Scudo Sports

Bisiklet sporu zor ve kanlı bir spordur.

@çağın onat
Bu vidyodaki kaza tur sırasında oluyor, demek ki tek kişinin başına gelse araç altına da alacakmış. Nasıl olur da ön sağ çamurluğa sıkışan birini görmez bu öküz!

Bu arada haber tarihi nedir?

Scudo
Türk taksici insan değil yanlız tip e bak bana denk gelmiyo işte bunlar !!!

*Özellikle istanbulda yaşayanlar başta olmak üzere tüm Türkiyedekilerin taksici ve minibüscülere dikkat etmesi gerek. Elbette burada kimi arkadaşlarımızın taksici tanıdıgı veya akrabası vardır onlar kusura bakmasında, cidden taksiciler ve minibüscüler dehşet saçıyor. Girilmemesi gereken yerlere giriyorlar, durulmaması gereken yerlerde duruyorlar, şehir içinde trafik olmasının sebebinin %90'ı bu 2 kesim. Bende çok kez bu 2 taraflada karşı karşıya geldim, bu insanlar herzaman kendilerini haklı görürler, istediklerini yapacaklarını sanırlar birde artist gibi araçtan aşşagı inerler.

*Ülkemizdeki algıya gelecek olursak, sizlere gösterilen tepkilerin aynısı banada oluyor, mahallenin büyükleri genellikle alay ediyor bak ufacık cocuklar sürüyor sen kocaman adam oldun hala bisikletmi sürüyon diyorlar. Geçenlerde ufak çaplı bir kaza geçirdim kolumda sıyrık oldu hemen bisiklet düşmanları ortaya cıktı ; Kocaman adamın bisiklette işi ne ? Bisiklet sürmeyi bilmiyorsan niye biniyorsun ? Bak ufacık cocuk bile hiç düşmüyor vs vs. Bu insanlar konuşurken kulaklarımıza tıkaç takmalıyız şahsen ben bisiklet muhabbeti açıldıgında bulundugum ortamdan kalkıp gidiyorum. Malesef ülkemiz cok ama cok geride bu konuda.

2 sene önce yaz aylarından birinde dayımla gece gezintisi yapıyorduk. bp ye girdik lastiklere hava basmak için ,hava bastıktan sonra yola koyulduk . birden bir kamyon ters yönden üstüme sürmeye başladı yanımda çöp konteynırı vardı beni az kalsın sıkıştırıyordu kendimi zor attım kaldırıma :boese157:

bu eğitimsiz magandalara ehliyet verende kabahat.ilkokul mezunu adamı bile trafiğe salıyolar ehliyet verip.Gerçi herşey eğitim de deil insan olmak işin aslı ama gene en azından bi lise mezunu kosulu getirilse en azından arkadan gelen yenı jenerasyon şöförler biraz yontulmuş olur gibime geliyor.

1:40 da söylediği söze bakın :
"daha fazla da götürsem götürürdüm.."
Polis de eğitimsiz, kasten yaralama suçu var burada. Bu hanzoyu içeri tıkmaları gerekirdi.

Polis en fazla para cezası keser, biraz da hırpalar bırakır, o kadar. Fakat böyle bir şey bana yapılsaydı olayı polise bırakıp bırakmamak konusunda tereddüt ederdim açıkçası, çünkü size yapılan haksızlığın cezasını başkası kesince ne yaparsa yapsın içiniz rahatlamaz. Bu sebeple güç kuvvetimiz kalmış ise olaydan sonra, kendi ellerimizle yargılamamız lazım bu tip herifleri.

edit: ufak bir bilgilendirme; minübüs ve taksi şoförleri (özellikle taksi şoförleri) genel itibariyle kirli sabıka kayıtlarından dolayı başka kurumlarda iş bulamayan insanlardır. Bu sebeple pek dalaşmamanızı öneriyorum, ama bu şekilde açık bir saldırı da söz konusuysa yanınızda ufak göz yaşartıcı, nefes kesici vb. spreyler bulundurmalısınız. Türkiye gibi bir yerde bu şart, ne zaman ne olacağı belli olmaz.

Geri