Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Eger yanlis hatirlamiyorsam bir yerde carraro race 052 icin 10 kg civari yazilmisti.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Scudo
@Hasim Demirtas

Ben daha kesin bir bilgiye ulaşamadım. Yanlış hatırlamıyorsam fuar da gören bir arkadaş eliyle tahmini olarak tarttığında 9 kg civarı olabileceğini söylemişti. Pek önemsemediğim için tam hatırlamıyorum. Ancak 10 kg ve üzerinde olacağını zannetmiyorum. Tahminimce 9 9.5 civarı bir rakamdır. Modeli alan biri olursa kesin bir bilgiye ulaşırız galiba.

• Beğen
Tepkiler: ufuk şimşek
Gozume uyku girmiyor desem yeri :) evet fujinin beni cezbeden tarafı sürüş pozisyonu. Satıcı arkadasta carraroda var bu modeli belki daha gelmemiştir ama fuji daha iyi diyor kafamdaki soru isaretlerini bir kaldırabilsem, Ankara da xrs 30 tiagra yada apexi olup denetmek isteyen olursa cok sevinirim saygılar .

Bu bisiklet arama, önerme, donanım, kadro, maşa hikaye git bak beğendiğini anlayınca alıyosun :) içine sinmedikten sonra 105 olsa ne olur microsihft olsa ne olur.

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
@Can Yoltar

Evet çok önemli bir nokta. Bisikleti görüp beğenip içinize sinerek almak en mantıklısı. Alacağınız bisikleti biz değil siz beğenmelisiniz. Sizin yol arkadaşınız olacak. Ayrıca benim görüşüm şudur. Yarış koşacak saniyelerle yarışacak değilsiniz çok ufak tefek performans farklarını takmayın. Aradaki performans farkı çok az ise düşükte olsa beğendiğinizi alın derim saygılar.

Ömer İn dedİĞİ gİbİ sİzİn İÇİnİze sİnmesİ gerekİr. Şahsen ben salcano ve fujİ seÇeneklerİm varsa gÖzÜm kapali fujİ yİ seÇerdİm. ÇÜnkÜ yİne Şahsİ gÖrÜŞÜm bİsİklet Üretİmİ cİddİ bİr İŞtİr. Malesef yerlİ markalarimiz bu İŞİ hala yurt diŞindakİ rakİplerİ kadar profosyonelce yapamiyor. Fujİ ve benzerİ markalar adeta kendİnİ bu İŞe adamiŞ, gÖnul vermİŞ markalar.kadro kalİtesİ olsun, kadro geometrİsİ olsun, kozmetİk uyumu olsun her detaya gÜnlerİnİ, haftalarini harciyorlar. O yuzden yİne ben Şahsim; hayatim boyunca emeĞİn, emekÇİnİn yaninda olduĞum ve olacaĞimdan bu İŞİ daha cİddİ yapan fujİ yİ seÇerdİm. Donanim sİzİn performansinizi arttirmaz. Belkİ hizinizi etkİler. Bu yÜzden o kadar takilmayin. İlerİde (bence gerek duymayacaksiniz) İstersenİz yukseltİrsİnİz. DedİĞİm gİbİ bu Şahsİ gÖrÜŞÜmdÜr. IsindiĞiniz bİsİklet sİzİn İÇİn en doĞru karar olacaktir.

Bence Salcanoyu tercih edin o fiyatlara alınabilecek piyasadaki en iyi bisiklet.Bi seçeneğinizde 2.el modellere bakmanızı öneririm,çok temiz uygun fiyatlı bisikletler düşebiliyo piyasaya .

Arkadaşlar yukarıda da belirttiğim gibi kararsızım.
xrs 700 fiyatı 809 tl
Kron rc 1000 fiyatı 1100 tl civarı

rc 1000 alırsam aradaki fiyat farkına değer mi ?

Şimdiden teşekkürler...

Merabalar..

Tarz olarak mtb ye kedimi daha yakın hissediyorum.. Aynı zaman da motorsiklet kullanıcısıyım.. Mtb ler daha dolgun ve hoşuma gidiyor.. Fakat yanlış bir seçimde yapmak istemem..

Aşşağıdaki iki modelden birini almayı düşünüyorum..

