Scudo Sports

Bisiklet sürerken neden sürekli burun akıntısı yaşıyorum?

Scudo
@AliG. Ne yapsınlar. Sümüklerini biriktirip size mi yollasınlar. Kimse keyfinden yapmaz bunu. Hakaret etme hakkını size kim veriyor ?

bende de daha çok kışın oluyor. biz ona türkçe'de servet çetin atışı diyoruz :D

• Beğen
Tepkiler: ElcaSeJawS
Sürüşe çıkmadan önce 1 çorba kaşığı keçiboynuzu özü alınmasını tavsiye ederim. Akıntıya karşı iyi gelecektir. Alerjik rinitim de olmasına rağmen bende işe yarıyor.

• Beğen
Tepkiler: flat-6 ve turin
ahahaha konu gibi konu :D bende yaz kış farketmez her zaman snot rocket mod on :) ama öğrenmiş olduk herhangi bir çözümü yokmuş

• Beğen
Tepkiler: Yavuz S.
@boşgezeninboşkalfası bende kislari nezle gibi durum olmaz ditekt bronşit olur aylarca burun akimtim gezmez mendil diye birşey var mendile silersin çöpe atarsin yaz kış yanımda en az iki paket selpak taşıyorum keza bunu herkes yapabilir tutupta yolun ortasında yere sümkürmek nedir benim hakeretimde "insan olun" şeklindedir bilmem anlatabildim mi yolun ortasına sümkürme hakkını onlara kim veriyorsa insan olun diyerek hakaret etme hakkınıda bana vermiş oluyorlar ormanlık alan yada dağda bayırda değilsiniz şehrin ortasındasınız bisikletle bile gidiyorsan durur burnunu siler devam edersin ki ben öyle yapıyorum çok zor birşey değil insan olmak.

@AliG. Fransa bisiklet turunda, cumhurbaşkanlığı bisiklet turunda, türkiye dağ bisikleti şampiyonasında veya bu yarışa hazırlanan insanların amtremanlarında burnunu temizlemek için durduğunu hiç gördünüz mü ?

Profesyonel yarışlarla günlük yaşamı kıyaslıyorsanız diyecek sözüm yok futbol maçlarını da söylemeyi unutmuşsunuz. İyi günler dilerim..

Aynı sıkıntı bende var yanımda sürekli mendille ile gezerim benim alerjim var doktordan onaylı toz tüy kıl polen tarzı şeylere karşı burnum akar hapşırırım birde sinüzit birleşince burun akıntısı beni hiç rahat bırakmaz

• Beğen
Tepkiler: AliG.
@AliG. Zaten bizlerde profesyonel olarak sümkürüyoruz sıkıntı yok o bakımdan :)
Şaka biryana hassas bir konu. Şehir içinde kalabalık yerlerde zaten bu mümkün olmaz. Bende selpak taşırım ama insandan ırak yerde de selpakla çıkması imkansız doğal artıklar bişekilde çıkarılmalı elbet. Yoksa yarışçıların bazısı sürüş esnası idrar bırakıyor diye bizde bırakacak değiliz. Ayrıca fazla selpakta doğaya saygısızlık ve israf. Yani denge şart :harika:

Bende genelde ellerim ya da ayaklarım üşürse,burnum üşürse oluyor. Aslında alerjik astımın var. Özellikle toza karşı bayağı hassasım.
Bu arada demekki futbolcuların da devamlı burun atmaları buna bağlıymış. Maç izlerken dikkat ederseniz çoğu futbolcu sık sık burnunu atar.
Bir de şunu söylemeden geçmeyeyim. Acı yemeyi severim. Bu da burnumu akıtır devamlı.:)

Ben de muzdaribim, grup suruslerinde rahatsiz edici bir hal aliyor. Bir de bazen kafami one egdigimde burnumdan su gibi damlalar akiyor, internette biraz arastirma yaptiktan sonra beyin sivisi olabilcegi bile yazmakta. Bu ornek belki cok asiri ama bilgisi olan aydinlatirsa sevinirim.

@Bülent Gökmen benim lafım o şehir içinde yapanlara zaten şöyle örnek verim istanbul leventte metrocity önündeki metro girişinde merdivenlerin bir kısmını sabah saat 7-8 arası kullanamıyorsunuz keza balgam ve sümük içinde oluyor en son patladım merdiven başında dikilen liselilere ertesi gün yok sonraki gün lama gibi devam etmişler neyse konuyu dağıtmayalım vücut gücüyle yapılan sporların hemen hemen hepsinde bu burun akıntısı gerçekleşmekte insan vücudunun bir nevi kendini savunması ve temizlemesi sanırım, koşu yüzme, futbo, bisiklet ve benzeri yüksek efor gerektiren tüm spor dallarında bu akıntıyı görüyoruz bende en fazla yüzmede oluyor oturup öne eğildiğimde sünüzlere nasıl bir su doluyorsa rahat 5 dakikaya yakın hafif açık musluk gibi akıyor.

11 senelik spir hayatımda uzun süreli koşular yaptım. Hızlı tempoda burundam mefes alıp vermek zorlayıcı oluyordu beni. Sonradan ağızdan nefes alıp vermeye geçtim. Hem daha hızlı ve daha çok nefes hem de daha kolaydı. Bu alışkanlık oldu. Oturduğum ve uyuduğum anlar hariç ağzım kapanmaz :D ve daha mutluyum :D
Spor yaparken daha sık nefes alınınca burun kılları daha çok tozu kendine yapıştırmak için mukasa üretir doğrudur :D
Bizde bu hanım efendi gibi yapacağız artık:D

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Bahsettiğiniz burun akıntısı kışın oluyorsa sinüslere dolan soğuk hava ile alakalı bir durum.Burun soğuk havayı ısıtmak istiyor.Koruma refleksiyle de sıvı üretiyor.Ağızdan bile nefes alsanız burnunuz akacaktır.Başınızı kulaklarınız da dahil olmak üzere sıcak tutarsanız(iyi koruyan bir bere, kar maskesi vb.) büyük oranda akıtıyı kesebilirsiniz.Yazın eğer rüzgarlı havada bisiklet kullanıyorsanız yine aynı sorunu yaşarsınız.Dediğim gibi başınızı ve kulaklarınızı sıcak tutmayı başarabilirseniz büyük oranda burun akıntınız kesilecektir.Bere kullanmadan bisiklete binersem benim de burun akıntım oluyor.Bere ile büyük oranda azalıyor akıntı.

Eğer sinüzit gibi bir rahatsızlığınız varsa kafanızı sıcak tutmazsanız, bisiklet sürüşünüz bittikten sonra şiddetli başağrısı ve geniz akıntısı da yaşamanız büyük ihtimal.

Arkadaşlar, "temizlik imandan gelir", "aslan yattığı yerden belli olur". Şehir merkezlerinde yerlere tükürmek, balgam atmak tam bir cehalet hareketidir. Arazide bile bu tür işlemler bir kenara ve insanların mümkün olduğunca görmeyeceği bir şekilde yapılır. Sürüş esnasında temizleme yapacaksam, arkamdan gelen araçlara bile dikkat ederim, beni tam o esnada görüp de iğrenmesinler. Gerektiğinde kullanmak için, bisiklet turlarında yanıma her zaman mendil de alırım.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege ve AliG.
selamlar bu durum herkezde oluyor malesef bunu anladık..illa bir polemik peşinde olanları da kendi haline bıakmak lazım...sonuçta herkez bir şekilde çözümünü bulmuş.saygılar.

Geri