Scudo Sports

Bisiklet sürerken neden sürekli burun akıntısı yaşıyorum?

Her soğuk havada bisiklet sürerken akar burnum, hastalık veya alerjim yok. Soğuk hava sıcak ortama girince bende hep olan şey.

Burnum dolunca hemen püskürtüp atarım, taşımam onu benimle beraber. Snot rocket :)

Kolay kolay bişeylerden iğrenen biri değilimdir, ama aralıklı oruç yapmaya çalışıp da zorlanan arkadaşlar için tavsiyemdir ne zaman ki kahvaltı etme ihtiyacı duyarsanız mesela açıp bu vidyoyu izleyin hem önemli bir problem üzerine eğitici hem de diyetinizi destekleyici etkileri olacaktır :)

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Scudo
Soğuk allerjiniz vardır, ondan.
Soğuk alerjisi, soğuk ürtikeri (soğuğa bağlı kurdeşen) olarak da bilinir. Soğuk alerjisi belirtileri nelerdir? Özellikle soğuğun temas ettiği deri bölgelerinde veya mukozalarda kızarıklık, kaşıntı, kabarıklık gibi belirtiler ortaya çıkar ben burda burun tıkanması göremedim???

Soğuk alerjisi, soğuk ürtikeri (soğuğa bağlı kurdeşen) olarak da bilinir. Soğuk alerjisi belirtileri nelerdir? Özellikle soğuğun temas ettiği deri bölgelerinde veya mukozalarda kızarıklık, kaşıntı, kabarıklık gibi belirtiler ortaya çıkar ben burda burun tıkanması göremedim???
Evet, herşey internette yazmaz. Bizim hoca slaytı yanlış yazmış, tepede burun akıntısı yazıyor gibi düşünün, dersin adı burun akıntısı.
Screenshot_20230111-101553_Video Player.jpg

Sinüs yapısına göre kişiden kişiye farklılık gösteren bir durumdur. Sinüsleriniz daha geniş veya dışa daha yakınsa burun akıntısı daha fazla olur. Nedeni sıcaklık dengesini sağlamak için sinüs içi mukozasının artması. Ergenlik döneminde bol bol dalış yapmış biri olarak olması gerekenden daha geniş sinüslerimle yaz kış bisiklet sürerken, daha doğrusu yüzümden soğuk aldığımda burnum akar.
Not: çok sıcakta da akar.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Her soğuk havada bisiklet sürerken akar burnum, hastalık veya alerjim yok. Soğuk hava sıcak ortama girince bende hep olan şey.

Burnum dolunca hemen püskürtüp atarım, taşımam onu benimle beraber. Snot rocket :)

Bu sadece arazide kimse yoksa uygun olabilir diye düşünüyorum. Yoksa harika birşey 😀😀

• Beğen
Bu sadece arazide kimse yoksa uygun olabilir diye düşünüyorum. Yoksa harika birşey 😀😀

Grup sürüşünde bile yapılır, arkayı kollayarak kenara açılıp. Biraz ustalaşınca istediğin her yere nişan alınabiliyor :D

İlk yaptığım sefer fenaydı tabi, omzum, kolum, bisiklet her yer..... :koptum: :suspus::ckkmk:

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Bizim grupta da farklı farklı stiller var :koptum: Rüzgara dikkat etmek gerek :koptum:

• Hahaha

aslında ağırlık yapmasın diye demi. Lütfen doğruyu söyleyin 😅

• Hahaha
  • Hahaha
Tepkiler: Özcan
@lrfan hocam beni belki hatırlamayacak ama ben kendisini efsane sümkürmesi ile hatırlıyorum bir sürüşte. Grubun içinden sola doğru açılıp sümkürüyor ve tekrar ait olduğu yere geçiyordu :koptum: ben tek başıma sürüş yaparken bile yapamıyorum ama burnu temizlemek çok daha iyi,çünkü fırt fırt burnu çekmek de rahatsızlık veriyor insana

Son düzenleme:
  • Hahaha
  • Muhteşem
Tepkiler: lrfan ve specific
Genelde rüzgarı yiyince oluyor bende, eskiden peçete taşırdım ama artık sağa veya sola eğilip sümkürüyorum. Antrenman bitene kadar da akmıyor genelde.

Rahatlık açısından çok iyi tamam da bu iş çok iğrenç değil mi ya :) Yani eline, kıyafetine bulaşabilir ve bu çok berbat bir görüntü olur. Peçete taşıyıp peçeteye sarmaktan yanayım ben.

bir boynumda burnumuda kapatacak bir buff olur birde bileğimde,bileğimdekini burnum akınca silmek(akarsa) için kullanırım. Buff yaz kış faydalı bir destek...her an burnum kapalı olmuyor tabi genelde de akar...

Bir sefer iznik dönüşü "yav zaten en öndeyim, çok da hızlı gidiyorum, nasılsa solumda kimse de yok" diyerek sağ deliği kapatıp sol ile bir atış yapmıştım, sprinte kalkıp ve solumdan geçmekte olan arkadaşımın ayakkabısına gelmişti. Hala aklıma geldikçe özür dilerim :)

Geri