Scudo Sports

Bisiklet sürmenin dizlere zararı

Ben Tam ısınmadan Yapılan Biisklet Aktivitesininde Ileriye Dönük Ya Da Hemen O Anda Diz Sakatlıklarına Yol Açabileceğini Düşünüyorum

• Beğen
Tepkiler: historiyst
Scudo
arkadaşlar dizimi biraz zorladığımda ağrı yapıyor.onun için zorlandığınızı hissettiğiniz anda vites düşürmeli ya da dinlenmelisiniz.bisiklete ilk binmeye başladığımda bir hafta ağrıdan duramadım.sonraki 1 hafta ise dinlendim ve geçti.

yukarıdaki yazılanların bir çoğuna katılıyorum ve hepside denenmesi gereken tavsiyelerdir.ancak en önemlisi insan kendini bilen bir canlıysa eğer,kendinizide en iyi yine kendiniz tanıdığınıza göre bu konuda en iyi kendiniz karar verirsiniz diye düşünüyorum.bazen doktorlarda yanlış kararlar verebiliyorlar ve o yüzden bir çok yanlış tedavi uygulanıyor.en iyisi diziniz ağrıyorsa eğer kendinizi zorlamadan pedal çevirmeye çalışın.antreman şeklinde olabilir.tabiki hafif antreman şeklinde..

Ya bende ne zaman bisiklete binsem ertesi gün dizlerimde yorgunluk oluyor. Ayağa kalkıp yürüyünce yorgunluk daha fazla hissediliyor. Ne yapacaz?

ben yaklaşık 22 yıldan beri bisiklet kullanırım hadi bunun 95 den sonrası profesyonel olarak diyelim 2007 kasım ayına kadar 26 jant bir bisikletle günde 240 km yol yapabilirken o kasım ayından sonra sol dizimde büyük bir problem yaşadım.. teşhis kıkırdak aşınması:) bir ay kadart zorlanarak yürüdüm 6 ay dinlendim ve glikozamin takviyesi aldım... üstüne 160 km yol yaptım baktım iyi gibiyim 2 ağustosta beşiktaştan çıkıp iznik gölünü turladım sanırım ama hafif ağrı başladı:)) şimdi emar çekindim ve doktorum kıkırdakta şekil bozukluğu olduğunu ve uzun turlardan çok normal sporumu yapmayı tavsiye etti ayrıca kullandığım ilacı değiştirdi... şimdi ben nerede hata yaptım bu dizim neden böyle oldu? sağ dizimde de şüphelendiğim birşeyler var.. sorum HAKAN abiye.. Abi neler tavsiye edersin benim hangi yolları izlemem gerekiyor? ben bisikletten vazgeçemem... haaa ayrıca gün içinde 3 ila 4 saat arasında şehir içinde araba kullanmak zorunda kalıyorum bu da bana extra yorgunluk veriyor sanırım ....
bana düşüncelerini yazarsan sevinirim...

Benim sol dizimdeki bağlar incildi , bir kaza sonucu bisiklet sürerken ağrı acı hissetmiyorum ama yürürken hissediyorum bu yüzdende pek bisikletin tepesinden inmiyorum. :D

Geri