(link)

(link)

Tabi sl4 yeterlimidir yoksa sl2 yimi tercik etmeliyim

Fikir ve önerileriniz benim için önemli.. Teşşekkürler

Bütçe: 2500 - 3000
Kullanım amacı: istanbul içi ve zaman buldukça yeşil alanlarda gezmek
Boy : 1.76
Kilo: 80
Yaş 35

Berker bey modelleri belirlemisiniz ama altarnatif olabilir diye paylaşmak istedim

(link)

hocam bende sl1 29 mevcut.
eğer alıcaksanız trail 2 tavsiye ederim çünkü kadro farkı var.
başka tavsiye arıyorsanız.
merida tfs900 bignine
sedona 950
cube tam hatırlayamıyorum araştırırsanız çok geniş fiyat aralığı var.
176 boyunuz var M kadro 17' yeterli olucağını düşünüyorum.ben 181 im L kadro 19 kullanıyorum tam oluyor.merak ettiğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz

29 alma sebebim biraz hız konusunda avatj sağlamam
Bunun dışında trail2 dediğiniz sl 2 mi

Merhaba forumda yeniyim henüz ilk mesajım. ben bu bisikletin sahibiyim yol bisikletlerinden pek anlamam gidonu nasıl tutulur hala kavrayabilmiş değilim hatta pedallardai kallar bana çok komik geliyor (Alsancak ta kırmızı ışıkta ayağımı kurtaramayınca yere yapıştım o zaman pek komik değildi). Aslında kron xc150 kullanıcısıydım o yüzden MTB ile kıyaslarım hep.Yol bisikletleri kullanmak bambaşka insanı neredeyse uçuruyor evet donanımı yetersiz, çirkin,frenler kafasına göre ancak tüm bunlar emin olun umurumda değil benim.
İyikide almışım ancak benim yol bisikleti kullanan arkadaşlara bir sorum olacak bisikletimim gidon kısmını mtb gidonu ile değiştirirsem sizce nasıl olur?

merhabalar yol bisikleti gidonu düz gidonlara nazaran çok farklı veya zor gibi gelse de aslında hem çok kolaydır hem de bir çok farklı tutuş imkanı sağlar. öncelikle düz tutuş yapablirsiniz (mtb gibi), fren kolunuzun üzerindeki çıkıntıları kullanıp buradan da tutabilirsiniz. (bence en rahatı bu) gidonun fren kolunun biraz altından tutup daha agresif bir sürüş sağlayabiirsiniz hem de bu sırada frenleri kontrol edebilirsiniz. son olarakda gidonun yere paralel olan alt kısmının ucundan tutup kullanabilirsiniz. bu size biraz daha eğilme imkanı sağlar (fakat vites ve fren kontrolünüz olmaz) sizin bisikletinizde vites kolu frene entegre olmadığından flat (düz) gidona çok rahatlıkla geçebilirsiniz. fakat size nacizane tavsiyem mevcut gidonunuza alışmaya çalışın. farklı tutuş pozisyonları sayesinde bileğiniz yorulmadan daha zevkli bisiklet kullanabilirsiniz. gelelim kalli pedallara. ben senelerce düz pedal kullanmama rağmen sonunda kilitli pedala geçtim (ben de güzelce düştüm bir kere :) ). kalli pedallar da bir nevi kilitli pedalların babası sayılır. ayağınızı pedala kilitlediğinizde veya pedaldaki kallere tam oturttuğunuzda pedallara sadece basmazsınız. aynı zamanda çekme imkanınız da oluşur. bu da çok büyük enerji kazancı sağlar. pedal konusunda da aceleci davranamayın. sadece ayağınızda kal olduğunu sürekli aklınızda bulundurun ve durunca değil durmadan 10 saniye önce ayağınızdan birini boşa çıkarın. kazasız sürüşler dilerim.

Hocam anlatımınız için çok teşekkür ederim sözünüzü dinleyerek bir süre mevcut donımı bozmadan kullanırım alışırsam devam ederim saygılarımla.

Daha önce yol bisikletini yoksa dağ bisikletimi diye düşünüyordum kararını verdim yol bisikleti alacağım. Ama şimdide hangi yol bisikletini almalıyım karar veremiyorum kron almayı düşünüyorum fakat rc1000 mi yoksa rc2000 mi almalıyım size danışayım dedim. Rc3000 nede baktım fakat o fiyata değermi bilmiyorum sizin yorumlarınızı bekliyorum.

2000 lira Sora donanımlı Kron alacağıma Tiagra donanımlı Salcano alırım...

• Beğen
Tepkiler: Berke
Hulusi bey,

bi kron kullanıcısı olarak, kron almanızı önermiyorum, daha doğrusu bu yıl ki modelleri önermiyorum.
Hem fiyat yüksek, hem üzerinde gelen lastikler berbat, selesi berbat. Jantlar seri dışı. (RC2000)

Berke kardeşimin dediği gibi, Salcano tercih edilebilir RC3000 yerine. Sora yerine Tiagra olur.

• Beğen
Tepkiler: Imlampre
Hüseyin bey teşekkür ederim büyük ihtimal salcano alırım cevap verdiğiniz için sağolun

Geri