Scudo Sports

Bisiklet sürenin başkalarına garip gelmesi

Scudo
@alperK

(link)

Şurda rublede 1. vites dişli diğer viteslere göre boyut olarak daha büyük oluyor rampa yukarıda çok işe yarıyor.

@MertAG

evet şimdi araştırdım bilgi sahibi oldum ama 9 lusunu bulamadım.

@alperK

Bende 8 li var 9 luda vardır kesin shimanodan kaçmaz.

şu güne kadar pek acayip bir tepkiyle karşılaşmadım,
çoğu kişi "aga bu bisikletler (sedona345) ne kadar" diye sordu,sonra yanındaki arkadaşına dönüp "bende istiyorum bunlardan bi tane yaa,gezerim bak ne güzel" diyen çok.

En komik tepki kask aynasını gören çocuklardan geliyor,

-aaa anne bak telsizi var,
-lan bak bak antenine bak,
-Kamerası var bak,giderken çekiyo vs..

+minicik mtb kullanan bebe pedalcıların yanlarından 28" le geçerken sanki godzilla görmüş gibi kafayı kaldırıp bakmaları çok komiğime gidiyor.

(temsili)

http://cdn.videogum.com/files/2010/05/hi_claire.jpg

kadıköy-bostancı arası sahil yolunda sürerken,yanında 10 mt lik kaldırım oldugu halde,nedensiz sebeple bisiklet yolunda yürüyen tiplere direk sürüp,yoldan çekilmelerini beklerken yüzüme bön bön bakmaları da ayrı bir şölen.
Hakkını yemiyim,yav bisiklet yolunda yürüyomuşuz,aa bisiklet yoluymuş burası diyipte yoldan çekilen sayısı daha çoktu,olacak,yavaş yavaş..

@Sinan Ş

aynen bende bisiklet yolunda yürüyenlere doğru sürüyorum ,arkası dönük olanlara ise 0 geçiyorum hemen bisiklet yolundan çıkıyorlar,birde sağa sola bakmadan atlayanlar var.

@alperK

forumda bazı arkadaşlar bisiklet yolunda insanların üzerine son hız sürenler var vs. diye kızmıştı,kadansı yapıştırmışım,sabit tempoda sürerken ,yok yere fren sıkıp,devirden düşüp,sonra tekrar hızlanmaktan nefret ediyorum,ayrıca yol benim yolum,yanlarda,yolun üstünde eşşek kadar pisklet resmi var,yolun rengi farklı,anlamıyorsa ben napayım.kaldı ki üzerine sürüpte çarpmıyorum tabiki,ya teğet geçiyorum(yeterli boşluk yoksa),geçecek gram yer yoksa mecburen duruyorum,yada parmağımla zil manyağı yapıp duymalarını sağlıyorum,bazıları zili bile sallamıyor,yanlarından geçip giderken "bisiklet yoluuuuu" diye sesleniyorum,inş. anlarlar :)

Başka da bi gariplik yaşamadım çok şükür,ama sahilyolu ahalisi bir başka,bönsuratlı şahısları kayıt alıp,cncb-e de 45.dk lık komedi kuşağı niyetine yayınlayabiliriz.

@Sinan Ş

Deli gibi zil çalıyorum ve daha 1 kişi zil çaldığımı duymadı veya duymamazlıktan geldi yok böyle birşey .

@Sinan Ş

zili kesinlikle umursamayan bir milletiz. Korna çaldığında bile kenara çekilmek yerine dönüp arabaya öküz gibi bakan milletten bisiklet ziline tepki vermesini beklemekte enteresan ama yinede bir umutla çekilirler diye bekliyoruz.
Yazdıklarınızın aynısını ben de yapıyorum. Hatta pedalla ellerinideki poşetlerine çarptığım kişiler oldu. isteyen hakkımda kötü düşünebilir orası o an benim yolum.
sadece yayalar değil, sahil yolunda grup halinde pedallayan kişiler eğer bu mesajları okuyorsanız kız arkadaşınızla yan yana gezeceksiniz diye beni yolun dışına atmaya hakkınız yok tek sıra olursunuz,muhabbete dalmaz beraber giderken sürekli arkayı kontrol eder kimsenin hızını düşürmezsiniz olay olur biter. Ha aksini yaparsanız ne bisikleti gözüm görüyor ne başka bir şeyi artık benim taraftan kız mı gelir erkek olan mı farketmez kafa kafaya girerim.
Ben bisiklet kullanıp bisiklet yolunda duranlara ve hata yapanlara yayalardan daha çok kızıyorum. Ha bir de boeing indiren arkadaşlar var xenon far gibi sahil yolunda geziyorlar karşımızdan geldiklerinde önümüzü göremiyoruz Allah akıl fikir versin ne diyeyim.

