Aracını park ettiği yerden zınk diye çıkıp duranlar ve aynaya bakmadan kapısını açanlar,yağmurlu havalarda göl olan yollarda hızlanıp yoldaki yerde birikmiş suyu şelale gibi üzerime sıçratan araç sürücüleri,yolcu almak veya indirmek için önüme kıran minibüs şoförleri.
Bazıları için ''pedal çevirmek'' sabır zorlayan bir eylem sanırım. iki tur çevirip bir tur pedal kesenleri gördüğümde bakmamak için önüne geçiyorum yada yolumu değiştiriyorum.
Buradan da pedal kesenlerden pek hoşlaşmadığımı ifşa ediyorum..
* Yaya geçidinden geçmeyip, kaldırımdan yola iki arabanın arasından bebek arabasının önünü birden çıkartan düşüncesiz yayalar.
* Karşıdan karşıya geçecek yayanın bisikletliyi umursamayıp hemen geçme isteği ile üzerine hamle yapması.
* Bisiklet yolunda yürüyenler ve yolu işgal eden her türlü nesne.
* Umursamaz yayalar.
* Geriden gelen arabaların korna sesiyle uyarıları.
* Bisiklet gezilerini yarış zanneden insan tipleri.
1-Bisiklet yollarında çukur,çatlak veya çıkıntı olması.
2-Bisiklet yollarının sulanması.
3-Belediyenin bazı yolları bisikletlileri kapatılması ve başka yol alternatifi sunmaması.
4-Tek şeritli yolların olması ve kaldırımlarında küçük olması.
5-Bisiklet yollarında çeşme olmaması.
6-Bazı eski arabaların egzozlarının kapkara duman saçması.
7-Sabaha karşı yolların güvenli olmaması.
8-Motor ve otomobillerin aragaz vermesi.
9-Tırların yanımızdan geçerken hava sülfikasyonu(galiba böyle yazılıyor.)yapması.
10-Bazı motorların şehir içinde aşırı sürat yapması.
11-Bazı sürücülerin ben hep kusursuzum diye KENDİNİ BEĞENMELERİ.
12-O güzelim yayalar.
Özellikle işi trafikte olduğu için kendine trafikte herşeyi mübah gören dolmuş,taksi,otobüs sürücüleri,köpekler,mazgallar,parmağının ucundaki kolu kullanamayanlar.
trafikte kenardan kenardan giderken kurye motorların solumdan hızla geçip sonra hemen önüme kırıp zınk diye durması, elemanın motoru orada bırakıp yürüyüp gitmesi
@Kunget dostum arabadan çekmediğim tehlikeyi yayalardan çekiyorum yola bakmadan atlıyorlar,inanır mısın bir gün gidiyorum adam kapşonu takmış yolun ortasına çıkıp karşıya yavaş yavaş geçiyor inan vurmamak için uüraştım hayır ölümüne mi susamış anlamadım
yola atlayan yayalar,yolun ortasında yürüyen yayalar,aval aval bakan yayalar (sanki uzaylıyım). hadi arabanın neler yapabileceğinin tahmin edebiliyorum (araç da kullandıgım için önümdeki araçların bir sonraki hamlelerini tahimn edebiliyorum),beni görmesine rağmen yolda yürüyüp yol vermeyen havalı kızlarımız (!).şu yayalardan çekiyorum en çok
Bazı yapılan şeyler sınırı aşıyor mesela dolmuş şöförlerinin o sağa sola bakmadan şerit deyiştirmesi beni çok sinirlendiriyor mesela ben bir arkadaşla tura çıkmistik bir dört yol ağzında arabanın biri yanımıza yaklaştı ve sinyalleri solla yanarken o sağa dönünce araba beni bir kaç metreyle sıyrıp arkadaşıma çarptı ama Allah'tan çok hızlanmamıştı ve sadece onu yere düşürdü sonra birde arabadan inip bağırmaya başladı tabi benim arkadaşımda ona bağırmaya başladı kavga iyice büyüdü ve arkadaşım dayanamayıp bisikletin üstündeki el pompasını alıp adamın kafasına vurdu ve adam yere düştü tabi hemen tabi biz müdahale ettik olaya, sonra neyse adam mahkemeye gitmiş şikayette bulunmuş neyse bu olay yaklaşık 1-1,5 ay sürdü ve sonuç arabayla çarpan arama yaklaşık 500-600 TL para cezası ve benim arkadaşada 100 150 TL gibi bir para cezası verildi ama yinede bu olanlara deydi bence böyle insanlara daha fazlası gerek bence ama yinede iyi oldu bisikletin halini soracak olursanız da arka teker yamulmuş arka aktarıcıda kırılmıştı böyle olaylarda aslında böyle yapmamak lazım olaya sakin yaklaşmak gerekir ama bazen istisnalar olabilir ama okuyan arkadaşlar buna benzer bir olay yaşarsınız kesinlikle şiddete başvurmayın sakin kalmaya çalışın neyse size kazasız belasız sürüşler diler iyi günler
@Desert Fox yayalar öyle daha dikkatsiz. Arabaya karşı bile dikkatsiz. Araba kullanırken bi tanesi takmış kulaklığı mesaj yazarak fırladı önüme lan bi sağına bak ya sadece sağ karşıya geçerken oradan araba gelir onu bile yapmıyolar. Ya müzik dinle yola bak ya da mesaj yaz çevreyi dinle
@Türka¥
Motorcular;halimizden en iyi onların anlaması lazım ama malesef öyle değilmiş.Bize karşı araç sürücüleri bile motorculardan daha saygılı.Kimin gücü kime yetiyorsa gibi bir mantık var.(Tabiki sözüm tüm motorculara değil)
Bilerek ters yönden gidiyoruz, arkadan gelip çarpıyorlar, kaç kişi böyle hayatını kaybetti, el kol işareti yapanlara bende aynı şekilde cevap veriyorum
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi