sadi imren
Bursa Tur Komitesi | B.T.K
- Tepki
- 5.365
- İsim
- Sadi İMREN
- Başlangıç
- 1949—50
- Bisiklet
- Giant
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Bilmeyen arkadaşlar varsa, fotoğraftaki kişi Ed Pratt. Unicycle ile dünyayı gezdi. Youtubedaki en sevdiğim bisiklet kanallarından biri. Dünya turunu tamamladığından beri pek video koymuyor ama eski tur videolarını tavsiye ederim.Bu kardeşimiz de buralardan geçerken tamirciye uğramış, bisikletin yarısını alıp "sizin için hafiflettik" demişler.
![]()
Göbekten kastı bottom bracket mı acaba?@wyckoff Göbekler mi? Hımmm... Adam göbek çalmak için hiç üşenmeden jantı dağıtıp kendi göbeğine örüp bi de üstüne akortluyor öyle mi?
İnternet tarihinde en çok günah alınan başlık olma yolunda gidiyoruz, hadi hayırlısı...
Aynen öyle bir kullanıcı grubu da var. Ramazan başlamadan önce bir tanesi ile bisikletçide karşılaştım. Altında karbon cillop gibi dağ bisikleti olan birisi ile sıra olunca ayak üstü yarım saat kadar konuştuk. Sonra işletme sahibi arkadaş geldi arızasını öğrendi aldı bisikleti içeri geçtiler. Adamın arızası fren kaliperi bağlantı yerinden gevşemiş sıkamadığı için bisikletçiye gelmiş. Orada demiş olsa hemen alyan ile yapardım. Keza bir diğeri de arkadaşıma bisiklet bakarken aynı kadro olunca bulunduğumuz şehirdeki ilanı olan bisikleti denemeye gittik. Lastiğe hava basacağız adam elletmiyor bu sizin pompalar ile şişmiyor ayrıca parça aldım 50 liraya onla şişiyor diyor. Dediği olay schrader ağızlı pompayı prestaya çeviren aparat onu da geçtim kullandığı pompada başlık kısmındaki contasını çıkarıp ters takınca presta oluyor. Giderken gösterdim adam donup kaldı.Dogrudur ama herkes sizin pratik becerinize sahip olmayabilir. Zira lastigine hava basmaktan aciz kullanicilar var maalesef. Bizim bu konustuklarimizi duysalar 5 saniyede beyinleri yanar![]()
Yapacağınız işe bağlı. Çok karmaşık olmayan işler için ideal. İyi niyetli, güleryüzlüler. Ellerinden geleni de yapıyorlar.Bisiklet tamiri için dechatlonun servisini önerir misiniz ? Birde orda işler nasıl yürüyor.
...
Kendi adıma şuan için bir tek akort yapamıyorum, onun içinde el yapımı yada hazır bir akort sehpası şart. ...
Bu yöntem güzel ama nasıl ortalanır? Ben bu yöntemle ilk bakışta gayet güzel görünen bir akor yapmıştım ama eksende neredeyse 2 cm bir yöne kaydırdığımı farkettim.Değil aslında. Bisiklet maşası + iki tane cırt = akort sehpası.
Bu yöntem güzel ama nasıl ortalanır? Ben bu yöntemle ilk bakışta gayet güzel görünen bir akor yapmıştım ama eksende neredeyse 2 cm bir yöne kaydırdığımı farkettim.
Çok zekice bu. Bir daha ihtiyacım olduğunda deneyeceğim eğer sehpa almazsam. Teşekkürler.Onun için bir videoda gördüğüm yöntemi kullanıyorum.Videosunu bulursam eklerim.
Tekerleği sağ tarafının üstüne düz bir zemine yatırıp çemberin kenarlarına karşılıklı denk gelecek şekilde iki tane göbeği havada tutacak kadar eşit boyutlu yükselti koyuyorum. Farklı boylarda bozuk paralar alıp göbek milinin altına sıfır değecek kadar paraları sürmeye başlıyorum. Sonra tekerleği ters çeviriyorum. Göbek mili paralardan yukarıda kalıyorsa jantı komple sola çekiyorum, paralara çarpıyorsa komple sağa çekiyorum, her iki taraf da paralara eşit uzaklıktaysa ortalanmış oluyor. Bunu birkaç kez tekrarlarken para değiştirmek, eklemek, çıkarmak gerekebiliyor tabii.
Edit: Buldum. Video ilgili kısmın başlangıcına ayarlı:
Eğer bisiklet V frenli ise bisikleti ters cevirip cok rahat yapabilirsiniz. Ben yillardir hic akord sehpasi kullanmadan sayisiz akord yaptim.el yapımı yada hazır bir akort sehpası şart.