Scudo Sports

Bisiklet sürmenin faydaları nelerdir?

Scudo
Huzur verir 💙

• Beğen
Tepkiler: K. G. AKA
Sağlık , Kafa dinleme, Sınırlarını görme ve daha bir çok kriter sıralanabilir. Yüzmeden sonra gördügüm en keyifli spor. (Küçükken yüzme sporu ile büyüdüm hakkını yememek lazım)
Küçükken bir dağ bisikleti ile sokakta sürerken öteki mahalleye gitsem bir heycan yeni yer görme heycanı gelirdi. Küçük ben şu anki gittigim yerlere gitse sanırım heyecandan uyuyamazdı. Nasıl bu koca koca şaka maka küçükken izledigimiz TRT'de yarış sporcularının tekerine biniyoruz. Nasıl bu kadar uzun mesafe gidiyoruz. Bunlar normal geliyor.. Ne büyüdükçe ruhumuzmu daraldı ne..

(BANA GÖRE)Sosyalliği sağlar/geliştirir. Bir şeylerin farkında olursunuz , bakış açınız gelişir. Bir hobidir ki hobiler insanın hayatındaki stresleri uzaklaştırır. Öte yandan bilindiği üzere vücuda sağlık açısından çok faydalıdır. Şunu da unutmamak gerekir ki bisikleti alırken boy kadro uyumuna dikkat edilmelidir bel vs. ağrı yaşanmaması için.

Dikkat çekiyor. Hele ki devlet dairesinde calisiyorsaniz, o agir ortamda bisikletle kapidan girip cikarken baslangicta utaniyorsunuz gariban adam goruntusu veriyor diye. Sonra "yeter ya" diyorsunuz. İnsanlarin cocuk/deli gibi bakmasi umrunuzda bile olmuyor. Bugun 30 liraya dayanmis(yarin kac lira olur kimbilir) akaryakit maliyeti, park yerleri, vs biktirdi beni. Spor olsun filan diye de degil. Baya ulasim amaciyla kullaniyorum bisikleti. Sırf azalttigin karbon ayak izi icin girdigin sevaba bile deger

Ben bisiklete 2015 yılında başladım. Mudanya'da oturuyorum. Bursaya giderken rampada yol kenarında mutlaka bisikletçileri görüp imrenirdim. Onlar yapıyor ben neden yapamıyorum dedim. Dedemden kalma hantal çelik bisikletle başlamıştım. O zamanlar teknik bilgim falan hiçbir şey yoktu. Zaman içinde vücudumun adapte olmaya başladığını fark ettim her sürüşümde daha rahat bi şekilde sürücüsü tamamlamak beni motive etti ve aynı zamanda sigarayı bırakmayı teşvik etti. Başka bi katkısıda büyük bi özgüven sahibi oluyorsun çünkü nihayetinde birçok monoton yaşam tarzını benimseyen insanlar arasından sıyrılıyorsun birçok insanın yapma cesaretinden bulunamayacağı bi sporu yapıyorsun. Sağlıklı yaşamak senin hayat görüşün haline geliyor. Hem gezip hemde spor yapabileceğin en iyi aktivite bence bisiklet sporu.

Kaslara, sinirlere ve reflekslere sağladığı gelişim ile farklı spor alanlarında da daha dinamik olmanızı sağlar.

Arabayı ve masraflarını yüklenmiyorsun.Stres seviyen düşüyor.
Toplu taşımada ayakta beklemek zorunda kalmıyorsun. Trafikte yer kaplamıyorsun. Kan skışı hızlanıyor akciğerler verimli çalışıyor yağ yakıyosun.

Geri