Scudo Sports

Bisiklet tavsiye bütçe 1.400tl

Scudo
yeni başlayan biriyseniz 26" öneririm
rr 8.1 xl kadro varmış size uyacaktır 26" o fiyata tek seçenek gibi
onun haricinde mosso iyi gibi diğer markalardan ağırlık yönünden vs.

@ilker akalınlı

Süspansiyon gerekmeseydi, en iyi ve güzel seçenek bu olurdu Keza kadrosu hafifliği speeder serisinin değişmiyor, ilerde istenirse donanım değiştirilip yola devam edilir.

40-50 km'lik turlardan bahsetmissiniz. Yani bozuk da olsa yolda kullanacaksıniz. T serisi bu şartları karşılayacaktır, oldukça da hızlıdır ama illaki süspansiyon derseniz Crosswaylere de bakın.

@eren konu

Mosso 771 DMV önereyim.

@eren konu

Bundan kastınız dağ yolları ve patikalar ise Mosso 771 SMV öneriyorum, sadece lastik havalarını değiştirip ve maşa kilididi açıp kapatarak ilk söylediğiniz turlarda, şehir içinde ve bu dağ organizasyonlarında rahat edersiniz.

Ama kastınız yol olmayan bozuk arazi ise bütçeyi arttırıp düzgün maşalı üst seviye bir MTB almanız lazım. Turlar için de ayrı bir bisiklet almaya yönelirsiniz zamanla.

Merhaba Eren Bey. Öncelikle bisiklet seçimi yaparken amacınıza göre bisiket türünüzü seçmelisiniz. Sizin kriterlerinize en uygun bisiklet türü 28 '' şehir-tur bisikleti olacaktır. Ön amortisörü olan bi şehir bisikleti bozuk arazilerde de işinizi görür.Sedona 345 çok güzel bir bisiklet fakat belirttiğiniz bütçeyi aştığı için size carraro sportive 227 'yi incelemenizi öneririm. son olarak ,boyunuz 1.89 olduğu için kesinlikle 26 jant bisiklet tercih etmeyin,eğer MTB de karar kılarsanız da 29 jant alın daha rahat edersiniz..

2014 orbisplus luca 29r serisini de seçenekler arasinda düşünmenizi tavsiye ederim. 1400 nakite full alivio setlisini rahatlikla alabilirsiniz. L boy kadro size rahatlikla uyar.

sedona 750 var 1500 TL ilan sayfasında inceleyebilirsin

Değerli yorumlar için herkese çok teşekkürler.
Sedona 345 ile ilgili olarak yk bisiklet 1460TL'ye 25 tl'lik koruma ekipmanları ile bırakacak bu modeli 2015 ve 2014 modelin çıkartma dışında aynı olduğunu iddia ederek. Sedonası olan arkadaşım bt'win 8.1'i çok beğendi xl onu alabilirsin dedi.
yani
bisikletten beklentilerim ortada yılda 2-3 kez organizasyon maksimum onun dışında çok iyi olmayan şehir içi yolarda kullanım. Gidondan kilitlemeli maşa ve yalnızca ön amortisör.
28 jant olması ve trde servisi olması açısından sedona 345 avantajlı
btwin 8.1 malzeme kalitesi, yabancı montaj, orjinal ürün ve ağırlık olarak avantajlı
3. alternatif mosso 771 smv acera 12kg veya mosso legarda 1427 hd hangisi iyisi ise fiyatları 1169 ikiside aynı.

fiyat farkları çok önemli değil bu modellere iyi kötü bütçem yetişir.

@eren konu

Bende aynı konu açtım ama yardım eden olmadı ya;)

ama araştırmalarım ve özellikle üstüne binip dememin de etkisi var. bu bisikleti alıcam gibi

(link)

legarda 1427 almaya gitmiştim bunu görünce fikrim değişti dağ bisikletinin lastikleri değiştirip yola uygun getirmek daha mantıklı geldi bana :)
izmir de mosso satan bisiklet.com dan legardanın smvden daha iyi olduğunun önerisini aldım bu arada

@okimya

bahsettiğin bisikletin ağırlığı biraz daha fazla
smw 12 kg legarda 13.4 kg yani ağırlık sıralamasına göre ters oluyor senin tercihin.

