Merhaba arkadaşlar,
6 Haziran günü bir yokuş inişinde küçük bir aksilik yaşadım.
Yokuş görüldüğü üzere dar ve aşağıda direk var, bisiklet kullanılması için yapılmamış bir yer olduğu için hata benim. Daha önce buradan indim fakat bu defa ne olduysa yokuş başında durmuştum, aksilik o ya alışkanlıkla sağ pedalı ayağımla yukarı çekip yüklendim ve bir anlık dalgınla hızla inmeye başladım.
Hızlı başlangıç, yokuşun düz iniş olmaması bir anlık reflekslerimi alt üst etti. Yokuş bitimindeki direğe ve bende önce inen arkadaşımın çok kısa mesafede bulunması sonucu bunlara çarpmamak için oldukça saçma hata yaptım ( arka frenim zayıfladığı için sanırım ön frene haddinden fazla müdahale ettim ).
Bu aksilik sonucunda sol omuzum çıktı ve liflerim koptu. Çıkık durumundaki kemikleri sabitlemek ve liflerin kaynaması için bazı parçaları kemiklerime vidaladılar. Bu Pazartesi günü omuzumdan parçalar çıkartıldı, kolumun eski gücüne kavuşacağını söylüyorlar ( inşallah ).
Aşağıdaki fotoğraflarda;
1) Kaza yaptığım yokuş
2) Omuzuma yerleştirilen parçaların röntgendeki hali
3) Omuzumdan çıkan parçalar bulunmaktadır.
Bu kazada başımda 10€'ya normal bir kask vardı ve o kask olmasaydı, o ters düşüşte çok ciddi bir hasar alabilirdim, kask biraz ezildi ve benim başıma hiçbir şey olmadı. Gerçekten başımı çok sert çarptım, kask olmasaydı herhalde yumurta gibi kırılırdı

Kask kullanmamak konusunda direnen arkadaşlar aşağıdaki fotoğraflara bakabilirler.
(link)
(link)
(link)