Scudo Sports

Bisiklet sporu yapanların egoları neden tavan yapar?

@Kudret Kurtcebe ben sizi konuşmadım hocam . İstanbul grubunu bilmem. Bunlar izmir'deki kendi antremanlarımız .

Mesela bizim şampiyon Turgay Germen vardır. Büyük sprinter. Bu arkadaş grubun kararlaştırılan temposuna her zaman uyar . Bizi bekler. İsterse on dakika tek başına 45 tempoda yapar. Belki daha fazla. Fakat bazı genç arkadaşlar vardır. Önden yardırır antreman başında tükenir sonra ileride bizi bekler sonra yine yardırır yine bekler.

Kendince bir yarışa girer. Sonrada yolda kalır:) Tek başına evine döner.

Uy bize arkadaş sürüden ayrılanı kurt kapar.

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
Scudo
Şahine binip sahte Ray-Ban ı takıp topluma gram faydası olmayan, jöle kafalar bile egosu tavan yapan bir ülke burası, bisiklete binenler bırakın yapsınlar.

Rekabetin-yarışmanın bencilliği doğurduğu kaçınılmaz bir gerçek. bu durumun yarışmacı üzerindeki baskısını kaldırabilmek o kişinin kültürel birikimi ve erdemine bağlı sanıyorum.
yarışma ve hız tutkusu taşıyanlar yanlarındaki "diğerleri"yle yarışıyor; uzun turcular ise sürekli kendileriyle baş etmek derdindedir. bu yüzden turcular için "diğerleri" yoktur. biriciktir; ama lanet taraflarını da görmektedir. : ))

Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim ne güzel söylemiş atam geçen günler aratır giden günleri, saygı sevgi zaman geçtikce farklı boyutlara geçiyor..bu sözden ders çıkarması gereken o kadar cok kişi var ki..

@Cem Unden

şimdi ,önden yardırılır ise ne olur tabi tükenilir,grup temposu önemli,artı rüzgara karşı savunma teknikleri önemli,genç arkadaşlar gücü kontrol edemez ise, dur kalk olması doğal,durma yapmaları ,vücudun soğumasını beraberinde getirir tekrar yüklenme bence mantıklı değil,bizim ekip 10 kişi hiç olmadı ama sabit 4 kişi hep oldu, ve çalıştık,50 km boyunca bu 4 adam tek kaldı ,herkes güzergahı biliyor idi,rüzgar ile savaştık,ve 50 km boyunca durmadık,km 'yi geriye çektik 33 km boyunca gene aynı yerde idmanlara devam ettik,kareye 2 dostumuz daha eklendi ve bu dostlar bizlen kaynaştı,
şimdi ,33 km boyunca durmadan pedal basıyoruz ,bu etapta lastiği patlayan anında yapar ve idmanı tamamlar ,diğerleri yardım etmez ,bizde öyle münakaşa olmaz,vay efendim niye bana yardım etmedin diye,çünki herkes anında tekerinin iç lastiğini değiştirmesini bilir,

@Cem Unden Bu beni de çok düşündürüyor neyse ki gerçek hayatta karşılaştıpım her bisikletçi sıcakkanlı ve yardımseverdi. Ama özellikle dağ bisikletçilerini tanıyorum belirteyim. Belki olay diğer tür bisikletçilerdedir. (Nasıl ötekileştirdim ama)

Şu forumda nica zaman olduki adam gibi, ağız tadıyla bir polim göremedik. nerdeyse can sıkıntısından haşırt haşırt diye kaşınır ve uuuvaaahhhh diye çürük azı dişlerimi göstererek esnerken bu yekneseklığı sanki cevabını kendi bilmiyormuş gibi bir cinlikle ortaya attığı başlık ile cem dostumuz bozdu. Sağolsun varolsun.

@Cem Unden

bu konuya açıklık getirelim ,en kötü bir olay olduğunda ya da ekipten eksik bir kişi olduğunda ceplerden alo denmesi gerekebilir ,dostum cem ,seni, bence aramaları lazım idi,

@mehmetsunu Estağfurullah akıl akıldan üstündür. Sizlerin benden daha güzel vereceği cevaplar vardır.

Mehmet bey bilirsiniz ben çok konular açtım buralarda. Birbirimize girdik :) Sonra beni aforoz ettiler forumdan. Daha sonra rica ettiler. Aramıza katıl tekrar dediler. Bende bu sebeple artık daha insanları ateşlendirmeyecek sorular soruyorum. Apolitik :)

@Cem Unden Kesinlikle, daha hiç grupla binmedim ama bir kere köy yolunda denk geldim bir gruba bir anda hepsi selam vermeye başladı. Belki de o an bu kadar ısındım bisiklete.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Valla bilmem orasını yolcu, turcu ben bir bisikletli gördüm mü hemen onu göreceğim bir yere geçerim selam verme çabasında olurum, bu benim çünkü, birde bisikelt sürerken bu hale bürünüyorum bir bakıyorum, adam beni hiç görmüyor, allahı var bazıları görüyor selam veriyor yanıma geliyor yürü kardeşim biraz pedallayalım bakalım deyip hoşsohbete başlatıyor. Benim grubum yok fakat bisiklet hep hayatımda vardı fakat onu görmüyordum, arkadaşımın sayesinde aldım, 3 kişi beraber takılırız gibi, ben ne biliyorsam hemen anlatan biriyimdir, mesela bir parkurdayız şurda dönemeç sıkıntılı yolun başından beri durmadan uyarırım, maşaları kilileyin gibi, yani acemiliğe gelip suluk almadan suluk kafesi alan biriyim :) hemen uyarırım bunu anlatarak, bak böyle oldu, edildi vs. Bu iş biraz insan'da bitiyor bence. Spor insanın zorlanması ve HAK EDİYORUM, BİLİYORUM, EDİYORUM demesiyle tetikleniyor. (Sanırım)

Geri