(dünden biraz sinirliyim de ben :) )

Arkadaşlar ben Kırıkkale de yaşıyorum son bir senedir aynı zamanda memleketim, ama böyle memleket olmaz olsun ya rahatlamak, stres atmak, özgür hissetmek için bisiklet sürüyorum ama eve gelene kadar küfür ediyorum. Tabi şuan biraz sinirliyim çünkü az önce kaza tehlikesi atlattım (bir kez daha). Burda zaten bisiklet yolu yok olsa bana bile tuhaf gelirdi gerçekten o kadar yabancı buranın insanları bisikletliye ve insan haklarına. Bende hakkım olan en sağ şeritten gidiyorum hep ve devamlı sıkıştırmalara, kornalara, camdan el kol yapmalara maruz kalıyorum. Ama yapıcak bişey yok.

Bende alışmaya çalışıyorum, önüme atlayan arabaya yol veriyorum, beni adam yerine koymayıp geldiğimi gördükleri halde önüme atlayan yayaların sabırla geçmelerini bekliyorum, bazen tam geçecekken görüp duranlara da yol verip bekliyorum. Tabi o vatan hainine bakarmış gibi bakışlar eşliğinde.. ışıklarda trafiğin yavaş ilerlediği yerlerde yok dikkat çekmeden sürücüleri gıcık etmeden o yolda benimde hakkım olduğu izlenimini veriyorum, yeşil ışık yanmasına bi kaç saniye kala arabalar kalkmadan iki arabanın arasından geçip, kendimi gösterip, bi dahaki ışığa aynı anda ya da benim daha önce ulaştığımı görüp beni ciddiye almalarını sağlıyorum.

Ve inanıyorum ki bunları yapmaya devam ettiğim hergün daha fazla insan tarafından farkedileceğim ve yol verdiklerim, gülümsediklerim, kibarca uyardıklarım bi gün gelicek tanıyıp onlarda yol vericekler, gülümseyip selam vericekler, sıkıştırmayacaklar. Tabi Kırıkkale de hiç görmediğim ve olduklarını bildiğim diğer bisikletçilere de aynı şekilde davranıcaklar.

(kasıtlı olarak adam öldürmeye teşebbüs eden, minibüsçüler ve bi kaç kendini bilmez, altına çakal kasa bmw alınca adam oldum sanan, insanlıktan nasibini almamış yaratıkları hiç anlatmama gerek yok hepiniz karşılaşıyosunuzdur..)

@Emre Tercuman

Havalı korna alacaksın. Bastın mı havaya sıçrayacak, ödü bokuna karışacak. Ne demişler; dinsizin hakkından imansız gelirmiş.

Bazen karşılaşıyorum. Soruyorlar "bisiklet alacağım ne önerirsiniz?" diyorlar. Soruyorum "nerede kullanacaksınız ne kadar bütçeniz var?" O anda olay başka yere kayıyor direk. "En pahalısı kaç para.". "En pahalısın bakmayın. Bütçeniz ne kadar?" İnadına "ben pahalısını alacam" diyor. " Şu anda dünyada en pahalı satılan bisiklet 500.000$ve tek bir tane var. 1 milyon$ teklif etmen lazım ki adamdan onu satın alabilesin var mı o kadar paran?" diyorum. "ooooo diyor o kadar para nereden bulayım" diyor. Ondan sonra basıp gidiyorum.

Millette bir tuhaf. milletin ağzı açlıktan kokar. En pahalısı derdinde.

• Beğen
Tepkiler: Berke
Bu memlekette insanlar karşıdan karşıya geçerken yola bakacağına telefona bakıyor malesef. Bisiklete gelene kadar kat edilmesi gereken mesafe çok fazla.

