Scudo Sports

bisiklet sürersem kambur olurmuyum?

benim boy 1,85-1,87 gibi bişey. aldığım kadro boyu 20" sanırım uygun değilm mi? mtb için tabii. bende de bel fıtığı var aslında. sıkıntı yaratır mı arkadaşlar?

Scudo
Aslında boyunuzdan öte bacak arası boyu ile hesaplanıyor olması gereken kadro boyu.

(link) bu adresten bacak arası boyunuz ile size uygun kadro boyunu hesaplayabilirsiniz, fakat hesaplanan kadro boyundan ağırlıklı kullanım amacınıza ve üzerindeki rahatlığınıza göre +1 -1 değişim olabillir.

• Beğen
Tepkiler: Ersin Aksoy
abi bu sporla uğraşanlar demekki yarım insan oluyor :Dyaşlandıkça.

Benim kadronun boyu 16" miş buda 1.70 boya tekabül ediyor. benim boyuma ve bacak arasına en uygun bisiklet 18" olması gerekiyormuş. Yardımcı olan tüm arkadaşlarıma ayrıca teşekkür ederim.

1.70 boy ile 16 kadro çok küçük değil aslında. arazi kullanımı çok yapıyorsanız gayet iyi de denebilir fakat uzun tur ve asfalt sürüşü yapıyorsanız 16 amacına göre küçük.

Not : boyunuzu bi an 170 olarak düşündüm...

• Beğen
yaa çocuk birşey sormuş , sorduğuna pişman etmişsiniz ... gayet de mantıklı bir soru ... daha önce hiç düşünmemiştim şimdi ben de soruyorum , arkadaşlar bisiklet kullanmak insanı kambur yapar mı ? Hadi biraz araştıralım bakalım internette bu konuyla ilgili neler varmış ... paylaşırım ...

• Beğen
Tepkiler: kanaat bektas
Boy 1.78 Bisikleti alalı 3 hafta oldu. Genelde Sahilde kullanıyorum. Bu yaz bu bisikletle idare edip kışın 18" Whistle Miwok 1162D almaya karar verdim. Tabi bu fikrim sabit değil. Bu forumdan aldığım bilgiler ve araştırmalarıma göre marka da değişiklik yapabilirim. Ama araştırmadan bi daha bisiklet almam :)

Kışın yol bisikleti almayı düşünüyordum ama şimdilik bu düşüncemi erteleyeceğim mecburen.

Çok acele ve mecburen aldığım ilk bisikletim 16 " di.
Bu bisikletle 10 güne varan sürüşler yaptım, hiç antremanım olmamasına rağmen bel ağrısından ötesi olmadı.

Bu arada boy 1:92 cm. Fıtık falan olmam lazımdı herhalde.

Aslında şöyle bir düşününce Andy Shleck de sanki biraz var gibi. :) :) :)

• Beğen
bilmiyorum ama benim boy 1.59 ve 16'' kadro kullanıyorum ama sorun yok . Zaten mtbtr den bacak boyuma göre hesaplama yaptıgımda bana da bana 16'' çıkarıyor.

Geri