Scudo Sports

Bisiklet sürerken zikr çekmek

sol----------------sağ
sol----------------sağ
hergün-----------bayram
ol---------------- sa

Bende bunu tekrarlıyorum pedal basarken ama nefes ritmim bozulup sürüşümü etkilediği için bir müddet sonra sessiz basıyorum pedala.

Scudo
bu konu yarını görmez :D
edit: sular ısınıyor :D

• Beğen
Tepkiler: Kayra lazoglu
Bence bu konudaki görüş ayrılıkları sadece inanç farklılığından dolayı kaynaklanıyor.

Mesela geçenlerde atatürk ile ilgili bir yazı paylaşılmıştı ve büyük tepki görmüştü. Çünkü sevenlerinin bir kısmı tapınıyor derecesine gelmiş. Konu Rabbimiz olunca da bu kişiler dalga geçer gibi mesaj yazılabiliyor. Sanki normal bir şeymiş gibi. Bu kişilere sadece acıyorum.

Neyse, asıl konuya gelecek olursak; Ben yüzerken aklıma geldikçe her kulaçta zikrediyordum. Bisiklette zikretmek hiç aklıma gelmemişti. Ayrıca zikretmek sadece bisiklette falan değil hayatın her anında yapılabilir ve yapılmalıdır.

İsteyen yobaz diyebilir. Sıkıntı yok.. :)

@mmehmedd Dostum güzel konuya değindin bence cuma günleri yapıyordum artık bende bisiklet üzerinde aklıma geldikçe zikir yapıyorum@Auron Sanchez Allah'ın bir olduğunu tekrar etmenin elbette sevabı olur. Bunu anlamak için müslüman olmak yeterli bence

• Beğen
Tepkiler: mmehmedd
bu zikir konusunu açalım ,sele üstünde tam konsantrasyon bi nevi zikirdir,süratli sürerken inişte zikir edecen yani konstanre olacan ,yarışırken zikir edecen tam konsatrasyon olacan, rakiplerinin en ufak hatalı sürüşlerine karşı uyanık olacan önünde adam diyelim düştü icabında, atiila atay gibi bisikletin ile üstünden atlatıp yarışa devam edecen, zikir budur ,asla paniklemeden bisiklet sürmek ...

@mmehmedd hocam iyi düşünmüşsünüz ama illa sesli yapmaya gerek yok. Hadisteki gibi
'dili damağa yapıştırıp' da zikredebilirsiniz. Maksad Allah'ı anmak. Trafikte dikkat gereken
zamanlarda kaza riskini de azaltır.

Zikretmek kişisel tercihinizdir ve kendi adıma buna saygı gösteririm ancak sizin gibi olmayan üyelere karşı sarfettiğiniz "Hem boşa gitmemiş olur sürüşün" şeklindeki cümlenizle insanlara karşı ne kadar saygılı olduğunuzu öğrenmiş olduk. Bizim zikretmeden yaptığımiz sürüşlerin boş olduğuna karar verecek merci siz misiniz?

@Erkin Kalender

erkin demokrat olarak düşünür isek insanların düşüncelerine bence saygılı olmakta yarar var ,yani farklı düşünenler olabilir kendi hesabıma dinlere saygım var hristiyanlık musevilik müslümanlık ,tevratın bozulmamış şekline artı incilin artı kuranı kerimin ,bu arada buzim din değildir bir çeşit yaşam felsefesi
keza hinduizm ,

@Onur YCL sürüşünüz boşa gitmemiş olur derken bunun neresinde saygısızlık ? konu içinde ti'ye alan bir sürü cevap varken acaba esas saygısızlığı kim yapıyor dersiniz? açıkcası bana ilginç gelen nedir biliyor musunuz? tartıştığımız insanların hepsi müslüman. yani başka dinden olsa anlayacağım ama... yani Allah'ı zikretmenin neresi kötü olabilir? şöyle bir cevap gelse anlarım: "kardeşim düşüncen güzel ben yapamıyorum ama güzel bir fikir." açıkcası bu konularda hiç kitap okumamış insanlar kendi düz mantıklarına göre hüküm verebiliyor ki bu dinde çok zararlı.
müslüman isen islam herkese göre şartları aynıdır. konu sapmasın.

@hasanmustafa sesli yapmak isteyişim sebebi komando eğitiminde de sesli marşlar söylerdik. Çok motive edici olurdu. O sebepten sesli yapmak zor amma bir o derecede motivasyon arttırıcı.

@zlatan_1903 bak sen çözdün işi :cool:;)

@1dost Tartıştığınız insanların hepsinin müslüman olduğunu nerden biliyorsunuz? Müslüman değilse ne yapacaksınız ? Sürüşümün boşa gidip gitmeyeceği sizler tarafından irdelenmesi gereken bir konu mu ? Ya da size bu konularda fikrinizi soran, akıl danışan oldu mu ? Konuyu tiye alan arkadaşların sözcüsü ben miyim ?

İsteyen sürüş esnasında İzmir Marşı söylesin, isteyen Demet Akalın'dan "bebekte 3-5 tur atarım" söylesin, dileyen de zikir çeksin. İstediğiniz ve beklediğiniz cevabı alamayınca siz müslümanmısınız? sürüşünüz boşa gitmiyormu? bunların hepsi inanç farklılığı? gibi ithamlarda bulunuyorsunuz.
Ben açık ve gayet net bir dille yazdım! Sürüş esnasında, özellikle tempolu bir sürüş ise hiç bir şey mırıldanmıyorum. Çünkü nefes ritmimi bozuyorum. Sadece doğru nefes alma-vermeye odaklanıyorum. Bu sayede diyafram sıkışması yaşamıyorum. Zikir çektiğiniz için Ti' ye alan yok. Konuyu açan arkadaş ne tür bir cevap bekliyorsa onuda en başından belirtsin bizde ona göre yorum yapalım veya yapmayalım.

Sanki MTB vs Yol konusu :D ne bu tartişmaniz?

Bence konuyu acan kisi fikrini soylemis katilan katilir katilmayan katilmaz zorla bisey yok..

Konuya donersek ben bikac surusumde ayetel kursi okudum nefes dayanmamisti sonra biraktim :D zikir daha iyi galiba :p

Not: bisiklette zikir cekerken sahil kenarlarindan gecmemek lazim malum kizlar felan :D

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Ayaz
Sosyal medya moda olmazdan önce kimse kimsenin inancı yada inançsızlığı üzerinden yorum yapıp ötekileştirmekten kaçınır,kişisel olan bu konulara girmezdi.
Bu tür konular tuzaktır ve hemen zıt gruplaşmalar oluşur.
Konuyu açan ve yaşını bilmediğimiz bu arkadaş neyin peşinde acaba?

Geri