Scudo Sports

Bisiklet sürerken boynum ağrıyor

@Ertuğrul

Siz kendi selenizi 3 cm aşağıya hatta ayağınızı tam yere basıcak şekilde indirin. Ne yazdığınınızı anlamanız için bir de bu şekilde rampa çıkın. Sağlıkla ilgili yazmak sorumluluk ister. Hele ağrıyan bir bölge asıl sebebi soruşturulmadan kas geliştirme antremanlarına falan tabi tutulmaz.
Boynum ağrıyor acaba bisiklet ayarlarından olabilir mi? diye soran insana. "alakası yok boyun kaslarınızı geliştirmeniz lazım" diye hiç bir sorgulama yapmadan , tepeden hitap etmek sizi bisiklet yarışçısı yapmaz.

Scudo
@alper Ku

gidon boğazı uzunluğunuz tam anlaşılmıyor.gidon boğazınızın açısı da pek fazla değil sanırım.

fakat ayarlamalarda problem yok gibi görünüyor. spacerlerinizin tamamı altta, sele durumu da iyi gibi.
olsa olsa gidon boğazınız uzundur :S

bence bir gidon boğazına ihtiyacınız var. daha kısa, ve daha yüksek açılı olan. yani daha yukarı doğru gelecek.
veya ayarlı gidon boğazı kullanılabilir
amaç: öne doğru daha az eğilmeniz

http://www.erdoganlarbisiklet.com/media/catalog/product/cache/2/thumbnail/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/f/i/file_41_34.jpg

böyle bir boğaz kullandığınızda aynı ertuğrul'un dediği gibi, ideal(ihtiyacınız olan) duruş pozisyonunuzu bulabileceksiniz, daha dik durduğunuzda omuzlarınıza ve boynunuza binen yük de bir hayli azalacak
@Ertuğrul

kırmızı, yeşil ve mavi çizgilerin kafayı nasıl kestiğine dikkat edin, probleminiz sanırım bu

seleyi düşürmek de alternatif bir çözüm gibi görülüyor olabilir fakat Bilal bey çok haklı
@Bilal Demir

@caner ünsal

Bisikletimi ben zaten 3 cm aşağıda kullandım (sınır yüksekliğindeydi çünkü) gidonu kopana kadar, Sele daha aşağılardayken de kullandım önceleri yani ne yazdığımı biliyorum, boyun kası olayını açıkladım bir daha yazmak istemiyorum. Eğilme mesafesini bisikletçi istediği şekilde kullanır, sonuçlarına katlanır. Eğik (yatarak) kullanırsa belli bir süre boynu ağrır, yada egzersizlerini yapar veya belli bir süre sonra alışır, ama dik olarak kullanırsa bol bol rüzgar yer performansı düşer ama boynu vs. ağrımaz yerine daha çok efor sarf eder. Kişinin isteğine kalmış, ben sele yüksekliğini düşürmeyi alternatif olarak verdim, isteyen sonuçlarına katlanarak uygular. Aklına takılan bir şey varsa sorar. Ve olayı körü körüne savunmak ta sizi bisiklet kullanıcısı yapmaz. Burada tartışmanın amacı bilgi vermek, alternatif sunmak, doğru olanı vermek. Olayı kişisel hale getirmenin manası yok.

Edit: Son mesajlara bakarsanız arkadaşın bisikletinde sorun olmadığına kanaat getirilmiş gibi...

Özelden yazıyorum. Diğer Arkadaşlara saygısızlık olmasın.

@caner ünsal

Ama olmaz böyle, özel mesaj atıp engellemişsiniz cevabımı atamadım.

Bu arada arkadaşımız sorunu nasıl halletti merak ediyorum.

bekle Yöneticiye de mesaj atmıştım onun bekliyorum. İstemezsen buraya yazarsın.
Arkadaşın sorununu nasıl düzelteceği belli değil mi? boyun kaslarının anaerobik kapasitesini arttırmış

Soruyu arkadaşa sormuştum ama neyse, buradan yazmayacağım olay bayağı kişisel, buraya yazarsınız engel kalktığında atarım mesajımı...

Geri