Scudo Sports

Bisiklet sporu yapanların egoları neden tavan yapar?

Açıkçası ben de acayip kızıyorum böylelerine.Neden böyle davranılır anlayamıyorum.Selam veriyorsun insan yerine koyup kaale almaz.Sen yokmuşsun gibi davranır enteresan yani.
Geçen gün gececiydim sabah mesaim bitti atladım bisikletime Kumkapı sahilden Bakırköy yönüne doğru gidiyorum tam Yenikapı şehir parkı civarında.Karşı şeritte tam tarifdeki gibi 2 yol bisikletli gördüm insan yerine koyup bir selam verdim bir tanesi selam almayı bırak sanki aşağılar gibi bana bakıp afedersiniz pişmiş kelle gibi bir de sırıttı.Acayip derecede moralimi bozdu yani.Ben o yorgunluk ve uykusuzlukla bisiklet üstünde bir bisikletli gördüm selam vereyim dedim o davranış sinir etti beni açıkçası.Selam almayabilir tamam da bir yanlışım mı oldu tipimi mi beğenmedi bilimiyorum sırıttı tuhaf tuhaf aşağılar gibi zoruma gitti açıkçası.Yani ben bisikleti uzun eşofman üstümde t shirt kask bu şekilde kullanıyorum acaba kılık kıyafet mi tuhaf geldi anlam veremedim.Neyse yani ama böyle birşey ile ilk kez karşılaştım şimdi düşünür oluyorum selam veriyim mi vermiyim mi tepkileri ne olur vs.Tuhaf yani ne bileyim insanı aşağılar gibi hareketler neden yapar ..

Scudo

Arkadaşlar cevap bu video'da :) Bizde böyle mi? yapsak ne yapsak, "-Egoma ters düşüyorsun çek git burdan"

Birde artık kulağım alışmış, balkonda oturuyorum, ruble sesini duyar duymaz aşağıya bakıyorum :D Birde şu bahar ve yaz aylarında insalar da bir bisiklet binme çabasını takdir ediyorum ve seviniyorum. İyi kötü bisiklet demeden kullanıyorlar, helal yani bizde de ego var yok değil, direk epey para verip direk iyi bir bisiklet alıyoruz Hanni :) - Bizde az değiliz :D :)

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Herkes kefine baksin bence..:)

Ben yol bisikletiyle kilitsiz pedal, taytina ustune bazen kamuflaj bermuda giyiyorum, oldum olasi delikli kask sevmedim,freestyle kask kullaniyorum.

Cok keyif aliyorum bisiklete binmekten. Sizde keyif alin, ister takim forma ister donla binin ister pinarello ister bisanla.

Keyif almanin onemini hatirladiginizda, ego fln kalmaz.

Bisikleti sevdirmek istiyosunuz, insanlar bisiklete biniyor, ekipmanini eziyosunuz, ekipman aliyorlar, rekabet yaratiyorsunuz performansini ezip bisikletten sogutuyosunuz. Amac spor eglence. Bisiklette dejenerasyon boyle bir sey heralde..

@Cem Unden yaa sadece cevap vermeyebilir selamı mı da almayabilir eyvallah da böyle sırıtıp gülüp de yüzüne bakıp insanın tuhafına gidiyor yani.Yoksa selam verdim almasa hiç bu kadar takmam

• Beğen
Örneğin bu arkadaş egolarını aşmış. Artık nirvana mı dersiniz fenafillah mı dersiniz o makamda bu vatandaş. Hoş Türkiye'de böyle bir adamdan şüphe edilir, ayıplanır...

@chnkrmz esenler bisiklet kulübünün yarısı böyle. Bir ara kasksız gittim yemediğim,laf kalmadı. Tövbe ettim. Esenler bisiklet kulubunde bazı kişilerle tura çıkılmaz. Gerçekten.

Ya açıkçası ben mtb sürdüğüm için ve bisikletim full süspansiyon bir bisiklet yolda giderken bütün ruhumu gitmeye adadığım için etrafımdakilere sadece göz ucuyla bakabiliyorum. Eğer olur da selam vermezsem kusuruma bakmayın. :)