• Beğen
Tepkiler: çağan1907
Şöyle garip gelir
Kendi çevremden örnek veriyim.Bu konu açılınca
Çocukmusun sen? Motor al.Araba al denir :D
Çocukken bisikete binmeyi sanki bisiklet sadece çocuklar içinmiş gibi algılarlar :D

İnsanlarımız hava atmayı çok seviyor. Biz elimize iki,üç kuruş geçsin hava atan bir milletiz. Bu ülkede cebinde milyarlık telefon taşıyıp kontörü olmayan insan modeli var. Bunun sebebi zenginliğin statü göstergesi olarak algılanmasından kaynaklanıyor. Zengin adam, arabaya biner, villada oturur, havalı olur. Yani algılarımız böyle, bunun kırılması zaman alacaktır. O yüzden bisiklete binene acayip gözlerle bakmaları normal.

Ya dün bir ablam yanında çocuğuyla karşıdan karşıya geçiyor bende 15 civarı hızla gidiyorum hiç üzerine falan sürmedim düz yolumda gidiyorum o bana çarptı.
Bende önüne bakmıyorsan yapacak hiçbir şeyim yok dedim bir şey diyemedi zaten devam ettim yola.
Hani biz bisikletiz motor falan olsa ne yapacaklar hiç sağa sola bakma denen bir şey yok.

• Beğen
Tepkiler: çağan1907
@Atilla Gobel

Aslında yaptıkları görgüsüzlük. Bilinçli kişi karşısında komik duruma düşüyor.

http://www.stevehuffphoto.com/wp-content/uploads/2013/06/hasselblad_lunar_italian_malunarmah.jpg

Zengin gider 7000$ lara özel ahşap, bilmemne şarabıyla terbiye edilmiş bilmemne derisi Hasselblad lunar alır. Parası önemli değildir onun şıklık önemlidir. Kendini en iyi asıl gösterecek onu alır.

http://www.photosafari.com.my/wp-content/uploads/2013/08/exp.cam_006.jpg

Görgüsüz en pahalısı 160.000 TL lik Hasselblad H4D200MS alır. Millet bakar bu hayvan kim.

Bisikletlerle haşır neşir bir olan kişi parasına göre alır 2000-4000 Tl lik bir bisiklet kullanır. En pahalısından full süspansiyonlu 12.000 TL lik bir downhill bisiklet şehir içinde hava attığına sanarak bak şu kadar paraya aldım diye hava atar. O havalar anca salaklar da işe yarıyor malesef. Bilinçli, görgülü bir kişinin karşısında o kadar küçülüyorsun ki anlatamam. O tiplere acıyorum.

geçen gün 3 kadın 2 erkek yaşları da ortalama 20 25 arası, bisiklet yoluna bir anda atladılar ve son anda frene bastım ve hiç aldırmadan önümde kahkaha atarak bisiklet yolunda :mad: yurumeye devam ettiler.

garip gelirler çünkü
1-gözlük takarlar :)
2- kask takarlar
3 yavaş arabanın yanından gecince artistlik yaptığını düşünürler
4-ışıklarda beklersin adama bak kendini araba sanıyo derler
5 - ışıkda beklemez gecersin. bide saygı bekliyolar derler
.
.
.
sebep çookk.

@samet teke
bende fitil oluom buna yaa. gecen tünele girmişiz yani alt geçide bnm için en stresli nokta orası. dayının teki beni milli sporcumu sandı naptı arkamdan sanki destek amaçlı korna çalıo düğün alayı gibi. dayı aklı sıra iyi bişey yapıyor ama farkında deilki o tünelde yankı yapan kornanın kulaklarımı tırmalayıp benı tedirgin ettiğini bilmiyor. sonradan yanımdan geçtiler bütün aile el sallıyo arabadan. güldüm kendi kendime Allah iyiliinizi versin emi dedim.

@ali yildirim06

Öyle çılgınlarda var tabi :D yanlız bazı sürücülerde uyarı amaçlı korna çalıyor kısa, onların hakkını yememek lazım zaten adamın geçisinden araba içinde duruşundan kimin iyi kimin kötü olduğu olduğu net anlaşılıyor. Malum 4 yanımız açık ilerliyoruz herşeyi görebiliyoruz.

Geri