Selamlar, bisiklet temelde hareket etmemizi sağladığı için diğer harcamalardan daha çok ve severek kaynak ayırabiliyoruz. Sağlıklı bir harcama nihayetinde bizim için...
Hele ki bu harcamalar sağlığımızı tehdit edenlerle karşılaştırılınca daha bir rahat harcıyoruz. Bol bol, taksitli taksitli...
Üstüne üstlük, paramızın değeri düşüp, alım gücümüz azalmasına rağmen daha çok almaya çalışıyoruz... Borç yigidin (ve hobinin) kamçısıdır misali...
Herkes kabul edecektir ki sınırlarımızı bu kadar zorladığımız başka bir harcamamız da yoktur çoğumuz için...Bu miktarı, eşimizin, kardeşimizin veya çocuğumuzun hobisi için harcar mıyız?

Bence kocaman bir hayır.
Sağlık, hareket ve kilo vermek, bisiklet harcamaları için çok güzel bahanelerdir, tıpkı alkol ve sigara için "hayattaki tek keyfim bu" güzellemesi gibi...
(Hemen karşı çıkmayın. Tanıdığım kilolu arkadaşlar var bisiklet kullanan ya da çevrenizdeki bisikletlilerin hepsi fit mi mesela? Bisiklet sürmeyenler kilo veremiyor mu ya da?)
Insanoğlu para harcamayı sever ve dönem dönem de farklı şeylere, bazen de boşa harcar parasını. Ama mantıklı sebepler hep rahatlatır içini...
Bu başlık vesilesi ile üstün körü aklıma gelenler bile korkuttu beni ve hemen aklımdan çıkardım hepsini, alacaklarımı bile...
Bende kalsın, kimseler duymasın istiyorum.

Ben de bile kalmasın, unutayım istiyorum, sıkıntı yaptı bile bak şimdiden.
Rakamlar, herkesin için farklı belki ama anlamı aynı... Ne çok olmuş yahu!..
@hamlet2006 Süleyman bey çok güzel ifade etmiş, nefsimiz için az bile daha...
Allah korusun başımıza birşey gelse ve geride bıraktığımız bu hazineyi, yakınlarımız elden çıkarırken, değerinin bu kadar olduğunu bilecekler mi? Bisiklet, tekerlek falan diye düşünürler büyük ihtimalle..Kenarda bir yerde bir liste bırakalım da, degerinin altinda gitmesinler bari...

o saatten sonra kızamazlar da nasıl olsa...