Scudo Sports

Bisiklet sürerken boynum ağrıyor

Uzun süreli kullanımlarda yeterli kondisyon ve alışkanlık yoksa da olabilir tabii...
MTB kullanıyor olmalısınız(imza)
Yol bisikleti kullanıcılarında kullanım şekline bağlı görülebilen bir durum ama MTB'de olması kadro uyumsuzluğunu akla getiriyor...

Scudo
@Ertuğrul
benden alıntı yaparak yazmışsınız ama demek istediğim .
Gidon doğru ayar neyse onu yapacak , diğer ayarlar için de aynı.
Boyun kası ile ilgili yazdığım ortada zaten. Genelde Sorunlar en olası hatayı kontrol ederek en zahmetsiz yoldan çözülmeye başlanır. Bence doğrusu bu.
Başka bir görüş olarak İlgili uzman hekime baş vurması da önerilebilir. Boyun kası çalışmaya başlamadan önce daha da sağlıklı olabilir.

spacer takıyormusunuz bisiklete ? seleniz çok yüksek ve spaceriniz yok ise fazla eğilip boynunuzu yukarı kaldırdığınız için olabilir.

bize bisikletinin birkaç fotoğrafını gösterirsen daha isabetli tahminlerde bulunabiliriz :)
bitane komple resim çekersin, seleyi de görmüş oluruz hem.
bir de gidonu çek bence

şuan tamamen tahmin yapıyoruz çünkü

@alper Ku

bunu siz ayarlayacaksınız,
fakat sizi rahatlatacak olan, tüm halkaların aşağıda olmasıdır. en rahat sürüş pozisyonu o

Kısaca özetlemek gerekirse; boynum ağrımasın, performans istemiyorum diyorsanız seleyi düşürün/gidonu yükseltin, ama boyun kası yaparım/var derseniz seleyi olması gerektiği gibi ayarlayıp gidonu en aşağı indirin. Bu kadar basit.

Sele ayarı size uygun olmalı eğer düşürürseniz bu sefer diz ağrısı çekersiniz gidon yükseltmek sizi bu dertten kurtaracaktır. eğer spacerlar ile yeteri kadar yükseltemez iseneiz yani maşa borusu kısa ise handlebar extender almanız gerekecek
Örnek ürün: (link)

@Ertuğrul

Bence seleyi düşürmek doğru olmaz. Boyun ağrısından kurtulayım derken dizler sakatlanır yoksa.

@Bilal Demir

Abartı bir biçimde değil tabi ki, normal olması gerekenden (topukla pedala bastığımızda dizlerimiz dümdüz olacak şekilde) biraz daha aşağı olacak şekilden bahsediyorum. Abartıpta Harley motorlar gibi kullanmamak gerek :)

@Ertuğrul
Sizin yazdığınız şekilde basit olduğunu düşünmüyorum. Önce doğru ayarları yapmak lazım. Bunları kontrol etmek lazım. Sele boyunun tek bir ayarı vardır. yukarı aşağıya oynatma boyun ağrısına iyi geleceğini sanmıyorum.
Diğer insanların rahazsız olmadığı bir pozisyonda bir kişide belli bir bölgede ağrı oluyorsa oranın kaslarını geliştirmeyi önermek için akarte etmeniz gereken çok faktör vardır. Rahatsız olan kişinin kullanım pozisyonunu bilmek değerlendirmek gerekir. Dizi ağrıyana bacak. sırtı ağrıyana sırt, eli rahatsız olana bilek egzersizi ezbere önerilmez. Önce sebep araştırılır. Oldu bitti ile tartışma faydalı olmaz.