• Beğen
Ben bu anlattılan tarzda davranış sergileyenleri bisikletçi olarak görmüyorum... Bir süre önce bu forumda "bisikletçi kime denir?" başlıklı bir konu açılmıştı. Bir arkadaş sanırım sözlükten karıştırarak şöyle bir yorum yazmıştı; "her bisiklet sürme eylemini gerçekleştirene bisikletçi denir..." Bisikletçi kelimesi sözlük anlamıyla sınırlı tutulup, basitleştirilebilecek bir kavram değildir. Bir çok nedenin birleştiği bir olgudur... Doğaya, insana, yayaya ve çevresine saygılı olmayan hiç kimse ben bisikletçiyim demesin. Benim gözümde değil. Üstelik bisiklet egoları törpüleyen bir alettir. Örneğin; bir arabanın 10bin tl'liği ile 100bin tl'liği arasında herkesin çok net görebileceği farklar vardır. Ama bir bisikletin bin tl'liği ile 10bin tl'liği arasında bukadar büyük bir farktan söz edilebilir mi? Evet, şimdi bir çok arkadaş belki karşı çıkacak ama çelik kadroyla kesinlikle Türkiye turu atılması imkansız diyebilir misiniz bana? Demek ki neymiş, kişinin hayata nereden baktığıyla alakalı bu iş... Merak etmeyin bu davranışı sergileyen bireylerin, adeleleri gelişir ama beyinlerinde tek bir gelişme göremezsiniz... Bisiklete bir tutkuyla bağlı olup hala egosunu söndürememiş, hala yediği çikolata kabını, içtiği kola şişesini yere atanlara bisiklet kültürünün verebileceği hiç birşey yoktur. Bu olgu bir çok şeyin bir araya gelip oluşmasıyla olgunlaşan ve şekillenen birşeydir... Onlara sadece gülümseyin, sizden daha çevik olabilir bazıları ama hiç bir zaman sizin kadar güzel, bilinçli ve derinlik sahibi bir insan olamayacaklar.

@SerkanH

üstüme kocaman FOCUS yazan mont pantolon vs vs giyicem.

nası ama ?
ayılıkta gelen son noktayı geç ilerde sağda ben varım ahahaha :D

Geçen bisikleti plasti dip ile boyuyorum. Bir arkadaşımızla hasbıhal ederken konu boyandıktan sonra bisikletin üzerine yazacağım marka adına geldi. Bende soruyu hayretle karşıladım. Ne yapmam gerekiyor minvalinde bir soru yönelttim. Aldığım cevabı az çok tahmin edebilirsiniz. Ben Salcano XRS 030 kullanıyorum ve gayet memnunum. Eğer istediğim gibi boyamış olabilseydim aynı şekilde Salcano XRS 030 yazacaktım bisikletimin üzerine.

Ben parayı ve markayı kıyafet olarak üzerine giyinen insanlardan hoşlanmıyorum. Bunun bisikletçisi, motorcusu, otomobilcisi yok. O yüzden insana bakacaksın önce.

Maalesef bizim insanımız marka telefonlarla, marka arabalarla, marka kıyafetlerle ömrünü tüketiyor. Biz dengeyi çoktan kaybettik. O yüzden bazı bisiklet kullanan arkadaşlar selam vermemiş veya niye vermemiş takılmayın bence. Ancak biliyorum ki bir taraftan bisiklet kullanan insanlar sayılarının pek az olması hasebiyle kendi aralarında selamlaşmaktan hoşlanan ve sosyalleşen insanlar. O yüzden böyle tepkilerin olması normal karşılanmalı.

Bu iş en nihayetinde daha önce başka konuda da belirttiğim gibi karakter meselesidir.

Hepinize saygılarımla

Kisiligi gelismemis iki lafi bir araya getiremeyen insanlar para dolayisiyla mallariyla kendilerini gostermek isterler. Bir nevi kisiliksizlik. Bizim gibi 3 ncu dunya ulkelerinde daha fazladir bu.

Forumda herkes bir gram hesabidir yapar durur. Kimse demezki ben kac kiloyum. 88 kiloyum 18 kg kadar fazlam var yaklasik 2 yol bisikleti ustumde. Bisiklet bir sevdadir kabul ediyorum. Bana yaptiginiz km den bahsedin. Bisikletinizin markasi ve grami size kalsin

@oktayakgoz Usta yalnız ben km tutmam :) Tepe'ye ne kadar sürede çıktım, ne kadar sürede kazasız belasız indim ve en önemlisi ne kadar zevk aldığıma bakarım, şehir içinde sürerken çığlık atan bisikletli gördünüz mü? Yok, ben gibiler rahat hissedemiyor o ortamda, yerde. Evvelsi gün tepeden aşağı iniyorum, her tarafım çam, miss gibi hava yağmurda yeni yağmş bir allahın kulu yok, içimden nedense bir çığlık atma oooo aaaa wooowww bir baktım kendime, işte ben buyum dedim :) Kusura kalmayın konuyu başka bir yöne kayırdırdım galiba :(

ben de yol bisikleti kullanıyorum. ancak pedallar kilitsiz. yani spd severim ama şehir içinde mantığı yok kullanmanın.
beni düz pedalla gören yol bisikleti kullanıcıları şöyle bi aşağılayıcı bakışlar falan. baştan aşağı süzmeler. Nooluyoruz gençler? kanun, yasa mı var spd kullanıcaz diye?

@Osman Tuğrul ne kadar km derken ondan bahsettim. Cok zevk alirsaniz cok km uyaparsiniz. Benim de hala km saatim yok. Ben zevkime bakarim. Biri oburu icin shimano yada bilimum bisiklet komponenet firmalarini besleyemem. Ulkemde cevremde o kadar ihtiyac sahibi varken.

Geri