@okimya

Bana da tam tersi mantıklı geliyor, 28" bisiklete 700x45 hafif dişli lastik takıp araziye çıkabilir, 700x30 düz lastik takıp tura çıkılabilir.

@eren konu

Eren selam.

26'' mtb kullanıyorum. Boyum 190 cm. Evet biraz 26 nın sıkıntısını çekiyorum. Biraz fazla eğilmek zorunda kalıyorum ama 2000 km devirdim. Gayet keyifle yaptım yolculuklarımı. Çokda elzem bir sıkıntı yok.

(link)

Bu fiyatı hiç bir şekilde bu bisikleti alamazsın. Decathlon olmasa işin içinde kesinlikle çalıntı yada kolpa ilan derim. Sram x7 vitesler rock shox maşa. Ömür boyu garanti. İmkansız birşey. 26 alırsan asla bu makinadan şaşma

@alierkanimrek

dediğiniz gibi 700x45 lastik arazi de iyi bir performans veriyorsa mossonun legarda 1427 serisini almak mantıklı olur :) hemde 1kg kazancımız olur gittiğimiz arazi koşulları da öyle zor kayalar falan olmayacağı için dediğiniz gibi bende legarda modelini bir sorayım var mı diye bizim bisikletci de

@Mustafa Özer
Selam Mustafa bu akşam muhtemelen siparişi tamamlayacağım.
Sedona 741 kullandım bugün resimleri yine akşam bu başlığa yüklerim.
26 beni çok rahatsız etti diyemem.
rockrider tercihim olacak gibi kadro ölçüsünde de yardımcı olursan sevinirim.
s- m - ve xl kadro var rockriderda m ve s küçük gider diyorlar sanırım xl alacağım.

@okimya

Ben rockrider'a karar verdim. varsın 28-29 olmasın zaten bugün sedona 741 kullandım dağ tekerli oldukça rahat burda sıcak asfalt imkansız asfalt sadece şehirler arası yollar(ki ben bu yolları tehlikeli buluyorum) geriye kalan patika kilit parke yolda sürtünme fazla olacak kesin ama daha rahat sürüş olacağı kesin.
servisten yana sıkıntı yaşamıyım bilmiyorum ama görünen rockrider.

Tek inanamadığım nasıl olur böyle rezalet dediğim bir nokta var 8.1'in vites yada fren telleri kadronun üzerinden gidiyor.
bence büyük saçmalık hatta belki bisiklet tarihinin büyük hatası.

@eren konu

Kesinlikle xL kadro al. Benim bisikletimde 20'' kadro.

RR ile biraz yol yaptıktan sonra ilerde 29 alırsın yanına bir tane. Şahsen 26 mtb olmasa bende şuan gider o aleti alırım. Fiyatı aşırı uygun.

@Mustafa Özer

biraz yol yaptıktan sonra neden 29'a ihtiyaç duyarım?

(link)

(link)(link)

sedona 741 26 jant ve benim resimlerim.

arkadaşlar bu bisikletin bana ergonomisi sizce nasıl?

26 jant mtb olarak iyidir komtrolu kontrol ani hızlanma ve durma konusunda iyidir yani gerçekten bozuk taşlı engebe için,,, ama teker çevresi daha küçük olduğundan akıcılığı uzun mesafede yetersizdir...

O yüzden 26 jantı baştan beri, tavsiye etmedik,

Süspansiyonlu bir 29" city/fitness ince tekerlekli mtb bakınız, aradığınız özellikler mümkün olan en hafiflikte ve kalitede olması...

Süspansiyonsuz bir bisiklet alırım derseniz de tek ve en iyi seçenek bence...

Merida t1 speeder,

@Mustafa Özer

@r.ezk

Değerli görüşleriniz için teşekkür ederim.
"Benim de bisikletten tek istediğim gidondan kilitleme sisteminin olması. yani ön süspansiyon istiyorum."
süspansiyon benim yaşadığım yerde şart yollar ciddi anlamda bozuk en iyi yok kilit parke.

ebatlarımı anlatması açısından sedona 741 ile olan resimlerimi ekledim.
rockrider 8.1 aslında çok hoşuma gitti ama xl olarak dahi eğer kesinlikle olmaz derseniz.
aynı fiyata 0 km sedona 345 'de alabiliyorum(2014 serisi "0" olarak).

Olmaz demekte olmaz, siz iki boy bisikletide deneyin, farkı görüceksiniz zaten

Geri