@caner ünsal

Olay gayet basit, bisiklette oturuş pozisyonundan bahsediyoruz, gidon ayarı, sele ayarı vs. olsa tamam, ama bu oturuş pozisyonu belirli aralıklarda kişinin isteğine kalmış.

http://www.gerivites.org/wp-content/uploads/2011/01/oturma.jpg

@alper Ku

O sizin bileceğiniz iş, ancak genelde rahatlık açısından altta olur, üstte olsa takmanın manası yok şaft borusunu kısaltın üste takmaktansa :)

"Olay gayet basit, bisiklette oturuş pozisyonundan bahsediyoruz, gidon ayarı, sele ayarı vs. olsa tamam, ama bu oturuş pozisyonu belirli aralıklarda kişinin isteğine kalmış."

sele ayarını azaltmayı öneren sizdiniz. vazgeçti iseniz tamam. Tartışılan konu bisiklet kullanırken ergonomik ayarlar-boyun ağrısı

@caner ünsal

Ergonomik pozisyon; nasıl bulunur? Bisikletin çeşitli ayarlarını yaparak ve boyun kası az olan kişi sportif biçimde kullanırsa belli bir süreden sonra boynu ağrır.
Ve sele ayarı ile sele yüksekliği farklı şeylerdir. Sele, yani oturduğumuz cismin üzerine su terazisi koyarak vs. şekilde ayarları yapılır. Başka soru?

Sele yüksekliğini azaltma, boyun kası yapma önerilerinizin hatalı olduğunu yazdım. Diğer arkadaşlardan da. sele yükseliği ile ilgili tavsiyeleriniz ciddi şekilde eleştirilmiş. Kendinizle ilgili ne yapacağınız sizi ilgilendirir. Boynu ağrıyan insanlara boyun kası yapma . sele yüksekliğini azalt gibi zararlı olabilecek tavsiyelerden bulunursanız itiraz edenler olacaktır. Konuyu değiştirmek ya da yazdıklarınızı yok saymak mümkün olmuyor.

Gidon boğazına spacer yada gidon boyun aparatı takmak aslında kullanıcının anatomisine uymayan kadroyu uygun hale getirme çalışmasından başka bir şey değildir.
Sele yüksekliği kullanıcının iç bacak uzunluğu ile uyumlu olabilir ama kadro üst boru uzunluğu uyumsuz olabilir.(çok uzun yada çok kısa)
Bu durumda kullanıcı ya çok fazla öne yatmak durumunda kalacaktır-ki Alper beyin durumu bu konumu andırıyor-yada aşırı dik pozisyonda oturmak durumunda kalacaktır.
Alper bey öne fazlaca uzanmak durumunda kalıyorsanız gidon boynunu kısaltabilir yada bir spacer ile gidonu yükseltebilirsiniz.

@caner ünsal

Sele yüksekliği konusunu daha detaylı açıklayayım; Olması gereken bacaklarınızdan en yüksek performansı alacağınız yükseklikten (ayarı birçok yerde yazıyor) en fazla 3 csm kadar indirmekten bahsettim, birçok kişinin de yere ayağı tam basması için bu 3 cm den fazla indirdiğine eminim. Siz seleyi indirmek derken yarıya kadar filan düşünmüş olmalısınız, böyle kullananları uyarıyorum bile,kaldı ki tavsiye edeceğim. Boyun kası tavsiyesinin neden hatalı olduğunu çözmüş değilim, bunlar sadece bir öneri, ister uygular ister uygulamaz hem o mesaj sadece konu sahibine atılmadı, belki bir başka kişi okuyup uygulamak ister amacıyla atıldı. Uzun süre (kişiye göre değişir) bisiklet sürdükten sonra ertesi gün (kondisyon yok veya azsa) yataktan kalkamıyoruz ağrıdan o zaman ne yapalım aneorobik eşiğimiz düşük diye doktora mı başvuralım? Yoksa daha çok sürüp, kasımızı geliştirip aneorobik eşiğimizi mi yükseltelim?

benim gibi sürekli bilgisayar başında çalışıyorsanız, zamanla boyunda düzleşme hatta boyun fıtığı tarzı meslek hastalıkları gelişiyor. bence işinin ehli bir uzman doktora görünmenizde fayda var. kocakarı ilaçları ve yöntemleri, modern tıp sessizleştiğinde denenebilecek şeyler. geçmiş olsun.

Geri