

kron bencede daha hoş ama btwin çok güvenilir ve ömür boyu garantili ve ayrıca bence çokta kötü durmuyor http://i.ebayimg.com/00/s/NDUwWDYwMA==/z/EQsAAOSwPYZU28OG/$_86.JPG seçim sana kalmış 2 modelde güzel pişman olacağını sanmam tabi daha bilgili arkadaşlar fikirlerini belirtirse senin için daha iyi olur :)

@erencaner Birde btwinin maşa kilitlenebilir değil ama sertlik ayarı yapılabiliyor kronun maşasında ayarlama özelliği yok sadece aklıma takılan kronun katalog fiyatı 303 dolar yani 810 tl btwinin se 600 tl arada 210 tl fark var ve vites sistemleri falan farklı acaba sram vites sistemleri dahamı kötü ? yoksa neden 210 tl btwinin fiyatının yüzde 33 fazlası gibi bir fark olsun ? Sram vites sistemi hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse iyi olur :harika:

Hocam bu fiyatlarin altına ikinci elde kilitlenebilir masalı bulursun örn. Salcano astrolar 500tl civarı kilitlenebilir masalilar. Sedonanin 241 modelleri vardı vb. ikinci el olarak istediğinden daha iyi bir bisiklet alırsın. Bence ikinci ele yönel.

Bu arada decathlona nisanin ortası gibi yeni modeller gelecek. Ben de alacağım için iyice sordum nisan başı veya ortası gibi yeni modelleri bekliyoruz yurtdışından siparişler verildi dedi. Diğer bir seçenek de beklemen olabilir.

@erencaner Karabükte ünide okuyorum burada malesef fazla 2.el satan yok olsada 7-8 sene sonra tekrar bisiklet almayı düşünüyorum eskiden bisikletin tek özelliği vites sayısıydı bizim için (18-21) :hhhhhh: şimdi baya bi özellik var kendime güvenemiyorum hemen beğenir alırım sorunlu çıkar falan :acpsnr: :eek::)

• Beğen
Tepkiler: erencaner
v fren mi istiyorsun hd mi öncelikle buna karar ver?
Genel olarak değerlendirildiğinde yani markalara baktığımda bisan bana göre geride kalıyor salcano ününü her geçen gün artırıyor, ancak dediğin modeller başlangıç seviyesi modelleri yani ne desem çok bariz olmayacak hiçbirinde.
bisan bisikletlerde verdiğin linklerde ön arka vites sistemleri hakkında dahi bilgi verilmemiş bu da ilginç geliyor

Salcano Ng 550 kullanan birçok arkadaş vardır forumda onlarla da konuşabilirsiniz.

Kadro boyu konusunu hallettiysen cevabı kendin çabuk bulabilirsin ayrıca gidip her bisikleti yerinde incelemen sana büyük kolaylık sağlar.

İyi gunler arkadaslar.

Hemen konuya gırıyorum butcem max 650 tl 2 haftadır forumlarda ınceleme yapıyorum ve bır suru bılgı kırlılıgı var bende bısıkletten anlamayan bırısı olarak bır turlu dogru kararı veremedım.

Kullanma amacım, artık onumuz yaz sabahları fabrıkaya bısıklette gıdıcem yaklasık 2 km yol ama fabrıka bolgesı malum yollar taslı ve dıger kullanacagım yer bursada yasıyorum hafta sonları bursa-mudanya arası gıdıp gelıcem buda toplamda 30km yol yaparım dıye tahmın edıyorum.

boy 175
kılo 78

Sız deneyımlı arkadaslardan onerılerınızı beklıyorum sımdıden tesekkurler.

@Arif Özkan

rıca etsem bıraz acılarmısın soalcano ng650 uzun yolda yoruyomu 29er ne anlama gelıyo boyum cok kısa deıl uzunda deıl turkıye standardında ama arastırmama gore 24" bana uygun gıbı senın fızık yapın nasıl fazla soru sordum bılıyorum ama merak ettıgım konular :)

@ToIga
Fabrika yolu ne kadar bozuk? Zira 2 km'lik mesafeyi rahat gideceğim diye 30 km'lik Bursa-Mudanya yolunda yorucu bir bisiklet kullanmak doğru olmayabilir.
Bu sebepten dolayı 28'' teker çapına sahip şehir-tur bisikleti bakmanızı tavsiye ederim. Bu tip bisikletlerle hafif araziye girebilirsiniz. Ön amortisör (maşa) kilitlenebilir özellikli olsun. Böylece Bursa-Mudanya arası mesafede çok yorulmazsın.

Kadro boyuna gelince de M kadro yani 18-19 inç uyacaktır.

Durum böyle olunca bütçeniz yetmeyebilir. Ya bütçenizi biraz daha zorlamalısınız ya da 2. el bakabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: nazmi bilmez
@Fatih Çetin

Fabrıka bolgesının yolları bozuk pek degıl ama taslı yanı servısle gıderken bıle otobusun her yerı zangırdıyo bısıklete zarar vermemesı ıcın onu belırttım cunku bu konu benı bayabı tedırgın edıyo.

Herhangıbı onerebılecegın model varmı acaba bende ona gore bakayım cunku bısıkletten gercekten anlamıyorum belkı 10-12 senedır bısıklete bınmedım cunku :)

Geri