Scudo Sports

Bisiklet taşıyıcıları hakkında

@İbrahim Ertekin

İbrahim bey,
Ürünün linkini vermiştim yukarıda.
Normal bildiğiniz endüstriyel cam vantuzu, küçük emaneten bir şey değil yani; yapışan yüzey 120mm (sanırım), yüzeye koyup klipsi kapatınca yapışıyor; kapanması biraz mukavemetli; gövdesi demir döküm (istenirse daha ucuz ama aynı yükü taşıyabilen plastikleri de var); aşırı G kuvveti oluşturacak ani hareketler ve dönüşler yapılmaz ise tavana hiçbir zarar vermez.
Zaten taşıyıcı varken 90-100km/s hızın üstü tavsiye edilmiyor

Tapatalktan gonderdim Turkce karakter varsa "tepetaklak" olmus olabilir

Scudo
@Emre GÜLEN

Oguzhan beydeki bar ların yetmediğini biliyorum ama sadece üst barla la bu işin olduğunu bilmiyordum.

@mustafa tabanlı

1-Bende çeki demiri yok
2-Bu sistem daha pahalı galiba
ben şu anda iş görecek bişey ama kötüde olmasın isityorum.

Thule freeway 968 modelini kullanıyorum çok çok memnunum 3 adet bisikleti rahatlıkla ve güvenli biçimde taşıyorum thule firması zaten bu konuda kendini ispatlamış uluslararası bir firma fiyat olarak 220 TL almıştım thule sitesine girip tüm modellerine bakın derim bisiklet taşıma aparatı bir kere alınır ve ömür boyu kullanılır tavsiyem kısa süreli değil uzun vadeli bir aparat alın yıllarca güvenle kullanın.

@halil ibrahim duran

Bu ilginç fikri görmek için sabırsızlandım.
Aklıma yatıyor ama bakalım resim görünce dahada netleşecek.
inş. en kısa sürede resim yükleyebilirseniz iyi olur, herkes adına

Ertunga beyin söylediği ürün çok iyi bende araştırdım bundan almadığıma çok pişman oldum.ahmet bey benimkini size satayım isterseniz :)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

@ERTUNGA

İyi Fiyata almışsınız herhalde Euro daki hareketten dolayı fiyat 320-350 arası değişiyor.

@kerem oktar

Sizde ne var şu anda bilmiyorum ama halil ibrahim bey in sistemine bakacam öle karar verecem

Ben espirisine söyledim ahmet bey :) şuan daha çok bisiklete yatırım yaptığım için araç üstü taşıma sistemine geçmem bekleyecek maalesef. Thule gerçekten güzel size tavsiyemiz yada tavsiyem thule dir uzun süreli kullanılacak bir şey

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Konu yu aslında şöyle yönlendirmek isityorum;
Araç üstü taşıma kafama daha çok yattı en ucuz maliyetle nasıl halledebilirim, Aracın üstü çıplak şuanda bir arkadaş konuda sadece taşıma aparatı ile olabileceğini belirtmişti, bilgisi olan varsa beni aydınlatırsa sevinirim.
benim üst taşıma aparatları ile ilgili hiç bir bilgim yok neleri almam yeterli olur... Saygılar
Pahalı aparatlara giremiyorum çünkü araba daha ne kadar kalır bilemiyorum..

@ahmet fatih elbir

Normalde tavan üstü taşıma aparatını almak için en az iki tane tavan çıtası almanız gerekiyor. Onları da lisanslı ürün alırsanız en az 250TL

(link)

lisanslı değilde bunlardan alsam iş görmezmi?

İşyerinin otoparkında öğle arası taşıma aparatını takıp aracın üstünde denedim. Şöyle duruyor:

http://i1215.photobucket.com/albums/cc513/halilibrahimduran/Photo10032014123910_zpsc6281e58.jpg

http://i1215.photobucket.com/albums/cc513/halilibrahimduran/Photo10032014123934_zpsf1a0c5b4.jpg

http://i1215.photobucket.com/albums/cc513/halilibrahimduran/Photo10032014123941_zpscfbb23be.jpg

http://i1215.photobucket.com/albums/cc513/halilibrahimduran/Photo10032014124003_zps9b7cda36.jpg

Son fotoğraftaki konumda iken aracın kapısını açıp pervazına çıktım, iki elimle tutup baya bi salladım milim oynamadı yerinden. Sanırım bisiklet taşırken de sorun olmaz.

not: fotoğraflar cep telefonu ile çekildiği için iyi değiller ama ana fikri yansıtıyorlar.

benim anlamadığım, Bisikletin araç üstünde sağa ve sola savrulmasını önlemek içik ne gibi önlem alıyorsun peki?

@ahmet fatih elbir

Şu haliyle baya kuvvetli bir şekilde sağa sola asıldım, araba sallandı bunlar milim oynamadılar. Yalnız ilerleyen günlerde alt tablasını çıkartıp daha uzun boylu bir plaka ile değiştirmeyi düşünüyorum. Bu sayede kollar daha geniş açı ile bisikleti tutacak ve yerde daha geniş bir yüzey yanal kuvvetle mücadele edebilecek.

halil bey çözüm güzel ancak hocam çok estetik durmuyor ama :) ahmet bey sizin merakınızı ben gidereyim (link) bu linkteki gibi olması gerek

Değerli vaktini bize bu resimleri göstermek için harcamandan ötürü teşekkür ederim.

Benim düşüncem ; şu anki haliyle sağlam oldukları hususunda seninle hemfikirim ama, Bisikleti bu şekilde üstünde taşıma fikri benim aklıma yatmadı çünkü bisikletin sağa sola yatma riski çok fazla hatta muhtemel,
ama fikir olayında tebrik ederim seni.

@kerem oktar

Kerem bey,

Estetik kaygıyı son duyacak kişiye söylüyorsunuz. :D
Estetik ve işlevsellik kıyasında kesinlikle işlevsellik benim için ön plandadır. Bir malzeme ihtiyacı görüyor ve işini güzel yapıyor ise nasıl göründüğü benim için pek önemli değil.

Tamamen merakımdan soruyorum, bu thule kaç kuruş?

@ahmet fatih elbir

Ahmet bey,
Bir deneyelim bakalım; bana pek yatacakmış gibi gelmedi. Deneyince deneyimlerimi yazarım.

@kerem oktar

Ben sağlamcı bir adamım, bunda bile tavan barlarına(Dikey olanlara ) bisikleti sabitlerim ben sadece kendi orta gövde çubukla bisikleti taşımam

@ahmet fatih elbir

Ayrıca her iki tekerlekten de bara sabitleniyor, sadece orta demir ile değil. Onu de eklemekte fayda var. Şu an yanımda bisiklet olmadığı için onu yapamiyorum ama daha sağlıklı. Zaten tekerleklerden bağlamazsak bisiklet direk düşer.

Geri